Makettezés

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Glpetyus
aztaaa <#csodalk>

Jagi
Model Master rlz. Ebbõl a chrome silverbõl mindíg van itthon legalább 2.
Imádom<#szeret>
a fasza benne az, hogy ecsettel is elg "tûrhetõ" felületet és színt ad. Vagyis a kisebb vagy utólag festett alkatrészek sem utnek el max 1 árnyalatot...

Ja!<#nevetes1>
Durva, de az ára sem gyenge 😊

A nő, a férfi jutalma. A nő jutalma az a tudat, hogy ő a jutalom.

DJ RUSH99
amúgy egy ilyet vettem<#idiota>ez jött meg ma

E30 4ever

Persze. Pl. a Tamiya gyárt aeroszolos flakonokban festéket.
Hali, azt szeretném kérdezni, hogy van egy revell modellem, és nem akarok ecsetelnbi, meg kompresszort vanni.
Szal a kérdésem, ugye lehet ilyen modellekre spreys festéket(alapozó-festék-lakk)használni?

Nagyon szép
Köszi
Glpetyus
modellmaker
a pasztell krétapor a matt felületen is megtapad. nem igazán látod, mert nagyon vékony rétegben marad ott.

ha az a plasto nevû cucc a tömítõpasztája, és olyan mint a humbrol model filler akkor igen, lehet. a gunze Mr. Metal Primer nevû cucca oldja, de ahogy megszárad ugyanolyan lesz, mintha nem is kezelted volna semmivel.

HARCRA! HARCRA! Reszket a gyáva! HARCRA! HARCRA! Folyjon a vére! Hulljon a rómaiak feje, Villogtasd kardod Keve!

<#integet2>
2 kérdés:

1, A Revell Plasto-t lehet valamivel higítani?
2, Ha a pasztell krétaport higítóval összedolgozom, akkor az megtapad a felületen?
DJ RUSH99
ROHADJ MEG<#vigyor1> deutálom ezt az oldalt,mér nem lehet ide képet berakni..

katt

E30 4ever

DJ RUSH99
Szevasztok!

Haladgatok a gtv-vel,kész az alváz😊

E30 4ever

gordon 24
Fasza! Má megint.. Nem hiszem el.. Ezekkel a modikkal csak a baj van.

Downhill!!

Glpetyus

Punker mit csinálsz vaze' ? <#wow2><#szomoru1>
Seaweed haver 😞

Glpetyus
mi a faszom,megint nem tudsz viselkedni bazzz??? 😄DD
az elöbb még vip voltál,fasza...

Seaweed
<#wave>

hali

mizu?

Glpetyus
<#integet2>

Glpetyus
😄D
Tényleg,azt el is felejtettem,az se semmi 😄
Naja,hát vagy megcsinálom hagyományos módon,vagy hagyom a francba,különösebben nem hiányzik a hülye álcaháló.

Nekem a lánctalp tetszik, hogy 2 sor tüskét kellene beilleszteni 4 sor lyukba...
Meg akartam nézni az összeállításit, mert úgy emlékszem, papírzsepibõl javasolja elkészíteni, de mély fájdalommal tudatom, hogy nincs a dobozban, sem a gyûjtõfiókban<#rinya> Valahol biztos megvan. Legalábbis naon remélem.
Azért az jó, hogy adnak 2 komplett géppuskát. Legalább az egyiket rárakhatom a Piranha-ra, ha már abból a makettbõl kispórolták.
Glpetyus
Váá <#wilting>
Azért örülök,hogy elõrre szóltál,bár eddig is voltak olyan rések egyes FÕ elemeknél,hogy néha azt hittem,hogy egy vak tervezte a makettet.
Azért némileg megnyugtat,hogy ha jók az infóim,akkor ennél gyakorlatilag csak JOBB készleteket csináltak azóta a kínaiak 😛

Jaj,meg mégegy baromság : a doboztetõn is látszik,meg az összeálítási útmutató is jelzi,hogy hogyan kell felrakni a méretes álcahálót....
Erre oda van írva,hogy "not included"... 😄

Na mind1, csak azért kérdeztem, mert a bal oldali nem igazán akar illeszkedni elõl a kötény+a rajta levõ pótpáncél dölésszögéhez(a sarkához). Gondolta, csiszolgatok rajta egy kicsit(nem mintha nem használtam volna el egy fél lap 800-as vásznat eddig is<#wow3>) de a felerõsítése útban van, azt is le kellene csiszolni félig. Nem tom, hogy nálad felmerül-e a probléma, ha igen, lécci majd írd meg, Te hogy hoztad helyre.
Glpetyus
Nem,mert akkor gázos lenne a lánctalpat felrakni 😊

SgtChris
Akkor adja magát a kérdés.... :-) Ki az aki fog rendelni a neten mostanában? Esetleg egy olyan Tamiya cucc érdekelne (mint képen a felsõ). Betársulnék. Név és cím a szerkesztõségben... :-))))

ASUS ROG B350-F Gaming, Ryzen R5 1600, 8GB DDR4 3000Mhz, ASUS ROG Strix RX470 4GB, Adata 920SP 128GB SSD

Juhiii
<#eljen>

GO GUNNERS!

Seaweed
ezek a "csodaszerek" nem veszesek arban..nagyobb gond hogy lehet magyarorszagon nem kapsz..kulfoldrol kell rendelni...

Gumi elob utobb ugyis eloregedik ezzel sajna nem lehet mit kezdeni..alufolias megoldast ismerem en is hogy ne lepjenek reakcioba az anyagok egyamssal
modellmaker
Én azt hallottam, hogy fényes lakkot adjál a felninek, bõven... a gumival szvzs semmit nem tudsz csinálni ebbõl a szempontból.

HARCRA! HARCRA! Reszket a gyáva! HARCRA! HARCRA! Folyjon a vére! Hulljon a rómaiak feje, Villogtasd kardod Keve!

Állítólag segít, ha a felnin a gumival érintkezõ felületeket jó vastagon fested, vagy alufóliát ragasztasz rá. A régi Mdell&makett cikkekben legalábbis ezt tanácsolták.
SgtChris
Ezek a "csodaszerek" amúgy mi pénzt kóstálnak??? Mondjuk a gumikra persze, én is gondoltam. :-) De inkább abban kérném segítségeteket, hogy valami ötlet van, arra, hogy mit csináljak, hogy a gumi és a mûanyag felni ne egye meg egymást???

ASUS ROG B350-F Gaming, Ryzen R5 1600, 8GB DDR4 3000Mhz, ASUS ROG Strix RX470 4GB, Adata 920SP 128GB SSD

Na ezt lessétek meg!!!
aranyos a plüssmaci...
<#eljen>
Ja, méretes példány. A szoknyákat már ráraktad?
Nekem az eredeti Zvezda van meg. Ki gyárt hozzá maratást? Mert elkéne hozzá.
Seaweed
fenyes gumikkal valamit csinalj!

Ajanlatom:

matt gumifeketere festeni (van direkt ilyen szin!)..aztan pigmentel meg porokkal jol "leantikolni"..nekem pl van ilyen Tamiya puder szeru cuccom! Kivalo ilyenre! Van meg vagy feltucat fajta/gyarto ilyen temaban. De oldschool modszerrel psztelkreta por!

..es mondjuk ugy allecuzammen az egeszet se artana mondjuk homokszumu "puderrel" elsokep, elso-masoidk szin pl atmaszatolni hogy elethu legyen!
Jagi
vhehehe nagy vas xD

#49026 jah xDDD de ezt tényleg n tudom máshogy írni:
a vége az lesz elmegyek tankot meg u-hajót(tengeralatt járót) venni
d egyenlõre még ellenállok a pénztárcám kietlen sivár mivoltával karöltve 😊

SgtChris
Hali! Finisébe fordult az URAL... :-) Hála segítõkész embereknek, immár rendszámot is kapott... Már csak pár apróság és kész. De egyenlõre még ki kell találnom, hogy akadályozzam meg, hogy a gumi és a felni szép lassan feloldja egymást. :-(

modellmaker
"elmegyek tankot meg u-hajót venni" erre gondoltam -.-'

Jagi
most semmit, itthon ülök és meggyes joghurtot zabálok.

modellmaker
micsinálsz? <#zavart2>

Jagi
becsületesen meg van szórva 😊 a végén még tényleg elmegyek tankot meg u-hajót venni, csak zavarítsatok még tovább

Glpetyus
Azért elviselném így is <#zavart1>

...Ha minden jól megy,jövõ héten már fújom a Challengert 😊
A torony összerakása egy horror volt,megszenvedtem vele. (mármint a fõ részekkel,a kissebb dolgok még most jönnek) <#wilting>
De összességében megbocsátható,+ most hogy már látszik a vége,még jobban tetszik,iszonyatosan monumentális állat 😊

Nem, 72-es revell.

Ez durva jó lehet <#guluszem1>

A nő, a férfi jutalma. A nő jutalma az a tudat, hogy ő a jutalom.

Nem semmi!<#eljen>
Bár ha ennyi maratást pakolnak bele és ráadásul ilyen gusztusosan fröccsöntött, igazán megérdemelt volna egy szemenkénti lánctalpat szerintem...
Glpetyus
azta...na ez a dúrva 😮
Mennyi maratás,te jó ég...

Glpetyus
fúú,ez dúrva lehet 😮

Glpetyus
<#eljen>

A Minyó is 1:35-ös? Trumpeter?
Nekem meg a SA-6-ost kéne befejeznem, szóval nem állok neki azonnal. Egyenlõre csak gyönyörködöm benne.