69149
-
#59616 Trumpeter, M1A1 Abrams, 1/35, dobozbontás:
-
#59615 Köszönöm szépen!
Ez tetszik, ki is fogom próbálni! -
Kferro #59614 Ez egy egyszerű, ám hatásos videó, amin jól nyomon lehet követni a lépéseket:
1. Alapozó szín felfújása. Ez a szín fog előbukkanni az alapfesték alól.
2. Fényes lakkréteg, hogy védje a festéket.
3. Vízbázisú hajlakkot fúj a felületre (a videó készítője pisztolyból fújja, de teljesen jó sprayből is)
4. Fontos, hogy akril festéket fújjunk rá. Ez esetben is ez történik, a készítő piros akrillal lefújja a hordót.
5. Végül egy durvább, rövidszőrű ecsettel, és némi csapvízzel szépen leszedi a festéket úgy, hogy az alapozó sárgája fog előtűnni.
De itt van pl. Mig Jimenez munkája:
1. Hajlakk fújása az alapozó színre:
2. Alapszín felfújása:
3. Ecsetes-vízes visszamosás:
-
#59613 Az építsünk diorámát 2 része nincs meg valakinek digitalizálva? -
#59612 Jaja! -
#59611 Holnap Sanya jó? -
raptor22 #59610 Jahh már értelek, pozítív csalódás:) pü-be csak csalódást írtál, utána meg írtad, hogy király a makett, néztem is hogy mivan:):) -
#59609 Képet légyszíves! -
#59608 Meg van a Trumpeter M1A1HA Abrams.
Dobozt bontva óriási pozitív csalódás ért! Bár a matrica választék nem bőséges, a kit annál inkább: gumi és szemenkénti lánctalp, szép részletes kidolgozás, 2 db figura szintén precízen, fémháló és ajándékba egy motor, így motorizálható az egész. -
#59607 Magyarul? -
#59606 konkrétan PLez? -
#59605 Youtube is a haverod :)
Hairspray technique -
#59604 Külön volt, igen, gondoltam rá, így sikerült :)
Hajlakkos technika? Help! -
#59603 Szerintem azok. Hülyeséget nem akarok mondani őszintén nem tudom, de a fedélzeten csíkos csak majd megy rá egy halvány szürke és akkor hasonlítania kell a valódihoz.
-
Kferro #59602 Huh, nem kicsit fájhatott a derekad, ha emiatt otthon maradni kényszerültél...
Tetszik a kabinbelső, különösen jól néznek ki a csíkok. Azok amőgy mik lennének? Csúszásgátló csíkok?
-
Kferro #59601 Alakul a molekula. :)
Nem emlékszem rá, de az ablakkeret külön alkatrész? Csak mert ha igen, akkor szerencsésebb lett volna külön lefesteni, s a festés után beragasztani.
Alkalmazhattál volna hajlakkos technikát, az nagyon feldobta volna a dioráma hangulatát. -
#59600 Köszi!
Igen, a köveken mindenképpen pofozok még. -
#59599 Alakul, kicsit dolgozol a köveken. -
#59598 Mivel derékfájásom miatt ma itthon evett a fene, kicsit újra elővettem a koptert.
-
#59597 Egész jó lett. Egy kicsit egy színű de gondolom ezen még dolgozol majd.
-
#59596 Én befolyattam a macskakő fugáit revell földszínű festékkel és a ház maradványát pedig átmostam a téglafőzelékkel. A házon tulajdonképpen nem sok van, tervezem a visszamosást, majd fa színnel az ablakoknál egy száraz ecsetelést és a legvégén szürkéssel lefolyásokat.
Az utcán én is gondoltam erre a sokszínűségre, majd még meglátom....
Észrevétel, javaslat?
-
#59595 Gyonyorú!
Melyik a kész? -
raptor22 #59594 Köszönöm a válaszod:) hát igen nem egy full extrás márka ez igaz, de ahogy leírtad a pisztolyt jó vételnek tűnik, főleg ha az ember nem akar/tud sok pénzt beleölni. Még gondolkodom rajta egy kicsit de eldőlni látszik a dolog:) -
Kferro #59593 Folytatás:
-
Kferro #59592 [IMG]Akit érdekel...
Találtam egy tutorialt a macskakövek festéséről. Igaz, hogy a szöveg spanyol, de úgy vélem, hogy a fotók mindent megmutatnak. Íme:
-
Kferro #59591 Ha jól sejtem, ez egy Chromax BD-130-as pisztoly. Bátran mondhatom, hogy annyit megér.
Sajnos a Chromax pisztolyok minősége elég ingadozó, van amelyik jobb, s van, amelyik kevésbé. Az biztos, hogy a jelenlegi pisztolyodnál jobb választás, ugyanakkor ne várd azt, hogy egy Iwata, vagy Evo minőséget fog hozni. Viszont kellő gyakorlással már ilyen pisztollyal is csodákat lehet művelni.
Egyszóval: ajánlom. :) -
raptor22 #59590 A véleményetekre lennék kíváncsi. Mit gondoltok erről a pisztolyról? Lehet ezzel szép vékony vonalakat fújni? Mennyire tartós, alkatrészt lehet e hozzá beszerezni stb? Jelenleg egy ilyennel rendelkezem, nagy felületek fújására megfelel, de szeretnék egy profibb pisztolyt is. Azt tudom, hogy olyan 10e-ért lehet igazán jókat venni lásd Papp László féle, de most kevés a ráfordítható összeg. Vagy inkább gyűjtsek még és hanyagoljam a fent említett pisztolyt? Köszi a segítséget! -
#59589 Jéggel jobb lenne :)
-
#59588 Szerintem egész jó lessz elsőre.
Nézz körűl jobban! Azért nehéz havasítani mert ha valamit nem úgy csinálsz ahogy az igazából lenne akkor elég furán néz ki.
Az olajos,zsíros havat hogy fogod megcsinálni a vontatón? -
#59587 Azért, hogy pl. a sarkokba mennyire gyűlik fel a hó. -
#59586 Még nincs kész:) -
#59585 A vontató része miért nem havas? -
#59584 Csak egy 3 as szériás scaniat hogy hogy áll rajta a hó!
Makettet csak egy repülő diorámát néztem!
Mást nem!
Miért? -
#59583 Néztél képeket, ugye? -
#59582 Üdv!
Na elkezdtem a kamiont is havasítani!
Az elejére még mennek dolgok azért nincs havasítva!
Vélemény jöhet!:)
-
#59581 Én elsőre a helyedben nem hóval próbálkoznék mivel szerintem az a legnehezebb. Jobb lett volna egy homokos saras talajjal megcsinálni. Ilyen méretarányban szinte mindent árnyékolni kell, hogy "kiemelkedjen" a környezetből mert így a részletek elvesznek. Próbálj a neten jobban utánajárni, hogy a profik miként csinálják. -
#59580 Ez így van.
Nekem a hó kifejezetten tetszik, azt a fekete masszát a közepén én nem tudom hová tenni. -
#59579 Ez igaz:) -
#59578 Ha minden a helyén van akkor lehet majd inkább megszakérteni. -
#59577 Mondjuk ott nem nagyon érdekes mert ott lesz rajt a kamion!
Semmi nem fog látszani!:)