Makettezés

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

McFrost

"A 2. gól, az meg egy rossz hazaadást lelestem, aztán bevertem a sarokba, ahogy kell!" Kiss Tamás a 2011.07.21. EL: Tromsö- Paks 0-3 meccs után www.youtube.com/watch?v=Fljmh80MY-8

McFrost
Természetes fényben majd csinálok makrót.

"A 2. gól, az meg egy rossz hazaadást lelestem, aztán bevertem a sarokba, ahogy kell!" Kiss Tamás a 2011.07.21. EL: Tromsö- Paks 0-3 meccs után www.youtube.com/watch?v=Fljmh80MY-8

Punker
próbáld nem telibe vakuzni, teljesen mások lesznek a képek 😊

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

McFrost

Random_
Akkor is világos, hiába valódi talaj. 😊

A korábbi képeken még nedvesen jobban bejött a színe. Szerintem érdemes hozzákeverni valami feketét. Persze majd a többiek megmondják...

Olyan napom volt, amit?l Assziszi szent Ferenc gyerekeket rugdosna. M?kutyától, m?krokodiloktól nem kell megijedni, mindegyikben ember van.

McFrost
Kerítésre lesz még por és sár fröccsenés, tetejére moha, porozást kap.

El kell, hogy keserítselek benneteket, a föld az föld, magam ástam a kertben, ahol felénk jó kis termõföld van és nem homok. A fénykép csal. Mert ha a dobozba nézek, ahol van az átrostált föld, na ott már szürke😄

m1garand
Csatlakozom az elõttem szólóhoz. Olyan mintha a sivatagban lennénk.

makett.tk

Random_
A fal még nekem túl steril. Legalább az alsó felének kicsit koszosabbnak kellene lenni és a fugák a kövek között is kicsit furák.

A homok itt már tényleg elfogadhatóbb az én szememnek is, de túl világos. Azaz ez homok és nem föld. Szerintem barnás földes színben jobban nézne ki. Ha lemegyek az udvarra és megnézem, hogy a járda padkánál milyen a talaj színe az is sötétbarnás, szinte már fekete.

Kapu és deszkás szakasz az királyság! A növény is jó ötlet, tetszik!

Olyan napom volt, amit?l Assziszi szent Ferenc gyerekeket rugdosna. M?kutyától, m?krokodiloktól nem kell megijedni, mindegyikben ember van.

McFrost
Hogyhogy?

m1garand
Korábban jobban tetszett, jó ötlet a növények.

makett.tk

Ez tök jó! 😊 A homok-foltok itt már sokkal jobban tetszenek, van átmenet. Sok sikert a továbbiakban!

McFrost
Folytattam tovább, a lefolyást nem kell megkritizálni nincs kész!
A többit lehet! Még hiányzik a növényre a levél, a fû, porozás és moha.

McFrost
Meg csináltam a "bekötõ utat", Átmostam a kerítést, már csak porozni kell és moházni. Felragasztottam a futónövény szárát, csak a levelek kellenek. Megfestettem egy nagy ecsetet, belõle lesz fû. A kapun kellenek még folyások. Remélem a hétvégén elérem a 95% állapotot és utána már csak tanácsra javítok 😄

McFrost
Az arcot akrillal.

m1garand
Vettem hozzá lõszert is, be van töltve a csõbe.

makett.tk

bardocz
Köszi a linkeket!
Sturmtiger eléggé elvetemült gép azzal a csõvel az elején.
m1garand
Albumomban találsz egy rakat korabeli képet.
https://plus.google.com/u/0/photos/101237757934267624560/albums

makett.tk

m1garand
m1garand
Nekem van belõle 4 is, öröm volt építeni. Ha elkezded építeni szólj, mert az elején van pár buktató, a rajz nem egyértelmû. De biztosan élvezni fogod az építést.

makett.tk

S milyen festékkel fogod festeni a figurákat?

A nagy alkatrész szám ne ijesszen meg. Én mostanában raktam össze ezt a makettet, s nekem elhiheted: igazi örömmakett.

bardocz
Köszi! A 233db kicsit megijesztett, de más maketteket nézve a lánctalp már összeszerelve van a dobozban, és gondolom beleszámolták azt is.
Semennyire!
Tökéletes választás! Könnyen és gyorsan összerakható makett.

bardocz
Egy teljesen kezdõnek(soksok éve raktam össze pár repülõt, meg egy autót) ez mennyire lenne nehéz feladat? Festeni nem festeném le.
m1garand
Ötlet Mc-nek:

makett.tk

m1garand
Ha airbrush-al festesz akkor jó hogy ha a tamiya saját akryl hígítóját.
acryl hígítók
tamiya_81040_acrylic_thinners_X-20A

makett.tk

stultus78
Desztiviz + egy kis alkohol és kész.A tamiya festékeimet szoktam ezzel hígítani.Az alkoholt azért szoktam belerakni mert így hamarabb szárad.De vigyázz mert ha sokat raksz bele akkor még a levegõben megszárad amennyiben pisztolyból fújod.

Ennek is lockolt már a bootloadere?

McFrost
Amúgy elméletben már megy, sokszor végig gondoltam, merre hány méter.
Érzem is, hogy menne egy elfogadható szinten, egyedül a szem az ami még sötét folt.

McFrost
Majd 😄
Tiger dio után, PzII után. Sõt van egy tamiya és egy academy figurám, na azok után 😄

Megvettem a Shermanhoz a hiányzó festékeket, de ilyet még nem használtam ezért van egy láma kérdésem. 😊
Hobby Color akril festék, kell-e hígítani, ha igen mivel?
Kellett volna hozzá rendelnem vmi speckó hígítót vagy vízbázisú festék lévén megfelelõ pl. a deszt víz is?

Hajrá!
Mikor kezdesz bele a festésükbe?

McFrost
Bódi Krisztián javaslatára beszereztem egy Alpine figurát a harkovi sztorihoz:

Hozzá jutottam egy másikhoz is, ez a saját munkája:

m1garand
Sorry, ez A/B/C.

makett.tk

üdv!

van valakinek tapasztalata a tamiya pzkpfw II. (ausf f/g)-vel kapcsolatosan?

Jómagam már több éve az Ebelin acetonmentes körömlakklemosóit használom, s azokkal semmi baj nincs. Egyszer, mikor az Ebelin elfogyott, énis vettem egy Caolát. Nem kellett volna. Ugyanúgy megmarta a mûanyagot nálam is. Azóta is bent van a szekrényben, s hogy maketthez a büdös életben nem lesz köze, az is biztos.
Használj Ebelint, az nem marja meg a mûanyagot.

stultus78
Dobj fel képeket hátha tudnánk segíteni valahogy.

Szóval a tettes a Caola márkájú acetonmentes körömlakk lemosó volt. 😛

Nagyjából lecsiszoltam a felületet, de vannak olyan kis területek, amikhez nem tudom hogyan kezdjek hozzá...

Sziasztok!
Helyzetjelentés BTR témában...<#smile>
A lakkot valószínûleg nem kevertem fel eléggé, mert most sokkal inkább félfényes, mint matt. Nem tudom, lesz-e erõm, kedvem újra lefújni... Amúgy ezen kívül minden kész, max. még a torony aljára teszek egy kis port, mert így nagyon elüt még a testtõl. Az alap ugyanott tart...<#smile>

m1garand
Aha szép, nyitnunk kéne gy makett boltot!

makett.tk

McFrost
Az automakett.hun 9500 a zvezda T-90! 😮

stultus78
Szerintem is Academi vagy Tamiya. Az elõbbi olcsóbb is. Egy ideig én se vehetek még Dragont 😊
Italeri általában a legelsõ mindenkinek (vannak közte brutál rosszak)

Jómagam is inkább az Academyt, vagy Tamiyát ajánlanám. A Dragon erõsen a haladóknak való.

m1garand
Szia!
A Dragon nagyon jó minõségû, de nagyon sok darabból áll. Gyakorlásnak Academy, Tamiya lenne inkább jó, szvsz.

makett.tk

Jah, egyébként egy Italeri márkájú M4A3 Sherman-ról van szó (1:35), de nem nagyon vagyok megelégedve a minõséggel. Rengeteg a sorja, az illesztéseknél néhol lyuk tátong, pontatlan. Kidolgozottsága viszont rendben van, de sok a babra meló vele.

A Dragon márkájú makettek milyen minõségûek?
Ha nem sikerül a Shermanon javítanom a problémát, lehet, hogy veszek egy PzIII-at a Dragontól, ebbõl meg csinálok egy roncsot...

A torony tetején van 2 kibúvónyílás és a körülötte lévõ terület a problémás. Ott vannak apró csavaros, szegecses megoldások, amiken látszik a festékeltávolítás eredménye. A sík felületek sztem nem okoznak gondot, azt lecsiszolom, ahol meg neccesebb oda teszek majd valamit...álcaháló, málhazsák...stb.
Este dobok majd fel képet a toronyról, meg megírom a lemosó márkáját is. 😄 (persze csak kínomban nevetek 😊)

Jagi
...persze csiszolás után 😊 Voltam hasonló cipõben egy Academy Jeep-pel. Azóta már az enyészeté , de nem lett annyira rossz, úgy is csak a plcra szántam. A géptetõ meg a szélvédõ találkozásánál az akril matt lakk összeveszett a Humbrol (akkor még csak az volt elérhetõ)keki-ével szoptem vele egy kicsit, mert volt ott pár szegecs, csavarfej + zsanér aminek ott kellett maradnia.

A lemosó márkája érdekelne engem is, hogy véletlenül se vegyek 😊

Jagi
Látni kéne, de sztem rozsda, meg fém, meg mocsok a megoldás^^

Te jó ég! Részvétem!
Milyen márkájú lemosó volt?

Sajnos a felhólyagosodást csak csiszolással fogod tudni eltüntetni. Esetleg még segíthet, ha egy éles szikével lefaragod, de csiszolni akkor is kell. Melyek ezek a kicsi részek?