Makettezés

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Random_
Ez a kép nagyon megmozgatta a fantáziám:

Van egy romos PzIV-em és egy Zgkw 18t van Opel Blitz is, csak a trailer kellene. Vontatóval együtt láttam, lehet beszerzem.

Olyan napom volt, amit?l Assziszi szent Ferenc gyerekeket rugdosna. M?kutyától, m?krokodiloktól nem kell megijedni, mindegyikben ember van.

McFrost
MOst mi a vicc tárgya? 😊

"A 2. gól, az meg egy rossz hazaadást lelestem, aztán bevertem a sarokba, ahogy kell!" Kiss Tamás a 2011.07.21. EL: Tromsö- Paks 0-3 meccs után www.youtube.com/watch?v=Fljmh80MY-8

m1garand
Haha!

makett.tk

McFrost
Ne fárassz!!! Keress egy nyírfát és ott van rajta.

"A 2. gól, az meg egy rossz hazaadást lelestem, aztán bevertem a sarokba, ahogy kell!" Kiss Tamás a 2011.07.21. EL: Tromsö- Paks 0-3 meccs után www.youtube.com/watch?v=Fljmh80MY-8

m1garand
Honnan van ez a levélnek való, és nekem honnan lesz? 😊

makett.tk

m1garand
Küldöm, dobj email címet. Ha megjött addig ne végy semmit!

makett.tk

m1garand
Király! Csak a szõlõfürtök kellenek 😄 Csak azt a kékes levelet kend át légyszí! Lehetne benne 1-2 barna, száraz.

makett.tk

McFrost
Link?

McFrost
Felkerült még több levél és alapoztam is õket:

m1garand
Jelenleg 0,1mm-es lemezem van lágyvörösrézbõl, vagy félkemény sárgarézbõl. Általában 7x10cm-es, vagy 10x15cm-es lapokban kapható. A kisebb 400,-Ft, a nagyobb 800,-Ft-ba kerül. Z63 árai, ehhez viszonyíts, ha drágább inkább tõle veszek sok mást is árul ha lesz akkor adok listát is.

makett.tk

McFrost
Ezt tényleg szomorú! 😞
Színvonalas újság, de és minden bántás nélkül!!!!! ez a megbízhatatlan megjelenés sokak kedvét elvette.

gumikacsa
Akkor engem lehet megköveztek, de én azok közé tartozom, akik nem szerették az újságot. Eleleinte én is megvettem minden számot, a kezdetekben tetszett is, de az utóbbi idõben nagyon nem.

Ám hallottam egy másik készülõ újságról, de mivel ez kb. 1 éve volt, valószínûleg abból nem lett semmi.

Renault magnum http://kamionszim.hu

McFrost
Ez azt jelenti hogy 1600 fél méter. Akkor 1000 szerintem ideális ár lenne!

stultus78
Gondoltam hogy sajnos megszûnik.Itthon tényleg nincs jövõje ilyesminek.
De én is megpróbálok szerezni régi számokat. Amióta makettezek (KB2Év) nem sok 😊 de mindig megvettem ezt a lapot.

Ennek is lockolt már a bootloadere?

Ú, ez nagyon szomorú! 😞 Nagyon sajnálom! De vajon miért szûnik meg?
Szerintem én megveszem a régebbi számaikat is, mert eddig csak néhány van meg...

Bár nem tudom, ezen a fórumon hányan veszik (urambocsá', hányan ismerik) a Pro Modellt, de az elõbb olvastam, hogy bár az idén megjelenik négy szám, jövõre azonban megszûnik a lap. 😞

Nagyon szomorú vagyok. Ez az újság gyakorlatilag végígkísérte a makettezõ pályafutásomat, sok jó cikket olvastam el benne, némelyiket igen sokszor. Sok technikát belõle tanultam meg, s gyakran amiatt vettem (vagy nem vettem) meg egy makettet, mert az újságban jót (vagy rosszat) írtak róla. Ehh! 😞((

m1garand
Köszi, akkor nem tudom használni. De Feri örülni fog neki.

makett.tk

m1garand
Ezek a drága árak: link

makett.tk

stultus78
Ha offset nyomólemez akkor alumínium egy nagyon vékony mûanyag réteggel.
nálunk ilyen vékony nincs sajnos 😊

Ennek is lockolt már a bootloadere?

McFrost
Modellezõ a fickó, szal képben van, jobban mint én, mert perpill fogalmam sincs mi mennyibe kerül.

Hú, azt most nem tudom megmondani Neked.<#nemtudom> De ha hazajött apukám, megkérdezem. Annyi biztos, hogy nem réz.

m1garand
Marci, mibõl van ez a nyomdai nyomólemez? Réz, vagy más? Mert forrasztani szeretném.

makett.tk

m1garand
Ügyesen alkudj!

makett.tk

McFrost
5 vagy 6 méret van, holnap megyek tolómérõvel megmérni és alkudni. Sajnos pénzbe kerül nekem is ha kell 😞

m1garand
Kicsit vastagabb nincs?

makett.tk

m1garand
Nem kell sok, amennyi még neked nem probléma. Csat és pánt lesz belõle.

makett.tk

McFrost
Csak azt láttam messzirõl, hogy rá van írva 0,25, mondom király ilyen kell, megfogtam milyen vastag azt mindjárt szarrá is gyûrtem, mert 0,025 😄

Ha nem kell nagyon sok, ingyen.

m1garand
Finom lesz.

makett.tk

m1garand
A 0,15-ös érdekel, mennyiért? Küldöm Ferit 😊

makett.tk

Ok, köszi, a maszkolás ment, nincs kedvem 1 négyzet millimétert sem feleslegesen csiszolni. 😛
a puttyot én nem hígítottam, valszeg ez volt a baj, de kipróbálom ezt a kókusztejes fülpikkálót.

A Makettinfo-n mostanában nem vagyok olyan aktiv, inkább csak olvasgatok, az org-on meg már fent vannak a cuccaim.
Tényleg, én meg nyomdai nyomólemezbõl tudok szerezni 0,15mm-est, meg van itthon 0,3-as is. Akinek esetleg kellene, tudok adni. (itt fõként debreceniekre gondltam, esetleg Ferin keresztül. 😉 )

m1garand
Wáááááás, hol? Az már fólia. 😊

makett.tk

McFrost
Lehet tudok pénzért sárga réz lemezt, ha jól láttam van még 0,025 mm-is!

m1garand
És ott van még a makettinfo csere-bere topikja

makett.tk

m1garand
Rakd fel nyugodtan, majd Greg kitörli ha gondja van valakinek vele.

makett.tk

Hát persze! 😄D

m1garand
2. Volt már olyan, nem szólt senki. Amúgy a szerzõdést te is elolvastad. XD

makett.tk

"egy fülpiszkálóval felviszed az anyagot a felesleget azonnal vissza mosod. "
Apróbb javítás: nem kell azonnal visszamosni. Ha akarod, egy hét múlva is szépen le tudod mosni a felesleges, megszáradt tömítõt.

m1garand
Ha ezt veszed örökre kókusz szagú lesz a shermanod. Én is így jártam a Patton-el még mindig kiwi szagú XD.

makett.tk

m1garand
Amúgy van 'gyurma' tömítõ is milli putty a neve. Két komponensû össze kell gyúrni, gyurmaszerû de nem könnyû vele bánni. De ha a helyén van betonkeményre köt.

makett.tk

m1garand
Képet tölts fel, úgy jobban tudunk segíteni!

makett.tk

m1garand
Ötlet amit nem akarsz összekenni azt MASZKOLD KI! A putty izét is meg lehet "hígítani" az ebelinnel tejföl állagúra és egy fülpiszkálóval felviszed az anyagot a felesleget azonnal vissza mosod. És belülrõl is kéne maszkoló, hogy ne kelljen belekenni egy vedernyi anyagot.

makett.tk

Valakinek esetleg nincs fölösbe 2db (felsõk) Bf-109-hez való hevederje? Elég sürgõs lenne...

Ja, és egy kérdés: ezen a fórumon esetleg lehet hirdetni eladó cuccokat?

😊
Nincs mit!

Köszi!
Akkor este beugrom és veszek egy kókuszosat, talán elnyomja a putty rettentõ szagát. 😄

Igen, erre tökéletes jó az Ebelin. Ilyet keress a Rossmannban, vagy a DM-ben (bár valószinüleg máshol is kapható):

Többféle illatban kapható, így a színe lehet zöld, narancssárga, kék... stb, de a használhatóságát ez természetesen nem befolyásolja.

Akkor valszeg valamit nem jól csinálok. 😄
A lényeg, hogy a mostani megszáradt pasztát, el kell tüntetnem és úgy felhordanom az újat, hogy a lehetõ legkevesebbet kelljen csiszolni, mert nagyon szûk a hely.
Az Ebelin az k.lakklemosó?

"Lehet, hogy a gyurma jobb lenne erre a célra? "
Ezt az ötletet gyorsan felejtsd el! 😊
A gyurmának ugyanis megvan egy olyan kellemetlen tulajdonsága, hogy évek múlva elkezd kifolyni a helyérõl valami zsíros szutyok.

Az Italeri tömítõpaszta is ugyanolyan gyorsan szárad. Vagy kis mennyiségben adagolod a helyére az anyagot (azaz nem próbálod egy vastag rétegben rákenni), vagy meghígítod Ebelinnel. Ettõl a paszta szépen kenhetõ lesz. Ekkor is gyorsan szárad, de talán némileg lassabban.
Hidd el, a Revell tömítõpasztája igen jó cucc, a nagyok közül is sokan ezt használják.