Makettezés

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Fefe
Ja vannak nagyon komolytalan emberek aki 11-12 ezerért akarják eladni a fujimi makettjüket <#idiota>

PrasCo
Jaja, említetted, hogy a Vaterán... 😊
Vannak ott olyan elmondhatatlanul POFÁTLAN ürgék, hogy legszívesebben összegyûrném, megrágnám és az arcukba köpném a cuccukat, olyan áron próbálják eladni, de vannak ehhez hasonló vevõ szempontjából nagyon korrekt üzletek. 😊
Fefe
a neten árverésen vettem

PrasCo
Ez?... 500?!...
Az anyagköltség többe került rajta, mint amennyiért beszerezted, jó üzlet volt! 😊
Én meg ma majdnem vettem egy U-99-et, ~5200 pénzért, de idösanyám megölt volna, ha meglátja a majdnem méter hosszú dobozt, amirõl messzirõl virít, hogy makett. 😊
Ugyanakkor lop... tehát, na. Szereztem higítót, so hamarosan nekiállok az éjjeli vadász efvészázkilencvenesnek. 😊
Seaweed
hatmeg nekem...
kbx
Kicsit OFF de jópofa: 😊))))))))))))
Halgassátok...

I don\'t wanna war, I just wanna peace! Yeee come on!

DJ Skyline
én nem,mert messze van!😄D

kbx
Jó buli lesz ez a gokartozás, én tuti megyek!!

kbx
Rosszabbra számítottam, enyyi pénzért!! Így képen frankón tökéletesnek tûnik!!

Fefe
Ráfér egy felújítás. Majd ez is sorra kerül 1x 😊 Most a Trans Am és a BMW Z1 van a palettán.

kbx
Ahhh,, tisztára megérte ennyiért!!!

Fefe
Frankóba ennyi volt😄 Volt még a srácnak egy tamiya Kawasaki szintén 500 ért csak arról lekéstem mert lezárult a licit mire észrevettem😞

DJ Skyline
500HUF-ért?😮
Nem olcsó?😄
Én drágábbért adtam volna

Fefe

Fefe
mindjárt dobok

kbx
Az jó vétel volt, kép???

Fefe
végülis akkor az élek rendbehozzására elég a 600 papír is. Ja különben a vatera.hu-n vettem egy tamiya Toyota Landcruisert összerakva 500 HUF-ért igaz hogy egy kis repaira szorul ( új fényezés motor kábelezés stb..) a belseje meg az alváz is teljesen ok. Ja és még rugózik is😊

kbx
Én kasznin 1000-el aztán 1500, aztán 2000!!

Fefe
Köszönöm a válaszokat.

kbx
Attól függ milyen felületre kell, mert a ha karoszériát akarod csiszolni, 1000-nél kissebbel nem érdemes mert csak mélyszaántasz és utána nehéz eltüntetni a karcokat! Az ilyen éleket (pl.: targatetõnél) simán lehet 600-al is persze utána finomabbal is kell, de azon nem látszanak a karcok utána...

Seaweed
En igy csiszolok:
-eloszor veszem a reszelokeszletem (oras keszletnek is, es tureszelonek is hivjak. sok helyen kapni hasznos holmi)
-azutan sorban 400-as szemcsefinomsaguval kezdem, majd 600, 800, 1200, 2000 (utobbi ketto mar "polir papir").
Fefe
Én most ezzel a hobby barkácsgéppel vágtam ki két "targa" tetõt és egész jó lett, csak még egy kicsit csiszolni kell. CSiszolni milyen finomságú papírral érdemes?

Fefe
Értem köszi.<#eljen>

kbx
Ja, de érdemesebb vigyázni, mint utána szenvedni a tömítéssel, csiszolással!

kbx
Viszont a néni az tetszik😊)) Milyen örömmel festenék egy ilyen figurát😊))

Seaweed
Akkor jon a putty 😄DDD
kbx
Szikével! "Párszor" át kell húzni a panelvonalban aztán annyi, de vigyázz nehogy kiszaladjon a szike!!

Seaweed
Szerintem ebben a meretaranyban ez meg elfogadhato.."de izlesek es pofonok" <#smile>
kbx
Nem tetszik, azok a fekete panelvonalak nem túl élethûek, jobb lett volna szerintem valami világosabbal...

kbx
Váóó, sufni tuning😊)))

Fefe
Sziasztok!!

1 olyan kérdésem lenne,hogy pl. a kocsi motorháztetejét vagy egyéb részét mivel szoktátok kivágni? MOst megint elkapott a gépszíj a makettezés iránt😄

DJ Skyline
én sem!😄

Akkor én valszeg nem fogom megtudni. ^j^

DJ Skyline
aki ért angolul az megtudhatja mi is ez az egész

Sztem meg van oldva úgy, hogy a víz elmerülés esetén ne tegyen kárt a hajóban.

DJ Skyline
szvsz csak kiönti belõle a vizet!😄
a motort meg körbeépíti valami könnyû,vízálló anyaggal,így csak 1x kell beruházni motorra

Jó kis mulatság: rc hajókkal csatázni a kacsák között a tavon.<#nyes>

Szerintem kicsit drága móka lehet, mert ha elsüllyed gondolom a szerkezet is tönkremegy és akkor vehet másik motort...vagy nem?

Egy idõ után elnevezhetik hajótemetõnek a tavat, annyi lesz a roncs az alján!<#nevetes1>

http://crxforum.flix.hu a Hondafórum vagy www.hondaklub.com-HBKM!!!Intel&Nvidia powa!

DJ Skyline
szvsz itt csatákat akarnak szimulálni:

ha olyan célra építenék,hogy csak hajókáznak a tavon nem a kacsák között lövik egymást akkor szebben kidolgoznák...

Ezek direkt süllyesztik el a hajókat?

http://crxforum.flix.hu a Hondafórum vagy www.hondaklub.com-HBKM!!!Intel&Nvidia powa!

Na itt van 3 kép a minimondusról.

DJ Skyline
RC hajók blugy blugy blugy!😄DD

Honnan szereztek ekkora méretarányú cuccost?
Vagy legyártotta direkt egy cég?
Mindenesetre lenyûgözõ!<#eljen><#worship>
Én Ausztriában voltam még valamikor nagyon régen a Minimondusban, talán ismerõs egy-kettõtöknek. Azt is érdemes megnézni, egy egész napos program, bár nem harcjármûvekkel van tele, de érdekes, fõleg makettezõ szemmel. Ja mellette meg volt egy kis terrárium-állatkert, amiben fõként kígyókat lehetett látni, az is szupi hely!<#buck><#eljen><#awink>

DJ Skyline
Jesszus!😄DDDDdd
<#eljen><#eljen><#eljen>
mondjuk ekkora fû mellett inkább Japán hadszinttérnek nézem,de szép így is!!!

Seaweed
Nyah voltam muveszellatoban, vettem koszolashoz fekete meg barna akril-festeket, hozza akril-oldot szaradas utanni javitashoz. Meg vettem 3 fele pasztelkretat (szurkesfekete, homoksarga es agyag szinben)...es nyakara vagtam megint 1600 peznek <#vigyor3>
1/6-os dioráma <#idiota>
link

nembaj megérte, jó az a kis tûzlobogás 😄

modellmaker
köszi. (annak idején beletelt egy fél estémbe. 😄 )

HARCRA! HARCRA! Reszket a gyáva! HARCRA! HARCRA! Folyjon a vére! Hulljon a rómaiak feje, Villogtasd kardod Keve!

fú jó a lokód 😊)

modellmaker
max a diákoké 😄

HARCRA! HARCRA! Reszket a gyáva! HARCRA! HARCRA! Folyjon a vére! Hulljon a rómaiak feje, Villogtasd kardod Keve!

modellmaker
ez nagyon durva