103184
-
Attól függ mire kell. Netezgetni, filmezgetni, primkó gémeket tolni, ilyesmi, arra jó egy tré tablet is. Minden másra úgyis PC kell. Én már eladtam a gémer laptopomat is, a 10"-es tabletem meg már időtlen-idők óta kölcsönbe van adva. Nincs ilyesmire szükségem. -
hát a laptop barátibb árú és több mindenre is alkalmas. jobb lenne egy olyan, nem ?:D v szted ink tablet ? -
Nagyobb a kijelző. Miért mit vártál még?!?!?
-
köszönöm:D 

jóég, hát tabletből amiben normálisabb proci van de mondjuk a videókártya v grafikus gyorsítója gyengus, azzal sem megyek sokra mert nemfog normálisan futni a game. negyed milla meg pláne nincs rá.. magyarán akkor laptop szükséges ehhez.
mi értelme van a tabletnek egyébként?:D mmint mire jó amire egy okosteló nem képes ?:D -
Ez egy jó cikk. Melyik mire jó, mit tud, mi a különbség. A nagyokat már laptop/tablet hybrid-nek hívják ugye, ahogy mondtam is. Ezek rendes laptopok akár i5-ös procákkal, csak lespórolták róluk a fix billenytűzetet. :D
http://www.techradar.com/news/computing/windows-8-tablets-release-date-specs-and-prices-916134 -
Például ez már normál PC-nek számít, de mivel csak egy Intel 4000 HD VGA van benne, így sokra ez sem alkalmas játékügyileg.
http://tablet-pc.arukereso.hu/sony/vaio-tap-20-p140595640/termek-leiras.html -
Jól tippelsz. A tabletekre való w8-cal te semmilyen pc-s programot nem fogsz tudni futtatni, mert tök más oprendszer. A sima w8-hoz meg kell egy pc, avagy laptop, netbook. Persze elvileg léteznek olyan tabletek, amiken megy a sima w8, mert gyakorlatilag laptopok bill. nélkül, de játékra azok sem igazán alkalmasak. Szóval vagy veszel egy jó laptopot, vagy asztali PC-t, vagy elfelejted ezt az egészet... :D -
mennyire lenne drága mulattság ha olyan tabletet szeretnék, amin a rendes fifa 13 és lassan 14 el fog tudni menni és neten fogok tudni játszani xbox 360 controlerrel ?:D
ehhez gondolom rendes w8-as tablet kell.. kb melyikek jöhetnek szóba a legolcsóbbak közül v inkább laptop már ?! -
Tudnátok ajánlani egy legfeljebb 15 centiméter magas 2.1 / 2.0 ás hanfal szettet? Sajna a 3 centiméter vastag tévéből kispórólták a jó hangfalakat.
.. pefff
Ok. semmi megtaláltam- Vélemény? Logitekkk -
Blum #86330 Nem olyan hatalmas az eloben...
Tokmindegy melyiket veszed amugy,nagy kulonbseg nincs koztuk. -
Laci82 #86329 Ooo ennek olyan hosszú a mélnyomója hogy ehhez külön ház kell,nem férne el ez tuti.
Ezért kérdeztem az említett két hangfalat mint eshetőség. -
Blum #86328 Udv!
Philips SPA5300
A melylada hatuljan levo csavarokat lekell ragasztani egy kis darab celux-szal es akkor kegyetlen jol szol (marmint az arahoz kepest) -
Laci82 #86327 Sziasztok.
2.1-es hangfalat nézegetek,kettőt találtam ami árban és tudásban is szimpi nekem,na de vajon melyik lehet a jobb?
Genius 2.1 SW-HF 1700 2.1 vagy
Trust Tytan 2.1 ?
Asus Xonar DG hangkártyára lenne kötve,gondolom mindkét rendszert megtudná ciripeltetni a drágaszág ? -
Tir Na Nog #86326 "Ami neked vagy nekem természetes, az a többségnek nem az."
Igaz. De ez egy olyan hely, ami pont arról szól hogy segítenek neked gépet összerakni.
Azt nem merném biztosan kijelenteni hogy egyben több gép megy el, de tény hogy a Dell, HP, Lenovo, stb. is nagyot kaszál az egybegépeken. Ami már főleg notebookot jelent, mert a hagyományos pc piac eléggé pang, Magyarországon szinte alig vesz valaki asztali gépet, alkatrészt - egéren és fejhallgatón kívül, már a webcam se sláger, mióta van minden notiban. Visszatérve az egybegépre, ez főleg nyugaton jellemző, az amcsik Iránt nem tudják elhelyezni a térképen, miért pont a számítógépekhez értenének. :) Nálunk inkább az megy hogy megkérik a kocka havert rakjon össze nekik valamit X Ft-ból, az meg hacsak nem szarik az egészre, akkor külön vásárol. -
"A kész gép jellemzően raktársöprésre szolgál, a legkevésbé keresett alkatrészek kitakarítására. "
Ez azért nem egészen így van.
Van ám a szakmán kívül is élet... én 20 éve az IT-ban dolgzom, de pl. 2-3 emberen kívül nem igen ismerek senkit a közeli hozzátartozóim között, aki akár egy RAM modult is felismerne.
Ami neked vagy nekem természetes, az a többségnek nem az. A kémikus is 5 perc alatt összedob neked labort, míg mi a kémcsöveket sem tudjuk megkülönböztetni, pedig tök egyszerű, természetes dolog. Neki.
Egy szó, mint száz, sokkal több gépet adnak el egyben, mint alkatrészenként. Az más kérdés, hogy valaki az eladóra bízza, valaki szakemberre, valaki egy elképzeléssel, valaki pedig bemegy a Tesco-ba és leemel egy PC-t a polcról. Kevés ember rakja össze magának otthon. -
Ha nem akarsz legózni, akkor mindkét általad linkelt vas teljesen jó, ráadásul 3 év teljes körű garancia van rá. 3 évig pedig simán kihúzhatod vele.
Így egyébként max ~20k-t buksz, ellenben arra is jár 3 év gari, amire egyébként nem járna.
HDD-t és VGA-t pedig tudsz bővíteni/cseréltetni a szervízben garanciavesztés nélkül, ha szükség lenne rá.
-
ITT egy kép a kész gépemről, köszi mindenkinek. -
Sima jatekok, szimulatorral sosem probalkoztam.
Ezekkel -
"Sima" játékokkal játszanál vagy szimezel is? -
160-190k-ig bezarolag kellene valami.
Lehetoleg olyan ami jopar evet kibir.Mostani konfigom 5 eves es oprendszeren kivul nem volt hozzanyulva : Gygabyte EP35-DS3R, Core2 Quad Q6600 2.4, Radeon R4850, 2x2 Gb Black Dragon Geil 800MHz, panaszom nincs ra azonkivul hogy ilyenkor eleg meleget csinal a videokartya es hogy azert mar nem mai gyerek na.
Tuningolni nem akarom, mai jatekok fussanak rajta, ne futson (4850 alapbol eleg meleg szal ilyenkor nem is igen jatszom olyan gamat ami meghajtana) es ne zajongjon.Haz nem erdekel milyen, de semmi csilivili neonos szar nem kell. kabe ennyi lenne -
Ja hát az első válaszom tényleg nem olyan jó, de nem volt akkor még kedvem sokat írni és azt hittem az is elég meggyőző lehet hogy olcsóbban össze tudod szedni magadnak. Ha gondolod akkor írj be egy összeget amit rászánnál, plusz hogy mire használnád és biztosan több variációt is be fognak neked írni ide. -
Semmit nem dontottem meg el, ezert kerdezek, my bad. Amugy akkor is az a velemenyem, hogy az elso hsz-ed nem valasz, a #86313 mar sokkal jobb, kabe ilyesmire gondoltam mint valasz.
"A kész gép jellemzően raktársöprésre szolgál, a legkevésbé keresett alkatrészek kitakarítására. Neked viszont nem az a célod hogy ilyet vegyél."
Na ezt akkor szem ele helyezzuk. thx:)
-
Arra hogy megéri-e tőlük vásárolni... De mind1 azt csinálsz amit akarsz, csak nem értem akkor minek kérdezed meg, ha már úgyis eldöntötted. -
Tir Na Nog #86316 Neki. 2 milkás szekrénysor kijött 400k-ból. Meg 1 hónap szerelés (hétvégék). Átlagembernek idő mindig több van mint pénz.
Számítógépet összerakni se túl bonyolult, nincs túl sok részegység, csak annak kell utánajárni melyik jobb, melyik kerülendő, bár nagy csodák nincsenek, általában az árral egyenesen arányos. A kész gép jellemzően raktársöprésre szolgál, a legkevésbé keresett alkatrészek kitakarítására. Neked viszont nem az a célod hogy ilyet vegyél. -
"mert reszenkent rendeles az nem az en vilagom."
"Ha magadnak rakod össze olcsóbban kijön."
ez melyik kerdesemre valasz?
#86312 Eros gepet szeretnek kabe annyibol mint amit linkeltem, de ha olcsobb az sem baj. -
Amúgy meg a kérdéseidre válaszoltam, ha nem tetszik a válasz az nem az én hibám. -
Egy gép összerakása nagyon gyorsan megvan, kb. 2-2.5k ft fél óra egy pc szervizben, szóval ennyiből összerakják neked.(windowst meg utána úgyis tudsz rá rakni magadnak gondolom) Egyébként én raktam már össze sok féle bútort, nem nehéz az sem. De ha ugyanez összerakatod így ahogy van akkor is biztosan olcsóbb lesz. Amúgy szerintem nem épp optimális gép, én nem ilyen procit meg VGA-t vennék, lapból is jó az olcsóbb ha már nem tuningolható a proci, vinyóról nem írják le a pontos típusát, szóval lehet hogy valami szar, ramról szintén semmit nem írnak, tápból sem ilyet vennék, házból meg szintén lehetne valami olcsóbbat is.(bár nem tudom ez mennyibe kerül) Szvsz ennyiből jobbat is ki lehetne hozni. -
Neki... amúgy van mindenhez leírás, nem nehéz, lényeges elemeket egyféleképpen lehet csak bepakolni, egyre bolond biztosabb. Vagy összeválogatsz valamit és xezerét összerakják neked. Tudnak itt segíteni az összeválogatásban, ha megmondod, hogy mi a kereted és igényed. -
Ez igy van, konyhabutor is olcsobb ha magad csinalod, nekiallnal? (Felteve hogy nem ez a szakmad.):) -
Ha magadnak rakod össze olcsóbban kijön. -
Sziasztok, tanacsot kernek uj pc vasarlas ugyben. Ezzel es ezzel szemezek egyenlore.
Kerdesem a kovetkezo :
1, Megerie-e innen vennem, ha vegre elszanom magam
2, a 2 config kozul melyik eri meg jobban, ar/ertek aranyban, a dragabban ssd es a hazon kivul mas kulonbseget nem latok, nagyobb tap van benne talan meg es annyi.
3, Ha nem itt akkor hol erdemes megneznem meg, konfig kellene mert reszenkent rendeles az nem az en vilagom.
,
koszi elore is -
Az normál esetben már a ház hűtés dolga. Nekem is 3 darab 12-es venti van a házban (elől, hátul, felül), illetve az alsó táp is hasznos e-téren.
A processzor hűtő dolga, hogy a procit hűtse. A forró levegőt, amit kifúj már másnak illik tovább szállítania:) A komolyabbak ugye egyből hátra fújják, de ettől még a házon belüli akadálymentes keringetésre szükség van. -
a proci bírja... és a ramok meg az alaplap ? :D
a gyári ventivel még a hdd is brutálisan felmelegedett.. ehh.. :DD -
70-ig meg sem szólal a proci, valahol 70 körül kezdi el visszafogni magát, szóval beleférünk:) Egyébként a Sandy/Ivy procik 105 fokig üzemképesek komolyabb károsodás nélkül. -
Zéró, azaz zéró hangja van hálisten. -
sorozatot nézek és netezgetek, stabil 40fok, szobába 35fok van :D -
Viszont porszívó hangja van cserébe. Legalábbis az enyémnek az volt pedig egy CM690-es házban volt ami rendesen be volt ventizve.
A gyári intel hüttő kb csak ideiglenes megoldásnak jó főleg ha tuningolsz is. -
Nekem gyári Intel "réz hűttőm"™ van és 37 fokos szobában nem megy 60 fok fölé:) Igaz nem kódolok videót ilyenkor:) -
nekem Thermalright ventim van, bios-ba beállítottam hogy ne engedje 50fok fölé a cpu-t.. így 51fölött még nem volt a "40fokban" se.. akármivel terheltem.. ja és közbe semmi hangja nincs :) -
Az tök jó, osztrákoknak dolgozom itthon, kedvesek.:D