Makettezés

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

DJ Skyline
na ezt kerestem

ez a megoldás tetszik,lehet ezt fogom alkalmazni majd a tigrisen

kbx
Ja a második az jó, de nem biztos hogy volt afrikában!

I don\'t wanna war, I just wanna peace! Yeee come on!

kbx
Az király!! Én most csinálom az RX-7 Motorháztetõ belsõ oldalát!
AHHHHHHHHHHH

Seaweed
adok hozza egy linket femlanctalphoz :)
http://www.friulmodel.hu

(modnjuk 27 euro szal nem olcso..)
DJ Skyline
pl ilyen festést nem láttam!

ezen látszik,hogy sivatagi hadjáraton is részt vett szvsz

itt a kopás jól látszik

majd teszek még csak meg kell keresnem!:)

DJ Skyline
azt tudom olvastam,meg képeket is láttam róla!:)

Seaweed
Hat amit en tudok a temarol, az az hogy nem voltak gyarilag teli festett harckocsik...hanem ecsettel/sepruvel de a legtobbszor tabori korulmenyek kozott, feherrel "bepacsmagoltak" a jarmuveket...alatta meg ott volt az eredeti alcazofestes..
Azt majd vedd figyelembe, hogy a téli álcázó festést akkoriban meszelték, és az hamar kopott.

DJ Skyline
nekem már csak festékek kellenének és eltudnám kezdeni a maketteket!:)
na meg 1-2 ötlet,hogy hogyan fessek téli tigrist!:C
láttam olyat is,hogy lefesti a hagyományos terepszínre,majd lefújja fehérrel,de olyat is ami csak fehérrel van fújva...

geronimo77
igen de hát mit is várhatnánk kishazánktól aki pályázik a legdrágább ország címére :)

Geronimo\'s garage - www.gportal.hu/portal/geronimo

Seaweed
Ahham (ha jol nezem szamotevoleg nagyobb nalunk az afa mint az unioban...)
geronimo77
Most már igen. De viszont most már a drágább oszlopot kell nézni az EU-s boltokban, mert már ott kifizeted az áfát.
Egyébként a ván csak 8% ha jól tudom, az áfa a sok.

Seaweed
Hat akkor csak jol gondolom en, hogy jobb nekem az uniobol vam meg egyeb hercehurca nelkul rendelni....!!??!!(plane videkikent...kinek van kedve pestreszaladgalni a vam miatt) (persze hozzateszem, ami engem erdekel azt megkapani europaban is...)
DJ Skyline
20 Euró????????????????? az van vagy 5000,-

geronimo77
Faszán alakul. Ma lakkoztam az idomokat. Még 1-2 réteg lakk és polírozom. Addig talán az apró részletekkel is végzem. Már szinte biztos hogy kész lesz a versnyig. Aztán irány a Promodel :)

geronimo77
Az attól függ hogy az eladó hogy adja fel a csomagot. Ha ajándékként (törvénytelen tehát nem nagyon hajladóak rá) akkor valószínûleg átjön a vámon hacsak nem ragasztranak kívülre számlát. Ha ker. áruként jön akkor szinte biztos hogy lekapcsolják a vámon. Attól is függ hogy kinek a nevére jön. Egyik haveromanak egy idõben gyakran rendeltünk amerikából. Gondolom a vámosokank szemet szúrt hogy 1-2 hetente jön neki csomag és az utóbbi idõben az összes csomagját megnézik. Sajna az únió óta únión kivüli csomagra azt hiszem 20 EUR a vámmentes határ ami elég nevetséges. Régen únión belülrõl jobb volt mert megvetted MWST (áfa) nélkül és ha rendesek voltak akkor ajándékként küldék és itthon sem kellet vámot fizetni.

Seaweed
np
DJ Skyline
thx megcsináltam!:) igaz ahogy leírtam,mert amíg javítottam a banner linkjét addig nem láttam,hogy adtad a képt'!:D

Seaweed
http://kepfeltoltes.hu/050830/pro-banner.jpg
DJ Skyline
ehhh megint beszart az iaro(nincs banner) majd ha megint jó lesz,akkor lementem a bannert,és beteszem a gallériámba...aztán onnan linkelem be

Seaweed
Mondom vagy 8 eve halottam...aztan hogy ujralehet kapni/gyart...

Ertelmezed?!

DJ Skyline
<#wilting><#levele>

kbx
Pl. itt egy újdonságuk!!

kbx
Szerintem meg sem szünt!! tényleg ontja az újnál újabb maketteket, és a régieket is lehet kapni!! Ezek autók, a tõbbivel nem tudom mi a helyzet!

Seaweed
jah es ha valkit a valasztek erdekel:
http://www.fujimimokei.com/
Seaweed
Valami hasonlot en is halottam vagy 8 eve...aztan egyszer hogy ujragyart...
(Nem tudom..most keresgeltem neten..de csak japan nyelvu irasokat talatam a cegrol..azzal meg semmire se megyek..de lehet becsodolt..bezart, mas megvette a mevet, kliseket, ceget stb (nem tudom, csak talalgatok) es ujrabeinditotta...de a lenyeg hogy en is hallottam errol...)
Seaweed
Most oszinten! Tavolkeletrol hanyszor vamoltak meg, es annak mi a sulya?! ..es hanyszor "usztad" meg?

(Csak mert van egy ismerosom aki kinabbol/japanbol/amerikabol/uniobol szal eleg sok helyrol vasarolgat ezt-azt es mondta hogy van mikor nem kellett vamot fizetnie...)
kbx
<#zavart1>

hogy állsz a mocival??

kbx
itt!Csak dombornyomott kártya kell hozzá!

geronimo77
megyûnt = megszûnt

geronimo77
Így van.
És kint mindig van minden míg itthon nincs. + más márkák PL Aoshima vagy Fujimi amirõl itthon csak álmodnak. Egyszer az egyik makettboltban azt mondták hogy a Fujimi gyár megyûnt. Ehez képet havonta kb. 10 új makettet adnak ki.

és hol találok japán oldalt, ahol rendelni lehet?

\"A pessimist sees the difficulty in every opportunity; an optimist sees the opportunity in every difficulty.\" \\Sir Winston Churchill\\

kbx
Mert olyan maketteket lehet kapni amilyenrõl itthon még csak nem is hallottak!! mega ha többet rendelsz, olcsóbbra jön ki GLS-el, mintha itthon vennéd pl a Tamiya maketteket! Japánban azok nagyon olcsók! Az új Tamiya autók kint kb 5-6 ezer HUF-ba kerülnek, szállítással kb 7-8 ezer, itthon meg olyan 9-10-11 ezer!

van aki olajfestékkel és ecsettel fest ki egy egész kocsit? azt hallottam hogy van, de hát az a festék szar hullámos lesz!!! A feskéksprayel nem lesz olyan?

\"A pessimist sees the difficulty in every opportunity; an optimist sees the opportunity in every difficulty.\" \\Sir Winston Churchill\\

akkor miért éri meg külföldrõl rendelni?

DJ Skyline
én pár napja raktam rendet az asztalomon...nem tartott sokáig!<#idiota>

modellmaker
Milyen szép rend van már nála! :P

HARCRA! HARCRA! Reszket a gyáva! HARCRA! HARCRA! Folyjon a vére! Hulljon a rómaiak feje, Villogtasd kardod Keve!

Seaweed
Hatez szomoru...
De en mint vevo jobban orulnek neki ha magyarohonbol rendelhetnem meg (nekem teljesen jo a wargammers.hu is..), mint kulfoldrol...
Mert ugye kulfoldrol az ember "nagy" pakkot rendel..1 festekert nem fizet a szallitasert majd ketszeranyit mint amibe az aru kerul...

Tehat en nagyon orulnek neki ha kapnanak sok melt, az igenyre..es tartanak a Vallejo festekeket! (Meg az is birizgal bennem hogy most mar magyar szinten illene valamenyire felzarkoznunk a vilaghoz...meg oroszorszagban is 100x jobb a helyzet mint nalunk...pedig a "hulye magyar" hogy lesajnalja az oroszokat!....Szerintem tragedia az hogy van kb 10-20 emlitesre melto bolt az egesz orszagban, ami 80%-ban ugyanazt arulja..1-2 ilyen "elvetemult" mint te, akitol lehet rendel extrabb dolgokat..es meg a 10-20-bol talan 1-2 bolt ahol lehet rendelni "extrat"...de irtozatos szallitasi "hataridovel"....vicc az egesz!)
(Eskuszom mar bennem is megfodrult hogy csinalok egy ceget es csak es kizarolag "extra", azaz olyan cuomokat amik mashol nincsenek (No Italeri/Revell stb..)...)
DJ Skyline
:)))))))))

Seaweed
"The best fighterpilot for the Navy...SIR YES SIR!" by Top Gun :)))
geronimo77
Én 2 évvel ezelõtt egy nemzetközi szakmai vásáron tárgyaltam a Vallejoval. Be akartam hozni az orszába mint importõr, de sajnos az itthoni boltok nem nagyon ugrottak a témára. Egyedül a Sas lett volna fix vevõ. Az elején a MegaModell is mondta hogy mehet de aztán megjöttek nekik az új ModellMaster akrillok és inkább annál maradtak. Pedig néluk csap bizóba lett volan ott az állvány. És elég jó áron lettek volna. Vallejo adta volna az állványokat is meg lehetett volna összeállítani az üzletek kívánsága szerinti színpalettát is.( Nekik alapból 3 féle van. alap/teljes/air) Lett volna rá lóvé meg apám is beszállt volna. De mivel nekem nincs üzletem, és egyedül a Sasra bízni a dolgot az nem lett volna túl nyereséges. Szóval nem lett belõle semmi.

modellmaker
teljesen passz... majd felhívom a csávót. de ha nem sürgõs akkor rá ér megkérdeznem 16-a után? akkor tuti találkozok vele aztán személyesen csak jobb el tom mondani. ja mondjuk most jut eszembe hogy még oda kéne neki adni :D amikor a kiállítás lesz tuti oda adom neki meg megbeszélem vele hogy mikor. nekem most indul be a suli szal most kicsit el vagyok foglalva.

HARCRA! HARCRA! Reszket a gyáva! HARCRA! HARCRA! Folyjon a vére! Hulljon a rómaiak feje, Villogtasd kardod Keve!

DJ Skyline
<#taps><#eljen><#felkialtas><#worship>
Mikor kicsi voltam (10-12 éves) akkor az US Navynál akartam Tomcat pilóta lenni!:D

kbx
HEPPI BRÖRZDÉJ JAGI!!!<#vigyor>

Seaweed

Seaweed
Irtal melt Vallejo ugyben?!
Seaweed

kbx
Igen légyszi...
Az öntés mikorra lesz kész?? anyira nem sürgõs csak kb...

Seaweed
Skyline izzitsd a latoidegeidet :D

PrasCo
Jagit meg Isten éltesse még min. ötször eddig! :)