103179
1411386313.png
  • Akuma
    Attól függ, hogy hány gép között kell tartania egy időben a kapcsolatot... ha sok között akkor édemesebb a nagyobbikat venni, sokat számíthat. Viszont ha csak 2 gép között van a router akkor elég az 54Mbps, mondjuk sztem nem lehet olyan nagy árkülönbség közöttük és én a nagyobbikat venném tekintettel a jövőre...
  • janika15
    sziasztok vki megtudná mondani, hogy miben különbözik egy 54mbps-os és egy 108mbps-os d-link router ez sebességben sztetek mennyi+-t jelent??
  • tmisi
    Aha, jó kis gép.
  • berlinboy6329
    Asus p5kc
    C2D E6750
    A-Data DDR II 800mhz 2*1024
    C3D GeForce 8800GTX Enermax 400W
    Raidmax X-Force (ház)
    Razer diamondback salamander red

Szerintetek milyen?Összeillenek a cuccok?260K körül van.
  • Inquisitor
    Ha normális márkás táp, és nem 2-3 évvel ezelötti módel vagy nonaem, akkor bőven sok lesz az 500W neki :)
    AMúgy egész fogyaszt kb. 260-300W között elvileg.
    Köszi mindenkinek a segítséget!
  • LordSpider
    A házamban van 2 hely ventillátornak. A helyi boltban azt mondták, hogy tudnak adni olyan oldalt a házamhoz amin van ventillátor. Szerintem ennyi hűtés elég lesz. A vízhűtést nem díjazom. Még egy utolsó kérdés: 500W elég lesz annak a gépnek+ hűtőknek amit némrég lennt írtam vagy vegyek nagyobbat? Nagyon szépen köszönöm, hogy fordítottál időt arra, hogy nekem segítettél.
  • Inquisitor
    Az házfüggő, általában olcsó keskeny házaknál alapból sz*r a szellőzés még ventikkel is. Egy Chieftek háznál, vagy annak utánzatainál olyan széles a ház, ami sokat javít a légáramláson. Szerzel bele 2 vagyy 4db 9-12dB-es halk 8-9 centis hűtést és akkor tuti nem lesz gond. Esetleg ha a ház oldalán van a CPU/VGA fölött ventihely, érdemes odatenni egy ventit.

Az ATI kártyánál az a fura, hogy állítólag nem a GPU ami termeli a meleget, hanem a kártyán a Mofsetek és a ram melegebb a GPU-nál.

A procit nem tudom megjósolni, de ami nem használja ki, vagy nem eléggé a többmagot, annál a proginál az órajel többet számít. Meg ha jól emlékszem a 2 magos az 1,7-1,8x gyorsabb az egymagos procinál fullosan kihasználva, a négymagosnál már "csak" 3.0x körüli a szorzó, viszont melegedésben és fogyasztásban meg 4x-es értelemszerűen. Ammondó vagyok érdemesebb most vagy tuningos vagy alapból magas órajelű kétmagosat venni, és akkor áttérni négymagosra, ha kijön a 45 nanos verzió. Sokkal kevésbé melegszik, sokkal kevesebbet fogyaszt, és ami a lényeg, hogy valószinüleg mégolcsóbban megkapod. Persze ezen esetben érdemes minimum P35 chipsetes lapot venni.

Proci hűtőből az Xtremsystem környékénaki nem víz, Nitro vagy alkoholos hűtést használ, azoknak ilyen bazinagy kocka hűtése van (négymagos húzott procik), mint az Asus Silent Cube Pro/Knight és az ehez hasonló Coolermaster, stb. hűtők. Ezek ilyen böszme nagy kocka bordák, amikben 2db 8-9 centis venti osztja az áldást. A tesztek szerint jobbak, mint a túlárazott Zalman 9500/9700 széria ...
  • zolo
    Realtek ALC880 tényleg jó , nekem is az van, 5.1-ben jól szól :)
  • LordSpider
    És hosszabb távon melyikkel járnék jobban egy Q6600-al vagy egy E6850-el? A Q6600 tuning nélkül gyenge játékokban? És pontosan név szerintem milyen hűtőt ajánlasz ezekhet a procikhoz? Ja és a gépházba és kéne egy kis hűtés, mert azt hallottam, hogy az ATi fűt rendesen. Milyen lehetőségeim vannak a gépházam lehűtésére?
  • Inquisitor
    Szerintem is. Mondjuk az integrált hangkarik nem egyformák, tudom legtöbben el se olvassák mi van a lapon, csak azt nézik 5.1 meg 7.1 ... Szóval driverügyileg csakis Realtek ALC880-as HD Audio széria. Kicsi alapzaj, értelmes driver XP és Vista alá is, játékok nem szívóznak ha jól van telepítve a gép, stb. Aztán ha nem tetszik még se, akkor késöbb beledobhatsz egy olcsóbb X-Fi kártyát. Audigy driverellátotsága erősen zuhan mostanában, pl. Vista alá csak pénzért van driver, meg ilyesmi.
  • Inquisitor
    A beírt házban szerintem gagyi a táp, de ami külön be van írva Codegen táp, az MÉG SZ*RABB! Egy picit többet rá kéne áldozni (+4-5K) és venni egy üres házat (4-7K) és egy Chieftek tápot (400-450W 11-11K).
    Másrészt miért írtok minden második konfigba MicroATX alaplapot? (HTPC-be meg kisgépbe oké, de miditoronyba? És a bővíthetőség?), pláne integrált gagyi VGA-val? Ráadásul 12K körül kapsz ugyan ilyen chipsetes GigaByte-ot, ha már mindenáron GF6100 kelll valakinek. Akkor vagy full ATX-es NForce lapo ennyiért (vagy kevesebbért!), vagy valami egyébb. (17K körül kapni ATI G690-es GigaByte full ATX deszkát, igaz azon is van VGA, de legalább tuningbarár lap.)
  • zolo
    Szerintem fölösleges külön hangkártya , főleg ilyen régebbi modell.Ma már az alaplapi kártyáknak is megfelelő a minősége.

Inkább Core 2 Duo-s konfigot vegyél , azok most tényleg jobbak az AMD-nél, főleg hogy sokkal jobban lehet tuningolni őket.
    Én Asus P5B-t + C"D E4300-at ajánlom.
  • Inquisitor
    Nos, nem rossz a gép, de szerintem bő egy évig a 4 magot kevés dolog fogja kihasználni, lehet jobban járnál egy E6750/6850 procival vagy egy szénné húzott kisebb E6000-es procival. A négymagos eléggé melegszik, tehát valami jobb hűtőt érdemes nézni rá. (Persze a legjobb ha megveszed a négymagosat egy brutál hűtéssel és azt hajtod 3.2GHz-en, de hát azt azért nehezebb felpiszkálni mint a kétmagos kistesókat.)
    Most nézem, hogy a házba is van táp, tehát az kilőve.
  • buldozer99
    kodegány táp az vicc:D
    Egy srác ezt állította össze:
    --------------------------------------------------------------------------------
    1 db HÁZ Eurocase ML5410 400W P4 Middle torony 4+1 hely (2 év gar.!)
    Ház
    8 628 Ft

--------------------------------------------------------------------------------
    1 db MBO ASUS M2NPV-MX s940 AM2 (3 év gar.!)
    Alaplap AMD s940 AM2 processzorhoz
    21 528 Ft

1 db HANG SB Live! Creative 7.1 Digital - Audigy SE 24 bit (oem)
    Hangkártya
    5 559 Ft

2 db RAM DDR2 1GB 800MHz Zeppelin (5 év gar.!)
    Memória, DDR2
    19 960 Ft

1 db CPU AMD Athlon64 X2 4000 dobozos Dual-Core (sAM2)
    Processzor AMD Socket AM2
    16 989 Ft

1 db TÁP 400W Codegen ATX
    Tápegység
    4 680 Ft

1 db VGA ATI Radeon HD2600XT PCI-E HIS Excalibur 256MB GDDR3 (2év gar.)
    Videokártya PCI-E ATI
    29 859 Ft

Szerintetek?
  • LordSpider
    Üvd!
    Mivel nem megy el a Bioshock és már szinte egyetlen új játék sem a gépemen ezért úgy döntöttem, hogy 4 év után ideje ismét új gépet venni. Én a következőre gondoltam:

Alaplap: Gigabyte GA-P35-DS4
    Proci: Intel Core2 Quad Q6600
    Memória: 2X 1GB DDRII 800MHz (később +2db 1GB-os)
    Videókártya: MSI HD2900XT
    Tápegység: Chieftec 500W

Úgy számolgattam, hogy ez kb. 220-230ezer forintból kijön. De mielőtt megvenném arra gondoltam megkérdezlek titeket is, hogy mi a véleményetek róla. Esetleg kell-e valamin változtatni. Remélem a Crysis, Unreal III egy mediumon elmegy majd rajta. + Tudnátok ajánlani valami jó hűtőt is.
  • zolo
    Egyelőre mondjuk úgy jársz jól, hogyha veszel több ramot, meg erősebb procit, videókártyát pedig a 20-25 ezres kategóriában , mert ma még 1024-ben elégek ezek a kártyák.
  • Inquisitor
    Elég kevés a pénz, persze össze lehet hozni belőle valamit azért.
    GigaByte P965P-S3/DS3 (23K) vagy P35-S3 (26K)
    2512MB DDR II 800MHZ ram 12K (de hamarjában kéne bele még 1x ennyi!)
    Intel Pentium E2160 (2x1.8GHz C2D magos 1MB cache) 18K
    A maradékból meg esetleg ...
    GF7900GS 33-35K
    X1950Pro 33-35K
    GF8600GT 24-28K
    HD2600XT 24-28K

Vagy veszel 20K alatt használ GF7600GT/X1650XT-t meg plusz 1Gb ramot és kivársz amíg lesz pénzed valami ütősebbre. Azért írtam ATI és NV kártyát, mert kinek a Pap, kinek a Papné. És persze a DX9 kártyák gyorsabbak DX9 alatt kb. ugyanannyiért, de a második kettő meg DX10-es. Kifejezetten Bioshock alatt egyenlőre a HD2600XT jobb, kérdés a 8600GT gyorsulhat e új driverrel? A Bioshockhoz meg melegen ajánlott legalább 2GB ram. Szerintem.
  • zolo
    Asus P5B 23760 Ft
    Intel C2D E4300 25680 Ft
    DDR2 1024 mb 800 mhz Goodram * 2 19200Ft
    Ati Radeon Hd2600Xt 512 mb 26160 Ft

-------------------------------------------
    Bruttó : 94800 Ft
    Köszi!

Akkor mennyiből lehetne egy komolyabb gépet összepakolni, ami nem a csúcskategória, de azért elég komoly?
    150?

Persze azt mondtam monitor sem kell :)
  • VTomi75
    Hát ebből nemigen. Szerintem vegyél egy alap C2D-t (+tuning) egy hozzávaló 965/P35 lappal, 1 giga DDR2-t meg egy minimum Radeon1950Pro-t. Ezzel közepes részletességgel még elfutnak a mai játékok. Ha a legújabb programokra csorog az ember nyála, akkor minimum E6600 + 8800GTX, ez van.
    Helló!

A mostani gépem már elég elavult, és mivel nincs időm követni a hardware trendet, Titeket kérdezlek, hogy milyen gépet érdemes venni?
    Olyan kellene, amin simán futnak a legújabb játékok, mint például a Bioschock, szaggatás nélkül.

A régi gépből 2 winyót tudnám átrakni az újba, minden mást meg kell vennem. Ne nevessetek ki, de max. 100 ezer pénzt tudnék rá áldozni Ebből lehet jó konfigot összehozni?

Előre is köszi a tippeket.
  • bcsirke
    Hat igen ez szubjektiv, en mindig is a singleplayer fele vonzodtam. Pl nekem a Quake 2 utan oriasi csalodas volt a Quake3, (jo, mondjuk nem is volt netem). A Doom3 pedig... hat van, akit megragad, van akit nem. En mikor hajnal kettokor lementem pisalni Doomozas kozben, mar a wc pumpat is shotgunnak neztem.
  • Drizzthsz
    Szerintem a Q3 a legjobb. Doom3-at én végig se vitteem, a felénél eluntam, hogy mindig ugyanaz jön egymás után újra.
  • bcsirke
    Ja tényleg, akkor is te voltál az egyetlen aki nem értette a poént, de ezt fejezzük be, nyiss egy beugatok mindenkinek mert interneten mindenki névtelen topikot és ott folytathatjuk.
  • NeoMaN
    AM2-es esetleg...
    :DDDDDDDDDDDD
  • tmisi
    Kb?
  • V43 1105
    23.394 Ft
  • Tatyla
    4800+ az kira mennyi most kb?
  • NeoMaN
    AMD Athlon™ 64 X2 Dual-Core 4800+

Kétlem hogy kapsz. X2 3800+ és X2 4200+ ami még kapható.
  • Tatyla
    939-es alaplaba melyik a legnagyobb amd proci ami kapható?
    (gidabyte K8NF9)
  • Prince of Máté
    Nézz már magadba!
    Nem emlékszel még annak idején miket írogattál a doom3 topikba is?
    a helyedben meghúznám magam a gangesz partjain-.-
  • NeoMaN
    Nem kérdés:
    Intelt. Húzod mint az állat és ha normális lapot veszel akkor egy Quad is belemegy késöbb.
  • zolo
    Ez az érvem, olvasd át , és akkor majd tudsz dönteni.
  • Mikeee86
    Hello!
    Segítségeteket szeretném kérni,mégpedig abban hogy szerintetek melyiket érdemes venni??
    1.AMD Athlon64 AM2x2 4800+ BOX Socket AM2 x2
    vagy
    2.Intel Core2 Duo E4300 1.86GHz LGA775 800 2M OEM
    És érveljetek is légyszíves hogy melyiket miért!!
    Köszi!
    Üdv!Mikeee
  • bcsirke
    Éreztem benne az ironiát:) És bocsi tleg, igazad van, igazábol nem hozzád szolt a komment.

id-s játékok közül egyedül a Quake 4 volt rettenetesen szar és azt sem ök csinálták. A Doom3-at 4szer toltam végig, nekem életreszolo volt, ugyanugy a wolf is, de a legjobb id-s játék szerintem a Quake2.
  • Noodlee
    BTW
    Drow Elves Rulez!
  • Drizzthsz
    QuakeIv, Wolfi nem id által készült, Doom 3 az egyedüli a felsoroltak közül, aminél magáról a játékról is az Id tehet, s az sajnos az utóbbi idők legnagyobb csalódása a hihetetlen unalmas játékmenetével. Wolfi, meg Q4 már sokkal jobb, de ott csak az engine az id-től származó(hála a jó égnek!...).