Makettezés

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

w77d
szerintem ez attól függ, hogy az adott példány éppen hol volt bevetve és mikor. Egy sárosabb, nagy termõföldekkel zsúfolt környéken egyértelmûen feketébb a föld, SgtChris járgányában inkább sivatagi homok van 😊

modellmaker
jah értem. nem azt mondtam, hogy rozsdának kéne lennie. csak én sötétebbre csinálnám.

HARCRA! HARCRA! Reszket a gyáva! HARCRA! HARCRA! Folyjon a vére! Hulljon a rómaiak feje, Villogtasd kardod Keve!

SgtChris
Én úgy gondoltam, hogy az nem rozsda, hanem a kívülrõl beszûrõdött por, homok... Az meg elég száraz és világos, legalábbis szerintem.

ASUS ROG B350-F Gaming, Ryzen R5 1600, 8GB DDR4 3000Mhz, ASUS ROG Strix RX470 4GB, Adata 920SP 128GB SSD

modellmaker
Elég jó! Tetszik. 😊

Egy vmi nem. A 2. képen látszik, hogy a pácéllemezek találkozásánál világos pigmentet használtál. Nem kéne annak sötétebbnek lennie?

HARCRA! HARCRA! Reszket a gyáva! HARCRA! HARCRA! Folyjon a vére! Hulljon a rómaiak feje, Villogtasd kardod Keve!

SgtChris
Dobtam fel egy nagyobbat, közelebbit: Kép3

ASUS ROG B350-F Gaming, Ryzen R5 1600, 8GB DDR4 3000Mhz, ASUS ROG Strix RX470 4GB, Adata 920SP 128GB SSD

Szééééép!!<#eljen>
m1garand
tudnál feltölteni nagyobb képet

makett.tk

SgtChris
Nem hinném....De pár dolgot már kitapasztaltam...a kezdeti technokol/vízfesték kombótól, a mostani vízbázisú festék/mûvészolaj/pigment trióig. A festéknek elég hígnak kell lennie, az ecsetnek puhának és ne hullassa a szõrét!!! :-) Ha nem vagy biztos, gyakorolj valami hasonló felületen.

w77d
inkább azt mond meg hogy hogy csinálod? gondolom ilyen munkához születni kell XD

SgtChris
A chipping, meg az egész makett ecsettel készül, mert annyira nem állok jól, hogy kompiba+pisztolyba beruházzak... :-D

Amúgy örülök, hogy tetszik a többieknek is, ha valami kritika eszetekbe jut, osszátok meg velem, ha tudom, javítom.

w77d
bááászus ez kemény... szeretnék én így makettet festeni, de sztem ez csak álom marad...

m1garand
gratula, szép lesz
a chipping az ecsettel készült?

makett.tk

greg benz
Bár nem a "szakterületem" a téma,de ez nagyon pöpecnek tûnik<#eljen><#eljen><#papakacsint>

Glpetyus
Nagyon szép lett/lesz,gratula 😊

SgtChris
Na örülök neki, hogy nem csatolta a képeket...
Kép1
Kép2

SgtChris
Update a Hummel-nek :-) A belsõ tér kisebb-nagyobb hiányosságokkal, de késznek mondható. A hibák orvosolva lesznek.

Glpetyus
Na,reggel nekiültem,hogy ennyi idõ után befejezzem az E-100-ast.
Jól elb.sztam a festést a tornyon,mostmár másodjára.
Most meg ázik a lefolyótisztitóban... <#szomoru1>
Valahogy ez a makett nagyon nem akar összejönni.
Én hülye,hogy mért nem volt elég az eredeti elképzelés (egyszinû torony,több/más színû test) <#falbav> <#violent>

Sziasztok!
A Trumpeter német kv-2 (German Pz.Kpfm KV-2 745(r)) készletébõl keresném a "németesítõ" öntõkereteket.
mookush(kukac)gmail(pont)com
greg benz
Tudom,lehetetlen<#hehe>

w77d
nem iszoook? XXD

greg benz
De ha neked ez drága...
És itt találsz hozzá stukkert is

greg benz
Veszel 10 olyan szaros palackot,és máris megvan a kompresszor ára
Vagy nem iszol 2 hétig és megvan a kompi ára<#idiota><#idiota>

w77d
de a kompresszor kurva drága :S

w77d
te kompresszort használsz??

greg benz
Én a levegõpalackos megoldást nem ajánlom,több okból sem:

1: szar
2: hamar kifogy
3: ahhoz képest k*drága
4: sokak szerint használhatatlan,fröcsköl vele a festék össze-vissza
5: csak a revell stukikhoz tudod használni,amik szintén a rakás sz*al egyenlõk nagyjából.

Talán ha nem tervezed hosszútávon folytatni a makettezést akkor "megéri" csak egy ilyenre beruházni a kompresszor helyett,de szerintem még akkor sem,mert csak elveszi a kedved az egésztõl...

m1garand
nem kell kompi csak hosszútávon (sok makettnél), sokba kerül a sûrített levegõ

Pap Lacinál tudsz venni airbrusht, és kompit.
Festéket én angol webshopból szoktam venni olcsóbb sokkal mint itthon.
Hígítót Szûcs Lacitól.

makett.tk

m1garand
van külön matt és fényes festékek ill. lakkok
pl tamiya x és xf festékek

makett.tk

Willi Betz
Kell mosni persze,mert teszem azt fújsz sárgát,utána pirosat és a végeredmény narancs lesz XD Ha nem mosod.

.:Kiskorú Gabec:. Kormányzott kereket hajtani???? wtf? ? Omegaforever ?

w77d
ja tényleg a lakk...

amúgy két különbözõ szín fujás között is ki kell mosni a pisztolyt vagy csak mielõtt eltenném??

Willi Betz
Levegõkábelt adnak a pisztoly készlethez. Meg a lakkot ne hagyd ki.

w77d
nna akkor eddig sztem ezeket kell vennem:
festékpisztoly
levegõkábel
levegõ palack
higító
maszkolószalag
festék

kihagytam valamit??

Willi Betz
Kekell mosni igen,higítóval. Lakkozás után is kikell mosni,mielõtt elrakod,különben összetapad az egész és baszhatod.

w77d
te várjá, még sosem volt festékpisztolyom tehát kérdeznék még:

a festékpisztolyt egy bizonyos szín fújása után ki kell valahogy mosni?? vagy hogy mûködik ez??

Willi Betz
Ugy van. Egy normális fényezést végzel el magyarán.

w77d
áááh Gabi itt is? XD

tehát festékpisztollyal ugyanúgy felviszem a fényes lakkot mint a festéket?

Willi Betz
Hogy fényes legyen fényes lakkot kell fújni a festékre. Tanknál meg matt lakkot.

w77d
nna ha már elkezdtem ide irogatni:
1. ugyebár a tankok, repülõk festése egy picit matt-abb az autókénál. Így alapból csak festéket felkenve pont jó ez a mattság. De mit csináljak ha autót építenék és kell hogy fényes legyen a fényezés???

2. Néztem a neten hogy vannak levegõ palackok is. Tehát nem kell mindenáron kompresszort vennem az airbrush stukihoz??

Glpetyus
olyasmi 😄

w77d
amúgy most fejeztem be egy Revell 1:390 Boeing 747-200ast. hát hogy is mondjam..... nem vinném kiállításra XXD

w77d
neszójjábe XD

greg benz
Egyébként nem sok minden kell,kell egy kompresszor,egy airbrush stukker,meg levegõcsõ,és csatlakozó amivel a levegõcsövet rá tudod kötni a kompresszorra

greg benz
Tünnyé innen,nem kell ebbe a fórumba is az alkoholgõzös szagod 😄DDDDDDDDD<#hehe>

w77d
sziasztok! amatõr szinten szoktam makettezni, de unom már hgoy a festés mindig gagyi lesz az ecset miatt... Össze tudnátok írni, hogy pontosan mit vegyek, hogy szórópisztolyt tudjak használni? Úgy értem, hogy külön találtam a neten piszotlyt de ahhoz gondolom kell még pár dolog...

m1garand
na mi történt, vér folyt?

makett.tk

modellmaker
asse lehetett rossz. 😄

Jagi
dászéép... miáz?
de tényleg durva 😊

Glpetyus
Idei év tanulsága: ha be vagy ..szva,ne ülj le makettezni 😊
jobbulást <#wilting>

Jagi
igen csúnya, ez velem is megesett de a bõ víz jót tesz neki + a káromkodás is. Az enyém ecsetrõl (ne kérdezd) jött...

Jagi
Kellemes, kompresszorzajtól csendes, békés karácsonyt,
sorjától és öntéshibától mentes boldog új évet kívánok^^

greg benz
lol<#hehe>