23
  • Cat #23
    ugy, hogy gazdagabb országokban az emberek azt sem tudják mi van a gépben, és a chipeket nem magukban veszik, hanem komplett konfigurációk részeként
    az arány a kettő között 90-10%, vagy még durvább, csak csoro helyeken vesznek darabokban cuccost
  • [NST]Cifu
    Konrétan egy Intel-párti ismerősöm vett három hónapja ey P4-3.06Ghz-es procit (120e+Fa pénzé) és a játékok alatt (OFP, Lock-On, stb.) a teljesítménye max. 5%-al volt jobb, mint az én 3200+-ra felhúzott Barton-omnak, de volt olyan játék, amelynél konkrétan az én gépem volt gyorsabb. Nem vitás, hogy a HT-t kihasználó dolgok, illetve videotömörítés terén jobbak a P4-ek, de valljuk be, a többség nem erre használja, hanem szimpla játékra...

Hogy miért a 2,4Ghz-es P4-hez hasonlítottam a Bartont-t? Nos az árak miatt. Ismerős körben 2,8Ghz-et bírt az HT-s 2,4Ghz-es P4-es proci (sima léghűtéssel), és így csak a videotömörítés terén volt jobb, mint a 3200+-os Barton (OFP, Lock-On, NFS:U-ezekben gyengébb volt a P4). Mindezt úgy, hogy csaknem 2x annyiba került a P4...

Hogy mire kellenek a Ghz-ek? Nos próbáld ki a Lock-On-t például, és rájössz... :)
  • Cat #15
    az egyre ujabb divx verziok egyre durvábban tömörítenek -> nagyobb a prociigény
    az ujabb oprendszerek több erőforrást igényelnek, a videókártyák kiszolgálása szintén, a 7 hangfalas hangkártya, stb. stb.
  • Pheel
    Szerintem csak olyan jól esik leírni nekik, hogy a 3000+-os Barton megveri a 3200-as C-s P4-et, amiről ugyan a tesztek mást mondanak, de én nem fogok vitatkozni. Megveri és kész :)

Persze otthon kevés embernek 2 GHz-esnél nagyobb gépe, de akkor is ;-)
  • [NST]Cifu
    A nyitó hozzászólásoddal jobbára egyet is értek, csak egyenlőre úgy látom, hogy az A64 platform árai (most még) nem a hétköznapi embereknek valóak.
  • Csatti
    Én is kezdem lassúnak találni mostanában a gépemet, de már kivárok nyárig addigra talán már lesz elérhető áron Athlon64 bites rendszer és win64 is rá...
  • Runo
    NO COMMENT........
  • [NST]Cifu
    Túl sok érdekes dolgot nem találni ott, szvsz azon meg nincs értelme összeveszni, hogy melyik a jobb Athlon64-es alaplap, mivel egyenlőre nem éri meg A64 vagy A64FX-et venni, ugyanis nem tud annyival többet, mint amennyivel drágább (rövid fejszámolás után a 2500+@3200+ Barton magos proci vs. a A64 3000+ procival szerelt komplett gép árkülönbségéből simán vehetsz egy jobb 19"-os monitort vagy egy ütősebb hangfalrendszert...
  • [NST]Cifu
    Eh....

Most vitát akarok nyitni... -> Most NEM vitát akarok nyitni...

Maxima Mea Culpa...
  • [NST]Cifu
    Most vitát akarok nyitni, csak elgondolkoztam...

-Egy 800Mhz FSB-s Intel 2,4Ghz-es P4 ára ~40.000Ft + Áfa

-egy AMD Barton 2500+ ára ~21.000Ft + Áfa (ezt akit ismerek, sikeresen tudja húzni 3200+-on, az enyém augusztus óta jár ennyin)

-egy AMD Barton 3000+ ára ~32.000Ft + Áfa (ez már húzás nélkül is gyorsabb, mint a 2,4Ghz-es P4)

Most őszintén, melyik éri meg? A P4 csak ott éri meg, ahol kihasználják a HT-t, viszont még HT-val sem gyorsabb, mint egy 3200+-on járatott AMD Barton 2500+, ami kevesebb, mint fele annyiba kerül.

Nem vitatom el a P4-ek előnyeit, de ennyi pénzt nem érnek meg...