Makettezés
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
"A 2. gól, az meg egy rossz hazaadást lelestem, aztán bevertem a sarokba, ahogy kell!" Kiss Tamás a 2011.07.21. EL: Tromsö- Paks 0-3 meccs után www.youtube.com/watch?v=Fljmh80MY-8
Köszi M1!
"A 2. gól, az meg egy rossz hazaadást lelestem, aztán bevertem a sarokba, ahogy kell!" Kiss Tamás a 2011.07.21. EL: Tromsö- Paks 0-3 meccs után www.youtube.com/watch?v=Fljmh80MY-8

"Azok az emberek, akik abban hisznek, hogy világot egy globális összeesküvés irányítja, még sohasem próbáltak meg irányítani vagy felügyelni egy legalább 10 f?s munkacsoportot."
Festõ kabinom 😊
Próba "fal" 😄

Ma lealapoztam a Tigrist. Egyedüli gond volt, hogy a lövegtornyot nem tudtam hová tenni, így egy dróton lógattam az egyik szekrényen, még kicsit megszáradt.
Kell eszkábálnom valami tartó félét.
makett.tk
Air parcel (7-11 business days) - ezt a postázást válaszd. Ha nagy értékû a rendelésed akkor pipáld be majd a kosárba rakás után jobb felül a "Require Tracking# Services (US$1.7 will be added)" részt. Ezzel nyomon lehet követni a csomagod, ha ne adj isten eltûnne (én már számtalanszor rendeltem luckyról és erre még nem volt példa) akkor utána lehet menni. Nagy értékû rendelésnél azt az 1.7 dollár plusszt már igazán megéri.
Lakkot sem látok a luckymodelnél, legalábbis Tamiyát.<#fejvakaras>#fejvakaras>
Szállítási módok közül melyiket érdemes? (spórolni szeretnék)
Akrilból elvileg mindet megkapod luckyn, én onnan szoktam mindig rendelni, mert onnan a legolcsóbb. TS-ük viszont valóban nincs. Azt érdemes ebayen nézni vagy esetleg itthon valamelyik makettes webshopban.
Ha akril és olajfesték közt kell választani én inkább az akrilt ajánlom. Az olajjal nehezebb szépet fújni, lassabban szárad, és a higítása is macerásabb kicsit. Alapozó nem feltétlenül szükséges, de nem árt ha használsz. Fõleg a kasztnin. A lakk pedig egyértelmû, hogy szükséges, kivéve ha mondjuk matt feketére fested az autót😄
Tervezem, hogy veszek egy Tamiya Lexus LFA-t, viszont, ahogy nézem, egyes festékeket ott nem lehet kapni, ahonnan a makettet rendelném. (luckymodel) Ezek konkrétan a TS elõtagú sprayek. Kérdésem az lenne, hogy lehetséges-e ezeket normális festékkel kiváltani? Illetve az mennyire számít, hogy akril vagy olajfesték? Alapozó és lakk szükséges-e?
Elõre is köszönöm a válaszokat!
(minden bizonnyal lesz még kérdésem ezügyben 😊)
Átcsiszoltam ma a kicsikét, elõkészítettem a festésre. Reményeim szerint a mûveletsor hétvégén indul.
Egyik asztalos haverom pedig megajándékozott 2 ilyen talapzattal, ezen fog figyelni a kicsike, a másikon majd a Párduc 😊
Utána panelezés és koszolás, koptatás.
Legvégén még lehet adni egy vékony matt lakkot, a szemcsék rögzítése és a fények beállítása végett.
DE, mondom ezeket úgy olvastam, de a Tigrincsen ki fogom most majd próbálni ezt a sorrendet.
Szóval a matt lakk inkább a legvégére maradjon.
A matricázó folyadék nyomait pedig szerintem le lehet törölni akármikor nedvesen, persze hagyni kell, hogy elõször teljesen megszáradjon, közben nem szabad bántani a matricát.
\"A pessimist sees the difficulty in every opportunity; an optimist sees the opportunity in every difficulty.\" \\Sir Winston Churchill\\
Miután lefújtam a makettet, matt lakkal is fújjam át, utána jön a matricázás (Mark Setter feszítõvel)panelezés, koptatás, koszolás. Majd a végén még 1 réteg lakk? Mert eddig nem használtam lakkot, itt az ideje, hogy én is használjam😊 Jó ez a sorrend amit felállítottam?
Lakknak jó a Revell féle matt lakk, annak a hígítójával hígítva (color mix)? Nem fogja felszedni a festést? Az is revell-el festve ua-al a hígítóval.
Valamint a matrica feszítõt kipróbáltam 1 festett fekete felületen és hagyott ott 1 nagy "pacát", hogy dolgozzak vele h jó legyen?
Köszönöm a segítséget elõre is bárkinek😊
na mind1 ebben a galériában vannak a képek:
Tamiya Nissan 300ZX Turbo képek
Gigabyte EP43C-DS3, Intel Core 2 Duo 2800\\1066 RAM DDR2 4096MB 800Mhz, Ati HD4670 1Gb, Windows Vista Ultimate
Gigabyte EP43C-DS3, Intel Core 2 Duo 2800\\1066 RAM DDR2 4096MB 800Mhz, Ati HD4670 1Gb, Windows Vista Ultimate
Ez a kicsike a legújabb szerzeményem, nagyon szép igényes kit.
Egyfajta street drift stílust szeretnék kihozni belõle, igyekszem minél részletesebben kidolgozni. Eddig a motorral haladta egy nagyon kicsit, meglátásom szerint nem lesz vele sok problémám.
Íme a képek:
most már kifogom szenvedni a kettõnek a kombinációjával szerintem,nincs arra sem garancia hogy ha találok másik alapozót azzal jó lesz.ilyen háztartásiból meg van már vagy háromféle itthon (colorworks,maestro,very well)
A lámpa kivágás pofás lett, gratulálok!