69149
98a2ea10-f187-4148-a03d-25b6020db8a7.jpe
  • McFrost
    Szerintem gyönyörű lett, ha nem tetszik, az én vitrinemben elfér még!
  • lac coo
    Lépegető wip.

Jobb oldalt történt egy kis baleset, feljött a lakk... :( Majd valamit kitalálok oda... :)

• lac coo
    Jók, karakteresek ! :)
  • Glpetyus
  • McFrost
    A fejek!
  • lac coo
    Kösz.
    Semmi, csak nem vagyok elégedett ! :))
    Rozsda, rozsdamegfolyások, sárt ...nem az igazi .
  • McFrost
    Szép!
    Mi a baj már megint?
  • McFrost
    Jajj, nagyon szépek!
  • kemszi2
    lehet persze,a két subarut simán festék sprayvel fújtam meg. nem olyan szép a szórása ,így nem lesz olyan egyenletes a felület....de nagyon sok függ hogy milyen maga a festék is...
    Mindegyiket polírozom...sajnos kell is. Ez a ferrari pl szörnyen nézett ki, pedig pisztollyal fújtam, Zero,azaz elvileg makettekhez való festékkel, és a hozzá való alapozóval mégis beráncosodott a műanyag..nem csináltam róla előtte-utána fotót de sok meló volt mire elfogadható lett a felület.

Egy tamiya festék spray-val hozzá való lakkal és egy kis polírral nagyon szép eredményt lehet elérni
  • bardocz
    Airbrush nélkül autó festésnek érdemes nekiállni? Meg ezt még polírozod, hogy ilyen szép a felülete?
  • kemszi2
    Köszi! Ez a típus éppen el is viselné :)

Ez pedig már a következő projekt:
    Fujimi Ferrari 550M,nem túl bonyolult készlet,se motor,se kidolgozott futómű

Volt ideje kikeményedni a lakknak mert még az ünnepek alatt festettem :D
  • lac coo
    Jók lesznek !
    egyszer én is csinálok valami figurát, de egyelőre ott tartok, hogy ha vékony ecsettel akarok kis részletet festeni, mindig megszárad az akril festék az ecseten idő előtt ... :DDD
  • lac coo
    Szépek ! Én rámennék egy kis porral meg sárral ! :DD
  • kemszi2
    Elkészültek:

• Glpetyus
    nagyon szép
  • lac coo
    Valamit pacsmagoltam a Whippeten, ne végezze már a szekrény alján ; sarazás tré, először csináltam, olyan is lett :) Nem egy kiállítási darab, de egynek jó lesz ... :)

• Glpetyus
  • Glpetyus
    jobboldali milyen álmos
  • kemszi2
    én belevágtam két 1/18as modell átalakításába, így pihentek kicsit a Subaruk...de most folytattam őket. Nem sok van már hátra belőlük
  • McFrost
    Jó a feje, itt a helye!
  • McFrost
    A kezei elég szarok, a szatyrosat le fogom cserélni, a másikat megfaragtam már.
    Nem jártam sehová, makett.orgon tanítanak a nagyok, vagyis csak próbálnak :D profitól meg messze vagyok!
    Következő fej.
  • zsgaby
    Áhh szerintem dobd ki! Mi az hogy nem látszik a körme? És miért olyan vastag a hüvelykujja?
    Hallod te nagyon profi vagy most már valld be hogy művészetire jártál!
  • ToxiMaxi
    Baromi jó volt nézni az építést, jó ötletek vannak benne. A kézzel varrott bőrkárpitnál dobtam egy hátast. Viszont a festés.... az a gyenge pontja, meg a figura.
  • McFrost
    Erőt vettem magamon, és kezdődnek a figura munkálatok.
  • veszettróka
  • lac coo
    Első ilyenem, de durva ez a Bandai cucc!! :) elképesztő sehol egy sorja, minden úgy passzol mint az állat és részletes is ...
  • McFrost
    Imádom ezeket a cuccokat, és ez egy nagyon pofás darab!
  • lac coo
    Járkáló wip. :)

Még se mosás, se olaj se semmi--- rozsdás veterán lesz a végén ... :)

• Glpetyus
  • lac coo
    Baró !!!
  • McFrost
    Kész.
  • Glpetyus
    úristen,rohadt élethű
  • McFrost
    További tuning.
  • zsgaby
    Arra figyeljetek hogy olyan faragasztót szoktak használni ami száradás után átlátszó lesz. Utóbbi időben rengeteget olvastam terepasztal témában :)
    Ha érdekeli a tisztelt dioráma építőket, a technikákat érdemes ellesni:
    http://www.martrain.hu/
    http://paksinuti.hu/
  • McFrost
    Vízzel higított faragasztó a felületre és a földet rá kell szitálni több rétegben. Nálam még csak 1 réteg van kész, de lesz legalább még 1.
  • lac coo
    Gipszel, vagy csak simán fehér ragasztóval ?
  • McFrost
    Itt a ház mellett szedett föld, kiszárítva és leszitálva, pigmenttel színezve, semmi trükk és drága kiegészítő.
  • lac coo
    És a földet miből csináltad ? Az is zsivány !
    Utoljára szerkesztette: lac coo, 2019.01.21. 17:34:51
  • McFrost
    Le lehet, mint írtam. Minél hosszabb, annál könnyebb kezelni, szerintem a vastagsága egyforma. Aztán meg a hosszúból lehet rövidet csinálni.
    Én vágtam egy darab szívószálat, abba tuszkoltam a műfüvet és annak a segítségével raktam le. Pepecs de hálás meló.
  • lac coo
    De akkor ezek szerint kis csomókban kézzel is le lehet tenni ?
    Milyen hosszú kell 1/35-höz, van 3 és 6 mm ...
    Utoljára szerkesztette: lac coo, 2019.01.20. 21:56:45