69149
98a2ea10-f187-4148-a03d-25b6020db8a7.jpe
  • lac coo
    Takom MAZ 537 , 1/72 ...

• lac coo
  • McFrost
    Nyírfa, levelek nélkül.
  • McFrost
    Szépen toljátok!
    Nálam véget ért a nyári szünet, újra indulnak a fák ezerrel.
    Elkezdtem festegetni a nyírfát: képek az elején.
  • kemszi2
    ez oda-vissza megy szerintem , én meg a ti munkáitokkal vagyok vakon :D
    egyébként szösz mindig kerül bele, de a 2000-es vízpapír plusz polír ápol és eltakar,de legalább is halványít
  • lac coo
    MAZ537 kerék 1/72 :

• lac coo
    Én mindig csodálom a polgárisok makulátlan festését...
    Nálam egy-két szösz mindig belemegy :)
  • kemszi2
    Az új kedvencem pedig a Zero lakk:Konkéretan ez
    Baromi jó fénye van már alapból, és jól polírozható...
    Ezen a képen annyira nem látszik:

itt viszont igen(egy 1:18-as Subaru modellt alakítok át fele, több között új fényezést kapott)
  • kemszi2
    Valahogy én is így vagyok vele, bár én szeretem csinálni, illetve látni hogy alakul át egy sima egy színű karosszéria.
    Viszont eddigi tapasztalataim alapján nagyon nehéz dolgozni ekkora méretű matricákkal, amit ennyi felé alakra kell hajlotani mint pl az orr részén lévő Martini csík. A hasegawa fele lancia delta hf integrale esetén egy oldali matrica az orr részen kb 30-35perc. Végtelen cikusba megy a simogatás lagyitozas hajszaritozas, és végén biztos hogy elfog szakadni repedni valahol, vagy meg marja a lagyito. Ennél kb 10perc se volt ugyanez én is meglepodtem, és úgy kifejezetten élveztem csinálni. Gyakortilag szinte majdnem hibátlan lett
    Utoljára szerkesztette: kemszi2, 2019.08.25. 09:35:40
  • lac coo
    Én alapból rettegek minden matricától, hál istennek nem sokat kell használnom, de az a makettező legnagyobb ellensége ! :D
  • kemszi2
    egy kis lancia delta s4
    meg kell mondjam,nagyon elégedett vagyok a matricákkal, ilyen jóval én még nem dolgoztam....vékony,ennek ellenére nem szakad el már a legkisebb mozdulattól, alapól nagyon jól fel veszi a formákat, emiatt csak a "bonyolultabb" formáknál kell lágyítót használni. Öröm volt vele dolgozni, és végre nem kell azon filózni hogyan próbáljam eltüntetni az esetleges szakadásokat :D
    Dolgoztam már olyan carbon matricával ami eltört ha megpróbáltam egy letörésre hajlítani , és nem győztem lágyítózni meg hajszárítózni hogy felvegye az adott alakot...

• Microbacchus
    Köszi!:)
  • lac coo
    a matricát fedő fényes lakkra tennék egy réteg matott, úgy könnyebb lenne festeni ...
  • Microbacchus
    Sziasztok!

Az itt látható Sherman-t készítem épp, és belefutottam egy problémába. Le van alapozva, és rajta van az alapszín is, de lesz rajta egy az Op. Husky-ra előírt terepszín is (Earth Yellow), amit úgy kéne felfestenem, hogy részben takarja a regisztrációs számot, ami viszont matrica (ráadásul a Dragon elrontott benne egy számot 0 van 9 helyett, ilyen reg számú Sherman pedig nem is létezett...).

A kérdésem, röviden az, hogy melyik a jobb sorrend: A. fényes lakk, matricák, lágyító újra, második fényes lakk, majd szabad kézzel a soft edge terepszín (amit elég "csúnyára" kéne készítenem, mert a képek alapján elég rondán festették fel az eredetiekre is) B. szabad kézzel terepszín, fényes lakk, matricák, lágyító újra, második fényes lakk, végül a matricákat formára vágom, és megpróbálom úgy vágni, hogy a terepszín határon már ne érjen át (ez mondjuk a soft-edge miatt nehézkes, jobb lenne, ha részben lenne áttetsző rész is (nagyon nagyok ezek a regisztrációs feliratok, képek a linkben, szépen nézne ki, ha hol előbújnának, hol lefestve lennének az Earth Yellow-val, plusz lennének az EY alatt még részben átlátszó részek is), de ezt ezzel a sorrenddel nem tudnám megoldani. Minden az A. sorrend mellett szól, csak fogalmam sincs, hogy lehet-e fényes lakkra festeni, vagy a második lakkréteg legyen matt, és fessek arra? Mi ilyen esetben a bevett sorrend?

Köszi!
  • quatlander
    wow
  • ximix #68609
  • lac coo
    Kis WOT tigris. Nem a legjobb készlet, lánctalp véletlenül sem ér össze, nem is kinlódtam vele , nekem jó lesz a fiókba :) 1/72.

• Glpetyus
  • McFrost
    Nagyon baba!
  • lac coo
  • lac coo
    Hu, ez fasza !! Miből vannak a kis lelógó ágak ??
  • McFrost
    Végre elkészült a nyírfa is, nem kis meló van benne.
  • zsgaby
    Ez igen, gyönyörű lett!
  • Glpetyus
    nagyon jó,gratula!
  • McFrost
    Kib@sz@tt gyönyörű, imádom az ilyen gépeket!
  • lac coo
    Tractor wip, hétvégén kész ... Nem egy kiállitási darab, undorito ez a Heller .....

• Glpetyus
    én is csináltam pár hónapja ,teljesen jól müködik
  • lac coo
    Tuti ! Egyszer én is akarok egyet...
  • McFrost
    Csináltam egy fűszórót, tök primitív és max. 2-3000 ft.
    aldiban 1300 ft volt a légycsapó.
  • lac coo
    Én egy Heller traktorral küzdök..., agyrém ... ! :DD
  • Glpetyus
    gyááááá
    mik kijöttek ,mióta nem néztem makettes oldalakat ,ez + s1
  • kemszi2
    nagyon kíváncsi vagyok a végeredményre .

A Ferrarim éppen ott tart ahol el szoktam kezdeni foglalkozni egy új készlettel az aktuális mellett, hogy a festékrétegeknek legyen idejük rendesen "kiszáradni". A sok dobozom közül egy viszonylag újdonságra esett a választásom. A Beemax Lancia Delta S4-esre, hogy teljesen legyen a kép megvettem anno hozzá a opciós készletet is benne sok fotó-maratott alkatrésszel és méretre szabott kevlár matricákkal. Jó mókának ígérkezik ,elég részletes kit.

Kíváncsi vagyok a minőségére mivel ez az első Beemax készlet amit csinálni fogok(be van tárazva belőle még az Audi S1 és a 935-ös Porsche, de a Lancia a favorit )
    Így első körben a karosszéria elemeknél nincs nagy gond, van sorja és "szívódási üreg" is de nem vészes, pl a hase ferrari sokkal rosszabb volt.
    Közbe feltaláltam a spanyol viaszt, elkezdtem becsiszolás előtt alkoholos filccel megjelölni a hibákat, így csiszoláskor ad egy kis segítséget hogy eltüntessem. Amíg egy pötty is marad belőle a sorja mentén addig dolgozni kell rajta
  • McFrost
    Mint mindig!

Nálam pedig készül a nyírfa is: https://photos.google.com/share/AF1QipOImN-M2WPZqTbR9ZUDAUHEpWD34fxvDj30UCPn7-UCzF80zTZfxkwScvwLj76d5Q?key=elVrU19UWk1GM21vS09WNTBwdk1mUWhLQUhmeGtn
  • kemszi2
    ÉN most egy Hasegawa Ferrari 348-ason munkálkodom:

• kemszi2
  • Glpetyus

• McFrost
    Hársfa lombja is ok.
  • McFrost
    Fészbúkon keress rá Bató Zsoltra, Ő a legnagyobb faépítő és a legjobb is egyben! Rendszeresen gyárt fákat és a felesleget el is adja 2-3000 ft-ért.
  • Glpetyus
  • zsgaby
    1/87 (H0) méretarányban vannak készen szép fák vasútmodellezéssel foglalkozó oldalakon találsz.