Makettezés

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

skate00
Kéne egy kis help:
Rendelni akarok majd egy Aoshima AE86 Trueno-ot.
Ti honnan szoktatok rendelni?
A festését Sprével tervezem.
Milyen festéket ajánlatok? (fehér színre szeretném+ fekete (pl elsõ, hátsó spoler, meg talán a motorháztetõ, ez majd kiderül még)
jah és ragasztót is akarok egyúttal rendelni. (azt a tûs revell-t.)
Még mi kellhet hozzá?
(jah és bocs hogy ilyen hülye amatõr kérdéseket teszek fel, de elég kezdõ vagyok még, ez lesz a 3makettem.)
<#circling>

greg benz
Vazz nehogy ide írkáljátok be😄 Ha akartok szavazhattok ott,csak azért tettem be<#idiota>

1. Impreza
2. Focus
3. GT-R35

de amugy elég nehézd dönteni, nekem a rally verdák jönnek be a leginkább, de mindegyik gyönyörü munka!

shumika
Saját felállás: 1. Subaru Impreza
2. Alfa 155
3. Skyline GT-R35

E34M5 Owner volt amig neki nem adta pixxelnek! BMW S1000RR. BMW-s szív, BMW-s lélek, BMW-s leszek amíg élek!

greg benz
Egy kis reklám: Külsõsök is szavazhatnak a "házi" makettversenyünkön,a nevezett munkákat itt lehet megtekinteni😊A szavazás menete ott le van írva

skate00
Melyik a jobb? Fujimi vagy Aoshima.
És ti hogyan szoktátok portalanítani a kész maketteket?

McFrost
MOst csináltam az elõbb, tök sötétben, új géppel 😊

"A 2. gól, az meg egy rossz hazaadást lelestem, aztán bevertem a sarokba, ahogy kell!" Kiss Tamás a 2011.07.21. EL: Tromsö- Paks 0-3 meccs után www.youtube.com/watch?v=Fljmh80MY-8

skate00
jah, am ahoz képest elég jó <#nevetes1><#eljen>
grat
asszem vaku nélkül jobb ilyen képeket csinálni, (ha jól emlékszem)

McFrost
Ilyen volt, de igen, majd tudok.

"A 2. gól, az meg egy rossz hazaadást lelestem, aztán bevertem a sarokba, ahogy kell!" Kiss Tamás a 2011.07.21. EL: Tromsö- Paks 0-3 meccs után www.youtube.com/watch?v=Fljmh80MY-8

skate00
esetleg tudnál majd róla jobb képet tenni, vhogy ez nem adja át.
------
A Gittnek mit használtok?
kösz

shumika
gagyi -.-

😄 vicceltem, jó lett

E34M5 Owner volt amig neki nem adta pixxelnek! BMW S1000RR. BMW-s szív, BMW-s lélek, BMW-s leszek amíg élek!

McFrost
Elkészültem a felújítással:

McFrost
Inkább túl szõrös.

greg benz
greg benz
A fölsõ az kicsit búcsús,az alsó az jó<#idiota>

Flokkpor amúgy a neve,lehet kapni sok helyen,hozzá való ragasztóval.

bency
Az alsót azt modellekhez használják,lehet kapni,plüsspor a neve vagy mi,csak szórni kell és kész is szinte.

:) Semmi okosság :P

kucsi08
sziasztok!

ilyen fajta kárpitokat hogyan kell csinálni mint amik a képeken vannak?
vagy esetleg tudna valaki valami tanácsot adni a kárpitozáshoz?
én papirzsepi+tapéta ragasztóval próbálkozom de nem az igazi

Gigabyte EP43C-DS3, Intel Core 2 Duo 2800\\1066 RAM DDR2 4096MB 800Mhz, Ati HD4670 1Gb, Windows Vista Ultimate

McFrost
Vágj bele!

gordon 24
Az biztos, hogy befektetek egyre...

Downhill!!

McFrost
<#eljen>

greg benz
Na jó,de ez a nehéz fejlõdés,és az elérhetõ beteges szint igaz a többi kategóriára is makettezésen belül,nem csak az autókra😊 Láttam én már olyan háborús diorámákat,tankokat,hasonlókat,amik olyan szinten voltak megépítve,hogy megfelelõ beállítások és fotózás mellett azt is elhinné az ember,hogy egy igazi,háborúban készült képet lát.
Amit az én munkáimra veszel azt bóknak veszem,de sajnos messzemessze vagyok én még a jótól😊 Az tény,hogy 2005 óta amikor az elsõ makettem készült fejlõdtem,de sokakhoz képest még mindig kismiska vagyok,de azért makettezek töretlenül,hogy fejlõdjek😄

Hozzáteszem, hogy az egyedüli autómakettem (360 Modena) az elsõ 3 makettem egyike volt, úgyhogy el lehet képzelni a színvonalat, ráadásul akkor még tudatlan voltam és katepoxal hígitottam a festéket, ami a mûanyagot is megolvaszotta😄 Ennél szerintem bármilyen diecast jobb lenne.
Azóta soha nem is próbálkoztam autóval..

\"A pessimist sees the difficulty in every opportunity; an optimist sees the opportunity in every difficulty.\" \\Sir Winston Churchill\\

Csak a saját súlycsoportomra gondoltam😄, nem általánosságban. Én is gyakran nézem az AF-et és csak bámulok, hogy egyesek mire képesek. Ugyanez igaz a munkáidra is, de azt is tudom, hogy mennyi idõ ilyen szintre eljutni, ezért inkább hanyagolom az autókat, mert nem lennék képes az elvárásaim felett teljesíteni😊

McFrost: képet egyelõre még nem tudok készíteni, de pár napon belül várható😊

\"A pessimist sees the difficulty in every opportunity; an optimist sees the opportunity in every difficulty.\" \\Sir Winston Churchill\\

greg benz
Csávó picit elvetemült<#idiota>

skate00
áhhhh, és ez <#wow2>ez lesokkolt, megcsinál egy komplet 4AG ( meg szentem készül mellette egy 4AGE is )motorblokkot, szinte a semmibõl. (még a szelepeket is, meg mindent<#ijedt> itt vnnak a képek meg...

skate00
ez nagyon durva<#wow1><#wow1>

ebben nagyon sok egyedileg készült rész van.
áhhhh, és ez, <#wow2>ez lesokkolt, megcsinál egy komplet 4ag motorblokkot, szinte a semmibõl. (még a szelepeket is, meg mindent<#ijedt> itt vnnak a képek meg minden

skate00
ez nagyon tetszik:

itt a többi

greg benz
Hát kb ja😄

McFrost
Ezekkel semmi nincs egy súlycsoportban, még az eredeti sem. 😊

greg benz
Már bocsi,de ez hülyeség. Lehet egy fém modell akár a kyosho vagy az autoart csúcsmodellje,olyan részletgazdag és pontos sose lesz,mint egy profin elkészített makett.
PL1
PL2
PL3

És akkor ezek ráadásul 1/24-esek,ellentétben az 1/18-as modellekkel..

McFrost
Képeket 😊

<#eljen>Ezért nem foglalkozok autómakettekkel, mivel a drágább diecastokban már szinte lehetetlenség hibát találni. Ellenben a repülõknek (és egyéb makettfajtáknak) nem nagyon akad versenytársa, arról nem is beszélve, hogy több hetes, hónapos (esetleg éves😄) építés után sokkal inkább megbecsülöd a makettet😊
Igaz, ennek hátránya is van... építettem egy 1:35-ös Black Hawk-ot és több hónap után már majdnem kész voltam vele, amikor is úgy döntött, hogy lerepül a polcról, mondanom sem kell, hogy majdnem agyvérzést kaptam.. a pilótfülke és a belsõ tér nagy része kiesett, kitört, gyakorlatilag majdnem újjá kellett építeni, csak még bonyolultabb volt, mivel csak kis ajtónyilásokon tudtam betenni az alkatrészeket.

skate00
<#zavart1><#eljen>

bency
Kicsit off,ezek diecastek annyi 😛 De azért beteszem ha nem baj 😊
Képeim

:) Semmi okosság :P

McFrost
Tuti spéci!

R420
Nekem van egy amitõl megválnék.

@toki.picturepush.com \"A bank az a hely ahol az embereknek pénzt adnak csak be tudják bizonyítani ,hogy nincs rá szükségük !\"

greg benz
Te nem elmentél aludni szarházi? XD

kemszi2
igen annak tûnik és jól felszereltnek 😄
a többi meg majd kiderül az esetleges összerakáskor,hogy mennyire kell vele megszenvedni hogy illeszkedjen minden rendesen,mennyire lesz sorjás stb
greg benz
Ezt vinni fogják mint a cukrot<#worship>

gordon 24
De jó minõségûnek tûnik nem? Vagy gagyi szerinted?

Downhill!!

skate00
esetleg nincs vkinek vmi felesleges kidobni kívánt makettje?
most úgy elszórakozgatnék vmivel, csak ugy gyakorlás képen, vagy vmi ilyesmi.<#vigyor4>

gordon 24
Nem tudom de komolynak tûnik.. Nem egy gagyi cucc. Én sem hallottam még róla..

Downhill!!

kemszi2
ez milyen márka még sosem találkoztam vele....SImilr
gordon 24
Bazzzzzzzeeeeeee!! Kell nekem anyuuuu jön a karácsony😄DDD

katttttt

Downhill!!

skate00
ez elég speckó, elég durva dolgokat mûvel. <#nevetes1>
1-9 rész van.

greg benz
Hú..ezeket a fujimi készleteket én inkább elkerülném. Mondjuk kezdõknek nem rossz,de ha az ember elégedett is akar lenni a végeredménnyel akkor ezek a makettek csõdöt mondanak<#idiota>

skate00
ezis tetszene:

McFrost

köszöntem!!!