Makettezés

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Seaweed

Seaweed

Seaweed
"Nah melyiket is epitsuk meg most?"
Seaweed
Seaweed
ez nagyon szep es magyar <#worship>

Seaweed

Seaweed

Seaweed

kedvet kaptam feltölteni utolsó összerakott és ma már egyetlen:-( meglévõ makettem képeit(kb 2001 bõl):

De viszont nagy a méretarány különbség. Én azt javaslom vegyél egy olcsóbb 1:35 öst és azon gyakorol, nem halsz bele. Tudomásom szerint valami házi vegyszerrel, talán SZI-TI (nem biztos!) tökéletessen le lehet mosni a festéket a makettrõl, ha jobban érdekel ez a vegyszer, akkor kérdezz utána a fabulis fórumán, ott biztosan sokan tudják. Érdemes, mert ami megy 1:72-ön, az nem biztos hogy sikerülni fog "élesben" egy 1:35-ön 😉

I.C.ram
Én is csak gyakorlásnak cisnálom az 1:72-t. Azért mégis olcsóbb 1:72-eseket elbaszni, mint egy 1.35öst.
thx.
_

Hát nemtudom hogy 1:72-ben ez hogyan sikerülne, abban a méretarányban nem próbáltam, de sztem nem is fogom, túl kicsi az nekem 😊

I.C.ram
szép!
I.C.ram
naja, de én ecsettel festek most. (1:72es)

Most akkor az egész tanács érvényét vesztette?
Hmm, mért tûnnének el?
Tubusból bele a szorópisztolyba a festéket aztán fújás. (Max annyit higítod, hogy ne "köpködje" a festéket)

I.C.ram
eltünnek a finom részletek.
I.C.ram
fekete alapra.
Melyikre érted?

I.C.ram
100% festék????? Az kicsit durva szerintem.
Ja és a mindig várd meg míg egy réteg teljesen megszárad! mert a sok higító leszedné egy az egyben az egész festést.

I.C.ram
Fújásra lehet, hogy jó, de Humbrol sokkal jobb ecsetre, és ez tapasztaltam is. Nem akarom elbaszni a lánctalpat. Félek, hogy a matt fekete is szarul terül.
Igen
fekete: 100% festék
sötétszürke: 5-10 % festék
ezüst száraz ecsetelés: 100 % festék
rozsda barna: 25 % festék (elõtte tiszta higítóval át ecsetelni)
+a koszolás

Seaweed:
Hát nemtom, én a lánctalpat mindig ecsettel "gondoztam", kivéve az alap feketét, mert azt fújom.

Seaweed
MM matt feketet nem szidni!! Az a legjobb matt fekete amivel dolgom volt eddig! Semmi baj sincs vele!
Seaweed
Nem lenne jobb igy, de fujva?!
Nem tudom! Harcjarmure meg en is keszulodok (ugye vagyom ket 35-os dobozban, ami varja az elkeszultet)
I.C.ram
Mármitn a szürkét hígítsam ennyire durván, ugye?

sajna csak Modelmaster matt feketém van, így holnap majd el kell mennem értük.. meg téglavörös is kéne a terepfoltok miatt.
Ja igen, elfelejtettem írni: csak 5-10 % legyen kb a festék, a többi higító, a rozsda barnával való átecsetelésnél meg 25 % legyen kb a festék.

I.C.ram
Az a hígított sötétszürke mit jelent? Mennyire hígítsam?
Feketére alapozd, majd higított sötét szürkével fakítsd, aztán ezüstel a koptatás, aztán higított rozsda barnával átecsetelés (elõször tiszta higítóval) majd végûl koszolod ahogy tetszik. Én így szoktam.

I.C.ram
Király Tigris lánctalpát milyen alapszinre érdemes lefesteni?

Az én koncepcióm, hogy matt fekete, esetleg sötétszürke, majd szárazecsettel ezüstszinnel az éleket, a kopottas hatás miatt, és a végén sárszinnel koszolni.
Seaweed
<#wow2><#eljen>

Seaweed
<#eljen>

Seaweed

Lt.Balu
Sziasztok!
Ha tudtok valamiylen oldalt,ami diorámákkal,azon belül is ilyen lezuhant repülõs diokkal foglalkozik,és esetleg tutorialok,tippek is vannak,pls irjatok pár linket.Anyám összetörte takaritás közben a p47esem,ugyhogy szerintem diorámadarab lesz belõle😊
Köszi!

Lt.Balu (HA-FUN)

-- AMD FX-8350 -- ASUS GTX760 -- Samsung SyncMaster P2450 24 --

Magnumrolcsi
Javítás---Egy

Magnumrolcsi
Hali ismeritek Roszprim Attilát?Mennyiért csinál egy kamion makettet?Rgy újságban olvastam róla.

modellmaker
"számos gépnél láttam már, hogy szépen megoldották a mûszerfalat." lehet az is hogy maratás mûszerfilmmel.

HARCRA! HARCRA! Reszket a gyáva! HARCRA! HARCRA! Folyjon a vére! Hulljon a rómaiak feje, Villogtasd kardod Keve!

modellmaker
Szárazecsetelés.

Kifested a mûszert fehérre. Megvárod míg megszárad. Legalább egy nap hogy ne oldja fel a kövi festék. Fogsz egy megfelelõ méretû lapos ecsetet. Belemártod a festékbe, majd egy papírlapon kihúzod belõle a festéket annyira hogy szinte már ne is foglyon csak néhány vonalacskát húzzon. Aztán a mûszerre merõlegesen tartva az ecset lapját (ezért kell lapos ecset) áthúzod míg el nem éred a megfelelõ hatást.

HARCRA! HARCRA! Reszket a gyáva! HARCRA! HARCRA! Folyjon a vére! Hulljon a rómaiak feje, Villogtasd kardod Keve!

PrasCo
Hja, elfelejtettem hozzátenni, hogy 1/72-es méretarányban. 😊 (mutató 0,5mm hosszú, és 0,1mm széles) Lehetséges, hogy is nem kéne ezzel kísérleteznem? <#confused>
I.C.ram
Én olyat hallottam ,hogy vékonyhegyû alkoholos filccel.
PrasCo
Üdv!

Ismét segítségeteket kérném. 😊 Átvizsgáltam az R-11-et, és örömmel vettem tudomásul, hogy ahhoz képest, hogy a legnagyobb darabokon is milyen éktelen öntéshibák éktelenkednek, a mûszerfal egészen szép. Viszont a mûszerek kb. 0,6 miliméteresek. El lehet képzelni, mekkora egynek a mutatója... számos gépnél láttam már, hogy szépen megoldották a mûszerfalat. Én hogy tehetem ezt meg? 000-ás ecset, és halálos lélegzetvisszafojtás, vagy valami más tipp?
modellmaker
megnyugtatlak hogy még a 15. után se fog simán menni ^^ mindig lesz vmi kis pici genny dolog.

kbx
MÁS!!!

Nincs valakinek elfekvõben ilyen generátora:

Az RX-7-hez kellene...

I don\'t wanna war, I just wanna peace! Yeee come on!

kbx
Néhány "in progress" kép a revell új Corvettjérõl!!
Szerintem nem rossz!!

I don\'t wanna war, I just wanna peace! Yeee come on!

en mar makettenztem tudok majd neki segiteni. de nem akarom az egészet helyette megcsinálni, elõbb összerak egyedul vmit aztan ketten vmit és meglatjuk milesz a tigrincs3l

I.C.ram
Tényleg nagyon kemény ez az oldal, rengeteg leírás, tipp, táblázat, angol fórum, stb. Akár be is rakhatnánk a linket a FAQ alá.
I.C.ram
Találtam egy nagyon jó kis oldalt, te hasznos dolgokkal, profiknak, amatõröknek egyaránt!! Nagyon jó kis táblázatok vannak ezen az oldalon!

http://www.ipmsstockholm.org/

A Help Desk menü alatt vannak a táblázatok
I.C.ram
Szép! 😊
onlybarca
figy én is kezdo vok de most se megy 5 makett után tökéletesen. Összerakásrol nem tok mert tigrist még nem csináltam. festés viszont lehet szépen és lehet nagyon gányul csinálni látod pl. nekem még mindig nem megy. szoval vmi egyszerubb szvsz.

Jobb egy elefánt a porcelánboltan, mint egy tű az óvszergyárban.