69149
-
Hali !
folytatom egy nemrég félbehagyott építésemet.
Jó "kis" makett,haladós,sorja szinte 0,ellenben kilökő nyomok a lehető leghülyébb helyen vannak.De élvezem az építést nagyon,csak még nem tudom eldönteni páncélszürke vagy sárga legyen-e?
(mobilos kép)
-
#67102 Köszi! -
#67101 de szép a kamo
az én pisztolyommal ilyet nem lehet fújni -
Marci7 #67100 Tökéletes! -
#67099 Tamiya nato zöld és barna, meg dark yellow, fakítva flashel és fehérrel. Nagyon bejött a tamiya, ha lehet ezentúl csak azt használom.
Túl erős lett az átszóródás, közelebbről sokkal jobban látszódott, ezt javítottam.
Ma elkészültem vele, ilyen lett, visszaködöltem még a foltok közepét:
-
#67098 Szia!
Szép a vonalvezetés. Milyen színek ezek? Kicsit szóródik, de az igazibbá teszi a fújást. -
#67097 Nekem 270ZG van hasonló mit amit linkeltel.Az is Fujimi,DE az új kitjeik között vannak egész vállalhatóak. L24-es sorhatos motorral adták szép részletes. Az Aoshimától meg egyaltán nem kell félni nálam top3. -
#67096 Első rétegek:
-
#67095 de szép
ehhez hasonló felépítménnyel kiadott az icm egy ZIL 131-est LINK
Ezt szeretném majd páromtól jól megkapni,ha meg nem akkor kénytelen leszek megvenni,egy MAZ 537-el együtt :)
nagyon tetszenek mostanában a ruszki monstrumok -
#67094 Én ilyen fakultságra/mattságra emléxem:
-
#67093 ez matt mint a kréta,vaku miatt néz ki így,meg a színeket is felerősítette.
igérem készítek rendes képeket is,még anno (évekkel ezelött) csináltam egy fotósdobozt is direkt ezért.
szerk : sőt szemből vakut kapott (késleltetve),hátulról meg a nap,idális... :D
Utoljára szerkesztette: Glpetyus, 2015.07.25. 10:38:36 -
#67092 Ember, ne fájjon már az újad ide is berakni 2 képet! :D
Egyáltalán nem lett rossz, de ami kapásból eszembe jutott, hogy amikor én vezettem ilyen autót, azt szarrá szívta a nap, tök matt és fakó volt. Akkor volt fényes, ha átkentük fáradt olajjal, ám így is csak 1 napig bírta a "lakkozás" -
#67091 El is készült,ha valakit érdekel a makettinfo "mi készül éppen" fórumon van 2 nagyon szar kép -
#67090 Most egy 1:35 ICM Ural 4320-ast építek.
Hát 20 éves készlet de egyáltalán nem rossz. ő az
egyedül ami szar volt a szélvédő 2 darabja. (jellemző,pont a legnehezebben javítható darab),nem is sikerült 100%-ra kijavítani 2 mm-es réseket. -
#67089 gyönyörű autó :)
csak fosok az autóktól,itt nem lehet kosszal eltakarni a hibákat :)
-
#67088 Egy ilyen nekem is fel van írva, hogy egyszer majd kelleni fog. :D -
#67087 ksözi a kimerítő értékelést,legalább fujimit nem veszek (amit jómagam nem ismerek).
Ezt szeretném megépíteni MAJD.
Viszont aoshimát sem ismerem.. -
#67086 Lesz megígérem. Ha nem a kukában végzi :-)
Jól haladok. Sokat bevállaltam, egyszer csak kész lesz. Aki csinalt már autót az tudja milyen egy Fujimi. Azért hogy a többi alatt legyen árban sok a kompromisszum. Nálam mondjuk az döntött, hogy rögtön akartam egyet és csak ez volt. Ebayről
Szerintem Evo 3-9-ig az alja és a belseje a műszerfalat kivéve ugyanaz. Kiábrándító kicsit. Hasegawát vennek, ha nem lenne hiánycikk állandóan...
Tele van beszívódással, anyaghiánnyal, úgyhogy tömít csiszol a fázis ahol tartok. A 8-9-től abban különbözik, hogy csak jobbos műszerfal van és az Evo 5 gyári szárnya. Az előző kettőt televágják opciókkal. Ülés, vasalódeszka 3 féle, 2 műszerfal. Szóval felhúztam magam, és lesz ajtókárpit meg vízhűtő is, de az alját nem vagyok hajlandó megcsinálni. Az katasztrófa. Afelni egy bontott Evo 8-ról van (5x100 nem 4x100 a gyári lyukosztása) ennyi lesz a fura benne. DE lyukkör módosító-nyomtáv szélesítő létezik úgyhogy... a kasztni meglepően pontos olyan szinten, hogy alig kellett csiszolni az szerszám illesztéseiből adódó hibákat. A szárny viszont siralmas. Szóval dolgozom rajta. Ha lesz valami haladás a csiszoláson kívül azt postolom.
Üdv. -
#67085 A Modelmasterból nekem is van, de polírozni még nem mertem mert egy hét míg rendesen kiszárad. Fura kicsit az állaga, de tenyleg nem rossz. Alcladról meg nem is hallottam. Szégyen mi? Kipróbáltam a Humbrol akril gunmetalját. Többet makett környékére sem viszem. Inkább az enamel. Köszi, az Alcladdal teszek egy próbát mert fogyóban van a másik :-) -
#67084 Hali ! :)
Képeket is kérünk ám idővel -
#67083 Jagi, Úr Isten! :o
Krómot, persze, hogyne... :D Azt én is keresek... :D Vagy Model Master Chrome Silver, ami még vállalható, vagy Alclad Chrome, ami tényleg tükör lesz, ha jól alapozol előtte. Link nincs, Alcladot ezer éve vettem külföldi webshopban, azóta már itthon is árulják. Autómakett webshop pl. -
Utoljára szerkesztette: McFrost, 2015.07.20. 19:29:05 -
#67081 Ha nem túl nagy kérés egy linket vagy webcímet kaphatok? Krómot keresek már egy ideje...
-
#67080 Én nem ismerem, de tudom, hogy ki nem próbálnám. Most vettem Mr.Color polírozható fémfestéket. -
#67079 Innen onnan lemaradt az ékezet, bocs érte tabletról bill. nélkül gyászos a gépelés. Sry -
#67078 Sziasztok! 1000 éve. Egy Evo 5-öst csinalok eppen. Vettem egy Humbrol akril gunmetal festéket ( a modelmaster valahogy nagyon nincs mostanaban sehol pedig arról tudom hogy jó) van valakinek élménye vele, vagy ez is olyan, mint a többi termékük? Olajossal van vegyes, de inkabb rossz tapasztalatom.
-
#67077 amúgy nem szoktál Tamiyát használni ?
szerintem a legjobb.
ellentétben például a revell aqua festékeivel (ami van hogy tök jó,van hogy használhatatlan) -
#67076 amúgy nem szoktál Tamiyát használni ?
szerintem a legjobb.
ellentétben például a revell aqua festékeivel (ami van hogy tök jó,van hogy használhatatlan) -
#67075 Majd még világosítom. -
#67074 Jól néz ki! A MIG FAQ-ban még Ő is Tamiya színeket kevert.
Utoljára szerkesztette: m1garand, 2015.07.04. 19:27:38 -
#67073 Pz.IV. L/70.
Alapozás után feldobtam az alap sárgát, Tamiya festékkel, ég és föld a különbség a MIGgel szemben, ez sokkal jobb, minden téren!!
-
#67072 És ezeket egyre kevsebben értik és élik meg. Mivel sokan megse próbálnak "építeni/alkotni/összerakni" pedig ezktől a nehézségetől lesz mégnagyobb az öröm a végén.
De visszatérve a makketezésre is :D Szerintem ebben a topikban is sok read only van, úgyhogy várjuk a képeid és több makettező képeit továbbra is. ( a sok read only nevében :P)
-
#67071 Ugyan így gondolom én is!
Ezen pl. készre kevert, színhelyes, korszaknak megfelelő, semmitnemkellcsinálnivelecsakfújni MIG zíneket használtam, de nem jó. A zöld túl szürke, a barna túl vörös. De mivel what if, maradhat. Most egy L/70-et fújok, azon már Tamiya színek lesznek, mert inkább kutyulom kicsit, de valóságosabb legyen.
Persze sok ma kapható csodaszer és csoda kütyü nagyon hasznos/sokat segít, de azt vegyük észre, hogy az nem működik: beleöntöm a cuccokat az öntőkeretek mellé a dobozba, jól összerázom és már kész is a minőségi cucc.... -
#67070 Igazán nincs mit, a minőségi munka megérdemli az elismerést. Tényleg látszi a törődés és a hozzáértés, még laikusnak is. (najó bátyám nyomta vagy 10évig orrvérzésig a makettezést gyerkkoromba, így valami ragadt rám)
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Nagyon sok ismerős barát vagy 15-20 évvel ezelőtt maketezett, és szeintem sok fiatalnak kellene megint, mert rengeteg sokmindere megtanitja az embert. Én már csak puszta figyelésétöl is sokat képeséget megtanultam. Türelem, kitartás, kerativitás. A siker nem jön egyből. Jah és precizitás, térlátás, ügyesség is kell jócskán. Kifejlődik még az eszközhasználat, eszközkészítés stb. sorolhatnám. Ez mára kihalt, ma már ha kivesszük a dobozból és nem megy egyből, úgy hogy akár 2mondatot is elovasnánk a használatáról akkor már szar. Nem véletlen olyan népszerű a Ipon (najó kicsit messzire megyek) de a lényeg, hogy ma már instantság van, most azzonnal lehetőleg nulla enegiával :D azonnali siker kell :D nulla gonolkodással.
Utoljára szerkesztette: samsung123, 2015.07.04. 01:05:02 -
#67068 Köszönöm! -
#67067 N1! Grat! -
#67066 Elkészült.
-
#67065 Csodaszép -
#67064 THX! -