Makettezés

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Kb. hány napot kell arra várni, hogy lecsekkolják a bankkártyámat hobbyeasy-n, hogy valós e a kártya és utána leemeljék az összeget?

McFrost
Ma visszavittem az egyik hajlítót a melóba és martam le belõle, hogy lehessen csukottat is hajtani vele:

Kissé homályos lett 😄

"A 2. gól, az meg egy rossz hazaadást lelestem, aztán bevertem a sarokba, ahogy kell!" Kiss Tamás a 2011.07.21. EL: Tromsö- Paks 0-3 meccs után www.youtube.com/watch?v=Fljmh80MY-8

m1garand
Volt, hogy 500Dolcsi volt a csomag értéke, de a kínai kevesebbet ír rá a gift opció miatt.

makett.tk

A vámon nem szokott gond lenni a Hobbyeasy-s cuccokkal? Eddig a csomag 9e Ft-ot ér, meg ha rá van írva h gift akkor simán átjön.

Mcfrost úgy néz ki h ma este megrendelem a cuccokat amit kinéztem magamnak, ha beszállnál akkor szólj és megdumáljuk. Sztem bõven belefér mert ha jól emlékszem akkor még a fél kg-ot sem éri el a csomag. De ha bárkinek kell vmi írjon nyugodtan😊

m1garand
<#eljen><#taps>

makett.tk

McFrost
0,1 mm-es lemezbõl nagy vonalakban kanyarintottam ki egy doboz formát, hogy meghajtsam a hajlítóval, és úgy érzem használható 😊

"A 2. gól, az meg egy rossz hazaadást lelestem, aztán bevertem a sarokba, ahogy kell!" Kiss Tamás a 2011.07.21. EL: Tromsö- Paks 0-3 meccs után www.youtube.com/watch?v=Fljmh80MY-8

McFrost
Ez nagyon szép, elsõre igazinak nézhetõ simán.

Van egy Academy Tigrisem, teljes belsõrésszel, valami hasonlót akarok vele elérni.

McFrost
Hétvégén õseimnél kerítést építettünk régi bontott téglákból. Unokatesóm hozott egy nagy vizes vágógépet és én vágtam a téglákat. A víz tároló alján pedig szépen leült az a jó kis pépes vörös-sárga-szürke téglapor, ebbõl gyorsan tettem is félre makettet sarazni.

Ehh, Photobucket...
Megpróbálom Picasával.

Ez a makett nagyon tetszik!
Hugo Luyten munkája:

Most képzeld el, ha még internet sem volna. Velünk sem tudnál beszélgetni.
Amikor még én kezdtem a makettezést, hátra volt az internet elterjedéséig kb. 10 év. Hát nem is sokat tudtunk az egészrõl... 😊

McFrost
Makettinfon meghirdettem a fotómaratás hajlítókat 5 és 6ezer forintért, eddig nem nagyon ugrálnak érte 😞
Pedig mennyiszer olvastam ott, hogy keresik, bolti ár feléért adom.

McFrost
Igen ez így van. Sõt egymásnak tudtok segíteni, megmutatni ezt azt.
Én itt senkit nem ismerek, aki ilyennel foglalkozik 😞

És a rendelések szempontjából ez hasznos információ. 😊

McFrost
És? 😄

Nem rossz. Nekem tetszik. Egy szép kis ékszert lehet belõle csinálni. Ráadásul maga az alapmakettnek egész jó az ára.

Ok. 😊

Egyébként srácok, ha jól számolom, ezen a fórumon legalább négy debreceni van: Raptor22, Stultus78, M1Garand, s jómagam. 😊

Végre sikerült 1 épkézláb szettet összedobnom. Mit szóltok hozzá? Nekem tetszik, 1/72-es szal nagyon mütyür ez egész de hát így a kihívás😊 a hozzávaló Eduard kiegészítõ nagyon bõséges😊 a létrán még gondolkodom😊 de nem sokat mert lemaradok mint legutóbb😊

F-16CJ
Eduard
Létra

stultus78
Megbeszéltük.

Ennek is lockolt már a bootloadere?

Köszi a segítséget😊 néhány napon belül szeretnék rendelni, de még nem döntöttem el, hogy mibe fogjak bele, mindig van vmi új elképzelésem😊

m1garand
Kell a kártyatulajdonos neve is.
Ha türelmes vagy akkor igen.
Pénteken rendeltem de kövi alkalommal tuti megcsináljuk.

makett.tk

Akk rosszul emlékeztem bocsi😊 még1 kérdés. Kártyás fizetésnél kártyaszám, lejárati szám és a hátoldalon lévõ 3 szám megadása és kész is? Gondolom a további lépések már csak ilyen összegzõ, végsõ leokézás.
Valamint az Out of Stock Handling-nél érdemes az utolsót bepipálni, ha szeretném h csak akkor postázzon ha minden benne van a csomiba amit kinéztem.
Most nézem h debreceni vagy😊 én nyh-i vagyok, öcsém tanul Debrecenbe, ha a jövõben rendelsz/rendelek makettet akkor mehet 1xrre a rendelés mert tesóm kontakt személyként viheti a cuccokat ide-oda, nem kell külön a belföldi postáért fizetni😊

m1garand
Nem, a képet én csináltam, hogy hogyan kell gift-ként rendelni a kínaitól.

makett.tk

Ezt a képet tõled loptam el, a te hsz-ed volt régebbrõl😊

McFrost
Ilyen Párducom van 😄

Ok.
Hétfõn, fél négy után ó neked?

stultus78
Bármikor csak szólj elõtte hogy itthon legyek

Ennek is lockolt már a bootloadere?

gumikacsa
Igen, érthetõ. Ezzel a megoldással, és hogy jobban kimarom a hajtásokat, még akár sikerülhet is.

Renault magnum http://kamionszim.hu

m1garand
Happy birthday vagy hasonló, de nekem nem írta rá sose csak berakja a pipát, hogy gift.

makett.tk

Loptam ezt a képet 1 régebbi hsz-bõl. A Send a gift résznél a Line1-hez milyen dumát írjak, hogy gift legyen? Ti mit szoktatok írni? Gondolom ez azért kell h vámmentes legyen.

McFrost
Azt csináld meg, hogy szerzel egy 0,5 mm vastag lemezt és a 4. oldalt annak a segítségével hajtod meg, úgy, hogy, a lemezt szorítod le a hajlítóval ami leszorítja a maratást. A maratás sokkal gyengébb mint a lemez, és így eldobatva a szerszámtól fel tudod hajtani, sõt ha kicsit elõhajlítod, simán megy.
Remélem érthetõ.

gumikacsa
Hát ez az... Vagy kicsit jobban át kell maratni a hajlításoknál...

m1garand
Egyre jobb.

makett.tk

McFrost
Ma újabb alany:

2-3-4-5-10-15 mm-es fogakkal. Sajnos kicsit lötyögõsre sikeredett, de hibátlan.

McFrost
Szerintem tiszta fizika, hogy ezt így szépen nem lehet meghajtani. Akkor lehet szépen meghajtani, ha a szerszám is maximum olyan vastag mint az anyag.

gumikacsa
Sziasztok!

Maratással kapcsolatban kérdésem a következõ lenne: Ha egy maratást négyszögre kell hajtani, de a hajtások közötti távolság 1 mm körül van, viszont a hossza 80-90 mm, azt hogyan lehet meghajtani normálisan, hogy egyenes is legyen? (90X4mm-es lapból kell egy 90X1X1 mm-es oszlopot hajtogatni) Akárhogy hajtom, a hajlítóval, kicsit mindig eldeformálódik, mintha vetemedett lenne.

Hobbyeasy-n a kosárba betettem a terméket (legközelebb ne kelljen ezzel tölteni az idõt), de egy jó órát még böngészgettem és az a termék out of stock lett! Akkor valószínû, hogy vki megvette elõttem, vagy pedig az az én kosaramba van benne?

Okkés akkor szólok neked, sztem a 7végén rendelem meg. Köszönöm de most kihagynám a hajlítót😊 am nyomon követtem a készítés folyamatát, le a kalappal, 1az1-be mint az eredeti😊

McFrost
Ha esetleg rendelsz beszállnék.

Fotómaratás hajlító nem kell? Jutányosan!

Innen fogok igen, csak minden nap más ötletem támad, hogy mit rakjak össze. De ez most nagyon megtetszett. Még sose rendeltem innen, majd ebbe kérem a segítségeteket, de nagyjából képbe vagyok. Ha szeretnél beszállni vmi cuccal szólj nyugodtan. Sztem 1 héten belül dûlõre viszem a dolgot magamba😊

McFrost
Nagyon jól kinézõ csomag ez!
Innét rendelsz?

Ehhez az összeállításhoz mit szóltok? 1/72 F-16D Hasegawa alap + 2 kiegészítõ szett Aires
F-16
Aires1
Aires2

Bár a radarantenna az A-verzióhoz való, van egy másfajta radar is, úgymond bármelyik verzsönhöz, de ez nem tetszik annyira.
Aires3

McFrost
Beszereztem citromsárga és piros revell enamelt, ezekbõl fogok kotyvasztani a miniarthoz falszínt. A falon már kipróbáltam a vizes sót, nagyon jól ottmarad és szerintem frankó lesz.

m1garand
simán!

makett.tk

McFrost
A másik kettõ amit csinálok, azok már le vannak így törve 45 fokban.

Most néztem a hobbyeasyn, hogy bõnyállal 10ezer felett vannak!

Akkor 8ezerért el tudnám adni 😊

m1garand
Nekem ez van:

makett.tk

m1garand

makett.tk

McFrost
Még csinálok 2 db-ot.

McFrost
Majd lereszelem 😄

Amúgy innét koppintottam:
http://makettinfo.hu/upload/201109/tn_800x600_1318472_32768_rez.jpg

m1garand
Fasza, csak a "karmoknak" hegyesnek kellene lennie marha 90 foknál nagyobbat kell hajtani akkor az nem megy. Ha hamarabb ismerlek inkább veled csináltattam volna. Nagyon profil.

makett.tk