103179
-
darkling #7301 Hát ha tudsz ajánlani alaplap+ core2 proci kombót kb. hasonló sebességűt v. az se baj ha gyorsabb, kb. 40e-ért, akkor ne habozz :)
Amúgy köszi! -
ha ennyire ragaszkodsz az amd-hez akkor gondolom az nem számít h én inkább a core2-t ajánlanám :)
procihűtőből valószínűleg bőven elég lenne a gyári is, de ahogy érzed. ramból inkább a kingmaxot vedd, mint a samsungot. tápból elég egy 400as chieftec vagy fsp, ennyi :) -
darkling #7299 Na akkor egy kis változtatás után:
Asus M2N-E alaplap
Linkworld LC313-06 Ninja II. 420W 12 cm ezüst-fekete P5 ház / 2228 /
Zalman CNPS9500 AM2 (754/939/AM2) hűtő (18dBA) OEM
2x1GB 800MHz DDR-II RAM Samsung v. Kingmax
NEC AD-7173 18X DVD író Label Flash fekete
AMD Athlon 64 X2 4400+ 2*512kb Socket AM2
Asus Radeon EAX1950Pro 256MB DDR3 TV/ DVI PCIExpress
250GB Samsung 7200rpm SATAII 8MB cache winchester
És ez is ott van 150e körül.
Van esetleg valakinek ilyen háza?
Nem találtam róla belső képet.
Vagy annyi változás még, h. mondjuk egy Raidmax Ares ház + Chieftec v. Asus 450W táp.
Vélemények? -
Zwiebi #7298 Ha meg nem multal el 14, akkor nem nezlek totalis idiotanak, szimplan maradhatunk a fiatalsag devinas.. akarom mondani bolondsag szolasnal. -
ha te mondod! -
FFX #7296 nem kell ahhoz téged ismerni, elég csak a hozzászólásaidat elolvasni. -
nem, csak neten! DE ott kit érdekel ??xD Mellékesen, büszke nem vagyok rá xD -
FFX #7294 fogalmazásod, helyesírásod katasztrófa. -
Akuma #7293 Na elég legyen az offolásból! Nem kell marhaságokat írni és még büszke is vagy rá... -
DE nyugodtan nézzétek meg ezt a képet is, az átalakítottat, ezt is neten találtam:http://www.wok-klan.atw.hu/allat.jpg -
Nem akar látszani a kép, de addig örüljél! DE azért is a Google-ben rákerestem még 1x, és msot látszik xDxD -
http://www.wok-klan.atw.hu/allat.jpg -
Shadow! Nem vagyok hülye! Mellékesen ki is vagy te, hogy beszólogossál!? Senki! Mellékesen mit ártotam neked? Semmit, szóval te vagy a hülye, hogy beszólogatsz annak, aki még hozzád sem szólt! Szóval, néha gondolkodjál el azon, hogy mit is mondasz másokra! Jah, és 3.szorra, nem is ismersz engem! Honnan a jó büdös *****-ból tudod, hogy hülye vagyok! Fogadjunk, hogy te nem néztél még tükörbe, de segítíhetek ezen! Küldök egy képet rólad, szerény elképzeléseim szerint te így nézel ki:
-
azé' me' az kórkettőduó... de már vagy 50szer leírtuk h most azt érdemesebb venni, me' jobb... -
először is koon jm-re ne hallgass, hülye... méghogy 200-300 között...
másodszor pedig talán jobban jársz ha x2 helyett inkább beruházol egy c2d-be.
például a szokásos alaplappal:
p5b ~25k
e4300 ~25k
a ramod ami van az milyen? valószínűleg jobban jársz ha azt elpasszolod, és veszel 20k-ért 2*1024et vagy 10ért fele annyit, nem tudom mennyi pénzed van. 1950gt-ből ha a 256megásat veszed akkor kiskerben is megkapod 32 körül az 512 es meg talán 38 körül van, de ez már nem biztos h a legjobb ár/értékű megoldás lenne. a 200as sata vinyót már 12 körül megkapod. a táp meg kijön 10-ből. de ha leírod h mennyi pénzt akarsz rá költeni akkor valszeg mások is nagyon szívesen összeállítanak neked konfigokat, de így nehéz...
-
Akuma #7286
-
lol... -
koston #7284 és mivel jobb a 2.? -
bár, én inkább GFORCOT, vagy ATI-ból a RADEON-t venném! Szerinteme z a kettő a legjobb! -
Asus p5b, Intel Core2 Duo 1.8GHz 2MB dobozos Socket 775 E4300 -
koston #7281 szerintetek akkor mit vegyek
Asus M2N-e, AMD Athlon 64 X2 4600+ 2*512kb dobozos Socket AM2!
Vagy
Asus p5b, Intel Core2 Duo 1.8GHz 2MB dobozos Socket 775 E4300
Thx -
Szóval, van ám választék, d emsotmár befogom xD! -
Elegáns, nemde ?
és az LCD, a büszkeségem :D!(csak elsz:D)
meg kérdezted, milyen házat, ezt ajánlom neked:
-
jah, sry, majdnem kihagytam a Logitech g15-ös Bill, az infra egeret, és a 49 Colos LCD monitort, külök képet is a Logitech G15-ről:
-
Hát.... azokat amiket leírtrad... nem tok mit mondani, 300-200 között van, mivel nem tudom hol veszed a Cuccokat bele! Szerintem érdemes azt csinálni, hogy a legjobb, még is a legolcsóbb helyről, ami szinte nincsen, de azért van, csak ritka! Onnan szerzed be, és te rakod össze! EGyrészt, tapasztalatot gyű
űjtesz az összerakásában! Másrészt, bisztosramész, hogy jó! Ha meg nem tudod összerakni, kérjél szakembert, de lássad, hogy mit csinálsz, és ha lehet, legyél tisztába, mi micsoda, pls a CD/DVD lejátszót ne nézz4ed ramnak xD! Már láttam ilyen gyereket nete, szóval.. figyeljél poda =(:-)
Meg arra sem árt figyelni, hogy a fóliát, amivel bevonják, szedd le róla, mer volt egy idő, mikor az XBOX-okat gyártották, hogy a védőfóliát rajtahagyták, és az egész SERIára ráégett, és hazavágta, szóval ezekre figyeljél oda, és jó gépszerelést, vagy összterakást! Ami engem illet,m én oylan gépet fogok öszerakni, hogy 4 MAG-os proci 2-5 GH, vagyis 10 Gigaherces PRoci, 640 MB videókártya(GF)! 4 GB ram(2-tő 2 BG-s), 1 TB-s vinyó(terrabite(2 512 GB-s vinyó))! 3-4 DVD író, bár gondolkozom, hoyg csak helyette 2-ő is elég, mivel csak enm fogok egyszerre 4-et írni! És kb enniy! ÉS egy egyszerű, de jómegjelenésű ház! -
Sziasztok! Én is szeretnék érdeklődni, hogy mennyiből tudnék kihozni egy komplett gépet (egy egyszerű házzal együtt).
Ezeket terveztem belerakni:
-AMD Athlon 64 X2 4000+
-Radeon X1950 GT
-512 MB DDR memória (mert 512 -t átraknék mellé), ezt még úgyis lehet bővíteni később is)
-200 GB -s sata vinyó (160-as ATA vinyót átraknék mellé)
A kérdésem az lenne, hogy mennyibe kerülne komplett gép. Alaplapokhoz, tápokhoz sajnos nem értek, nem tudom milyet kellene néznem. Előre is köszönöm segítségeket! -
ha én is beleszólhatok, akkor az a te dolgod milyet, de a fajtája ASUS legyen, szerintem az a legmegbízhatóbb, és inkább mással szokott baj lenni, mint azzal! Ha meg Videókarit veszel, az meg inkább NVidia legyen!
Régebben leírtam, szerintem, milyen az álomgép! Mellékesen ez a "4000+" utáni szöveg..., teljesen egyetértek repvezzel! Igaza van! -
Ha lehet pár javastlatom akkor az alaplapot inkább válasz ABIT KN9Ultrát vagy ASUS M2N-E-t, mert az már NForce5 chippel van szerelve és olyan 4000+ os körüli duplamagos procit bele ha nem veszel hozzá mindenféle extrahütöt ami sztem felesleges ha nem akarod huzni, mert nem fog anyira melegedni, akkor ugyan ott vagy árba és jobb géped lesz a jövre nézve fejlesztés ugyileg. -
én annyira nem értek hozzá, de szerintem az a +párezer forint nem sok ha a sima 64bites am2 helyett egy x2 -es procit veszel -
darkling #7272 Úgy néz ki csurran némi mellékes és gondoltam 7 év után lecserélem a gépemet. Erre gondoltam:
ABIT KN9, nForce4Ultra, socketAM2 alaplap
CODEGEN 6102L-CA MIDI TOWER
ZALMAN CNPS9500 -AM2 oem CPU hűtő
CHIEFTEC 450W GPS-450AA-101A BOX tápegység
TITAN TTC-HD12 HDD hűtő
2 x TITAN MHR01 ramhűtő
2 x KINGMAX PC6400 1024MB 800Mhz KLDD48F-A8KB5 MARS box
SAMSUNG 250GB SATA-II. 7200 8MB SP2504C
NEC DVD-RW DA-7173 LabelFlash -fehér DVD író
AMD Athlon64 3500+ AM2 64bit processzor
ASUS Ati Radeon EAX1950PRO/HTDP/256M 256MB DVI PCI-E videókártya
2 x SHARKOON Silent Eagle 2000 Ultrahalk 8cm házhűtő
Ez úgy mindenestől ~ 150.000,- magyar pénz lenne.
Ha valaki úgy látja, h. vannak benne olyan alkatrészek, amik nem szeretik egymást, elég-e a táp vagy felesleges ekkora, stb. szóljon bátran. Ill. ez a vga: GIGABYTE GV-RX195P256D-RH ZALMAN X1950 Pro jobb-e esetleg, mint az Asus.
Tudom, h. ez jövőre már bőven elavult lesz, de egyelőre nem érdekel a dx10 és társai. Filmezés, netezés, Autocad, némi játék lenne a tevékenység. -
Autocadhez sem árt a bő számítási teljesítmény, a gépek árai meg egykét év után már nagyon közel vannak a még régebbiek áraihoz.
Nézz szét apróhirdetésekben, prohardveren, és döntsd el mennyit akarsz rá áldozni.
1 GB ram ajánlott szvsz, vinyóból elég egy is bőven, abból érdemes újat venni. DVD író sem téma igazán, nincs különbség dvd és cd író ára között, így egyértelműen dvd.
Érdemes elgondolkozni, hogy a mostani konfigodból mit hasz meg, esetleg annak a vinyóját, monitor, stb.. is számít. -
Üdv, lehetne némi tanácsot kapni régebbi gépekkel kapcsolatban is?
Nekem eddigi "legjobb" gépem egy PI 233MMX volt és most nem akarok sokat költeni egy újabbra. Arra gondoltam, egy "nagyon erős" PIII-ast akarok összerakni, javarészt webböngészésre, némi office-futtatásra és AutoCAD 2002-es 2D rajzolásra kellene. Ez utóbbi miatt valami nagyobb felbontásra lenne szükségem. Néha előfordul, h 3D rajzot kell rajzolni, de ez igencsak ritka.
Ötlet, minimum ár, esetleg valakinek otthon használt cuccok? Mi az amit érdemes garanciálisan beszerezni? Mekkora vinyó javasolt? Egy nagyobb, vagy kettő (több) közepes? Memória? Lehet-e ilyen gépekbe 1GB RAM-ot pakolni? Előny-e efféle rajzos alkalmazásoknál a nagyobb RAM? Vagy a merevlemez legyen gyorsabb? Archiváláshoz CD író vagy DVD író javasolt?
Várom az ajánlatokat, hátha valaki akar egy kis pénzt keresni, ha komplett konfigja van otthon ilyen célra! -
2. Csak saját tapaszatalat, halk, nem melegszik.
3. Komolyan 2k-n görcsölsz, mikor kiadsz 150k-t?
4. Márkás, egyértelmű.
5. Akkor jó. -
1. Kösz
2. Miért?
3. Nem azt kérdeztem, hanem hogy megéri-e az árát a többlet-cache.
4. Nem ezt kérdeztem, hanem hogy a márkás 800-as, vagy a noname 1060-as ésri-e meg jobban?
5. Ja, a rendszermemóriát könnyű bővíteni, inkább a 320Mb videóram tűnik neccesnek. De jóval olcsóbb a 640-es GTS-nél és úgyse használok majd 1440x900-nál nagyobb felbontást vagy 4X-nél nagyobb élsimítást. -
Sztem pöpec.
Annyi, hogy én Samsung vinyót vennék.
Ha jól tudom, akkor a 6420-ban 4 mega a cash, szal sztem igen.
Hát sokan vesznek 800-as ramokat, amik nem ritkán mennek 1000-ren, de csakis és kizárólaga a márkásak. Kingmax, Kingston, Gail...
Indulásnak sztem elég a 2Gb ram, majd max bővíted, ha kevés lenne... -
Nos, július első hetében terveznék gépet venni (ha nem jön közbe valami, de nem ez lenne az első csúszás...) és gondoltam rákérdek hátha talál valaki valami finomítható elemet a tervben:
2x1Gb DDR2 800Mhz Geil Ultra RAM
Intel Core 2 Duo E6420 2,13Gh 4Mb CPU
Gigabyte GA-P35-DS4 alaplap
Geforce 8800 GTS 320Mb
Spire CoolGate III BTX!! SP508C0-A Dual Ball
2 x 160GB Maxtor SATAII 8MB winchester (raid0-ban)
LG L196WT wide-LCD 19"
ASUS TA-89 gépház
Ami kérdéses számomra:
-Megéri-e azt a 2ezer forintos felárat az E6400 helyett az E6420?
-Nem-e jobb lenne 800Mhz-es Geil ultra RAM-ok helyett inkább azonos árú noname 1066-os RAM-okat venni? Lehet-e még 1066 fölé is menni az ilyen márkás válogatott RAM-okkal tuningnál, illetve ha eleve 1066-os RAM-ot rakok be akkor a BIOS-ban lentebbtolhatom-e a szorzót 800-ra hogy a CPU-t hajthassam ameddig az bírja vagy akkor 1066-ról indul a noname RAM és meghal ahol meghal (hamar)?
-Elég lesz-e a 2Gb rendszer és 320Mb videómemória az idén szállingózó Crysis szerű átékoknak?
[Olyat ne javasoljatok hogy várjak januárig olcsó 4magosra meg Gef9-re, kollégiumos egyetemista nyáron ér rá gépezni nem télen és a mostani gépem már nemsok mindenre jó] -
Esetleg nézel használtan valami VGA-t az év végéig. -
Sztem mindenképpen jobban jársz, ha vársz egy kicsit és spórolsz...
AGP-ben már nem nagyon kapsz, csak durva áron jó kártyát, de ugyanaz a kártya PCIE-ben töredék áron megkapod.
Gondolom a memók is 400-asok, szal várnék a helyedben. -
Megérné most a mostani 9600Pro helyett venni egy radeon xakárhányas vga-t?
3gigás P4, 1 giga ram van alatta.
Tehát a proci teljesítménye elég még egy darabig vagy jobban járnék hosszútávon proci, lap, vga, ram cserével?
Év végére terveztem a cserét, talán még tűrhető áron el lehet adni a régi cuccot -
köszi!! nem új cserebere lenne ha az amd-ben is csak 1 gb ram lenne akkor az intel lenne a jobb?