Makettezés

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Egy régi típusu is200-on nem gondolkoztál még? egyik legszebb lexus szvsz.......ez már nem alap verzió, de azért elmenne😄<#worship><#worship><#buck>

\"A pessimist sees the difficulty in every opportunity; an optimist sees the opportunity in every difficulty.\" \\Sir Winston Churchill\\

DJ RUSH99
Köszi<#smile>Tudom,direkt azért esett rá a választás<#ravasz1>

E30 4ever

ami azt illeti elég körülményes volt megnyitni minden képet, de megérte😄
grat hozzá nagyon király lett, amugy meg nem sok ls430-at látni makettben<#wow1><#wow1><#hawaii>

\"A pessimist sees the difficulty in every opportunity; an optimist sees the opportunity in every difficulty.\" \\Sir Winston Churchill\\

DJ RUSH99
na,akkor így😄

E30 4ever

DJ RUSH99
Sziasztok!

Itt a legújabb munkám, Lexus LS430<#smile>

E30 4ever

modellmaker
Érdemes a hasonló színû alkatrészeket elõbb összerakni és utána festeni. Ha más színû, de könnyen festhetõ helyre kerül akkor is.

HARCRA! HARCRA! Reszket a gyáva! HARCRA! HARCRA! Folyjon a vére! Hulljon a rómaiak feje, Villogtasd kardod Keve!

vice
Üdv,

Fullkezdõ vagyok, szeretném megkérdezni, hogy a nagyon apró alkatrészeket (4x4x2 mm) hogyan fessem? Csipesszel fogjam meg és ragasztás elõtt, vagy ragasztás után fújjam le? Speciel ez egy autó motorjának alkatrésze.

Elõre is tnx (késõbb még valszeg fogok kérdezni 😊)

modellmaker
Makettboltban... De két hét múlva Bólyai makettverseny Pesten ott keress sztem Evergreen sztirol lapot. Szokott lenni börzén.

Hogy hálót mibõltudsz csinálni azt passzolom. Talán nem túl sûrû szövésû rézhálót ha találsz és meghúzod a sarkát, hogy rombusz legyen belõle.

HARCRA! HARCRA! Reszket a gyáva! HARCRA! HARCRA! Folyjon a vére! Hulljon a rómaiak feje, Villogtasd kardod Keve!

Ja és szintúgy szükségem lenne sztirol lapokra, kerstem Obiban-Praktikerben, aszonták náluk nem is volt soha. Akkor hol szerezzek?
<#help>
Toronykosárhálót kellene, lehetõleg rombuszmintás. Nézegettem a mûa. szúnyoghálókat, de azok négyzetesek+vastagok. Mibõl tudnék csinálni?
modellmaker

1/48 Hasegawa Nakajima Ki-84 Hayate

Glpetyus
<#zavart2>
De seaweednek igaza van,bár sokan mondják,hogy az is elég,ha az ember jól lefesti a felnit.

Ezert szoktak alufolija csikot tenni a gumi es a muanyag felni koze! Ez mar szinte alapszabaly!
SgtChris
De ez kevésbé izgat, mint az, hogy reakcióba lépett a gumi a felni mûanyagával és folyósította, Remélem, hogy a vastag festékréteg lassítja a kémiai folyamatokat, mert pár év és már csak bakon mutathatom be a vasat :-(

ASUS ROG B350-F Gaming, Ryzen R5 1600, 8GB DDR4 3000Mhz, ASUS ROG Strix RX470 4GB, Adata 920SP 128GB SSD

Glpetyus
<#wilting>

SgtChris
Az én URAL-omon is hasonló a gond...a festék még mindig képlékeny, pedig vagy 2-3 hónapja festettem... :-( Pedig nem Trumpi, hanem ALanger, de az alapanyaguk vélhetõen ugyanaz. :-(

ASUS ROG B350-F Gaming, Ryzen R5 1600, 8GB DDR4 3000Mhz, ASUS ROG Strix RX470 4GB, Adata 920SP 128GB SSD

Glpetyus
hm,azthittem több a haszon egy ilyenen :o

..es meg annyit hogy ez vizbazisu technologia...oldoszeressel dragabb, es ugye alap papriton van...de akar kulteri vaszonra is lehet..nah pl egy kulterre valo zaszlon egy ilyen kep cirka 20K. De az orok elet meg 1 nap..max ha elszakad....
Persze van akinel ez 4-5k-ra jon ki..de az ilyen helyeken a per negyzetmeter ar is 10-15K.
Az attol fugg! Atlagosan 2-3K magyar viszonyok mellett (papirkoltseg, festek koltseg..nem beszelve a 800K-1.5 millas nyomtatorol, es geprol, programokrol stb-stb..)
Glpetyus
mennyibe van egy ekkora poszter elõállítása,ha nem vagyok indiszkrét?

Egyebkent mar filoztam rajta hogy nyomni kene 29-es meg Tomcat meg eftizenhat-Flakon stb-stb kepeket mert azt jobban csipazzak a nepek mint a Giffmadarat....
Glpetyus
hmm-hmm :o

ja..de nem igazan kell senkinek...
(vegulis akarmilyet kinyomtatunk...2500 pixel felett ekkoraban(100x70) cirka enyiert 4-5K..deezt nagyon nem reklamozzuk, inkabb ami van..esazert beszelek tobbessamyban mert a technika nem az enyem, es csak partner vagyok...egyebkent alltalaban 1 negyzetmeter cirka 8K szokott lenni.)
Glpetyus
Te hirdetésed ? <#idiota>

kicsit off de hatha erdekel valakit:
http://www.vatera.hu/jas_39c_gripen_poszter_36477888.html
(4K-ert viheto(min.ar))
ON:
Glpetyus
Múltkor láttam meg ezt a fényezést,lehet ha most építeném a btr-t,ilyenre készíteném :I
link

Glpetyus
tanxheaven oldal is eltünt....

Glpetyus
<#bdead>

Szoktak csinalni hogy mivel a gumi ugyis kireped, meg eloregszik egyido utan, hogy felnivel egyutt csinalnak rola mugyantamasolatot, es az a tuti.
hat õõõ <#miaz>
Glpetyus
Azér' remélem mire hazamegyek,nem csak egy szétfolyt gumihalmot találok a kerekek helyén :I

Vegyel pigmentet meg "pudert" pl Tamiyat. (marha jo dolgokat lehet vele muvelni)

http://www.tamiya.com/english/products/87080weathering/index.htm
Glpetyus
kúrva trumpeter..
az a baj,hogy akrílból alig van pár szinem,oszt' mégha lenne feketém (de nincs) akkor sem lenne mivel koszolni,koptatni...
faszomat :C

Reakcioba lepett a gumival a festek! Hasznalj vizbazisu festeket ami tuti nem lep reakcioba az olajszarmazekkal!
Glpetyus
nem,de én még ilyet nem láttam,szinte ugyanolyan állagú,mint amikor ráfestettem.
A festékkel természetesen semmi baj,mást is festettem már vele,száradási idõ : 5 perc
Sajna csak olajosban van feketém,akrílból nincs :I

Nem szárad meg?<#confused><#conf><#csodalk> "Sima" makettfestékkel festetted, vagy akrillal?
Glpetyus
Nekem meg televan a f@szom.
Még kedden vagy mikor lefestettem a gumikat,azóta NEM szárad meg,fog + fényes.
Nem tudom mi a kurva életet csináljak vele,semmi nem fogja meg ezt a szar nylon-t amibõl készült... 😞
Nem is láttam még ilyet.
Nem véletlenûl szeretem inkább a mûanyagot.. 😞

Glpetyus
jaaa...,biztos lehet venni vhol,vagy házilag gyártani.

Igen, ékek+IFOR/SFOR matricák kellenek...
SgtChris
Talán a toronyra egy ék, meg rendszámtábla a farára, de ezen kívül szerintem sincs agyondíszítve a vas. :-)

Glpetyus
Tegnap végre csináltam a zil-t...rakom össze úgy szárazon a kerekeket,mit találok? :

Megrágta egy egérke vagy mi a fene ? 😄
Pótkeréknek jó lesz...
(a kép TELEFONNAL készült,sry a minõségéért,lusta voltam fényképezõt elõ keresni)

Glpetyus
Ugyanmár....enni nem kérnek.Nekem is van vagy 8 bontatlan dobozom,mégis ha látok vmi jót megveszem/rendelem....mint pl az Abrams-majdnem féláron ,vétek lett volna kihagyni.
Milyen matrica kell a BTR-hez? Nálunk csak akkor vannak "felmatricázva" a gépek,ha "eksön" van,békeidõben nem.

modellmaker
vagy régóta szerettem volna, vagy "nagyon megérte". - ez midnekivel így van 😄

Fut egypár project...általában elbaszok valamit, nagyon nincs kedvem nekiállni kijavítani, hát elkezdek mást...vagy információ/anyaghiány lép fel, az M-163-as azért állt több mint 1 hónapig, mert nem kaptam festéket, a BTR is mellékvágányra került, mert nincs matricám. A SCUD-ból egy idõre elegem lett-kúrva sok a kilökötüske nyom, eszméletelen szarok az illeszkedések már a Dragonhoz képest...az Abrams dobozban van, elõbb kéne hozzá csinálnom egy alapot+találd ki hogy a 9 féle festés közül melyik legyen...látványos lenne nyitott géppuskazávárzatokkal+ködgránát-tartókkal, de azok zárva vannak harc közben,stb. Az az igazság, hogy nagyon túlzásba vittem a makettvásárlást az utóbbi 2 évben, de vagy régóta szerettem volna, vagy "nagyon megérte". Most elhatároztam, hogy amíg nincsenek befejezve az elkezdettek, addig nem veszek újabbat(nem nagyon fogom megállni<#szomoru2>) így is annyi van dobozban, hogy egy kisebb makettbolt megirigyelné<#nevetes1> Hát ez kicsit hosszúra sikeredett<#unalmas>
Glpetyus

Glpetyus
hány makettet építesz egyszerre ? 😄

Glpetyus
hmm,mi a fene...
mondjuk én is szívtam már meg...foltozást elkezdem fújni,nézem...hát nem feloldja a 2 héttel azelött fújt alapszint...?? Nem is lettem ideges

Addig is elõvettem a M997-est. Kifestettem a belsejét, már csak pár apróság és jöhet a külsõ(már elõre félek!!!)
Nem, de valami hihetetlenül ocsmány kinézete lett.<#shakehead><#szomoru2> Ránéztem és rosszul lettem...<#rolleyes>