Makettezés

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Egy ilyet:
DJ Skyline
én lemaradtam pár körrel. miféle MAZ-t építsz'? csak mert nézelõdtem én is most a neten ma pár MAZ-t így amik TOPOL-t szállítgatnak.

Végülis lehet, hogy nem is ír valótlant...azt írja ugyebár: "Revell kit just built out of the box in two days." A festésrõl szó sincs...és nem nagy mûvészet 2 nap alatt összedobni feljavítás nélkül egy makettet (lásd: #53458. hsz)
Összeraktam a MAZ futómûvét<#taps> Hát, mindegyik kerék érinti a taljat, de nem merek vonalzóval ellenõrizni...remélem jó lesz<#wilting>. Mondjuk még meg is kéne erõsíteni valahogy; lehet, hogy húzott szállal kicsit "meghegesztem".
Laza 4 és fél órámba tellett<#rolleyes>
DJ Skyline
nem tudom, ennyit írt amit bemásoltam. nekem is fura ez a 2 nap

kemszi2
teljes két nap vagy munkaórában kétnap?😄
DJ Skyline
nem tudom, lehet a törökök ennyire jól nyomják 😄 amúgy a talaj az nyomtatva van: "Tarmac made by a graphic program and printed out." sajna az ember nem eresztette el magát infók terén, 2 sort írt össz vissz:
"Revell kit just built out of the box in two days. Tarmac made by a graphic program and printed out.
This model won the 2st place at Airliners category of Ankara Air Museum’s modelling contest (2008)."

greg benz
De valahogy szerintem alapjaiban érdekes az,hogy egy ilyet két nap alatt összedobni (fõleg,ha a kifutót is a repülõvel együtt csinálta!),mert eleve a festékek száradási ideje miatt nehezen fér bele a két napba az egész

DJ Skyline
miért, én is összeraktam fél nap alatt festéssel együtt a Revell Porsche Turbot 😄 mondjuk olyan is lett, de nem is volt egy egetrengetõ makett.

Hihetõ...<#wow3>
Melyik volt két nap: az összerakás, vagy a festés?<#hehe>
modellmaker
jah látszik is rajta.. tiszta szar... <#zavart2>

HARCRA! HARCRA! Reszket a gyáva! HARCRA! HARCRA! Folyjon a vére! Hulljon a rómaiak feje, Villogtasd kardod Keve!

DJ Skyline
1/144 Revell L.1099 Super Constellation, 2 napos munka 😮

DJ Skyline
1/32 Trumpeter Me-262B-1a, elég jó lett. <#eljen>

DJ Skyline
A chat betöltõdése folyamatban... <#idiota>

nonicks
A téma lezárva, nem küldhetsz több hozzászólást ebben a témában!

Háború a béke megteremtése.Béke felkészülés a háborúra!

DJ Skyline
gumilánctalp????<#merges2><#merges2><#merges2> de Peti, most komolyan kérdem, gumilánctalp???? <#merges2><#merges2><#merges2>

Glpetyus
igen!!!!

kemszi2
szalmaegér
modellmaker
jah. nem tom ezen miért kell kiakadni... <#miaz>

HARCRA! HARCRA! Reszket a gyáva! HARCRA! HARCRA! Folyjon a vére! Hulljon a rómaiak feje, Villogtasd kardod Keve!

nonicks
gumilánctalp????

Glpetyus
a lánctalp mindenképp cserés,...az egy dolog,hogy gumi,az meg egy másik,hogy nem túl jó a minõsége.
DE ennek tetejébe,oldalanként 2 darabból van...

Glpetyus
annyira azért nem rossz,...kb mint egy italeri.
Mivel az eredeti jármû is egyszerü mint egy raklap,a makett is az.

Az összeállítási útmutatón kifeküdtem -egyetlen lap,a 2 oldalán nyomtatva-.Nem láttam ilyet már vagy 10-12 éve 😊
De amúgy tényleg,kb egy italeri szint.

Értem, kihúztam a listámról<#nyes>
kemszi2
tömör és velõs😄
Glpetyus
fos.

Egyébként az ISU milyen részletes?
A részletkidolgozására nincs is panasz,látványos gép lesz(egyszer-talán...)
A korról mondanék egy érdekeset...Makettinfóról vettem egy Tamiya M113FSV-t. A figura használhatatlan, egy-két aprólék nem a legszebb kidolgozású...DE! egy szombati nap + egy vasárnap délelõtt alatt festéskész állapotba hoztam, kifúrtam a löveget+a kipufogót...sorja semmi, illeszkedés tökéletes... Ja, igen; 1974-es gyártmányt! (persze a festést elb*sztam, de majd lemosom róla)
Glpetyus
nembaj,azzal megéri dolgozni ember!
egyébként a dragon akkori makettjei ilyenek voltak.Nekem a Zsu-23 "Shilka" van meg a "régi idõkbõl" ,az is elég melós volt,de megérte melózni vele 😊
Persze a kidolgozása azért jócskán meghaladta a kor szinvonalát.(ne feledjük hogy legalább 15 éves makett)

Ne is mondd...én elõkaptam a Scudot. Bár nem tartottam nyílván, de már legalább egy fél lap 800-as vásznat elhasználtam rá és még sehol se vagyok...ráadásul a tömítõpaszta is fogyni fog rendesen, pedig Dragon!
Glpetyus
folytattam a rég félbehagyott zvezda ISU-152-t...
hát elszoktam már ezektõl a centis illeszkedési hibáktól <#wilting>

Glpetyus
<#duhos2>

Glpetyus
temeges-tömeges

Glpetyus
vagy temeges ....
<#idiota>

Adam II
Ne vidd el mert megerõszakolja<#wilting>

modellmaker
<#idiota> jah

DJ Skyline
makett fétis? 😄

modellmaker
nem! én a BR-t akarom. 😄

nonicks
itt az airbrush típusaira gondoltam hogy kezdõ haladó meg profi 😄XD

DJ Skyline
tömegverekedés 😄S_ADSA csak nem <#idiota>

Glpetyus
magamat biztos elviszem,az nem elég te rohattt ?! 😊
poén lenne egy topik találkozó 😄

kemszi2
akko jó van akkor
greg benz
Tamiya spray,pisztollyal fújva

modellmaker
akár 😄

DJ Skyline
nincs megkötve ki mivel kezd, én egy centit nem fújtam még erbrással

kemszi2
ennek a kaszniját nem sprayvel festetted?
DJ Skyline
topik találkozó? 😄

greg benz
Ja és nem ilyen revell féle csodával kezdtem,hanem rendes airbrush-al.. persze nem hótprofi cucc,de az igényeimet kielégíti.. Sparmax a mostani

greg benz
Én az elsõ makettemet mindenféle festés nélkül raktam össze,asszem 1 nap alatt😄

Aztán festettem fasza teszkós sprével (-,-),utána tamiya-val^^,és utána vettem airbrusht,azóta a legkisebb elemet is azzal festem!

modellmaker
a BR-t megnézném élõben is <#miaz> november végén, december elején bolyai verseny... ha azt mondod 23754321751782375%-ra, hogy elviszed, felmegyek én is.. 😊

Glpetyus
azt kérdezted,hogy ki mivel kezdett,arra válaszoltam.