69149
-
#69108 -
#69107 Baszó !!! -
#69106 Kisebb szünet/feltöltődés után az elrontott kötényzetet festettem újra, most fenntmaradt minden réteg. Az összkép zseni! :D
Képek. -
#69103 félek elbaszom.. :) De valami világos színt már kíván az tuti .... -
#69104 Szerintem igen, én ezt csinálnám. Most van egy tökjó zöld és rozsda alap. -
#69103 csináltam prezse csak nme értem miér gondolsz rá ?az éleket emeljem ki világos színnel ? -
#69102 Szárazecsetelést csináltál már? Világos alapszínnel csinálod, és csak az éleket fogja meg. -
#69101 De hogy koptassam , fakítsam még meg ? -
#69100 Használtság végett. -
#69099 Mármint mi célból szárazecsetelnéd ? -
#69098 Nekem teccik!
Mivel ezeket a gépeket soksok évig használták, én most egy nagyon világos alapzölddel szárazecsetelném az egészet, de durván, akár 3x is, majd utána egy grafitporos fogkefével is megdolgoznám. -
#69097 Következő : rozsda. Picit sötét meg túl van tolva, de száraz , jo poros koszos gépet képzelek el, és jó lenne ha a sok por alatt kontrasztosan megjelenne a rozsda... Majd meglátjuk mi lesz belőle ... :)
-
#69096 Még.... :) -
#69094 Nagyon király!
Nem sikerült elb@szn@! :D -
#69094 Kapott némi texturát a festés, bemosást, ilyeneket ...
-
#69092 Majd elbaszom, ahogy szoktam.... :DDD -
#69092 Picurka mérete ellenére komoly részletekkel bír. Eddig szép!
-
#69091 Én nagyjából végeztem a chippinggel a kis 72-esen ... :
-
#69090 WOW, nagyon ütős lett !!!! Grat !!! -
#69089 Kicsomagoltam. -
#69088 Intenzív maszkolás után a világos sárga szín elkészült.
Az elején a korongok már nem igazán ragadtak, azokat lekaptam.
Képek. -
#69087 Most látom csak ... Faja lesz ! Én már ennyi idő után bevátam volna a szekrény aljába ! :D -
#69086 Visszafogott, mégis látványos. -
#69085 T 72 -es görgők, 1/72 :
-
#69084 A terepminta elkészült jöhetnek a korongok.
Képek. -
#69083 Köszi!
Nem tudom, hogy mikor lesz kész, ma végeztem a zöld és barna mintákkal, még a sárga véglegesítése vissza van, utána korong gyártás és maszkolás. Remélem áprilisban elkészül a festés. -
#69082 Fasza !!! Mikóleszkész ? :D -
#69081 Hát ez elég kiru :-) gratula! -
#69080 Itt tartok! :-) Hát még messze nincs kész.. Kb április 15 1:20 perces állapot.
Utoljára szerkesztette: gordon 24, 2023.03.28. 19:29:52 -
#69079 Elkészült a Párduc testére a 3 álcaszín első rétege. Ceruza határok itt-ott még látszanak, meg sok helyen amúgy sem tökéletesek a kontúrok, majd a világosabb réteggel javítom/összehozom azokat is.
Képek. -
#69078 Nagyon köszönöm. Ha eljutok odáig rakok ki majd képet.
-
#69077 Én levegőn száradó gyurmát használok és tésztanyújtó géppel lapítom. Könnyen kezelhető, jól formázható, fa ragsztó erősen fogja/tartja. -
#69076 Üdv! Még egy kérdésem lenne. Ha az ember dioramat akar csinálni. (nem biztos, hogy belevágok, de agyalok rajta) milyen gyurmát, vagy gipszet használnak erre a célra.
A terv annyi, hogy a Titanic ütközés utáni állapotban picit már bele merülve a vízbe állna. Nikacell táblában alakítanám ki a helyét, majd a környezet csak fodrozodó víz,sötét, majdnem feketére festve. A hajó mellett kis fehérrel. Hogy lenne jó ezt megcsinálni? Nem vagyok profi makettező, szóval ilyen nagyon vér profi munkat ne várjatok, meg annyi idegem sincs, csak úgy minimálban :-) köszi -
#69073 Szia!
Ez nagyon jó, csak már az a gondom,hogy le van festve. Nem tudom, hogy tudom ezt úgy kijavítani, hogy ne legyen már a festék miatt ronda. Na majd agyalok egy sort. Lehet előbb kérdezhettem volna. :-))
Köszönöm! -
#69071 Csak lelkes néző vagyok , de azt hiszem erről van szó.
A fröccsöntött alkatrészen, vannak szegecsek, ablak, ajtó és egyéb kávák mélyedések dudorok, ezeket ilyen hígított festékkel, mely könnyen befolyik a résekbe körbeecsetelik, majd egy kis idő múlva nagyobb ecsettel, melyet egy kevés hígítóba mártottak átdolgozzák, ekkor a mélyedések, sarkokban ott marad a befolyatás, a többi felületről eltűnik.
Így kapsz kontúros hatást a fröccsöntött testen lévő tárgyaknak.
Utoljára szerkesztette: ximix, 2023.02.09. 18:21:12 -
#69071 Oks. Megpróbálom, nem tudom, hogy megtudom-e már szépen csinálni, mert ugye van rajta már festék. Túl vastag lesz az a sok réteg már. Megpróbálok valamit kihozni belőle. Köszönöm a tanácsot, majd ahogy épül mutatok képeket. Nem tudom érdekes-e mert én nagyon nem vagyok profi, de hatha. :-) -
#69070 Ok, nézem az eredeti fotót: a hajótesten kerek, besüllyesztett ablakok vannak. Akkor ezeket befolyatással tudod megcsinálni. Ahogy látom te mellé festettél sok helyen. Feketével fesd át és nagyon híggal folyasd be, majd a felületet töröld vissza. Ha lehet, fúróval alakítsad ki jobban. -
#69069 Ez egy Titanic makett lesz. Ilyen eredetileg:
És ugye az lenne a cél, hogy látszódjanak az ablakai, de lehetséges, hogy vissza festem feketére :-) -
#69068 hogy néz ki az eredeti? Mert ebből semmit nem lehet kivenni, hogy jön vagy megy.... -
#69065 Sziasztok!
Erre valami tippetek van, hogy lehet szépen kifesteni? Most bepöttyöztem ecsettel, de nem a legszebb. A hajó test ablakaira gondolok, csak egy egy apró pötty ugye. Ötelet?