103183
1411386313.png
  • Zeller01
    mondjuk az ilyen fagyásokkal lehet szívni rendesen. volt, hogy fagyott, teljesen véletlen jöttem rá, hogy vga driver hiba. hiába tettem fel újat az is fagyott. vissza kellett menni vagy fél évet a driverrel és jó lett.
    volt, hogy teljesen jó memóriákat nem szerette az alaplap. semmi baja nem volt egyiknek sem, de nem mentek együtt. sok sikert és remélem hamar megtalálod a hiba okozóját!
  • Árnyvadász
    Nekem a VGA kártyám csinált ilyet. Mondjuk játékok alatt nem, de windowsban, internetezés, filmnézés közben merevre fagyott a gép és semmire nem reagált, csak reset vagy power gomb jöhetett szóba. Ez teljesen random módon jött elő. Volt amikor fél óra után, volt amikor a gép bekapcsolásától számítva 2-3 vagy 5-6 óra múlva. Kicseréltem és azóta működik rendesen a gép. Kártya egyébként memóriahibás volt.
  • Norby646
    Megnézem köszi szépen.

Amúgy az előbb látom ennél a topiknál van 1 új válasz. Rámegyek erre a topikra erre megint fagy.
  • wantonly
    Az biztos nem mondja meg, ha rossz a memória.

A Memtest86+ a legjobb memória tesztelésre. Letöltöd az ISO-t, kiírod CD/DVD-re. Utána ezzel kell indítani a gépet. Ha 2-3 alkalommal lefut (Pass) és, ha nincs hiba, akkor tuti jó és lehet tovább lépni.

Látom Kingston memóriád van, az nem arról híres, hogy tönkremegy, de azért meg kellene nézni.

Második körben a videókártyára gyanakodnék, ha főleg játék közben (terhelés alatt) jön elő a hiba.

Persze lehet sok minden, szoftveres, driver probléma is.
  • Norby646
    Kicsit ellentmondásosan fogalmaztam a cpu hőmérsékletét illetően, tehát max. 60 fok szokott lenni.
  • Norby646
    A ramot a windows beépített tesztelőjével (msched), a winyót hdd sentinel-el.

Integrált nincs a gépben.

A proci 55 fok fölé nem ment még, bf3-bf4 alatt is max 60 fok. A vga 75 fok körül mozog a fan aktivitást nem szoktam nézni de hangból ítélve 40-50%-nál biztos nem megy feljebb.
  • wantonly
    A memóriát és a HDD-t mivel tesztelted?

A videókártya is lehet a ludas, ha van integrált is a gépben, akkor ideiglenesen ki kellene venni, hogy anélkül is jelentkezik-e a probléma.

A processzor nem melegszik nagyon? Aida64 vagy Speccy, ezek megmutatják a hőmérsékleteket.
  • Norby646
    Hali! Kicsit off de talán tudtok segíteni. Van egy kis problémám a géppel, pár napja random lefagy, de úgy, hogy csak a reset segít. Megakad a kép, semmire nem reagál, egér se mozog. Főleg játék közben csinálja de volt már, hogy facebook-on játék közbe fagyott, illetve az újraindítás után a böngésző kiadta, hogy visszaállítsa-e az oldalakat, rámentem igen, erre megint lefagyott. A hdd-t és a ramokat leteszteltem, azok jók. A lap és a cpu kb 2 hónapos, persze ez önmagában még nem jelent semmit. Van valami ötlet? Nyilván több minden okozhatja, lehet egy win reinstall megoldaná? Remélem nem cpu/alaplap-al van gond, 2-2.5 hét mire cserélik, addig meg nincs gép.
  • FlyHigh
    Emlékszem, megállni nem volt mát ilyen egyszerű vele, közepes brembo tárcsa betétekkel előre már csodákra képes és nem egy horror összeg. Elfogyott a padlólemez, kilakatoltuk, azt gyorsba gazdit cserélt. Off vége.:D
  • FlyHigh
    1.6 sedan az akár 12 litert is betol, de az nyúlik mikor nyomod neki, meg csavarodik kanyarban.:D
  • FlyHigh
    Meg sokat is vissza lehet rajta tekerni, mert jól bírja az utastere. Sok a 200e(400e amúgy) kilométeres 12 éves bömbi rügyező sárvédővel.
  • Klemice
    7.5-ből kihoztam anno a szuszkát, pedig toltam neki
  • Hecker007
    Vezetési stílustól is függ, alattam egy szuzu is sokat enne :D
  • Klemice
    egy 320d kifejezetten keveset eszik
  • Hecker007
    plusz még 1.3 mire autó lesz belőle :D
    Nekem inkább a vga kéne, azért legalább nem baszogat a rendőr ha átalakítok rajta valamit és még engedély se kell hozzá, hogy használhassam, az etetésükről nem is beszélve :D
  • Klemice
    aztán az életedet ráköltöd :)
  • Blum
    320d is kijon 1.3-bol Legalabbis egy E46...
  • franc0
    Maradjunk annyiban, hogy autót.
  • Szabi #89562
    ~1,3milláért már lehet jó autót venni :D
  • DarkSector
    Gyűjtöd az 1:18-as modellautokat? :D
  • wantonly
    Eladnám és az árából vennék egy autót. :D
  • DarkSector
    :) ezzel csodákra lennék képes! :D
  • Szabi #89558
    ez így egybe jöhetne... az alaplapot megveszem én hozzá, azon ne múljon.... :DD
  • Ozzyehh
    Amúgy nem hiszem, hogy ennél jobbat kilehetne hozni 100ból úgy, hogy házat is kell venni :D néztem az FX-ek közül a 6 magosat, nyilván azt vettem volna meg ha kijövök pénzben... 8 giga ram kell a melóhoz, szal sok választásom nincsen :D és én úgy gondolom, ahogy nézegettem videókat és azért igyekeztem utána járni a dolgoknak a 750K ennyi pénzért egyáltalán nem rossz proci.... videó kártyát meg majd csak 28.án rendelem szal jöhet 1-2 tipp 40-k körül :)
  • Ozzyehh
    igazatok van teljesen felesleges volt megkérdezni:) azért köszi
  • Blum
    Ja,most latom en is.

Hat akkor oszinten gratulalok,hasznalja egeszseggel.
  • Hecker007
    De mint írta már megrendelte, csak akkor azt nem vágom ha megrendel valamit akkor utána minek kérdezi, hogy jó-e...
  • Blum
    Akkor inkabb FX8320-at vegyel

Intel nyilvan jobb volna,de abbol egy epkezlab i5 kerul 40-50k koruli osszegbe. Azt viszont nem tudom,hogy az mit tudna egy 8 magos FX-szel szemben.
  • sirpalee
    Rendereléshez intel jobb választás lett volna...
  • Ozzyehh
    melóhoz kell... renderelni :)
  • Lacee86
    Hát lett volna jobb... Pl. ilyen szűkös keretnél minek 8 giga ram, abból is spécibb, mikor az a legjobban bővíthető komponens...
  • Ozzyehh
    körülbelül 100-105 ezer
  • V43 1105
    Soha ne mondd, hogy soha, lehet változtatni. Szerintem eléggé elhamarkodott, mennyi volt a kereted? Lehet tudtunk volna jobbat összerakni ..
  • Ozzyehh
    Amúgy szerintetek ez milyen gép? 4x 750k amd athlon II, Gigabyte GA-F2A88XM-DS2 (későbbi bővítés miatt), 2db Corsair 4GB DDR3 1600MHZ
    Chieftec 400W.... és lesz még egy Asus R7 260X 2GB DDR5 R7 260X-DC2-2GD5

alacsony költségvetésből próbáltam építeni, úgy, hogy később, ha kell tudjam fejleszteni:) már megrendeltem szal változtatás nincs... szerintetek? :D
  • Madi92
    SSD van már, hűtő meg jó lesz későbbiekben is. Hosszú távra tervezek, amikor csak lehet.
  • Dobronski
    Nekem 1 hónap után zajos lett. mintha egy venti pluszban lenne a házban. a vicc hogy nincs még vga-m, munkára úgy sem kell, aránylag erős gépezet ami kurva halk lenne. ja és nem rendszernek használom, arra ott az ssd... gariba meg nem küldhetem vissza hogy "he figyu már, nem 20dB így a gépem"
  • Vadnokedli
    Nekem 4670K van... A gyári hűtője, hogy is mondjam(mintha egy kartondoboz oldalával legyeznéd a processzort de úgy hogy a gépház oldala fent van). Kuka. Még UV-vel is felengedte 75-80 °C-ra, nem beszélve a hangjáról.
  • Hecker007
    Használok én is K-nélkülit egy hónapig bírtam a gyári hűtőt, lehet hogy zsinórban a 3. morgó, rezgő, csörgő darabot fogtam ki, de én nem ajánlom senkinek, max kulcstartónak jó.
    Meg nekem a K-n NH-D14 van
  • franc0
    Nocsak, akkor neked nem is az aláírásodban lévő géped van, hanem K nélküli Haswelled?
    Remélem érted...
  • Vadnokedli
    2-4 Hetente. Csak a pórszűrőket(földön van)