296
Pontosabban Zalman hűtők híveinek ;)
-
Lacika 79 #256 Őszintén, fogalmam sincs. Én leginkább azért vettem, mert csendes, és mellette még hűt is rendesen. Ha az OP venti is csendes (ha egyáltalán ez neked számít), és nem húzod a kártyádat, akkor biztos elég neki az is. -
szerintetek erdemes ugy zalman vga hutot venni ( most a fatal1ty gou hutore gondoltam) hogy semmi hely nincs a huto es a hangkari kozt??
tehat levegot nemsokat fog tudni szivni... ( nahjo..fog dehat.. megse sokat) vagy inkabb menjek a heatpipeos cuccal amire raknek op 1 ventit? -
Lacika 79 #254 jah, persze Zalman hűtővel :) -
Lacika 79 #253 nekem 46 fok a 6600 GT, most léptem ki wowból. -
127-ig jó nem? :) -
Laceee #251 Hi leirnátok hogy hány fokos a vga-tok terhelés közben ? mert az enyémet túl melegnek tartom 6800GT 90C gyári hütővel
-
gaspy #250 ok thx! -
A bekarikázott részre gondoltam... -
gaspy #248 "Én már szedtem le pont ilyen kártyáról gyári hűtőt. Hát mit ne mondjak kemény dió volt. A kezem majdnem letörött mire át tudtam nyomni a kártyán azt a műanyag pöcköt, ami rögzíti a hűtőt.
Összenyomod a pöcköt és megpróbálod átnyomni a kártyán. Ha nem tudod kézzel összenyomni, akkor fogóval próbáld meg, de a fogóra ragassz szigetelőszalagot, nehogy megsértsd a kártyát..."
Hy ugye a kártya felső részén lévő pöcökre gondolsz? -
Én már szedtem le pont ilyen kártyáról gyári hűtőt. Hát mit ne mondjak kemény dió volt. A kezem majdnem letörött mire át tudtam nyomni a kártyán azt a műanyag pöcköt, ami rögzíti a hűtőt.
Összenyomod a pöcköt és megpróbálod átnyomni a kártyán. Ha nem tudod kézzel összenyomni, akkor fogóval próbáld meg, de a fogóra ragassz szigetelőszalagot, nehogy megsértsd a kártyát... -
Kettőt, de a harmadik is nagyon közel – 10mm-en belül- lenne. -
gaspy #245 Hy!
Egy Zalman VF 700 CU hűtővel hány kártyahelyet foglal el a videokártya?Csak mert még van egy hangkari is a gépben azt remélem be fog férni...
Még vmi aki szedett már le connect 3d 9800 Proról gyári hűtést az irjam ár le hogy csinálta mert nemigazán tudom leszedni eröltetni meg nem akarom nem akarom hazavágni a karit...
-
doornbos #244 Ha érdekel valakit nekem van egy eladó Zalman 7000 ALCU-m dobozában minden tartozékával jó állapotban 6000ft-ért! Ha érdekel írj e-mailt: [email protected] -ra -
Egy ilyet tervezek nyárra :) -
Szerintem kevés a tápod! Hány Wattos? -
Tsityu #241 Ok. Sok sikert hozzá. Nem hinném, hogy baj lesz. Nekem is már fél éve így műxik és nyár is volt már. -
vjanika #240 hmmmm. az még nemsok? én már a 41-et is soknak tartanám... Bár az is igaz, hogy a proci is felmegy nyáron 55C-ra és mégis kibírja...
Mondjuk egy kisebb fordulaton pörgő vetit még rárakhatok bármikor...
Thx. Asszem nekivágok, aztán majd beszámolok a tapasztalataimról. -
Tsityu #239 No! Megnéztem hőfokot. 49*C mértem. -
vjanika #238 THX várom.... -
Tsityu #237 Majd megnézem chipset hőfokot. -
vjanika #236 Tudsz értéket mondani?(C-fok) Nekem 40C max43C volt idáig. Ha tudja ventillátor nélkül is hozni ezt, akkor nekem is jólessz :-) -
vjanika #235 Asusnak :-) -
Tsityu #234 Csatlakozom [NST]Cifu kommentjéhez. Nem mindenkinek jön össze a passzív hűtés. Nekem bevált. Az alaplapot áprilisban vettem, de már a következő napokban be is szereztem a lent említett bordát. Sz.al, a motor nem sokat ment. Kis lapátjai vannak, ezért kell a fordulat. Hamar kinyiffan a magas fordulattól. Nekem el van téve eredeti cooler dobozba, mert gondoltam, mi lesz ha nem válik be a passzív hűtés. Szerencsére, nem melegszik túl. Egészséges keretek között van hőfok. Kézzel simán érinthető és rajta is tudom hagyni praclimat. Na meg a félvezetőnek kellene bírnia a 80*C-ot is, de inkább ne melegedjen addig fel. -
Tudja fene, látod, Tsityu azt írja, hogy neki bevált a Zalman NB47J. Próba cseresznye (amúgy akkor ezek szerint az Abit-nak továbbra is a chipsethűtés a gyenge pontja... :((().
A külön ventivel meg ilyenekkel az a baj, hogy általában ezek a chipsethűtők körömhegynyi kis hűtőlamellákkal rendelkeznek, szóval én azért nem próbálnám nem ilyen megoldásokkal hűteni az álló ventijű gyári hűtőt... -
vjanika #232 Igen ettől félek én is, hogy passzív nem lessz elég. Nem véletlen pörög 8000rpm-et a chip hűtő :-( De már kerreg, úgyhogy kellene valami megoldás. Esetleg tapasztalat arról, hogy milyen, ha még plusszban rácsavarok egy ventillátort? Vagy elméleti síkon, milyen lehet? -
Hát akkor valamit mégis elb@sztál... -
Tsityu #230 Hali!
Nekem nincs gondom Zalman passzív hütővel. Asus A8N-SLI alaplapomon cseréltem le northbridge (n-force) hütőmotrot, Zalman (ZM-NB47J) bordára. Eddig nem volt a hőfokkal gondom. ZM-NB47J -
MasterJay #229 Ödv mindenkinek!
Na akkor arra varjatok gombot, hogy van egy inno 6600gt-m. Amint azt mindenki tudja a hűtése nagyon ratyi. Namost bevállaltam egy zalman vf700-at és ráraktam. z volt pénteken. Aztán másnap vettem észre, mikor öcsém játszik a colin05-el, hogy nagyon rosszul megy. Na elő egy 3dmarkot és lefut. A 03-ban 2500pöty. Azt hittem, hogy a felrakás közben b@sztam el valamit, de nem. Visszaraktam a gyárit és mint ha mi sem történt volna. Aztán megint vissza a zalman csodát és kb mint egy 5200-es lassúsága. Szóval a gyárival hibátlan a zalmannal meg lassúlás -
Az a baj, hogy nem igen. A Zalmannak vannak passzív chipsethűtői, de a neten keringő hírek szerint ezek nem bírnak el az nForce4 Ultra forró fejével. -
vjanika #227 Üdv néktek Zalman hívők!
Asus A8N-SLI Delux alaplapi chipre tudna valaki mondani egy jó Zalman hűtőt?
VGA-ra most vettem egy VF700-CU-t és nagyon meggyőzött :-) -
főoldal -
izb #225 Na akkor ide izibe... -
most van viszont teszt róla. -
izb #223 Ez már vagy 3 hónapos model.... -
az új szörny:
-
OK Köszi és a bios frissítést azt hogy kell csinálni? -
[email protected]é Gabesz örömére kijött a kicsikém utódja :)
és az új dög:
-
Befér a deszkádra.
A proci meg egy biosfrissítést követően belemegy... -
Sziasztok én ilyen: CPU ZALMAN CNPS7000B-CU hűtőt szeretnék venni. Csak azt nem tudom, hogy belefér e az alaplapomba. A típusa ASUS P4P800 SE. És egy ilyen procira Intel P4 3.2 GHz/1MB cache 800MHz FSB 478pin processzor Dobozos akarom lecserélni a régi 2000-t. Tudtok segíteni? Itt egy link az alaplaphoz katt -
Igen, itt.