Makettezés

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Adam II
Nálatok mikor kezdõdik a vizsgaidõszak, hogy még mindig ZH-kat írsz és miért van ilyen korán vizsgád?

modellmaker
Fasza!

Én meg szopom itt a kurva zh-kkal, meg vizsgákkal... <#duma><#violent>

HARCRA! HARCRA! Reszket a gyáva! HARCRA! HARCRA! Folyjon a vére! Hulljon a rómaiak feje, Villogtasd kardod Keve!

Glpetyus
Hát,reményeim szerint 2-3 héten belül.

Kreatív😄 És várhatóan mikorra készül el?

\"A pessimist sees the difficulty in every opportunity; an optimist sees the opportunity in every difficulty.\" \\Sir Winston Churchill\\

Glpetyus
(szó)ismétlés rulz -.-

Glpetyus
gyöngybõl van 😊
egyszerü kerek, 2 mm alatt van a méretük kicsivel -az kb pont jó.
Igaz nem volt 2 egyforma köztük,úgyhogy válogatni kellett.
Hogy a lukakat eltömithessem,vékony müa. szálra húztam õket,megragasztottam,majd felhigított tömitõpasztába "áztattam" a "gyöngysort" (hogy eltömítsem az esetleges lukakat -nem mindenhol sikerült fényesen,ott majd még ecsettel felhordok némi gittet.)

Glpetyus
<#vigyor>

Jól feljavítottad, csak így tovább😊
Egyébként mibõl csináltad a láncvégekre a "bogyókat"?

\"A pessimist sees the difficulty in every opportunity; an optimist sees the opportunity in every difficulty.\" \\Sir Winston Churchill\\

Adam II
Ja most látom, hogy ott a feljavító panelja akkor nem kérdeztem semmit.

Brutál!<#eljen><#taps> Most már csobbanhatsz a relaxfürdõbe...<#eplus2>
Na de komolyan: megérte szenvedned vele, nagyon jól néz ki! <#wink>
Adam II
Jó lesz. Az M2-es géppuskához is te csináltad az irányzékot?

Glpetyus

<#wilting><#bdead>

Az biztos, egyszerûen képtelen vagyok ilyen kis dolgokat jól megfesteni. Vagy ha távolról jól is néz ki, közelrõl már annyira nem pontos.

Sok terhet levesz majd a válladról, az tuti<#eljen>
Végre sikerült nagy nehézségek árán megrendelnem ezt:

Asszem, ha ráállok a WWI témára, egy ideig nem lesz szükségem mûszerekre😄

<#wow3>

Glpetyus
<#gonosz1>

modellmaker

HARCRA! HARCRA! Reszket a gyáva! HARCRA! HARCRA! Folyjon a vére! Hulljon a rómaiak feje, Villogtasd kardod Keve!

...és ezért nem szabad referenciafotókat nézegetni...<#ejnye1><#hehe>
Glpetyus
Van a merkava hátulján 2 kosár,a hátsó "kijárat" 2 oldalán...
ezeket csinálgatom,mert az academyiék ezt is elkúrták szépen.
teljesen újat kell építenem :I

Leginkább repülõeszközökkel.

Glpetyus
az nem foghat ki senkin.
gumival a legegyszerübb dolgozni egy "nem harcjármûvesnek" 😊

Egyébként milyen makettekkel foglalkozol?

Szerintem mert eleve úgy álltam hozzá, hogy csak szar lehet. Emiatt meg nem is nagyon erõltettem, hogy rendesen lefessem és egyebek. Egyébként sem egy bizalomgerjesztõ valami.

Kell egy ilyen is, de asszem nem vagyok még elég érett hozzá:l

Adam II
Miért fog ki rajtad a gumilánctalp?

Nem sértés. Alapvetõ nézetem, hogy mindenki hülye kisebb-nagyobb mértékben, csak a többség nem ismeri el.

Akkor hirtelen felindulásból félbehagytam... A másik dolog a gumilánctalp ami kifog rajtam. Alapvetõen nem vagyok harcjármûves (mostanában meg szinte semmilyen sem), szóval az erre vonatkozó technikát nem ismerem. A Friul féle ólomgumi lánctalpból meg köszönöm nem kérek. Mûgyantát meg csak Merkava III-hoz találtam eddig.

Glpetyus
Szemenként??
Te se vagy százas,ha meg nem sértelek :o)
Tudsz képet felrakni a géprõl?

A chain curtain láncát anno nekiálltam homemade lehajtogatni szemenként. Már a felénél tartottam, amikor eszembe jutott, hogy ellenõrízni kellene. Természetesen hosszúra hajtogattam minden szemet... Akkor kissé anyáztam.

Glpetyus
-.-

Adam II
Az Itáliai Pókember 😄

DJ Skyline
jó a hajad Peti, hova jársz fodrászhoz? 😮

<#idiota>

Glpetyus

Glpetyus
humbrol néha szokott sötétedni 😊
Nem használtam rá semmilyen matricát.

Adam II
LOL!

A múltkor amikor kérdeztem akkor valaki nagyon sejtelmes választ adott és azért hittem ez valami titok<#idiota>

A Tiranom megkapta az elsõ réteget. Ahogy elnézem, kell még neki kettõ...<#szomoru2>
A színe egész jó...lenne, ha rejtéjes módon nem sötétedne száradáskor <#wow3> Felszínre került egy-két csiszolási hiba is, bár nem vészes.
Petyus
Ha már itt vagy: a T-54-esedhez használtál gyári matricát? Milyen a minõsége?
Glpetyus
áá,majd holnap rakok,mára elég a merkbõl D:

DJ Skyline
vagy amikor már 3 éve nincs aktivitás a topikban. 😄

DJ Skyline
ismerõs, Tigrisre is felkellett tenni pár ilyen mikroszkópikus alkatrészt, amibõl még dodekaédert kell hajtogatni. pillanatragasztóval megkenni lehetetlen, mert 1. vagy semmi nem kenõdött rá, 2. 3x nagyobb a csepp, mint maga az alkatrész <#idiota> képet a láncokról <#smile>

Glpetyus
😄D

mit jelentene?
ha épp "kivagyok idegileg", akkor szoktam berakni,semmi titok nincs 😄
<#banplz>

Glpetyus
Ja,semmi....csak a Merkava elérte azt a szintet,amikor már nem tünik szórakozásnak az építése <#bdead>
Az eduard fotomaratása 2 lapot tartalmaz,tele olyan kis szarokkal,hogy nagyítóval alig látom,és akkor még 4-be kéne hajtogatni...
Asszem ha ezzel végzek,megint tartok egy kis szünetet,mielött még megmakkanok.
De legalább a srapnel-láncokkal megérte szenvedni,lealapoztam,egész türhetõ lett.

Adam II
Jajj a titkos koponya amit soha nem mondotok el mit jelent.

Nem mintha érdekelne.

Lehet ám PM-et írni jól tudok titkot tartani. Ezt csak úgy mondtam nem azért mert célózni akartam valamire. Dehogy.

DJ Skyline
na mivan Peti <#smile>

Glpetyus
<#bdead>

Hát nagyon úgy tûnik...<#wink>
DJ Skyline
kurva jól néz ki, ez lesz a legrészletesebb kandúr a piacon feljavító nélkül. ehez nem is kell feljavító. ez "A Tomcat". kész, Tamiya elbújhat a gyártósorai mögé. <#gonosz1>

DJ Skyline
nem baj, legalább lesz idõ gyûjteni rá. 😄 még egy Tomcat a 1/48-on kívül? naná. 😄

Ennél többet nem találtam <#szomoru2> Szerintem jövõ év végefelé jön ki leghamarabb...
DJ Skyline
kell! <#wow2> mikor jön, vagy mit lehet róla még tudni? googleben nem sokat találtam. felkanyarodok Trumpeter oldalára, hátha