Makettezés

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

lac coo
Lehet mert túl fényes, le kell mattitani. Én folyatnék jó sötét enamelt a résekbe ,sarkokba. a kiálló ééleket kiemelném egy picit világosított alapszinnel .

Az ég kék, a fű zöld" a Fideszes főgecik gyermekeket erőszakolnak meg!

lac coo
Na bakker ...:(

bardocz
Olyan fura érzésem van, amikor kézbe veszem. Meg a szürke annyira "műanyagos", nem tudom azért-e, mert vastag lett, vagy csak hülye vagyok.
Szerzek majd valamikor sár meg föld szettet, azzal hátha fel tudom dobni, de gyakorolni mindenképp jó.
Kipróbáltam a rozsda bemosót, de semmi hatása. Kipufogón pl. egyáltalán nem látszik belőle semmi.
Glpetyus
nem tudok ellentmondani,azt tudom hogy én utoljára hc-t pentart fekete matt akrilal festettem,az nem bántotta, (a fekete réteg száradása után már bármivel lehetett)

McFrost
Az akril lakkban alapból van olyan vegyület, ami eszi a hungit. Kipróbáltam.

"A 2. gól, az meg egy rossz hazaadást lelestem, aztán bevertem a sarokba, ahogy kell!" Kiss Tamás a 2011.07.21. EL: Tromsö- Paks 0-3 meccs után www.youtube.com/watch?v=Fljmh80MY-8

Glpetyus
hungarocellt ? <#wow2>

McFrost
Nem, mert az tuti megmarja, enamel lakkal kezeltem.

"A 2. gól, az meg egy rossz hazaadást lelestem, aztán bevertem a sarokba, ahogy kell!" Kiss Tamás a 2011.07.21. EL: Tromsö- Paks 0-3 meccs után www.youtube.com/watch?v=Fljmh80MY-8

Glpetyus
hát ez elolvadt :D
nem kented le akril lakkal átmosás előtt ?

McFrost
Véget ért az út.....
Az történt, hogy szárazecseteltem, majd száradás után átmostam feketével, aztán az egyik fele feladta a harcot, érdekes.
Kezdem előről.
Út off...

lac coo
Mi a baj vele ?

bardocz
Eddig jutottam, de valahogy nem tetszik. Nem tudom, hogy a szürke alap okozza-e, de a Tamiya XF-61-ből nekem valamiért hiányzik a vöröses szín. Van egy párducom, még pár hónapja raktam be ide, azon jobbnak tűnik a szín.
Glpetyus
nekem nincs külön,de párom már nem pampog miatta :D
mondjuk nem is fújok airbrush-al ha otthon van.

McFrost
Büdös, speciel nekem van.

lac coo
De ez büdös, nem ? Vagy nektek van külön mühely makettezésre ? :)

McFrost
A kollégáim szerint is :D

Glpetyus
<#idiota>

McFrost
Hát nem tudom, a nyálam erősebb mint a h100.

Glpetyus
igen,supralux H100 !
Állítólag nem mindegy hány %-os a mittudomén' mi benne

Glpetyus
1:35ben dolgozom,LEGALÁBB 15 járműre elég a sár szett !
Egy pár éve bér maketteztem egy embernek,akkor nagyüzemben "saraztam" talán több is volt 15-nél. És még mindig azt használom,nem fogyott ki !

lac coo
Lehet ecsetelni, én is azzal szoktam finoman hozzáérintve szétfuttatni a pigmenten ...

Musachy
Az biztos 100-as volt (szintetikus hígító, gyakorlatilag a lakkbenzin)? A 400-as (észter) az inkább oldja. Meg régen volt 300-as (aromás) hígító, nem tudom van-e még, na az is, mint a nitro, leszed mindent, műanyagok bizonyos fajtáit is megmarja.

imo :) science fiction is science fact

bardocz
Kis méretarányokhoz mondjuk lehet nem olyan drága, mert nem kell belőle sok. Ennek a fixálóját láttam ecsettel felrakva, rácsöpögtette aki készítette.

McFrost
#68271 Jó cuccnak tűnik, de nekem már nagyon high-tech :D
McFrost
Ez érthetetlen számomra :(

Glpetyus
1 hetet száradt !
Magam sem értettem,de nagyon pórul jártam vele.

McFrost
Italeri a legfosabb gyártó az én lexikonomban!
Van a tamiyának egy nagyon nagy találmánya, a kedvencem: a púder: weathering master
Ezt oda kened, mint a púdert és ott marad örökre! Nem kell fixálni, ha nem jó letörlöd, nagyon finom, nagyon effekt, és nagyon adja.

McFrost
Nekem sosem bántott semmit! Én is revellel használom. Az akrilt eleve nem marja meg. Akkor lehet nem vártad meg a száradási időt. Nekem ez a heppem, inkább ne legyen kész időben, de száradjon 1 napot.

Glpetyus
nem kúrja szét a felületet a h-100 ?! én alaposan ráfaragtam egyszer,mindent felmart. Igaz festéket hígítottam vele,revell-t és felmarta az alap réteget amire -1 hét szünet után ráfújtam.
Azóta nem használok ilyet.

Glpetyus
Jó indulatból mondom,ne értsd félre : Youtube
MINDEN kérdésedre választ találsz.
Sárhoz vegyél sár szettet,direkt kezdőknek van kitalálva,nagyon szép eredményt ad.Vagy darabonként:
Föld : link
Sár : link

aztán ezt ezzel fixálod : link (azt nem tudom hogy ezt lehet-e ecsetelni,fújni nagyon könnyű,és jó.
a többi weathering cuccot faszságnak tartom, ilyen- olyan filter....csak pénzkidobás

bardocz
Inkább reszelem én a krétát, itt Esztergomba most amúgy se tudok egy makettboltot sem :D
Ezt vettem meg a rozsdához, mivel washernek van elnevezve, gondoltam hasonlóan kell használni.
McFrost
Fixálni én a supralux h100-at használom, a legolcsóbb legjobb cucc. Ha lustavagy krétát reszelni, vedd meg migtől ugyanazt aranyáron :D
Rozsdát nem kell bemosni, bármilyen sötét barnásvörös jó hozzá, éleket kihúzni vagy pöttyözni.

bardocz
Port, sarat, rozsdát hogyan, meg milyen eszközökkel csináltok? Látom van mindenre minden, pont ezért el se tudok igazodni.
Rozsdához még vettem egy italeri akril bemosót, de nem tudom használni. Sehogy se néz ki jól.
Sárhoz találtam mindenféle pigmentet, amihez kell valami fixáló, viszont nem tudom itthon melyik bolt árul mindent hozzá. Meg krétából reszelni, de pl azt nem is tudom mivel lehet fixálni. Eddig elég satnya a Pz.II, de legalább ilyen dolgokat próbálgatni jó lenne.
lac coo
A torony karcok ...nos azok elb.szások ! :))
Meg még van hiba vagy ezer helyen .. :)
Utoljára szerkesztette: lac coo, 2018.10.23. 18:04:30

McFrost
Igényes még mindig, már tudod, hogy mit hogyan kell kivitelezni, legközelebb már az is menni fog, hogy mi miért történik. Pl.: ha torony oldalán ekkora karcok vannak, akkor a sárvédőn is vannak ekkorák. A parancsnoki kupolán az a fémgyűrű a géppuska tartó, azon abban körívben intezíven tolták vonták a cuccot, tehát az egyből vagy kettőből fémesre kopott. Majd rá fogsz jönni: a makettezésben is igaz, hogy a kevesebb néha több, szerintem mindig több....
De mivel ez egy what if, tök fasza! Ráadásul most egész sárgás is :D

lac coo
Amúgy koszosodik tovább :

lac coo
Betelt az sg- s tárhely, muszáj volt takarítanom kicsit :(

McFrost
Köszi!

Amúgy én nem látom a képeidet itt.

lac coo
Nekem így is tetszik ! :)

McFrost

lac coo

lac coo
Piciben lehet az is jó ...Mindenesetre ne rozsda legyen :)

bardocz
Majd ha elkészül :)

Hasonlóra gondolunk akkor, csak az alap fém szín nem tudom mi legyen, ami a szürke alatt is jól mutat, meg a vörös alatt is. Lehet ilyen piciben a fekete sem lenne túl rossz választás.
lac coo
Amúgy meg muti! :)

lac coo
Szürke az alapszín ,azt koptasd meg a vörös fém színre, majd fesd rá a vörös mintát és azt is koptasd meg. Van ahol az alapszín látszik alatta, vagy ha mélyebb akkor ott is a barna fém ...

bardocz
Akarok rá vörös terepmintát (a dobozán van olyan kép is, úgyhogy biztos létezett<#idiota>), de mondjuk az akkor a szürke részeken még jó is lehet, a vörös részeken meg szürke. Kíváncsi vagyok mi sül ki belőle, egyelőre az alap szín van meg. Ahhoz képest, hogy ecseteltem, saját képességeimhez képest egész jó, de a festékhígítás még mindig nem az erősségem.
lac coo
Szerintem az alap barna "chipping" színnel nem lősz nagyon mellé ...

https://www.net-maquettes.com/ru/pictures/panzer-ii-ausf-c-walk/

bardocz
Német szürke tankokra milyen színnel érdemes megcsinálni a festékkopásokat? A sárgára egyszerű, fém színűvel, de ezen szerintem nem lenne olyan látványos. 1/72-es Pz.II-ről van szó.
lac coo
//www.youtube.com/embed/Qd2ksqn_Fpg

NEXT LP
Sziasztok!
Szeretnék autó maketteket építeni, de még teljesen új vagyok a témában.
Kinéztem egy Aoshima - Lamborghini Aventador Lp700-4 Roadster-t.
Kezdőként arra lennék kíváncsi, hogy milyen eszközökre, ragasztóra lenne szükségem ennek a megépítéséhez, szükséges e festeni, és ha igen, milyen festéket javasolnátok?
Esetleg tudnátok ajánlani oldalakat vagy videókat, ahol hasonló makettek építésével foglalkoznak, adnak tanácsokat?

lac coo

Glpetyus
<#eljen>