Makettezés

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

m1garand
De ha egy éven belül használod akkor nagyon jók!

makett.tk

Glpetyus

m1garand
Azt is Mig csinálta <#mf2>.
Komolyra fordítva hol és mi a probléma az AK-val? Megkérdezem én Robit, vagy Mig-et.

makett.tk

Glpetyus
Vallejo festékeim most kb 5 évesek,reméltem,hogy ezek is bírják addig.

m1garand
Igen a 17ml az elég egy pár évig, ha több hasonló jármûvet csinálsz akkor érdemes set-et venni. Viszont 1 jármûnél meg kevergetni kell akkor is veszel 5-6 színt sõt többet. Szvsz tök mindegy, a kikeverttel nem kell kínlódni.

makett.tk

Glpetyus
na ez az.
nekem meg némelyik festék 10 éves.
ezt -ha tényleg csak ennyit bír- nem tudom kihasználni.. ? hát ez nem jó hír,nagyon rákészültem egy késõi német szín-szettre.

McFrost
Valószínû nem fog a saját ujjába harapni!
Én azt olvastam, hogy frissen nagyon jók a cuccok, viszont ha áll 1 évet, akkor sokat veszít a tulajdonságaiból, kikezdik a higitók átmosásnál/befolyatásnál, festénél nem jól viselkedik.

"A 2. gól, az meg egy rossz hazaadást lelestem, aztán bevertem a sarokba, ahogy kell!" Kiss Tamás a 2011.07.21. EL: Tromsö- Paks 0-3 meccs után www.youtube.com/watch?v=Fljmh80MY-8

m1garand
Itt a facebook oldala a magyar forgalmazónak: https://www.facebook.com/pages/Tank-Makett-Bolt
Bátran tedd fel a kérdéseidet hátha tud segíteni. Õ is ezeket használja a makettjeihez. Nyert díjat is a legutóbb.

makett.tk

Glpetyus
nahát,most akartam rendelni egy dobot "MIg Ammo" festéket,erre az .org-on többen is szidják az AK-val együtt....meg olvastam külföldi fórumokon is.
na és akkor most ?
megint kevergessem a szineket maradék enamelekbõl,pff.
a jó öreg nagyobb tégelyes Tamiya festékeket meg már nem is látni sehol :/

m1garand
Király az az odvas fa!

makett.tk

Misuka963
Rohadt jó,a páncélos elejénél lévõ katona bõrsurranója is pazar kidolgozás,mint ahogy az egész,gyönyörû <#eljen><#wow2>

Glpetyus
<#eljen>

McFrost

"A 2. gól, az meg egy rossz hazaadást lelestem, aztán bevertem a sarokba, ahogy kell!" Kiss Tamás a 2011.07.21. EL: Tromsö- Paks 0-3 meccs után www.youtube.com/watch?v=Fljmh80MY-8

Glpetyus
köszi,megnézem,van itthon mûfû ettõl a gyártótól,mégse jutott eszembe.

McFrost
Vannak különbözõ zöld fûszerek, majoranna például, ami filléres dolog és egy kis morzsolással jó lehet, de nem kell ezen agyalni van direkt ilyen levél, több színben, Battka is ilyet használ:

Glpetyus
még a törzset csak megcsinálnám,de a leveleket nem tudom mibõl lehetne.
a tieden mibõl lehet szerinted?

nagyon tetszik. gratula!

&#1641;(×&#815;×)&#1782; Az elmélet és a gyakorlat között elméletben nem, csak gyakorlatban van különbség.

McFrost
Tulajdonképpen nem nehéz, ha ezek nem kerültek volna hozzám egy csere bizniszbe, magam készítettem volna.
- drótból kell megfonni a vázat
- a vázat be kell folyatni pillanatragasztóval, hogy tartása legyen
- faragasztó segítségével papírzsepi csíkokat kell feltenni a kívánt vastagság eléréséhez
- mester tapasszal kell bekenni utána és fogkefével meg csavarhúzóval kialakítani a törzset
- festeni kívánt színre
- aztán hajlakkal befújni a lombozatot és felszórni az elõre megvett gyári leveleket

Glpetyus
kíváncsi lennék hogy készül/mibõl van,tényleg olyan mint egy mini-fa.
kár hogy nincs helyem diorámákra 😞

McFrost
Méret függõ, 2-3000 Ft asszem.

Glpetyus
mennyibe fáj egy ilyen fa,ha nem titok?

McFrost
Kösz!
A fákat Bató Zsolt csinálta mint említettem korábban, tõle vettem.
Tiszti gatyó direkt ilyen, igen.
A kõ még csak fél kész, de direkt ilyen csíkos, mint a valódi meszelés, de ezt még úgy is átmosom, finomodni fog.

m1garand
Szerintem B@SZOTT jól néz ki!
A követ egy párszor átmeszelné, ne legyen ilyen csíkos.
A tiszt úr gatyájában direkt ilyen hangsúlyosak azok a merõleges vonalak? Gondolom lesz még fû és stb.
A fák is nagyon jók lettek (mesteri), egy pár képes tutoriált összeállíthatnál róla.

makett.tk

McFrost
Szereplõ próba 2:

McFrost
Szereplõ próba 1:

Majd meglátjuk mert egy panther g-t is tervezek majd ahhoz meg még fölhasználható
V43 1105
Így kell makettezni: link

ASUS P8Z68-V PRO || Intel i7 2600k @ 4.8Ghz || Corsair Vengeance LP 8GB 1600mhz || XFX HD7970 Black Edition || Cooler Master HAF 932 || Noctua NH-D14 || DELL U2311h

McFrost
Az eredeti láncra még igény tartok.

Jagdpanther update hátsó tárolódobozok elsõ sárvédõ ill teteje!
Glpetyus
sokat csal a kép,legalábbis a színeket tekintve.
A lánctalp pora pl egyáltalán nem ennyire harsány.
Ha valaki tudna segíteni hogy milyen,és mekkora teljesítményû lámpákat használjak a fotósátorhoz (ami házi gyártmány),azt örömmel venném.
A képek már szinte félhomályban készültek,de a zöld szin nagyjából ilyen,azért választottam ezeket az elkészült képekbõl.

m1garand
Olyan mintha fáradt olajban ázott volna. De ezt leszámítva szép.

makett.tk

McFrost
Jááájj, Batya! Tök barbis 😞
😄 a fotó teljesen eltorzította a színeket.

Glpetyus

Sziasztok!
Elég gyengék lettek a képek,elnézést érte.. (most készül egy fotósátor)

McFrost
Átcsiszoltam a talapzatot, majd lelakkoztam. Azután elkészítettem a táj alapját levegõn száradó gyurmából, faragasztóval rögzítettem. Ha holnapra kiszárad, az út részletet egyformára csiszolom és jöhet a föld. Fák helye kialakítva.

Glpetyus
<#finom>

m1garand
Nekem a 6393 van meg. Zimmerites Dragont még nem láttam közelrõl. A készletem még a válság elõtt vásároltam, és ezek pont utána jelentek meg.

makett.tk

Igen ez talán újabb csak nincs hozzá szemenkénti lánctalp bár ha külön megveszed teljesen jó! Meg nem kell külön zimmeritezni!
McFrost
Nekem ez a készlet van meg:

😊 árban is jó meg nagyon részletes szerintem meg nem is bonyolult!
m1garand
Valami említésre méltó szívás volt vele?

makett.tk

m1garand
Na az én is megveszem, úgyis megkaptam a 2. milliós jutalmamat erre a hónapra. 😊

makett.tk

Majd kapnak a köténylemezek minimális gyûrõdést biztos.
A festést meg az utómunkát ugy is elb@szom,de majd meglátjuk!
Köszi😊 Csak a kisebbség meg ne tudja mennyi réz van rajta 😊
A jármû Dragon 6393 a feljavitó az griffon L35029 lajstromú ehhez a kithez ajánlott készlete!
m1garand
Azok a köténylemezek, megérdemelnek egy kis gyûrõdést sérülést.

makett.tk

m1garand
Ez melyik KIT, melyik feljavító?

makett.tk

m1garand
Lacikám ezen több a "vas" mint a mûanyag! Nagyon szép munka! Csak megfontoltan fessél!

makett.tk

Na, a Panther elkelt. Az Abrams és a Marder még megvan.

Miután Befejeztem a kis panzert újra nekiveselkedem a nagy erõsnek!
Felkerült a sárhányó és a tûzoltó berendezés!
McFrost
Javítások és a 3. arc:

Fotózni még nem tudok 😊

m1garand
<#eljen>

makett.tk