Makettezés

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Szia.
Létezik ilyesmi
itten
vagy a HAD gyártotta régebben,ha írsz nekik talán még van.
767 eshez még gyárt,tán az is jó.
itt

"Azok az emberek, akik abban hisznek, hogy világot egy globális összeesküvés irányítja, még sohasem próbáltak meg irányítani vagy felügyelni egy legalább 10 f?s munkacsoportot."

McFrost
Vegyél hozzá tömlõt. Gondolom átalakító gyors csatlakozók is vásárolhatók.
Magam részérõl könnyû helyzetben vagyok, én meg esztergálom magamnak😄

"A 2. gól, az meg egy rossz hazaadást lelestem, aztán bevertem a sarokba, ahogy kell!" Kiss Tamás a 2011.07.21. EL: Tromsö- Paks 0-3 meccs után www.youtube.com/watch?v=Fljmh80MY-8

Desiderata
vettem egy airbrush szórót, valakinek van ötlete hogyan csatlakoztathatom 24 literes kompresszor gyorscsatlakozójára?
trnokikoma
Köszi a válaszokat, érdekes tutorial.

spyy55
Nincs rá recept, nagyjából festékenként eltérõ.

Szerintem próbálkozz elõször kevesebbet hígítani, ha még mindig csíkos, illetve ragadós, akkor keverj még hozzá, ha már szépen elterül a festék, akkor nem kell több.
Ha túlhígítod, akkor nagy eséllyel keletkeznek festéklefolyások, értelemszerûen, akkor még keversz hozzá festéket.

\"A pessimist sees the difficulty in every opportunity; an optimist sees the opportunity in every difficulty.\" \\Sir Winston Churchill\\

R420
Én úgy tanultam hogy 30%-át vagy 50%-át szoktam hozzá adni azóta is így dolgozom és nem csíkos.

@toki.picturepush.com \"A bank az a hely ahol az embereknek pénzt adnak csak be tudják bizonyítani ,hogy nincs rá szükségük !\"

trnokikoma
Sziasztok
Amatõr makettezõ vagyok, elsõre ajándékba kapott nagy falattal kezdtem Neoplan cityliner busszal. A hozzá ajánlott revel festékeket használom. A kisebb dolgokat ecsettel festem (pl mûszerfal, ülések) és sajna elég csíkosra sikerült. Tanács kellene ezzel kapcsolatban!! Talán túl sûrû a festék? Milyen arányban kell hígítani?

spyy55
Sziasztok!
Nem tudja valaki, hogy 1:144-es Boeing 737-800-as madárkához lesz-e, vagy van-e MALÉV matrica valamerre? Sehol nem tudom beszerezni 😞

gyönyörüek ezek a munkák, bárcsak én is fele ilyet tudnék csinálni 😊

Sziasztok!

megszabadulnék pár alig használt festékemtõl, ha valakit érdekel akkor pm.-ben keressen, nem szívesen offolnám szét a topicot, hisz nem erre van 😊

greg benz
Apró lépésekkel, de halad a bubu😊

Jagi
van az is... 😊 Még a KPGC10 is megvan, a "Kenmeri" Skyline hiányzik meg az R33, de szépen lassan meglesz mind 😊
A haver idedobott 2 1/48-as P-38-ast (Gleccsergörl meg a Lájtning) most az jön aztán (vagy közben) jön Hakosuka meg a többi. 😄

<#eljen>Gratula mindkettõhöz, nagyon tetszenek! még egy új Gtr-t el tudnék mellettük képzelni😊

\"A pessimist sees the difficulty in every opportunity; an optimist sees the opportunity in every difficulty.\" \\Sir Winston Churchill\\

Desiderata
én is éppen airbrush-t keresek, mit gondoltok nagy barkács áruházakban kapható?
greg benz
Jól néznek ki<#eljen><#eljen>

McFrost
<#eljen><#pias>

"A 2. gól, az meg egy rossz hazaadást lelestem, aztán bevertem a sarokba, ahogy kell!" Kiss Tamás a 2011.07.21. EL: Tromsö- Paks 0-3 meccs után www.youtube.com/watch?v=Fljmh80MY-8

McFrost
Még nem, majd talán hetek múlva.

Jagi
Kipróbáltad már, fasza?

Jagi
Nah R34-ek:
A kék, a valaha volt ezüst Skyline-om, csak Overhaul mod volt rajta. Majd csinálok róla "régen és most" képet is.
A kiegészítõk mind Tamiya cuccok. Az INGS+1 szárnyszett+ a hozzá járó 4 pontos Sabelt öv (kb 1 nap volt berakni, mert az ülés már benn volt 😊)
a csatok szintén. A féktárcsák egy GT-R LM maratásból vannak, a rendszám meg a Z-Tune-éból. A felni, a küszöb, a hátsó lökösre a toldat szintén a Z-Tune kitbõl. Összeségében elégedett vagyok vele, úgy ahogy 😊

A Z-Tune. A sima Tamiya kit + maratás. Azt mondják aki szereti kicsit is az autókat ezt meg kell építenie...
Volt egy két nem tetszõ dolog a hátsó oldalablaknál, az alváz illesztésével kapcsolatban, de nem olyan nagy gondok. A kasztnit muszáj voltam hozzá ragasztani mert nem passzolt, 1-1,5mm-t mozgott benne elõre-hátra. Az ablakra feltettem a maszkot kifújtam, de amikor beraktam, hátra volt csúszva az egész, pedig a helyén volt. A pozícióját korrigálni lehet roncsolás nélkül 😊, csak 15 percig kellett fognom míg a ragasztó meghúzott. Egyébként semmi extra, jól kezelhetõ volt minden...
a szín mindkettõnél a Gunze metal színei.

ui.: kell vennem egy fasza fényképezõt...

McFrost

Desiderata
nyitottam ez új topikot mert gyûjtök minden makett és modell kiadványt, ha gondoljátok látogassátok és linkeljetek ti is, bannerba is kikerülhetne, de látom épp nincs házigazda
greg benz
Köszi😊

McFrost
Nem semmi feladat, kiváló megoldásokkal, jó lesz ez tutira!

greg benz
Köszi😊
Nem fogom órákig égetni, de ha esetleg cserélni kell majd az elemet, az is könnyen kivitelezhetõ lesz, mivel az alvázat két mozdulattal ki lehet kapni a helyérõl

Nagyon komoly<#eljen>, szépen el van rejtve a technikai háttér is😊

Viszont ha sokat világítasz elég sok gombelemre lesz szükséged😄

greg benz
Jah és a mûködtetése gombelemrõl fog történni, a képeken a teszt alatt is arról ment. A gombelem(ek) az autó orrában és a csomagtartóban lesznek elrejtve, az alvázon pedig lesz 2 kapcsoló, ennek segítségével lehet majd külön felkapcsolni a hagyományos fényszórókat (elsõ-hátsó), és az elsõ szúrófényeket. A hátsó fények kapcsolója már be van szerelve,itt van róla egy kép (erre az elemre majd még kerül egy takarólemez, szóval szinte láthatatlan lesz a kapcsoló)

greg benz
...na akkor újra!

Vezetéknek nagyon vékony rézhuzalt használtam, ezen a képen jól látható, hogy néz ki a dolog

Itt pedig az, hogy hogyan rögzítettem a búrák hátuljára az smd ledeket

A vezetékeknek a motorháztetõn csináltam egy nyílást, meg farigcsálni is kellett kicsit a lámpasor alatti részen, hogy elférjen minden, rendesen rá lehessen tenni😊
Nem szép az biztos, de ebbõl semmit nem lehet majd látni természetesen.

greg benz
Köszi, szerintem is ütõs lesz majd😊
Vezetéknek nagyon vékony rézhuzalt használtam, ezen a képen jól látható, hogy néz ki a dolog

Itt pedig az, hogy hogyan rögzítettem a búrák hátuljára az smd ledeket

A vezetékeknek a motorháztetõn csináltam egy nyílást, meg farigcsálni is kellett kicsit a lámpasor alatti részen, hogy elférjen minden, rendesen rá lehessen tenni😊
Nem szép az biztos, de ebbõl semmit nem lehet majd látni természetesen.

<#eljen>Szép munka, a koszolás is mutatós!

#57806: <#wow1><#wow1><#wow1> Ez nagyon durva, eszméletlen jól lesz a kész maketten. Gondolom ledeket használtál, a vezetékeket és a áramellátást hogy oldod meg?

greg benz
Kép

greg benz
Jól néz ki😊 Tetszik a koszolás. Gondolom a kerekeket is fogod koszolni,akkor még jobbat fog mutatni

Én is dolgozgattam a bubun, elsõ világítás készre szerelve, már csak a kapcsolót kell majd beiktatni. Hátra van még a két szúrófény a lökösben, az max fél órás meló, csak most nincs már hozzá erõm

McFrost
Épülget:

McFrost
Nemfeltétlen.

<#eljen>Sok szerencsét hozzá. Gondolom a Panzerhez már ezt fogod használni?

McFrost
Teljesen kész:

McFrost
Panzer IV:

gordon 24
Nekem is😄DD

Downhill!!

McFrost
Nekem az alsó tetszik.

anriracing
Sziasztok,segítséget kérnék!!!Már egy ideje makettezek,de eddíg csak japán autókkal foglalkoztam,most viszont egy BMW E34 M5 1:24 keresek és sajnos egyenlõre nemtalálok sehol,ha valaki tud segíteni a beszerzésben annak igazán örülnék!!!!

gordon 24
Bízz bizz😄 És van hozzá egy mad-crocos matrica szett:

Azon agyaltam, hogy a fele Abu dhabi tehát:

A másik fele:

De az is lehet, hogy a Focus Abu Dhabi lesz, és a mad crocot ráteszem az itthon régi focusra😄

Vagy nem tudom minden esetre megrendeltem a matricát meg a kocsit is.. Remélem jön majd😄

Downhill!!

kemszi2
a similr-es fókát?autómakettrõl?😊
gordon 24
Srácok!

Megrendeltem a Focus-t😄 És kértem hozzá a Mad Croc-os matrica szetett is😄 Azon agyaltam, de ez nem 100% hogy a fele ilyen másik fele olyan lesz😄 De az is lehet csak mad crocos.😄

Majd még kitalálom..

Viszont ha tudtok kérnék Focus belsõket.. (full fehér mindene nem lesz kis meló😄)

Szóval ha van 2008 tól asszem ezzel mentek taln már 07 be is..

szóval 2007-2008-2009 es focus belsõ kérem!

Köszike...

Downhill!!

eddigi tapasztalataim a hasegawa 1/48as phantomrol:
az öntökeretekröl a törzs két felét, a szárnyakat szedtem le, plusz a kabinbelsöt amit már összeraktam, a többit csak csiszolgattam, de az sokszor nagyon ráfért, elég rossz helyeken volt megfolyva a müanyag és sorja is akadt rajta... ebben a tekintetben kicsit alulmaradt az elvárásaimmal, viszont az illesztések majdnem tamiya minöségüek, és ha szépen átnézi az ember a dolgokat, akkor nem olyan nehéz eltávolitani a nem kivánatos dolgokat, utána pedig szépen passzol minden
remélem minnél hamarabb le tudom kenni a belsejét mert már nagyon szeretném egyben látni 😊 egyre jobban tetszik ez a gép

Desiderata
Micro Airbrushing, festéses oktatófilm
McFrost
Nincs még pisztolyom, ötletem se, hogy milyet, de pénzem sincs. El kellene adnom egy-két késem, hogy legyen pénzem.
Ám csak 1 pisztolyt szeretnék, ami mindenre jó.

Szerintem a mérete pont jó, legfeljebb rátölt egy kicsit utólag😊 egyébként vannak tartály nélküli kompresszorok is, amivel lehet dolgozni, szóval ez nem lehet probléma.
A képen egyébként nagyobbnak tûnik, olyan 15-20 litert kinéztem volna belõle.

A festékszóró megvan már hozzá, ha igen, milyen?

Köszi, hát igen. Az elején azt hittem, hogy a kábelezés lesz a legnagyobb kihívás, pedig az gyerekjáték a felsõ szárnyhoz képest😄

És még ez is ott áll a szekrény tetején bontatlanul:

McFrost
Motorból kijön a levegõ a kék csövön. A tartály egy 6 kg-os poroltó, melyen van egy autószelep, ott megy be a levegõ. A palacknak 15 bar az üzemi nyomása, ha oltónak használod. Ahol kijön a por a gumicsövön, oda esztergáltattam egy közdarabot, ezen van egy mérõ óra és a nyomáskapcsoló, tetején egy bizti szelep, másik oldalt egy vízleválasztós, manuális nyomásszabályozó...
A motor ruszki gyártmány, adatai szerint 16 bar-t bír. Én 2 és 6 bar között kívánom használni, 6-ra olyan 2-3 perc alatt nyomja fel erõlködés nélkül. Saccolás szerint 8 L levegõ fér bele minimum. Ez remélem elég egy Tigris lefújásához.

McFrost
Szerintem nem sok, szép, kulturált munka!

Anno én is építettem számtalan dupla fedeles gépet és a felsõ szárny felhelyezése mindig pokol volt.