103179
-
Jólvan, ha egyszer rájövök hogy mivel van gond ígérem megosztom. :) Hát a vicc az egészben hogy azóta is üzemel, fagyás nélkül. Nem értem é ezt... -
A sípolás amit hallottál az alaplap által a POST során talált probléma hibakódja, teljesen normális. Ha megvan, hogy mi volt a rossz akkor légyszi írd ide be mert már kíváncsi vagyok:) -
Oké köszi akkor marad a haswell:) -
Blum #89773 Maradnek a 4570-nel.
Az,hogy ujabb talan annyira nem is fontos,viszont annak mar 1150-es lap kell ami viszont a jovoben donto tenyezo lehet. Amugy kb. 5-10%-kkal gyorsabb is.
Raadasul a 4570 meg olcsobb is nehany ezer forinttal.
Ez a kupakolas meg szvsz netto baromsag. Egyreszt azota mar javitottak a hibat,masreszt ez csak abban az esetben szukseges ha verre meno tuning a cel. -
Az újabbat... :) -
i5 3570-et vagy 4570-et éri meg venni? Teljesítményben és árban kb azonosak, viszont azt hallottam, hogy a haswell nagyon melegszik és "kupakolni kell". -
TomStorm #89770 Persze lesz 1-2 héten belül egy jó táp de addig is használnom kell a gépet a munkámhoz is.
Már meg is van amúgy működik addig jó lesz ez:) -
Próbálgattam közben a gépet, ubcd-vel, memória hibát nem talál. A gép azóta is indul, nem fagy. Nem értem... Előbb megpróbáltam, hogy kivettem a ramokat, úgy indítottam. A gép beindult de csak sípolt (1 hosszú 2 rövid, amit szintén nem értek). Ahogy most nekem beindul ez a pokolgép úgy szervizesnek is mehetett 1 héten keresztül, tehát jóformán még mindig nem tudom mi van az alaplappal, mert így akkor azt se lehet kizárni. Persze nem tudom hogy tesztelték... Hát kívánom mindenkinek, hogy ilyen problémája ne legyen soha a gépével. Az idő tellik, a probléma fennáll, és még csak nincs is ingyen. -
valahogy en is igy kozelitettem meg a kerdest. "szarnal a semmi is jobb"
89751
esetleg egy hasznalt tapegyseg beszerzese nem felvetheto alternativa? biztos vagyok benne, hogy talalsz valami ertelmeset normalis aron. legalabbis egy sanszot meger - nem? -
Nem értem. Aki tisztában van vele, hogy ezek a tápegységnek nem nevezhető dobozok milyen minőséget képviselnek és ezek után képes ilyet venni azt nem tudom sajnálni, ha utána eldurran az egész gépe vagy két hónap múlva vehet másikat, mert hangos, tönkrement - ergo ugyanannyit költ, mintha vett volna egyszer egy normálisat. Ha helyben nincs, rendelnék akárhonnan, nem ilyen hulladékokat pakolnék a gépbe. Elnézést, ha nyers vagyok, de ez a véleményem. -
Ezzel a lemezzel tesztelgettem tegnap a cp-t mega hdd-t, de memóriát nem. Meglesem. -
Hát ez az.
Amúgy tegnap este óta megy a gép fagyás nélkül (előtte meg be se akart indulni), bár csak a prime95, cpuid meg az opera futott rajta. Nem tudom a szervizben mit és hogyan vizsgáltak az alaplapon, de lehet most 1 hétig így is elmenne ha csak teszteket futtatok... :/ -
josi #89764 probáld meg ezzel ellenőrizni -
Akkor passz, ez memória hibára utal, a lap elvileg "hibátlan", CPU hibára kicsi az esély...Akkor lehet a táp is.(bár szerintem egy 750w tápnak nem kell annyira megerőltetnie magát hogy a te géped kiszolgálja szóval ez sem valószínű) -
Megnézem mindjárt, én hozzá se nyúltam mert nem értek hozzá. De jumper megvolt, attól vissza kéne állnia még ha el is szartam volna, nem? De mondom nem állítottam rajta semmit. -
Egyébként a ramok még úgy is lettek tesztelve, hogy kivettem 2 gigát a másik 2 gigást bent hagytam, lefagyott, csere, lefagyott. Másik slotban is voltak tesztelve, tehát elvileg ezekkel nem lehet a gond. -
Akkor nem tudom, de ez a hiba egyértelműen ramra(vagy rossz tuningra de ez ugye nem játszik) utal. BIOSban kizárt hogy elállítottad a ram feszültségét? -
*lefutott -
memtest86 lefutatott már 1x, meg még az elején a windows memória teszterje is. Egyik se jelzett hibát. De ha memória lenne rossz, akkor egy teljesen másik rammal működnie kéne. -
memtest86 -
Én kékhalált még nem kaptam, a random fagyás az stimm. Viszont a ram-ból beraktunk egy biztosan jól működőt, és azzal is lefagyott a gép. -
Nekem ugyanez volt, random kékhalál és fagyás, p95 ezt a hibát dobta ki, a ram volt a hibás. -
TomStorm #89754 Köszi! -
Talán Akyga ami ezen fos márkák közül a legjobb. -
Tyűha, ezeket honnan ássák elő? :D Megborzongtam, végigolvasva a listát rossz érzésem támadt. :DDD Van amékről még nem is hallottam eleddig, talán nem is kellett vón. -
TomStorm #89751 Ezek közül választanom kell mert helyileg lesz véve sürgősen még ma:
-M-TECH Tápegység 500W, 12cm, 20+4
-AKYGA Tápegység 400W, 12cm, 20+4
-RPC Tápegység 500W 12cm 20+4 CE
-HKC Tápegység 400W, 12cm, 20+4
-Codegen is játszhat esetleg 400W
Tudom mind olyan amilyen de mégis kell működjön a gépemnek mert a mostani tápomon kicsit lefüstölt az X Capacitor:)
Javítani meg nincs kedvem -
Ez konkrétan blend teszt volt, de bármelyiket futtatom az 5-6-os ugyanúgy leáll, ugyanazzal a hibával. -
Ez melyik ez a Blend test? Ha igen akkor memória hiba. Ha Small vagy large FFT azaz a Első vagy 2odik, akkor proci hiba elviekben. -
Na most sikerült beindítani a gépet, fut a prime95, az 5-6 mag megint nem megy, de most lőttem róla képet:
Gyakorlatilag a teszt indítása után 1-2mp-el már írta hogy stopped working. A többi magnál megy a teszt szépen (lassan). -
Hát az. Amúgy erre gondoltam már én is, de nem ismerek senkit, aki tudna segíteni. Lehet holnap beviszem aztán nézzék meg leszarom. Hátha... Csak kicsit drága ez a tippelgetés. -
Elég szar amikor találgatni kell, hogy mi a rossz, bár én eddig még nem fogtam mellé. Ha meg tudod oldani akkor szerintem kérj kölcsön valakitől egy procit. -
Én is úgy tudom,, hogy ritka hogy a procival van baj, de amilyen szerencsém van mostanság simán el tudom képzelni, hogy én fogok ki 1000-ből 1 hibásat... Na mind1, most fut egy hdd teszt, kb 1 óra és végez szerintem.
Elég ciki lenne ha bevinném a procit, és 1 hét után kiderülne, hogy mégsem azzal van a gond és újabb 2500ft. -
Akkor nem kizárt az sem, hogy a CPUval van valami gáz.(csak a hibás proci nagyon nagyon ritka a többi hardwarehez képest) -
Régebbi hasonló lapnál, memória csere után megszívatott anno engem. -
Bármilyen cpu tesztet próbálok indítani lefagy a gép. Ez már gyanús, főleg hogy pl hdd-t, memóriát stb tudok tesztelni, nem fagy. (ubcd továbbra is) -
nem.az kell és jó lesz? -
CMOS reset megvolt? -
hello.asus p5kc lap támogatja az 1333mhz-es ddr3 ramot.én raktam bele 1600ast és a gép elindul de a monitoron nincs kép. azt hittem menni fog 1333on. tévedtem? -
Blum #89738 Egyben 30-35k lenne erte realis,darabokban 40k-ert is elmehet. -
Hi!
Nem tudom elfer-e itt de mivel uj gepet szeretnek venni, jo lenne eladni a regit a kerdesem csak annyi lenne az itteni guruktol hogy mennyiert lehetne elpasszolni:
lap: Gigabyte EP35-DS3
Proci: Intel Q8400 @ 2,66GHz
Memoria: 2*1 GB Geil ultra Kit / 2*1GB vmi Crucial 800mhz (tokeletesen mukodnek egyutt)
Videokari:MSI GTX260 896MB
remelem vki tud segiteni. thx.