Makettezés

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Random_
Kár, hogy nem tudom elolvasni a szöveget mert érdekes lehet.

Olyan napom volt, amit?l Assziszi szent Ferenc gyerekeket rugdosna. M?kutyától, m?krokodiloktól nem kell megijedni, mindegyikben ember van.

modellmaker
igen.

HARCRA! HARCRA! Reszket a gyáva! HARCRA! HARCRA! Folyjon a vére! Hulljon a rómaiak feje, Villogtasd kardod Keve!

DJ Skyline
nahát, nektek is 403 Error?

gordon 24
Remélem is..

Downhill!!

DJ Skyline
durva! <#wow2>

DJ Skyline
jóleszez! :)

gordon 24
Ennek rendes gazdája van mindennap mosoba van...DDD

Downhill!!

gordon 24
Jaj 58 centi a pót+ a kamion
Az kb 25 cm de a fele a pót alatt van igy kb olyan 70 cm hosszú

Downhill!!

Be a pisztolyba a desert yellowot, aztán mehet a koszolás! <#vigyor1>

Jagi
ez durva hosszúnak tûnik O.o

gordon 24

Egyenlõre igy állnak a dolgok most a pót félkész a kamzi full kész.
Pót még festve sincs

Downhill!!

Random work
Akár dio témának is alkalmas lenne!

http://fishki.net/comment.php?id=13675

Olyan napom volt, amitõl Assziszi szent Ferenc gyerekeket rugdosna. Mûkutyától, mûkrokodiloktól nem kell megijedni, mindegyikben ember van.

Helcat
Nem, ez azért egy kicsit sok. Én valamikor az év elején vettem Friul lánctalp-készletet T-55-höz, az 4000-5000 Ft között volt (végül is itthon gyártják, legalább ennek legyen az ára közepesen megfizethetetlen). Viszont olyan látványos, hogy azóta sem mertem hozzányúlni...
A fém, gumi vagy mûanyag kérdéshez csak annyit, hogy szvsz nagyban függ a típustól. Egy modern nyugati hk. esetében a lánctalp nagy részét eltakarja a kötényezés, ráadásul mindíg feszes is, köszönhetõen a futómûnek. Itt akár a gumi 'alap' is megfelel, ha nem túl ronda. A keleti vagy régebbi típusoknál, fõleg a nagygörgõs kialakításnál azért elég nehéz élethû eredményt elérni valami extra nélkül.

- Katonák - kezdte Cargill ezredes Yossarian századában gondosan mérlegelt szünetekkel. - Önök amerikai tisztek. Nincs a világon még egy hadsereg, amelynek tisztjei ezt elmondhatnák magukról.

5e ft

fistin
tud valaki kész semoventérõl képet beszúrni?

Kit--Kat
Íjjjj az kemény:/

\"akkor még bámultam a felnõtteket, azt hittem jó lesz majd, ha egyszer én is nagy leszek\"

SgtChris
Hali! A mûanyag szemenkénti lánctalppal sincs semmi gáz. Most lehet, hogy túlzás, de én pl. : ilyenre csináltam a PzIV-esemen...

ASUS ROG B350-F Gaming, Ryzen R5 1600, 8GB DDR4 3000Mhz, ASUS ROG Strix RX470 4GB, Adata 920SP 128GB SSD

Glpetyus
Há' persze,hogy élethûbb,nyilván,de ügyes festéssel szerintem igen szépre meg lehet csinálni egy sz@r gumi lánctalpat is.
Árat nem tudok pontosan,de ha tippelnék,olyan 8-10 ezer ft sacc/kb.

Hát, az ehavi Modell-Makett újságban van egy SU-152 Fruil lánctalpakkal, és egész szépen fest, minimális belógással. Még mindig élethûbb, mint a mûanyag vagy gumi lánctalpak, nem?
Vagy csak a lekesedés beszél belõlem? Nem találkoztam még ilyen szemenkénti fém lánctalpal. Milyen árban vannak ezek?

Glpetyus
jahh,elég sokszor el van túlozva a belógás mértéke...
Ezért nem szoktam szarozni fém lánctalpakkal .P

gordon 24
Köszi szépen.

Downhill!!

Legfeljebb ezt tudom linkelni, de ez is elég jól mutatja a különbséget.

gordon 24
Lehet igazad van . Majd kiderül mi lesz is köszi a tippet.

Downhill!!

Kezdetben a Friul is ilyen, ha így állítod be. Fél év múlva viszont már szinte élbe hajlik az asztalon/alapon. Emellett ez csak egy típus. A korszerû gumicsuklós lánctalpak viszont szinte egyáltalán nem lógnak be saját súlyuk alatt.

Ha érdekel, így néz ki egy VT-55 lánctalpa a valóságban:

És ha van rálehetõséged nézd meg a Modell és makett 1996/1 számában, hogy hogyan néz ki a Friul értelmezésében. Eléggé lehangoló. (Sajnos a képet a neten nem találom.)

Ennyire kicsit

Csak nem mindegy hol és mennyire lóg. A felsõ szakaszon tényleg szokott lenni belógás (de ez sem minden jármûnél). Viszont az alsó szakaszon csak minimális (na igen, nem véletlenül raknak minden lánctalpas eszközre feszítõgörgõt, vagy a cél megvalósításához kialakított futómûelemeket). A linkelt képeken (FF-ben jobbgomb -> Kép megjelenítésére megjeleni, vagy kimásolod a címét és megnyitod egy új lapon/ablakban) Elég durva módon lóg viszont a feszítõ/hajtógörgõ (a KV esetén hajtó, a T-34-nél feszítõ) és az elsõ (T-34) vagy utolsó (KV-1) futógörgõ között. Pont ott, ahol a legkevésbé jellemzõ a belógás.

modellmaker
ok. igazad van. :)

HARCRA! HARCRA! Reszket a gyáva! HARCRA! HARCRA! Folyjon a vére! Hulljon a rómaiak feje, Villogtasd kardod Keve!

Két óndarabot összeforrasztani nagyon egyszerû dolog.

Amiben az ón messze jobb, mint a rézhuzal: sokkal szebb íveket lehet bele hajlítani, és ha esetleg nem sikerül elsõre, akkor szinte tökéletesen kiegyenesíthetõ. Ez utóbbi a rézhuzal esetén egyáltalán nem igaz.

Viszont rézhuzalt olcsóbban is lehet szerezni, és kisebb kiszerelésben.

modellmaker
igen. mint már mondottam volt (lehet nem neked) a hígítás nem így mûködik. sok mindentõl függ. a festéktõl, a nyomástól, stb., stb.

Apus: igen jó a denaturált szesz is. csak azért az picit büdösebb. meg nem árt hozzá egy jól szellõzõ helyiség.

Apus
nekem a denaturált szesz is bevált. lehet is kapni literes üvegben.

Xbox360,Gamecube,Sega Megadrive,Sega Master System,Dreamcast,Ps2,NES,DSi,Snes,Atari Lynx,2600,520St,800XL,C16,C64.

Tehát ha festékszóróval akarok valait lefúrjni akrilfestékkel, akkor alkohollal kell higítanom, mondjuk 50-50 százalékban?

modellmaker
arra amit te akarsz nekem bevált bevált a rézdrót. De minden másra is. Meg próbálj meg összeforrasztani két darabka ónt. :)

modellmaker
Az acryl festékeket alkohollal lehet hígítani. De pl. a 96%-os már nem az igazi mert kicsaphatja a szemcséket. Amit a gyógyszertárban árulnak, az jó.(70%) De biztos van vmi "ipari" kiszerelés is, nem csak 30g.

Az akrilfestéket tényleg nem oldja a higító? Csak az olajfestéket?

LSL
de hülyeség. túl vastag a vezeték, 0.8~1mm. Ráadásul 4. hajlítás után elszakad. Sztem a festék sem tapad meg jól rajta, bár még nem festettem le makett festékkel. sima rézvezeték kell neked. Abból begyûjtöttem annó párszáz méternyit minden vastagságban, de bármilyen elektronikai boltban kapsz.

http://lsl925.deviantart.com/gallery/ AMD A10-5800K, Gigabyte GA-F2A85X-UP4, GEIL Value Plus CL9 2*4096/1600 DDR3, Asus HD7770, 2,5TB HDD

gordon 24
Aham nem is hülyeség köszi a tippet

Downhill!!

modellmaker
"A lánctalpaknak meg lógni kell 1 kicsit..." na ezt gondold át szépen. :)

Ugye ezt a lövegcsõ dolgot nem mondod komolyan?<#guluszem1>Nincs rondább mint egy oválisra csiszolt lövegcsõ. A lánctalpaknak meg lógni kell 1 kicsit, bár a képeket nem látom amiket belinkeltél.

forrasztó ón (asszem)
lehet kapni különbözõ méretekben, és frankón hajlítható

gordon 24
Megvettem a pótot tegnap. Italeri Pegazus pót. Tudtok valami jó ötletet hogy a traki és a pót közötti elektromos vezetéket mibõl lehetne megcsinálni?

Downhill!!

Hmm, nem is tudtam, hogy nyúlik, igaz nem is foglalkozom fém lánctalppal.

Amikor azt látom, hogy így lóg egy lánctalp, akkor valahogy nem látom értelmét, hogy ilyesmire pénzt adjak ki. Ugyanis csak rondább lesz tõle a jármû, nem élethûbb. ÉS mint mondtam illúzióromboló. Inkább a gumi lánstalpat rakom fel a Merkava-imra, mint egy ilyet.

(A képek a Makettinfo-ról származnak.)

A Modellkasten lánctalpak összerakása kissé összetett, mindenféle csapok vannak hozzá a készletben és egy építõsablon. Valamelyik ProModell-ben, vagy Modell és Makett-ben volt róla néhány kép.

Hát, szereztem be még régebben hozzá (egy Academy 1:35 Tiger I Mid Prod. modellrõl van szó) Academy szemenkénti mûanyag lánctalpat. De el nem tudom képzelni, hogyan lehetne mûködõre megcsinálni. Akkor már inkább az eredeti gumi lánctalp.
Fém lánctalpra azért gondoltam, mert gondoltam, hogy mûködni is fog, mint a gumilánctalp, viszont jól festhetõ is, mint a szemenkénti mûanyag.
De még nem láttam élõben fém lánctalp feljavítót. Mindenesetre szvsz több értelme van, mint pl a fémbõl készült ágyúcsõ-feljavítónak.

Miért gáz a fém lánctalp? Rossz tapasztalataid vannak vele?

Egyébként miért kell fémnek lennie? A Friul lánctalpakról nem árt tudni, hogy nem mérethelyesek (nem tudják technológiai okokból biztosítani, ha minden igaz a dokumentációban nem is adják meg emiatt, hogy pontosan mennyi szem kell egy oldalra). Emellett ólomból vannak, és fél év után annyira megnyúlik a lánc, hogy lógni fog, ami meglehetõsen illúzióromboló.
Egy jó minõségû szemenkénti fröccsöntött lánctalppal sokkal jobban jársz. Pl a Modellkasten gyárt ilyet, méghozzá meglehetõsen jó minõségben (akár mûködõképesre is megépíthetõ), méretpontosan.

Nemtudom magyarországon hol lehet beszerezni, de a bécsi út végén beszerezhetõ, és nagyjából egy árban van a Friul-lal.

Friul lánctalpak Tiger-hez.

Modellkasten lánctalpak Tiger-hez.

Felhívtam ma Replicáékat, Tigris I-hez jelenleg csak transzport lánctalpjuk van.
(A keskenyebb változat, amit vasúti szállításnál raktak a Tigerre)

modellmaker
nagyon jók! :D

modellmaker
igen. fém, szemenkénti lánctalpat gyárt.

LSL

http://lsl925.deviantart.com/gallery/ AMD A10-5800K, Gigabyte GA-F2A85X-UP4, GEIL Value Plus CL9 2*4096/1600 DDR3, Asus HD7770, 2,5TB HDD

1gyikben sincs semmi bár a replicában talán van.

Kösz. A Friul az egy márka?