Makettezés

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

m1garand
Ha már Feri bácsi is ezt mondja akkor tessék elhinni. Amúgy nem csak a ragasztó a lényeg hanem az a kis tûhegyû ecset ami a kupakjában van. Soha nem fogsz más ragasztót használni.

makett.tk

Az etil-acetátot nem használtam még, de Sanyinak igaza van: a Tamiya ragasztója jobb, és jobban használható, mint az eddigi, nem röpke pályafutásom alatt kipróbált bármelyik ragasztó.

Köszi! 😊

stultus78
Ez nagyon szép lett gratula.

Ennek is lockolt már a bootloadere?

<#smile>
Köszönöm! Van etil-acetátom, tudtommal az lényegében ugyanaz, legalábbis ugyanúgy alkalmazható. Amúgy akartam is venni, de most van jó ideig elég etil. A videókat megnézem. 😊

m1garand
Folytatás:

makett.tk

m1garand
Marci ha elfogadsz tõlem egy tanácsot, ilyen ügyes makettezõnek már kijár egy rendes ragasztó.
Tamiya extra thin ez egyik legjobban irányítható ragasztó. 4,8 dolcsi szállítással együtt (1075Ft !!!!!!!!!!!!). Aki kapja marja!
Példa az alkalmazásra:

makett.tk

Akkor várjuk a következõ képeket. 😊
Köszi, lesz majd 35-ös is... Egyszer. 😊

McFrost
Most kaptam az ímélt, hogy február közepén jön a T-90.

Daniel is válaszolt, rendes egy tag! Nála elfogyott egy limitált dragon king tiger, de tudna szerezni máshonnan, igaz drágábban.

"A 2. gól, az meg egy rossz hazaadást lelestem, aztán bevertem a sarokba, ahogy kell!" Kiss Tamás a 2011.07.21. EL: Tromsö- Paks 0-3 meccs után www.youtube.com/watch?v=Fljmh80MY-8

McFrost
Persze, ez csak olyan alapozás volt.

Nagyon szép a BTR, érdemes lenne megpróbálnod 35ben is.

"A 2. gól, az meg egy rossz hazaadást lelestem, aztán bevertem a sarokba, ahogy kell!" Kiss Tamás a 2011.07.21. EL: Tromsö- Paks 0-3 meccs után www.youtube.com/watch?v=Fljmh80MY-8

2. rész:

Ha minden igaz, ez az alkatrész kéne ide menjen, de nem jó az alakja...

Ez meg elvileg a Hasegawához való, pedig szinte teljesen jó az alakja. ha eltérés van, az szerintem az én hibám, de ebbe most nem mennék bele. 😊

Csináltam pár képet, én ezeket csinálom. 😊
A BTR alapja is majdnem kész, a földön még finomítok, hogy fû lesz-e rajta, azt még nem tudom. A fát is lefestettem, ez még elbírna egy 2. réteget. A névtáblája vagy sztirolra ragasztott papír lesz, vagy gravírozva lesz, de utóbbi sajnos elég drága szerintem... De erre még ráérek gondolkozni. Szolnokon megtekinthetõ! 😄

És akkor a Messzer:
Ezzel még nagyon sok dolgom van, pedig Szolnokra szeretném vinni...
Húzott szállal és pillanatragaszóval tömítettem az egyik fékszárnyat. Nem tudom, mennyire látszik, de egy jó nagy lépcsõ volt ott...
Stb. 😊

Több kép egyszerre nem jöhet, úgyhogy majd mindjárt...

Stultus78!
Nagyon tetszenek ezek a fegyverek!

McFrost!
Szépen haladsz! 😊 Azért a fal tövében a port remélem még összemosod az alappal, mert így nagyon "kontúros". (ha már mondta ezt valaki, akkor bocs...😊 )

igazából szinte bármi érdekel, ami 1:35 és maradék (lövegpajzs, felfüggesztés, futógörgõ stb.)...

m1garand
Nem rossz!

makett.tk

McFrost

m1garand
Képet!

makett.tk

McFrost
Szárított nyírfatermés szétszedve:

Gondolom nincs még lefestve.

m1garand
Mibõl van a levél? Az zöld az oké, de a sárga az fura.

makett.tk

m1garand
Sziasztok találtam egy nagyon jó webshopot. Paypal-al lehet fizetni.
http://www.affinitymodels.co.uk/
Nagyon szuper orvosi szike 4 Angol fontért. Link

makett.tk

McFrost
Elkezdtem a levelezést.

m1garand
Én kimaradok.

makett.tk

😄

kemszi2
pedig már készültem rá válaszolni, hogy még nem jött ki az új pecs makettezéshez <#idiota>
Ejj már, rossz topicba írtam. 😄 😄 😄

Meg tudnátok mondani, hogy a 4.11-es patchben mi lenne ez a "Track recording indicator"?

Random work
Valaki rendelne? Megérné összeállni?
Kinéztem EZT

Olyan napom volt, amitől Assziszi szent Ferenc gyerekeket rugdosna. Műkutyától, műkrokodiloktól nem kell megijedni, mindegyikben ember van.

m1garand
Leárazás a HLJ-n: Link

makett.tk

Üdv közöttünk!

"Akril festéket használok és ecsetet."
Milyen akrilfestéket használsz? Ha már ezt tudjuk, könnyebben tudunk segíteni.

Nagyon szépek a fegyverek!

m1garand
Köszi. Igyekszem, belerakni mindent amit házilag le tudok gyártani.

makett.tk

McFrost
Nagyon pofás dolgokat csináltok!
Ezek a mütyûrök nagyon élethûek, Grat!

Sanya! a T-34 nagyon fullos lesz! <#worship>

stultus78
Nma így már jobb lett 😊

Ennek is lockolt már a bootloadere?

m1garand
Akinek airbrush-a van nézze meg hasznára lehet:
Link

makett.tk

m1garand
Köszi!

makett.tk

McFrost
Napok óta azon agyalok, hogy kellene csinálnom egy kis hengerítõt a makettezéshez. Nagyjából már össze is állt a fejemben. Lehetne vele mondjuk csövet hajlítani lemezbõl, meg íveket....

Jagi
Kemény!

üdv!
van valakinek maradéka wespébõl, marder ii-bõl vagy pz ii-bõl? (a méretarány 1:35)

Sziasztok!

Találtam egy csere honlapot, ha valakit érdekel: www.swapping.hu
Sziasztok. Kezdõ makettezõ/modellezõ vagyok. Kaptam egy super puma helikoptert és kiszeretném festeni. Akril festéket használok és ecsetet. Az lenne a kérdésem,hogy hogyan kell használni a festéket mibe rakjam, hogy hígítsam, és, hogyan kell a modellt úgy lefesteni, hogy az szép legyen? A válaszaitokat elõre is köszönöm.

m1garand

makett.tk

m1garand
és............

makett.tk

McFrost
Nem vagyok regisztrált.

m1garand
Email Daniel-nek és válaszol.

makett.tk

McFrost
Ha a hobbyeasyn nincs valami azt beszerzik?

McFrost
<#eljen><#eljen>

m1garand
Szépen alakul. <#eljen>

makett.tk

m1garand

makett.tk

m1garand
Pici haladás. A szellõzõbe is megpróbálom utólag beépíteni a 2 lapátot. A kapaszkodókat is lecseréltem kész van a tartályt tartó bilincsek is. Próbáltam ragasztani de nem ment elõször is egy perc alatt se kötött meg, utána egy barnás szutyok lett, lekapartam és forrasztottam. Az oldalsó levegõ nyílásokat be kellet dobozolni mert egy nagy lyuk volt csak. Gyártanom kell egy pár fedelet, mint ami a tank felsõ sarkán van, így nem csak egy lyuk lesz ott.

makett.tk

McFrost