Makettezés

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

DJ Skyline
és ez mekkora lenne?
min 1 méter hosszú és milyen széles?

Kata
Köszi, akkor megnyugodtam, hogy nem én bénáztam. 😊

Akkor hétfõn mehetek fehér (meg majd fekete) festékért is.

[/cserf][/fülünyúl]

Kata

[/cserf][/fülünyúl]

modellmaker
szvsz ez így van jól. feketére festettél fehérrel. ha mindehol fed szépen akkor ennyi festék kellett rá.

HARCRA! HARCRA! Reszket a gyáva! HARCRA! HARCRA! Folyjon a vére! Hulljon a rómaiak feje, Villogtasd kardod Keve!

Kata
Elõször korabeli dion gondolkoztam, ahol egy Karib-tengeri szigeten lett volna kikötve (részlet a kikötõbõl, házakból, és egy erõdbõl), de nem igazán találtam 1/87 vagy 1/96 méretarányú Napóleon korabeli figurákat... :/
A másik ötlet maradt a kézenfekvõ a mai korban, mivel ez a hajó ma is létezik, úszóképes, újjáépítették. Itt az ötlet: szintén a kikötõben ácsorog, a mólón pedig épp felrakodás folyik a hajóra, díszítik, rakják rá a csónakokat/ágyúkat, zászlókat, felkészítik egy ünnepségre. Elõtte (ha lenne hely) a készülõ pódium, girlandok, miegymás. Pár 1/87-es jármû, 1-2 kikötõi épület/raktár részlet ami látszana.

[/cserf][/fülünyúl]

DJ Skyline
nem tud valaki egy jó hajómakettes oldalt?
olyasmire gondolok mint repcsik terén az aircraftresourcecenter,vagy harcjármûvek terén a ww2modelmaker

DJ Skyline
pláne ha a méteres Nimitz anyahajót venném meg!<#idiota>

DJ Skyline
sõt akár még vizen is fog úszni!😄D
csak megkell találni a jó súlyelosztást...igaz nem tudom hol fogok úsztatni egy 70cm-s hajót...<#idiota>

DJ Skyline
egy ilyet 100%,hogy veszek valamikor....igaz 11.000 körül van de megéri a pénzét!😄

DJ Skyline
és mi lesz a témája?😊)

Kata
Röhögni fogsz, 1/87-es dioba fog kerülni. 😊 Számolgattam, nem olyan vészes az eltérés, még a figurák méretében sem (a hajóhoz is van pár).

[/cserf][/fülünyúl]

DJ Skyline
ha 1/87-es lenne akár terepasztalra is lehetne tenni!<#idiota>
habár nem tudom,hogy az N,Z-s terepasztalok mekkora méretarányban épülnek...lehet azokra fellehetne tenni!😄D

Kata
1/96

[/cserf][/fülünyúl]

DJ Skyline
ez milyen méretarányú hajó?<#wow2>
lehet már mondtad<#confused>

Kata
90 centi hosszú, de nem sok fehér kell rá: belül a két fedélzet oldala és a külsõ oldalon az ütegfedélzet mentén fut egy fehér sáv.

[/cserf][/fülünyúl]

DJ Skyline
ahogy néztem azért nem kis mentõcsónak az a hajó...tehát érthetõ is valahol...mondjuk én elfújtam egyszer egy flaska tamiya sprét az egyik tankomra...igaz az össz vissz 100ml volt

Kata
Belül folyt meg kicsit egy helyen az elején még, de az úgysem fog látszani, olyan helyen van. Sõt, az oldalsó fehér csíkon még át kell mennem majd egyszer. :/ És még egy csomó alkatrész (árbocok) is fehérnek kéne lenni. Azt reméltem, kitart egy üveg festék minden színbõl.

[/cserf][/fülünyúl]

MikX
Ja, meg hát ha nem folyt meg, ekkor a festék sem sok rajta sztem...

\"Say \'what\' again. Say \'what\' again, I dare you, I double dare you motherfucker, say what one more Goddamn time! \" Uplay: Mekee85 Steam: psn_mekee85 Origin: Mekee85

MikX
Gratula!
Képt kérünk ám majd!
Ez a festék fogyás lehet reális, bár nemtom mekkora az egész, de nekem 2-3 réteg megy fel egy üveggel az autóra...

\"Say \'what\' again. Say \'what\' again, I dare you, I double dare you motherfucker, say what one more Goddamn time! \" Uplay: Mekee85 Steam: psn_mekee85 Origin: Mekee85

Kata
Kipróbáltam az air brusht, szépen festett, egyenletesen, és fehér lett a fekete. Viszont nagyon eszi a festéket, még higítva is. Csak a törzsre elfújtam a fél üveg fehér festéket. Biztos, valamit én csináltam rosszul. :/

[/cserf][/fülünyúl]

MikX
Hi all!
Kbx!
Naon állat lesz ez a gép!
Az öléseket mivel festetted?
Ezek a féktárcsák, a több darabból álló maratott cuccok, nem?

Gero! Írtam privit!<#wave>

http://crxforum.flix.hu a Hondafórum vagy www.hondaklub.com-HBKM!!!Intel&Nvidia powa!

modellmaker
kbx: turbo honnan van? gyári?

HARCRA! HARCRA! Reszket a gyáva! HARCRA! HARCRA! Folyjon a vére! Hulljon a rómaiak feje, Villogtasd kardod Keve!

DJ Skyline
nincs mit,bye!<#wave>

greg benz
értem!köszi szépen!most megyek!majd olyan 10-11 körül jövök vissza ha minden igaz!remélem ti is lesztek!bye all<#integet2>

DJ Skyline
<#eljen>
ott több ember megfordul,hátha kapsz segítséget...itt az sg-n ez az egy makett topik van ami majdnem felér egy zártkörû klubbal!😄
na nem azért mert zártkörû,hanem mert 10-15 embernél több nem nagyon jár ide!😄

greg benz
hát nem pont oda mutat a link,de ott va!az elsõ!

greg benz
greg benz
na itt is van😛

http://fabulis.hu/f_forumok_frameset.php

greg benz
hm...egy próbát megér😛

DJ Skyline
festék boltban nem,csak makettboltban...itt tudsz nyitni pl egy Pécsi makettezõk témát aztán ott megkérdezni,hogy hol van makett bolt...vagy beírhatsz ott a Makettboltok itthon és külföldön topikba...nem kell regisztrálni oda!😊 csak egy nicket beírsz és mehet is a duma

greg benz
õõõ....de azt ott nem kapok!vagy igen?

geronimo77
ne vegyél boltban festéket. Csak makettfestéket!

Geronimo\'s garage - www.gportal.hu/portal/geronimo

greg benz
mármint mi nem jó?<#vigyor3><#fejvakaras>

geronimo77
nem jó

Geronimo\'s garage - www.gportal.hu/portal/geronimo

DJ Skyline
csomó makettem van ami fos,szar,tré,összevissza festett,elbénázott selejt...inkább odaadom a szegényeknek aztán játszanak vele,mint nálam porfogó ként,és leginkább "helyfogó" ként üzemeljenek...

greg benz
hmm...ha jól vettem észre amikor a mercit festettem megoldja a mûanyagot (de ezt csak akkor vettem észre mikor valahol véletlenül megpiszkáltam és észrevettem h ez bizony már a mûanyagban van)

DJ Skyline
nekem is kéne egy új polc rendszer!😄
sajnos kezd betelni minden polcom...vagy neki állok selejzetni,és a nem kellõ maketteimet odaadom a Máltai Szeretetszolgálatnak,vagy nem tudom!:S😄

modellmaker
Ma is maketteztem. Csak nagyban. 😊 összeraktuk a szekrényem 😛

modellmaker
mindenképpen nézd meg hogy nem-e kezdi ki az anyagot. ha nem akkor is érdemes elõtte lealapozni.

greg benz
írtam neked egy privátot<#vigyor5>

greg benz
vettem még egy elõzõ makettemhez metálkéket..azzal fújtam!s jól megfogta<#eljen>

DJ Skyline
szvsz az fém felületre való,de ha olyat veszel,akkor mindenképp próbáld ki pl az öntõkeretn majd

greg benz
tescoban<#vigyor5>

greg benz
a srác azt mondja van tesoban olyan festékszóró spray ami gyári mercedes színû!az a fekete!szal amilyet akarok!szerintetek az jó?

DJ Skyline
megnézheted,de akkor olvasd el a flakon hátulját,hogy jó-e mûanyagra!
pl ha van akkor vegyél Dupli-Colort Platinumot...én is azzal fújtam le a mercimet

modellmaker
kbx: <#eljen>

greg benz
most van olyan aki azt mondja nézzem meg festékboltban!szerintetek jó 5let?

modellmaker
gloss - fényes
semi gloss - félfényes/selyemmatt

greg benz
egyszer úgyis emiatt a festékbeszerzés miatt fogok agyvérzést kapni<#guluszem1><#fejvakaras><#miaz>