103179
-
I73770K #89616 Szép sztori.
Nyáron nekünk is volt egy 6 hétig eltartó várakozásunk.
Amúgy az alaplap meg a proci egy dobozba jött amibe ide oda lödörgött az egész, 1 db papir nem volt betéve mellé,hogy ne mozoghasson illetve ne ütödhessen meg, még jó,hogy a proci az működik, de érdekes módon én be tudtam csomagolni rendesen nekik, csak épp nem vitték el.
Erre nem fogják azt allítani,hogy nem jó mert konkrétan el sem lehetett jutni a biosig. Semmi nem történik.
Olyan ütődést kaphatott vagy valami,hogy már esélye sincs a működésre. -
http://homar.blog.hu/2014/01/14/azonnal_hibas_monitor_vs_aqua -
nú #89614 Sziasztok. Kicsit fordított kérdés jönne. Adott az alábbi gép, szerintetek mennyire lehet beárazni? Van egy szám a fejemben, de gondoltam előtte kikérek még pár véleményt.
CPU: AMD X6 1090T + egy Arctic Cooler 13 Pro CO hűtő
Táp: valamiféle 600W-os Chieftec (kb. 2 éves)
Alaplap: Gigabyte 970A-D3
HK: X-Fi Xtreme (PCI)
HDD: 1.5 terás WD Black Caviar (64 mega cache)
VGA: Gigabyte 6770 1GB (standard kiadás, nem OC).
ram: 2*4GB Kingmax HyperX Blu 1600MHz
köszi előre is a választ -
I73770K #89613 Szia!
Én nekem kedden jött az aqua-ból az I7 4770K egy Asus Maximus VI HERO társaságában.
Összeszerelés után a gép nem indult el. Végülis hosszas kísérletezések után kiderül,hogy gyárilag rossz alaplapot kaptam.
Ment a telefon szerdán ez ügyben,hogy mi legyen.
Mondtam,hogy kicsit rugalmasabb kellene menjen mint a múltkor amikor 6 hetet vett igénybe egy hibás termék cseréje.
Mondtam azt is,hogy ha 1 héten belűl nem oldható meg a csere akkor a pénzt kérném vissza.
Monták,hogy jó-jó pénteken megy a futár, csomagoljam be. Mondom rendben.
Ugye péntek ma van hát a futár az még nemért ide, szóval mondtam,hogy akkor a pénzt küldjék vissza ezt meg vigyék el ahogyan szeretnék,vagy feladom postán.
Szóval nem voltak a legszimpatikusabbak. -
Jaja, kár hogy a 120-asom is csak félig van. -
FirefoxHUN #89611 Köszi szépen a segítséget! -
SSD KINGSTON 240GB SATA3 - 33k -
Na időközben kiderült, hogy az alaplap rossz. Ma már be se akart indulni a gép mert egyből lefagyott a boot után. Tesóm ram-ját, vga-ját is beraktam mindegyikkel fagyot, így maradt az alaplap és a proci. Levittem a gépeshez 1500-ért megnézte és végül ott derült ki, hogy a lap lesz a hibás. Nemrég összecsomagoltam a deszkát, holnap megy vissza az aqua-ba gariztatni. Szerintem 2 hétre megint elfelejthetem a gépet, így marad a barátnőm laptop-ja, dehát ez meg kb a régi p4-es gépem szintjén van... :)
Erről jut eszembe. A barátnőm szeretne laptopot venni, kb 160 a keret, ezt szemeltük ki: Dell Inspirion 3521-28
Mi a véleményetek, jó vétel? -
Blum #89608 GTX770 -
yohoo
melyik nVIDIA kartya felel meg ennek az R9 -nek?
3072MB Asus Radeon R9 280X DirectCU II TOP Aktiv PCIe 3.0 x16 -
Hoppá, a laptopos oldalra akartam. :) -
Blum #89605 Logitech
Razer mikro kapcsoloira sok panasz van. -
Sziasztok!
Lenne egy Samsung NP370r5e 02-HU típusú (i3 - 8gb ram - 8750 VGA) laptopom. A napokban találtam egy HP Envy 17 (i7 - 8gb ram - 5850 VGA)
Azt szeretném megkérdezni, hogy megérné-e cserélni az enyémet a Hpra? Mivel szoktam játszani is, úgy gondoltam, hogy talán jobban megérné + tetszik is a kicsike.. De ellene szól, hogy nem mai csirke.
További infó a két laposról:
Samsung
HP
Amit kinéztem abban 8gb ram van.
Köszönöm előre is a válaszokat.
-
Nephin #89603 Az egeres topik néma, ezért itt szeretnék véleményeket kérni (nem a gombok számának szükséges vagy szükségtelen voltáról, illetve márkarajongó hevületek nélkül, ha lehet
).
Tehát Razer Naga 2014 vagy Logitech G600? :) -
Rendben, köszönöm a segítséget! :) -
Árnyvadász #89601 PCI 3.0 csak magas felbontás (3 monitor egybe) estén hoz számottevő gyorsulást a PCI 2.0-hoz képest. Teszteken pl. 1080p felbontásnál szinte elenyésző (1-2 frame/sec) különbség volt, vagy annyi se. Szerintem az 1.0 is hasonló, vagy lehet lesz 3-4 fps különbség, de azt meg nem fogod észrevenni, hacsak nem sasok voltak a szüleid. Ne aggódj! -
Valószínűleg nem fogsz észrevenni semmiféle különbséget. -
Üdv!
Ha egy PCI 3.0-ás VGA-t 1.0-ás slotba rakok, az mennyi teljesítménycsökkenést okozhat?
Jelenlegi alaplapom csak 1.0-át tud, de egyelőre nem szívesen ruháznék be újba, mert akkor ramostúl, procistúl lehetne vásárolni mindent.
Most egy GT240 GS kártyám van, benchmark eredmény alapján már a 10x-esét is tudják a csúcs kártyák, de mennyit lassítana rajtuk a PCIe elavultsága? -
Szerintem akkor járnál legjobban ár-érték arányt tekintve, ha ASUS H81M-A lapot és hozzá i5 4570et vennél. -
mensi? -
Mi értelme átmenetileg?
Vagy nem bírja a lelked, ha egyszerre hatszámjegyűt kell letenni a pultra? Csak részletekben?
Ilyen hozzáállással nem is fogod tudni soha megengedni magadnak. Viszont napi részletekben sok kocsit fogsz elszívni meg elinni. -
"átmenetileg", de addigis 720p, és leginkább mmo -
Az égvilágon semmi értelme sincs.
Egy 5770 mellé mi a fenének? -
Na mondjuk azon pont akartam spórolni, valami tényleg filléres kellene, hardverapróról is akár.. (valsz proci is onnan lesz)
965hüz is egy ótvarros 10k-s lap van, bőven megfelel nekem.
szal akkor maradjunk a 4570nél, kéne hozzá egy pofátlanul olcsó deszka :D -
Ha viszont Ks procit veszel akkor ahhoz a lap sem olcsó.(Zs lap kell) -
Köszi srácok.
Elsejéig van időm eldönteni, azért gondoltam k változatra, mert egyelőre nem, viszont később jól jöhet... ezt a gent jó lenne átvészelni procival. -
Bőven elbírja a táp, h arra is kapj választ. -
Teljes mértékben megéri, 4670k alapból ~15%al gyorsabb a 2500k-nál, de végülis bármelyik teljesen jó és használható. Ha viszont nem akarsz tuningolni akkor szerintem 4570 is megfelelő lenne, csak pár %al gyengébb mint a 4670k, viszont nem lehet tuningolni.(cserébe jóval olcsóbb) -
Még szép hogy megéri, de ha intel akkor új alaplap is kell ... -
Hali.
x4 965 megéri lecserélni 2500k vagy 4670k-ra? 4670k 15k-val drágább mint a 2500k, gyorsabb is annyival? OC egyelőre nem mozgat, így is egy (átmenetileg) gyenge hd5770 mellé menne.
valamint elbírná ezeket 1 terra hdd meg szökőévente 1x használt dvdrommal egy 450es chieftec?
elnézést, ha vmi baromságot mondtam/kérdeztem -
Nem olyan rossz ám a G3420, közel dupla áron nem nyújt sokkal jobb teljesítményt ez az i3. -
DIESEL DOG #89585 Nem rossz, de processzorból legalább egy Core i3 nem ártana, plusz egy jobb alaplap ami legalább B85-ös. Tápegységből sem ártana egy kicsit nagyobb teljesítményű, minimum 400W-os. 102e Ft-ból valóban nem nagyon lehet többet kihozni ahogyan az előttem író is említette egy attól jobb konfiguráció kicsit többe kerülne sajnos. Én összeállítottam egy erősebb konfigurációt, amennyire lehetett költség hatékonyan, szem előtt tartva az ár/érték/teljesítmény arányt.
Alaplap: AsRock B85M-HDS ~15e Ft
CPU: Intel Core i3 4130 3,30GHz ~29e Ft
RAM: Kingston Hyper-X Blue 4GB DDR3 1600MHz CL9 ~11e Ft
PSU: FSP Hexa 400W ~10e Ft
Ház: Fractal Design Core 1000 USB3 ~9e Ft
HDD: Seagate Barracuda 500GB 16MB Cache SATA III ~13e Ft
VGA: Sapphire R7 260X 1GB GDDR5 ~32e Ft
Ez így ~119e Ft-ra jön ki, viszont teljesítményben jobb, erősebb. A processzornak magasabb az órajele plusz van HyperThreading tehát lesz pluszba még két "virtuális" processzormagod. -
Nem rossz, szerintem ennél többet nem nagyon lehetne 102kból kihozni úgy hogy minden kell. -
FirefoxHUN #89583 Mi a véleményetek erről a gépről? Ez így 102k lenne nagyon több keretem nincs is rá. Mennyire lenne jó választás játékok szempontjából?
Asrock H81M alaplap 13k
Intel Pentium G3420 processzor 15,5k
Kingston HyperX Blu 4GB DDR3 1600MHz KHX1600C9D3B1/4G memória 10,5k
Corsair 350W VS350 CP-9020052-EU tápegység 9k
Cooler Master N200 NSE-200-KKN1 számítogép ház 10k
Seagate 500GB SATAII 16MB ST500DM005 merevlemez 12k
Sapphire R7 260X 1GB DDR5 11222-05-20G videokártya 32k -
Leginkább az segít, ha visszaemlékezel mikor kezdete el a hibát generálni. Mit telepítettél előtte, vagy milyen alkatrészt cseréltél. -
Hát bízom benne hogy nem a vga a ludas, mert arra nincs garim, de pénzem sincs másikat venni jelenleg, rosszabbat meg nem akarok bele. R9 270x oc-t néztem utódnak de nagyon nem most.
Tegnap lefuttattam a memtest-et, pendrive-ról, lehet azért volt ilyen lassú. Éjfélkörül elindítottam, mondván hogy max. fél óra és végez, hát fél 2-kor még nagyban ment a teszt. Gondoltam ledőlök kicsit amíg lefut, hát persze bealudtam, egész éjjel zúgott ez a pokolgép... 6-körül felkeltem, ránéztem, akkor potom 6 órája ment de már kész volt, végülis nem írt error-t.
Na mind1 lehet csinálok egy win reinstall-t, hátha...
Köszönöm, hát én is remélem, hogy mielőbb rájövök mivel van a gond. -
mondjuk az ilyen fagyásokkal lehet szívni rendesen. volt, hogy fagyott, teljesen véletlen jöttem rá, hogy vga driver hiba. hiába tettem fel újat az is fagyott. vissza kellett menni vagy fél évet a driverrel és jó lett.
volt, hogy teljesen jó memóriákat nem szerette az alaplap. semmi baja nem volt egyiknek sem, de nem mentek együtt. sok sikert és remélem hamar megtalálod a hiba okozóját! -
Árnyvadász #89579 Nekem a VGA kártyám csinált ilyet. Mondjuk játékok alatt nem, de windowsban, internetezés, filmnézés közben merevre fagyott a gép és semmire nem reagált, csak reset vagy power gomb jöhetett szóba. Ez teljesen random módon jött elő. Volt amikor fél óra után, volt amikor a gép bekapcsolásától számítva 2-3 vagy 5-6 óra múlva. Kicseréltem és azóta működik rendesen a gép. Kártya egyébként memóriahibás volt. -
Megnézem köszi szépen.
Amúgy az előbb látom ennél a topiknál van 1 új válasz. Rámegyek erre a topikra erre megint fagy. -
Az biztos nem mondja meg, ha rossz a memória.
A Memtest86+ a legjobb memória tesztelésre. Letöltöd az ISO-t, kiírod CD/DVD-re. Utána ezzel kell indítani a gépet. Ha 2-3 alkalommal lefut (Pass) és, ha nincs hiba, akkor tuti jó és lehet tovább lépni.
Látom Kingston memóriád van, az nem arról híres, hogy tönkremegy, de azért meg kellene nézni.
Második körben a videókártyára gyanakodnék, ha főleg játék közben (terhelés alatt) jön elő a hiba.
Persze lehet sok minden, szoftveres, driver probléma is.