103179
1411386313.png
  • JAG1
    Nem tudod lebeszélni arról a szaros 945-ről, de mostmár ne is akard, vegye csak, had szívjon...
  • Inquisitor
    Javaslat: A két lap közül inkább a GigaByte!
    Viszont én inkább vennék P965-S3 vagy DS3 lapot. Igen tudom, többe kerül. Der amennyivel drágább ez az 512-es MSI VGA a 256-os társainál, annyiból meglenne a difi.
    Egy bdarab ram meg Intelnél gáz, többmagosnál pláne. Anno sima egymagos P4-es 800-as FSB mellett bukta single chanelben a memória sebesség 40%-át. Persze ez teljesítményben kevesebb, viszont amikor két mag használná ugyan azon ramot, ott szerintem (látatlanban mondom!) még jobban megfogja.
    (Persze +1GB nem elhanyagolható plusz kiadás, az 512-es ram meg eléggé hiánycikk, de normális lapon úgy is 4db ramfoglalat van.)

DVD író: Biztos van aki mást fog mondani, de inkább vennék NEC vagy Pioneer meghajtók közül valamelyiket.

AMD konfig: Mostanában miért választanak csomóan mATX-es ÉS integrált VGA-s lapokat konfigba? AsRocknak van vagy tucat alaplapja AMD-hez, ebből vagy 8-9 NForceos, ha már mindenáron az kell. De én inkább vennék full ATX-es VGA nélküli lapot. Ha meg mindenáron VGA-s kell, akkor inkább G690-es AMD chipset, mert az kevésbé forró ...

Az X2 az kétmagos AMD64 proci. Jóval elöbb létezet mint bármilyen kétmagos Intel. Az 5000+ alkalmazásfüggően az E6400 és E6600 között van valahol, persze húzás nélkül. Viszont a C2D magos procik (még a Celeroncs is!) sokkal sokkal jobban húzhatóak, de drágább lap való hozzájuk.

Én a két konfig közül az Inteleset preferálnám.
  • SkylineGTR
    hy összeírtam egy intel meg egy amd konfigot szerintetek melyik lenne a jobb. játékra kell tudom hogy nem egy szuper jó de csak ennyire telenne
    Intel:
    MSI P945-s3/giga 945p-s3
    INtel e4300
    FSP atx400pnf
    Kingmax 1gb 800MHz
    Asus TA861
    Seagate 320GB SATA-II 16mb
    LG GSA-H44n
    MSI RX2600XT-t2d512ez/d3

AMD:
    Asrock ALiveNF6G-DVI
    AMD Athlon 64 X2 5000+ AM2
    a többi pedig ugyanaz. na melyik lenne a jobb?
  • SkylineGTR
    az x2 5000+ az az intelnél melyik procival van egy szinten???
  • SkylineGTR
    én azt kérdeznném meg hogy az amd x2 az az intelnél a core 2 duo????
  • zolo
    Aki nem tudja eldönteni, milyen processzort vegyen, annak itt egy teszt:
    A nagy processzorhelyzet
  • Akuma
    Azt nem tudom, hogy a legjobb e, de eléggé gyors az már. Nemrég még csúcs proci volt, AMD újdonságairól most nemigen hallottam, szóval valószínüleg még ez a csúcs neki... Szerintem jól jársz ezzel a kombóval, de vigyázz azért, hogy milyen alaplapot veszel...
  • shrike7973
    vennék egy s3 as alaplapot (17), 1 giga ramot ddr 800 mhz(10), és ezt a 6000+ és akkor azugy 67 pont annyim van most. Majd karácsonyra kérek bele még 1 giga ramot. Ha intelben gondolkozom akkor a ds3 alaplap 25, 1 gig ram 10 és máris csak 25 marad procira amiből még egy e4400 se jön ki...Amd 6000+ meg most a legjobb amd nem?
  • Akuma
    Ha nem értesz a tuninghoz, akkor X2 6000+ jó vétel lehet. Ha még értesz hozzá és a tuning környezet is adott, akkor E2160 vagy E6750. Szóba jöhet még az E4400 is, de mindenképp ajánlott rá egy erős hűtő, akkor meg már nem is annyira vonzó az ára...
  • shrike7973
    Már bocs de nem válszoltatok a kérdésemre:
    tehát játékokhoz:
    amd x2 6000+
    vagy
    c2d E6300
  • Gabesz amd64
    van

az intel csúcs CPU-ja
  • oli92
    Tud valaki segiteni? AMD AM2 6000-S vagy vmi ilyen neve van..van ennél jobb proci játékra?
  • virs lee
    International magnó. ^^
  • Csibusz
    Holnap megyünk a számítógépet intézni =)
    Ha minden igaz,szombat-Vasárnapra kész is lesz =) Ohh Yeahhh!!
  • JAG1
    A 30-40%-os tuning Intelnél pont annyi, hogy a Biosban az FSB-t megemeled...

Ennyi a nagy és rémísztő tuning. :-)
  • shrike7973
    igazából a prohardver uj tesztjein simán veri az azonos árban levő amd a core2duokat viszont az amd ket nem lehet annyira huzni...én viszont mondjuk nem vok tuningbarát...
  • shrike7973
    Helló!
    Most szeretnék procit cserélni a gépemben mert egy celeron 2,81 ghz es van most a gépemben. Ezzel együtt ugye uj alaplap meg memoria kel...
    Az lenne a kérdésem ha csak játszásra (eg no konvertálás..stb) használnám a gépet akkor meik választás jobb:
    Core2Duo E6300 1,86 ghz , 2mb cahce...
    vagy
    Amd x2 5600+ (estleg 6000+)
    2 comp szervizt kérdeztem meg egyik aszondja c2d másik játékra amd t javasol. Amd nek azért örülnék mert ugyanaz a lap majdnem fele annyi hozzá.
    Mit vegyek? (most 60k m van alaplap+ proci + mem -re lenne egy 6000+ egy s3 gigabyte alaplap illetve 1 giga 800 mhz es ddr2 memoria amit majd karácsonyra kibővitek 2 re ;))
  • moralosan
    köszi szépen a választ :)
  • Akuma
    Azért studió szintű hangot nem akarok, csak épp hétvégén lesz ez a Kecskeméti Nemzetközi Repülőnap és szeretném rögzíteni a gépek hangját. Múltkor nem sikerült, mert a mély nem jött át, tehát a legfontosabb, hogy a mélyet jól rögzítse... mikrofont talán tudnék kölcsönkérni ismerőstől! Persze nem többszázezreset.
  • Inquisitor
    Én nem ismerek, de felmerült bennem, hogy az ehhez való mikrofont megtudod fizetni?
  • Akuma
    Lehet, hogy nem épp a hardware fórumba tartozik, de nem tud valaki ajánlani valami olyan hangfelvevőt, ami majdnem a teljes hallható frekvenciasávot jól rögzíti???
  • Akuma
    Mé, több nincs? :DDD
  • Akuma
    Jah ez a másik történet, becsavaroztam és csodálkoztam amikor a winyó a kerettel nem akart bemenni az alaplap felől :D Szóval kivettem az előlapi panelt és onnan csúsztattam be a winyót... Ott a ventinél talán nem lenne ilyen egyszerű a dolog, gondolom ki kéne venni hozzá az alaplapot...
  • Sir Quno Jedi
    Nesze vazeg, vegyÉ 20-at!!! :DDD HDD beépítő keret
  • Sir Quno Jedi
    A venti NEM foglal el semmit, nekem is mögötte csücsül 3 HDD is.
  • Sir Quno Jedi
    Egyik a floppynak, a többi DVD íróknak, meg mobil rack-eknek, meg ventiszabályzók rack-eknek, kártyaolvasóknak, rack-es hifi cuccoknak, a fantáziádra bízzák...
  • Akuma
    Persze a 12cm-s venti is elfoglal belőle, 2 winyóm van, meg dvd-író is, szóval maradt 3 hely és 2 befogókeret van még nekem tartalékban. Szóval 1 még nem ártana, hogy teljes legyen a készlet :-))
  • Akuma
    Jó csak hát van 9 hely ha jól tudom és csak 4-et adtak hozzá, akkor minek a többi 5 hely :P
  • Sir Quno Jedi
    Minek, van hozzá 4 darab?!???!? De amúgy mintha régebben lehetett volna ilyeneket kapni, ez csak sima 3.5-51/4-es HDD beépítő keret szvsz.

Megsúgom, elég belőle egy darab is egy HDDhez (ha jól becsavarozod), tehát mindjárt 8 darab HDD-hez elég. :DDD
  • Sir Quno Jedi
    12cm vaze, elgépelés rulez! :D
  • Sir Quno Jedi
    Nekem is vannak ilyen kis gépeim pár (1.7cerkától 1.6 penciig), sőt még mindig a nyakamon van 2x512 DDR1 400-as RAM. :DDD
  • Akuma
    Én nem cserélem ki az elülsőt, mert még így is halkabb a gépem, mint volt a Codegen házzal :D
    "2cm-es is, vagy két kisebb" na ne má :D azért mégsem mobiltelóba akarom tenni :P

Ja és mégvalami, ilyen HDD befogó keretet lehet hozzá kapni külön is?
  • JAG1
    Na, csak hogy megnyugtassuk magunkat. Link, 20K. :-)
  • JAG1
    Amilyen mákos eladja...
    Én meg szopok vele fél éve. :-))
  • JAG1
    Sztem nem épp normális. Lassú lehet, mert az alaplap szabályozza a fordulatot, ha beállítottad, de megállni nem kéne neki sztem.
    Biosban lődd ki, hogy ne állítgassa a fordulatot és nézd meg úgy...
  • Sir Quno Jedi
    Tom, azé mondtam, hogy extrémjó árakat írtam, baleknak eladva alkatrészenként, hátszéllel, na! :D
  • Balumann
    Ja, úgy 3 perc után már nem áll meg.
  • Balumann
    Hello all! Tudom, hogy ez nem teljesen ebbe a témába tartozik, de nem tudom hol kérdezzem meg.
    Teljesen véletlen benéztem a gépembe (mert belátni a szelőzésen), és teljesen látni az Intel hűtőt (ami a procit hűti gondolom). Indításkor néztem bele, és azt látom, hogy állandóan megáll hirtelen, és elindul újra. Hangot sem ad csak egy nagyon kicsi gumi hangot hallok.
    A procim most induláskor 30 fokos.
    Ez szerintetek normális, vagy vihetem a ventilátort cserélni?
  • JAG1
    Ha ennyiért eladja, megtapsolom. :-)

A 2,4-es Cerkát nem tudtam eladni 5K-ért...
    Hasonló, csak ABIT lapért 3,5K-t akartak adni...
    6K-ért új DVD írót kapsz...
  • Sir Quno Jedi
    MSI SIS651 ATA133 AC97 mATX - 7k
    intel celeron 2.0ghz - 5k
    512 DDR ram (266,400mhz) - 4k
    sapphire radeon 9600xt td lite - 8k
    maxtor 40gb 160gb - 3k + 7k
    lg dvd író - 4k
    codegen 300w - kuka

össz - 38k alkatrészenként és sokat csencselve, hosszú idő alatt eladva

És akkor még jó árakat írtam, egyben nehéz érte ennyit kapni...