103184
-
Na de számok is érdekelnének - csak nem találtam gyártói honlapot mert az iponon majdnem minden harmadik terméknél szar.
-
Blum #86538 Nyilvan gyorsabb a Black. -
a WD Black és Blue miben különbözik? 18 ezer az 500GB-s Black és 16 ezer az 1 Terrás Blue.
Bár már van egy USB 3.0-ás 1Terrás WD-m abba gondolom green vagy blue lehet. -
Blum #86536 Igen.
A velemenyemet tovabbra is fenntartom. -
Kész? -
Blum #86534 Jo,elgondolkozok. -
Azt tessék végig gondolni, hogy bár most nem tudom, hogy alakulnak vinyó téren az árak. Nem rég a Green és a Blue Caviar egy árban voltak ;), de a Black sem volt annyira vészesen drága, pár ezer forint eltérés volt, de még így is megérte megvenni őket .. tessék elgondolkozni. fazer out. -
Blum #86532 Ha arra a vinyora telepitesz is,akkor a Blue vagy Black vinyokat nezegesd,de ha tenyleg csak tarolasra lenne (amit eredetileg is kerdeztel) akkor a Green is boven eleg.
En egy Green vinyot hasznaltam bo masfel evig rendszernek is es teljesen jo volt. -
Amúgy 5200/5400 és 7200 írás olvasásilag mennyi eltérés van? Mert BF3 kicsit elég lassan tölt be egy külső WD vinyóról.
-
WD Blue-t is vehetsz. Egyenlőre rendszernek is használom, el lehet vele lavírozni agyfasz nélkül. -
Blum #86529 WD Green vinyokat batran ajanlom tarolasra. :) -
Ide hallom már egy hete hogy vinnyog a vinyó mint a hűtő amikor hosszabb ideig nyitva van (alapjáraton ilyen lett a hangja. de 100/100 as még mindig) Szerintem nem soká meg fog halni. 
Milyen vinyót tudtok ajánlani- Játék-zene-tárolásra.(a mostani egy 160GB-os
)
-
Hazudnék, ha azt mondanám, hogy megnyugtató volt a leírásod :D
Durván 2,5 éve ketyeg a táp, de most már teljesen bizonytalan vagyok. Mindenesetre, ha megpróbálom, akkor megírom, hogy bírta-e a táp, vagy meghalt. -
Jah az Antec deltás, az még mehet. -
Blum #86525 Ezek kozul a HEXA,az Antec es az 500-as FSP GHN lenne jo valasztas.
Enermaxot mindenkepp elkerulnem,corsair is hanyagolhato,chiconyrol pedig nem tudok semmit. -
Személyes tapasztalatot osztok meg, i5 4570 + GTX760oc, fsp aurum s 500W szobahőmérsékletet fúj ki pár óra bf3 és d3 után, persze alsó tápos házban. FSP Raider 500w körül, 80+ silver, hosszú de puritán kábelek, ha mindenképpen ebből az árszegmensből választanál. Enermax csábító, de hanyagolnám, ebbe a kategóriába nem a saját elektronikáját rakja. -
halihaho4 #86523 Milyen táp lenne jó ezekhez: Gigabyte GV-R7790C-1GD 1GB DDR5+Intel Core i5 3570
ezek közül...a lényeg,hogy játék közben se melegedjen mert a mostani 450W-os noname tápom eléggé melegszik:
Fortron HEXA 500W HE-500
ENERMAX NAXN ENP500AGT 500W
Chicony PSU-D 580W ATX 120mm
CORSAIR 550W VS
Antec Basiq 550W VP550P
Fortron 500W FSP500-60GHN 85+
Chicony PSU-P 550W 80+ ATX 120mm
Itt vannak ugyanezek : http://www.agem.sk/category/producer-filter/category/183-1132/producers//priceFrom/35/priceTo/45/flag/z
-
Köszi, ennyi volna a lényeg. -
Nos én nem kísérletezgetnék ilyen noname tápocskával, ami rádásul kicsi is és használódott is már eleget. Jobb a békesség. Ha túl sokat akar a zember spórolni, megütheti a bokáját. A táp a gép lelke, így oda kell rá figyelni. -
Dodo55 #86520 "ha többet kap, mint amennyit eszik"
Abból nem lehet gond, de azt is tudni kell, hogy a problémák abból szoktak lenni, hogy nem a táp "dönti el" el mennyit kap tőle valami, hanem a fogyasztó vesz fel annyit, amekkora étvágya van (gyakorlatilag tehát inkább úgy kell az egészet elképzelni, hogy a táp csak a feszültséget szabja meg, de nem az tolja az áramot a fogyasztóba, hanem a fogyasztó szívja azt a tápból), és ha ez túl sok a tápnak, akkor túlterheli. Ez ellen persze vannak védelmek az értelmesebb tápegységekben, de azt mondják jobb a békesség (mert az sem ritka, hogy hiába van védelem, nem old le időben). Eleve a szarabbak kevesebbet bírnak, mint ami rájuk van írva, meg azt mondják még egy minőségi esetén sem árt a rendszer teljesítményfelvételi csúcsányak kétszeresével számolni, mert bizony az évek alatt előbb-utóbb elkezdenek öregedni az alkatrészek bármilyen minőségűek is, és ezáltal a táp elkezd majd veszíteni fiatalkori erejéből.
Meg ugye ott vannak azok a bizonyos ágak, amik annyit takarnak, hogy van a névleges összteljesítmény aminek a leadására képes a táp együttesen, de ez eloszlik különböző kimeneti ágakra, amiknél külön meg van adva hány ampernyi áramot képesek kiköhögni. Ha ezeket az értékeket megszorzod az adott ág feszültségével, akkor ugye kijön, hogy arra az ágra elvileg maximum mekkora teljesítményű fogyasztó köthető.
"És az én esetemben ennél a Hipro tápnál mennyit ad a táp a VGA-nak, és mennyit eszik maximum terhelés alatt a kártya?"
Ha jól látom akkor a GTX 660Ti hivatalos csúcsfogyasztása 150W, ami visszaszámolva 12V-on 12,5A. A tápodra az van írva, hogy a két 12V-os ág egyenként 16A áram leadására képes, illetve a két ág együttes áramfelvételének nem szabad 26A-nél nagyobbnak lennie.
Elvileg a két ágnak úgy kéne szétosztva lennie, hogy a P2 connector és a PCIe connector egyik-másik ágról kapja az áramot. Ha ez így van, akkor elmondható, hogy elviekben a PCIe connector ágán még 3,5A-al a névleges áramfelvételi maximum alatt maradsz a GTX 660Ti-vel, illetve a procinak így marad 13,5A, hogy az együttes 26A-es korlátot ne lépje át a két ág. Átszámítva ez 162W, tehát maximum ekkora maximális teljesítményfelvételű (a TDP nem keverendő ide, az csalóka!) proci kiszolgálására elég áramot tud ez a táp leadni még emellett a VGA mellett.
DE! Nem szabad elfelejteni, hogy nem csak a CPU és a VGA étrendjébe tartozik bele a 12V, hanem más komponensekébe is. Azokkal sem árt tehát számolni, én azt mondom minimum 20-30W-ot.
ISMÉT DE! Kijön tehát, hogy elviekben pont elég még az a táp (a proci étvágyáról fingom sincs, de azért 160W-ot csak nem eszik), csakhogy a teljesítményfelvételi csúcs kétszeresére való méretezést és a névleges leadható teljesítmény vs. valósan leadható teljesítmény viszonyát mellőzve számoltunk eddig, ha már ezeket is nézzük, akkor már nem ártana egy jobb, nagyobb darab, főleg ha ez a Hipro lehúzott már pár év szolgálatot.
-
És az én esetemben ennél a Hipro tápnál mennyit ad a táp a VGA-nak, és mennyit eszik maximum terhelés alatt a kártya? Feltételezem, ha többet kap, mint amennyit eszik, akkor nem lehet gond. De gondolom ezt számolgattad korábban a #86474-ben. -
Bőven elég, de csak ha komoly tápról van szó. Gagyiból 1000W-os sem jó, nem azon múlik mit írtak rá. -
Igen- akár kevesebb is szerintem pl minőségi 400 as -
halihaho4 #86516 Hello,a kérdésem,hogy az alábbi VGA+CPU kombóhoz elég-e a 450W-os táp ?
Gigabyte GV-R7790C-1GD 1GB DDR5+Intel Core i5 3570 -
Lesarkítva:
12v-ról beszélünk.
Multi rail(te eseted): Előre le van osztva, hogy a fagyasztók melyik ágakat kapják.
Single rail(pl seasonic g, corsair hx, fsp a s): Egy ágról van lekombinálva a cpu, vga...
Azért a nagy láz most a single felé, mert a multinál pl ha a vga-ról elfogy a kakaó, hiába van pl szabad 30% kapacitás a cpu-nál, nem átcsoportosítható. Szerintem ez csak max az alul tápozott nagy teljesítményű gépeknél fordulhat elő. SQJ csifijén lehetne egy darabig lőni azokat a 12V 18A ágakat mire elfogynának.:D
-
Erős túlterhelésnél le kell oldania bármilyen károsodás nélkül. Úgy tudom erre egyenként kell teszteljék a futószalagon őket. -
Ok, köszönöm szépen.
Igazából én egyáltalán nem értek a dologhoz, nem tudom mi az, hogy egy ágas. De, ha szerinted bírni fogja, meg mások is írták, hogy valószínű jó lesz, akkor bepróbálom. Legfeljebb megyek garanciázni, aztán rádobok egy keveset egy jobb tápra (ha lehet ilyet). -
Nem furcsa, hogy válság kezdete után jött a Channel Well-es átállás?:D Amúgy nem ismerem a céget, de a seasonicot igen és az áraikat is. -
VX-ben 5 éve még Seasonic volt, japán kondikkal.... -
Blum #86510 Haveromnak egy VX450-e van. Ra van kotve 10db vinyo,Q9550 proci meg egy 3870-es VGA es 5 eve megy 24/7-ben a gep hibatlanul. Evente kitaknyolja es kesz,kb. ennyit kell vele foglalkozni.
Rohadt kivancsi lennek ra,hogy egy CX meddig birna az efajta uzemet. -
Blum #86509 Az USB 3.0 es 2.0 es a SATA 2/3 csatlakozok szama es elosztasa illetve a RAID funkciok szama. -
Dodo55 #86508 Általában csak annyi, hogy kevesebbek az mATX változatokon típustól függően a PCI vagy másodrendű (x1,x4, szóval a kicsik) PCIe csatlakozók.
Viszont árban meg több ezerrel olcsóbbak ugye, emiatt most én is az mATX változatát vettem a jelenlegi alaplapomnak. -
Freeman16 #86507 Mi a különbség az A75 és az A85 között? -
Freeman16 #86506 Most kicsit gondban vagyok mert a régi gépem eladtam és szeretném rendelni az ujjat de Romániában élek és szinte minden üzlet ki van fogyva a normálisabb FM2-s lapokból, nem tudom mikor kapnak majd. -
Jó de kurvanagy mázlid volt, már akkor is írtam :)
Utolsó két táp amit vettem:
FSP 400APN: hibátlanul tette a dolgát, 2 év garija volt. 2 héttel a lejárat előtt a venti elkezdett kerregni, a tervezett elavulást most beszopták fuckyeah. Az érintetlen cseredarab most is a szekrényben csücsül vésztartalékként.
Chieftec CTG-400: Ezt vettem amíg a garira vártam, benn is maradt.
Mindkettő az elérhető legolcsóbb normális táp volt a vásárlás idején, és teljesen jók voltak. -
Persze ezt szigorúan CX-re értem, van egy pont a kategóriáknál, ahol nem lehet spórolni. -
XFX pro-ba is mintha az S12 muzsikálna, nem minden csomagoló cég adja alá... Corsair-ban is régebben seasonic volt az alsóban is. Csak mivel profit orientáltak, ezért gondolom újabb beszállítókat kerestek, akik olcsóbbak. Az én problémám nem egyedi, tudok olyanról aki garanciába is ilyet kapott vissza, nem ajánlom, lehet lehurrogni... -
Hivatalos oldalon össze tudod hasonlítani.
Csak azért mert kisebb, nem rosszabb.
Egyébként én inkább A85-öt vennék. -
Freeman16 #86501 Sziasztok. Azt szeretném kérdezni hogy van különösebb hátránya a microATX lapoknak az ATX-el szemben? Mondjuk egy Asrock FM2A75 PRO4 és PRO4-M között mik a lényeges különbségek? -
Blum #86500 Nekem jelenleg Seasonic tapom van es durvan jo cucc. Bagoert vettem meg egy ismeros ismerosenek az akarkijetol (7k-ert odaadta,kb. fel evet ment,gyorsan kellett neki a love),de a jelenlegi ~20k-s arat is zokszo nelkul hagynam ott erte a boltban. Jovo tavaszra tervezek egy komplett uj konfig osszerakasat,de ha addig nem kohogi ki a lelket (mar miert tenne?) akkor tuti hogy ez az egyetlen alkatresz ami megmarad es nem veszek ujat.
Egy Seasonic S12 II 430-as taprol van szo amugy.
En szemely szerint az elpusztithatatlannak hivott Deltas (GPS) csifivel szoporollerre ultem,de eszem agaban sincs leszarozni a chieftec-et,mert rengeteg embernel szolgal hosszu evek ota hibatlanul. Biztos kifogtam valami vackot.