103179
-
jo.. most ezt teis tudod hoygvan.. :P -
Hát azért a Kingston egy igen komoly márka... -
Inquisitor #7819 Hát árból nem derül ki, hogy dobozos e proci, de ha van is hűtés hozzá mindenképpen javasolt valami JÓ hűtő ha tuningolni akarod. (Mázlisabb Brisbane magos CPU viheti a 3GHz körüli órajelet. Sajnos a nagyobb része nem viszi ha jól tudom.)
A Kingston márkanév meg annyira nem nagy szám, hogy 800-as vagy 1066-os ram helyett 667-est tegyél be. Szerintem.
Ráadásul most nézem, hogy 1GB ennyi, ennyiért kapsz 2GB 800-as vagy picit többért 1066-os ramot (2x1GB) -
Én valszeg. öngyilkos lennék, ha AMD procit kéne vennem a gépembe, de ha ez neked nem probléma, akkor jóak! :D -
sziasztok, énis had értetlenkedjek egy sort, ovlasgattam forumot és valami ijesmit csináltam magamnak: kérdésem, ezek összemennek-e? (eléggé nem vagyok tt a témában), és mit sozltok hozzá?! vincsi nem kell, vga-t egyelöre nem válaszottam még.
1. XDL Happy 5W táp nélküli ház
4 200,- 5 040,- Tétel törlése
2. Chieftec 450W tápegység
9 600,- 11 520,- Tétel törlése
3. Asus M2N alaplap
13 100,- 15 720,- Tétel törlése
4. AMD Athlon 64 X2 4400+ 2*512kb Socket AM2
15 200,- 18 240,- Tétel törlése
5. 1GB 667MHz DDR-II RAM Kingston
16 200,- 19 440,- Tétel törlése
Összesen: * 69 960,-
esetleg még kellene-e ahozzá a vga-n meg a vinyón kivül valami hogy müködjön?! (valami hűtő, vagy nemtomi..) -
köszi neked is a válasszt :)
olyannyira szemezgetek azzal a 8800GTS-sel, hogy már el van döntve :)
hát akkor még egyszer nekifutok, és összeálítom véglegest
OFF: pedig még a rajz alkalmasságin is átmentem csak nincs (nem lesz) annyi pontom :( -
Mondjuk jóval drágábbak is a többi boltnál, azért 10-15 ezer plusz több mint 3000 ft szállítási költség. -
Livius #7814 Én úgy tudom a PCX bolt az egész országban ingyen kiszállít. http://www.pcx.hu -
mikusmate #7813 Na igen, ez az egyetlen, problémám, hogy a házban már nincs ventillátor, azt még külön kell bele tenni. Az meg gondolom nem árt, ha van. Vagy egy darabig bírja anélkül is?
Köszi a választ az AQUA-s kérdésre. Mostmár nyugodt szívvel rendelek onnan :) -
Teljesen korrektek, jók az áraik... -
Engedsz? Hát nekem aztán édes mind1 mit veszel...
Minél nagyobb ventik legyenek benne, vagy lehessen bele rakni... -
Szuni #7810 Az AQUA-ra tudok reagálni érdemben, én évek óta vásárolok a belvárosi üzletükben, ez három különféle konfigot jelent csak nekem - alkatrészekből persze, nem egyben. Egyszer futottam bele hibás termékükbe, igaz mindjárt háromba, amikor mindhárom ram hibás volt, amit kaptam. Szóval ha csak ez a kérdés, nyugodtan vásárolj ott, de azért kérdezősködj a házhozszállítás díjáról, mint pluszköltségről. -
mikusmate #7809 Ja és még egy kérdés.
AQUA-ból érdemes rendelni? Egy kis vidéki faluban élek, és a környéken egyáltalán nincs olyan bolt, ami ennyire olcsó (feltéve, ha ez olcsónak számít) és minden szükséges dolog megtalálható. -
Akuma #7808 Tényleg ne a tápegységen spórolj! Egy jó minőségű kellően erős tápegységet csak egyszer kell megvenni! Utána több konfig generációt is kibírhat. -
mikusmate #7807 Hát majd még meglátom... Ha a 350-es FSP tuti elbírja a gépet kényelmesen, akkor valóban jobban megéri. Majd még rendelés előtt összeszámolom a gépet pontosan, és ha valóban csak annyi lesz a különbség, akkor annyit talán engedek :)
Btw... ha már esetleg ez lesz, akkor a háznál mit kell figyelembe venni? Gondolom az is számít, hogy hány ventillátor fér bele, meg ilyesmik. Én erre gondoltam. Ez külsőre is tetszik, és olcsó is. -
1000-1500 pénz a különbség.
Ne idegelj már... -
mikusmate #7805 Nincs sajnos... Belecsapott a gépbe a villám, de a biztosító a héten fizet, azt is tudjuk, hogy mennyit. A gond az csak az, hogy 2 hét múlva nyaralni is megyek (mondjuk azért annyira nem nagy gond), ezért nem akarok már többet a gépre szánni. Fontosabb a társasági élet, mint egy táp :P -
Nincs 6k-d egy 350-es FSP tápra?
-
Basszameg, nem felment ma 4000-rel a 800-as Geil ultra RAM-ok ára?
Lehet hogy inkább veszem az olcsóbb 1000Mhz-es Geil Value-t. -
A ház jó, hátra 2db 8cm-s, a winyók alá 12cm-s venti fér és egy 8cm-s bevarázsolható közvetlen a CPU fölé is ha leveszed a csonkot, elöl normális helyen vannak USB-k, mégis egyszerű, olcsó. (csak vegyél is bele ventilátorokat...)
Memóriából nézd meg a Geil ultra 800Mhz-es dual-chanel kitet, a legolcsóbb tuninRAM-ok, hűtőbordával és CL4-es időzítéssel, megérik az áruk.
Véletlen se vegyél az említett hangkártyákból, szarabbak mint az alaplapi integrált cuccok, mert amivel szebben szólnak annyival több CPU-t esznek, mert nincs rajtuk igazi Audigy vagy X-fi chip, szoftveresen csinálnak mindent. Szánd rá magad inkább egy 20e körüli ExtremGamer-re ami 100x jobb, vagy én még elvagyok egy 14e-res Audigy4-el ami kicsit lassabb és öregebb, de messze a szoftveres szarok előtt jár. (esetleg Au4 használtan már annyi mint a butított szarok újonan)
Régen én is Codegen tápppal toltam. Mikor először égett le a 300-as cseréltettem 350-esre (márkán belül az volt raktáron ahol vettem és nem kellett várni), mikor az is leégett és 2 hétig ültek a garancián csókolomot mondtam, otthagytam a boltba azt a párezres tápot borravalónak és vettem egy Chieftech 420-ast. A mostani gépem szinte melegedés nélkül elviszi, de elvileg a következőhöz is elég lesz.
A videókártya az egyik leghúzósabb rész ha játszani is szoktál, talán szemezgess még azzal a 320Mb-os 8800GTS-el.
Alaplap: Én hosszú távra tervezve P35-ös deszkát vennék, pl. a GA-P35-S3 szerintem bír annyit mint a GA-P965-DS3, de a következő CPU generációra is fel van készítve...
Off: Én meg már ittvagyok építőmérnökin (BME), tényleg nem rossz, ettől elviekben is csak építész lehetne jobb, de belülről nézve ők rengeteget rajzolnak kézzel amire egyetemről kikerülve semmi szükségük nem lesz, viszont sokkal kevesebb átfogó elméleti tárgyat tanulnak (a matekjuk, statikájuk kb 2/3-ad olyan szintű mint a miénk) és egy idézettel élve: "Kár arra várni hogy leszakad a szabadsághíd és az ember megtervezheti a következő dunahidat, tervezhet kevésbé művészi kis hidakat amik meg is épülnek..."
Off2: Nem csak hogy telepakolod buszokkal, úgy pakolod meg hogy a lehető legszarabbul érje mikor átcsörtet rajta egy sor jármű.
-
Delux felesleges!
Vársz kb 3-4 hetet és a Q6600 lesz ennyi ami már 4 magos!
Ram-ból Cruciall Ballistix 37k Ősember bazárja (Prohardware!)
8800GTX márka tök mind1:D -
Sziasztok.
A következőket néztem ki:
ASUS P5k Deluxe/Wifi 53000.-
Intel Core2Duo 6700 65000.-
Ez eddig fix. Na most ehez milyen ramot ajánlanátok?Mondjuk 60000-ig mehet az ára.(1066Mhz-es 2GB-ra volna szükségem) Vagy elég lenne 800Mhz-es ram is?
Egy 8800GTx-es kártyát tervezek ebbe a konfigba, a gyártók közül melyiket ajánlanátok?(Jelenleg Leadtek 6600GT etreme edition-om van, és ezzel a márkával elégedett vagyok.) -
kzoard #7799 én is -
tzsoltika #7798 te most akarsz gépet venni éjjel 3 órakor?
-
Prof William #7797 Kösz a gyors és alapos választ. :) -
Akuma #7796 Illetve nem kizárt felhúzni a procit lassabb memóriával sem, csak mégsem kapunk olyan teljesítményt, mint egy gyors memóriával. -
Akuma #7795 133MHz
Tuningra sokkal alkalmasabb a nagyobb frekis memória, ugyanis tuning legtöbbszőr fsb növeléssel valósul meg, ami kihatással van a memória sebességére is. Ha nem tudja a memória azt az adott frekvenciát, akkor nem tudjuk kihasználni a processzor esetleges tuningpotenciálját sem.
-
Prof William #7794 800 és a 667mhz -es memó között mi a különbség? -
okéoké :) köszönöm szépen
-
Akuma #7792 KLCD48F-A8KB5 ez a ram ha jól láttam, akkor 667MHz-es, az nem épp ajánlott, legalább 800MHz-es memóriákat vegyél! VGA jó, de nem tud DX10-et, Audigy hangkártyának szép hangja van, olyanom van nekem is :)
Kérdés mindennek az ára ugye...
Tápból én minimum 400 Wattot szoktam ajánlani, azt is minőségiben. -
és eselteg valamit az én összeállításomhoz tudnál kommentálni? ;) -
Akuma #7790 OFF: Az engem is jobban érdekelt, de nem jött össze, a gépészmérnöki szakma viszont sokkal szélesebb... szinte minden gép, szinte mindenhez értenem kell(ene) :)
ON -
mikusmate #7789 Oké, értem. Köszönöm a segítséget! :) -
Akuma #7788 Működni működni fog vele, csak mint írtam sokkal kisebb biztonsági tényezővel... -
OFF: én pedig építőmérnöknek mennék leginkább (feltéve ha felvesznek) :)
ON: -
mikusmate #7786 Hát sajnos nekem nem lesz pénzem egy drága tápra, úgyhogy marad a Codegen :( De nem tervezem, hogy tuningolok dolgokat (még ha lehet, akkor sem :P)... -
Akuma #7785 Elégnek elég, de ki tudja meddíg... én gépészmérnöknek tanulok és tudom, hogy mindennek kell lennie biztonsági tényezőnek... természetesen nem fognak 350W-os tápot ajánlani, mivel nem mondhatnak márkát és történhetnek balesetek is.
Pl egy hidat sem úgy építenek meg, hogy éppen elbírjon 2 kamiont meg egy autót, hanem telepakolják autóbuszokkal és ha nem rogyott össze, akkor megfelelt. Bár sosem lesz rajta többet akkora teher, de attól még a hídnak erősnek kell lennie.
Ilyen hídnak felfogható egy tápegység is. -
pont most olvastam a !!!SEGITSÉG!!! topicban a tápkérdést.. 
"tettünk egy próbát, aminek során arra voltunk kíváncsiak, hogy egy minőségi 350 wattos táp megbírkózik-e egy igazán high-end rendszerrel, amiben természetesen GeForce 8800 GTX dolgozik. Ehhez egy FSP ATX-350GTF tápot vettünk, ami a 12 V-os ágon mindössze 15 A-t tud leadni (az NVIDIA olyat ajánl a 8800 GTX-hez, ami legalább 30 A leadására képes). A konfiguráció alapjául egy Gigabyte 965P-DS4 alaplap szolgált, benne egy Core 2 Duo E6300-as processzorral 3,3 GHz-re tuningolva, 1 GB memória, GeForce 8800 GTX VGA, 3 darab HDD, 1 darab DVD-író, a CPU-ventilátor és további két 12 cm-es házventilátor maximális fordulatszámon, mondhatni egy jól megpakolt rendszerrel volt dolgunk. És jöjjön a lényeg: a táp terhelve a konnektorból 347 wattot vett fel, azaz 80 %-os hatásfokot számolva a konfiguráció kb. 280 wattot fogyasztott, miközben a Far Cry 1600x1200-as felbontásban 16xQ AA/16xAF beállítások mellett futott. Mindez azt jelenti, hogy a gyártók (ezesetben az NVIDIA) szándékosan felülspecifikálják a legújabb hardveralkatrészek fogyasztását, egyrészt azért, hogy ebből kifolyólag ne merüljön fel semmilyen probléma, másrészt pedig mi más is mozgathatná a hardverpiacot, ha nem ez...? Azt természetesen nem felejthetjük el, hogy jó minőségű táppal próbálkoztunk, és hogy mely márkák számítanak jónak?" -
Akuma #7783 Elég feltéve, ha márkás tápról van szó, tehát nem Codegen és nem Deer stb, hanem minimum egy Asus, de inkább FSP vagy Chieftec -
mikusmate #7782 Sziasztok!
Most állok gépvásárlás előtt. A következőt tervezem: AMD Athlon64 X2 4800+, GeForce 8600GT, 2 Giga 800 MHz-s memória, 200 gigás vinyó, egy alaplap ami ezekhez kell (Gigabyte-ot akarok), plusz egy DVD író. A kérdésem csak annyi lenne, hogy elég lesz-e ennek a konfignak egy 400 wattos táp.
Ha rossz topicban kérdezem, akkor elnézést...