69149
98a2ea10-f187-4148-a03d-25b6020db8a7.jpe
  • McFrost
    Nektek semmi sem jó? :)
  • Random work
    Szerintem ez élethűbb:
    Téglarakás

Bár ezt már eladták, de hátha találsz még. :D

Egyébként nekem az eltérő téglaárnyalatok nem szimpatikusak és a túl rendezett kis porhalom. Több nagyobb darab kell és kevesebb kicsi, olyasmi mint a linken van, csak több csorbával.
  • m1garand
    FELJÖTT A VAKOND! XD
  • McFrost
    Törmelék, nincs még kész!

• m1garand
    Szép!
  • Random_
    Köszi, nekem most ez ütötte meg a tekintetem:
    German Panzer I Ausf.A Sd.Kfz.101
  • Kferro
    "Mondtam már: csak ez van helyben."
    Itt, Debrecenben is csak Humbrol és Revell, na meg némi Model Master festéket lehet kapni, de semmi akrilt. Úgyhogy marad a net.
  • Freeda Krueger
    Rettegek hogy a Tristar is kiad egy Nashornt:)

én most ezt építettem,pihenésképpen a command Nashorn mellett
  • m1garand
    Útmotató a Tristar Pz IV-hez. http://www.model-making.eu/Tristar-German-PzKpfw-IV-Ausf-C
  • m1garand
    Itt találsz tesztet ill. dobozbontást. perthmilitary
  • m1garand
    Öntőkeret és ha jól ragasztod és illeszted akkor csiszolás után nyoma sem marad, ha ilyen kis helyen kell tömíteni akkor a pillanatragasztót ajánlanám.
  • greg benz
    Köszi
  • McFrost
    Szerintem jó. Csak ragadjon össze a makett anyaggal. Úgy is fel kell még puttyoznod és csiszolnod.
  • McFrost
    Tudol autót építeni!
  • raptor22
    Egy technikai jellegű segítségre lenne szükségem. A használati útmutató szerint jelölt darabot itt ketté kell vágni és egy 1,5mm-es műanyag darabot beilleszteni oda. Ezt milyen anyagból lenne a legcélszerűbb megcsinálni? Itthon van nekem átlátszó vékony műanyag lapom, az jó lehet ilyen célra?
  • greg benz
    Sziasztok!

Végre elkészültem az Italia belterével

• Random work
    Erről a gyártóról nem hallottam, de egy PzIV is megmozgatta a fantáziám. :)

• McFrost
    Mondtam már: csak ez van helyben.
  • Kferro
    Én azt javaslom, hogy ha teheted, szokj le az enamelekről.Akrilokkal sokkal kompatibilisebbek a különböző otthoni dolgok.
  • McFrost
    Ma hoztam haza másik gyártmányú faragasztót. Ez revell enamellel keveredik és vízzel higítható. Egy baja van, fehér színű, így kicsit módosítja az árnyalatot, de szerintem jó lesz a törmeléknek.
  • McFrost
    Jaja, Pz IV-ek nagyon megérik!
  • m1garand
    A Pz. IV. az kifejezetten ajánlott vétel 6000Ft. Az egyik legprecízebb gyártó a Tristar.
  • m1garand
    Vagy tristart akciós és ingyen szállítós.
    Megamakett
  • m1garand
    Nagyon jó az AFV Club és akad egy-két jó Trumpeter is ezek jó árban is vannak és újabb gyártásúak mint a tamiya 1970-es gyártmányai.
  • Random work
    Na jó kezdem úgy érezni, hogy 15 év után újra bele kell vágnom a makettezésbe. Egyszerűen a fórumot nézegetve nem bírok magammal. :)

Alapvetően 1945 előtti harcjármű a fő tevékenységem. Elsőre valami kicsi panzerre gondoltam PzII-III, 35t vagy 38t esetleg egy StugIII korai változata.

Ha tudtok ajánlani készletet ami jó és igényes, akkor szívesen venném az ötleteitek.

Eddig Tamiya maketteket raktam össze, de látom azért van több gyártó is a piacon.
  • McFrost
    Tehát a tapéta ragasztós kotyvasz működik és ragad is, egy téglát odaragasztottam a papírhoz.
    Remélem így sikerül megcsinálni a törmelék halmot.
  • McFrost
    Revell enamel + faragasztó nem működik.

Revell enamel + tapétaragasztó igen.
  • McFrost
    A válasz: igen és vízzel is higítható, most szárad, hogy ragad-e.
  • McFrost
    Ma kipróbálom, lehet-e revell festéket tapétaragasztóval vegyíteni:D
  • McFrost
    Szépes!

Ragacsot mindig fogpiszkálóval kend.
  • raptor22
    Elkészült a fülke:) Az üléssel nem volt 1xrű dolgom, sok csúnya szót mondtam az építése közben:) kicsit meg is látszik rajta. A háttámlán elcsúszott az öv, Loctite ragacs egy két helyen sok lett, ott kicsit fehéres lett főleg az ülőlapon. Festés is soso, de azért annyira nem vészes, 72-be talán elmegy:P

• m1garand
    Ez igaz.
  • McFrost
    Láttam már, gyönyörű és etalon!

Ám milyen érdekes, hogy mennyire módjával van koptatva és koszolva, és mégsem fröcsög senki, hogy nem lepukkant....
  • raptor22
    Azt a gyönyörű belső teret, "elrejteni", nagyon szép!!
  • m1garand
    Ez látnotok kell. LINK
  • m1garand
    Nincs csak az ujjadhoz képest elég nagynak hatnak.
  • Random_
    Első makettem nekem is egy vitorlás volt és azonnal rájöttem, hogy nem az én világom. :) A kötélzettel annyit pepecseltem és sose lett tökéletes.
  • McFrost
    Szerintem jó. Nem hinném, hogy van egy szabvány kerítés méretére.
  • m1garand
    Ez ám a valami. Már csak malterszínűre kell fugázni és kész. GRATULA! 1/35-ös méretarányhoz jó ez a méret?
  • McFrost