Makettezés
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
(MM fekete: 3-4x belemartottam uvegbe a 4-es ecsetem...azt lemostam egy uvegcseben..agtam hozza kb 3x anyi higitot, amig ugy nem folyt mintha tiszta higito lenne...kozben az asztalomon levo "munkalapon" (feher lap osszefujva...usszefirkalva...szal ilyen mindenre jo lap) huzgalva ecsetvonasokat, hogy ha mar szep egyenletes "atlatszo" feketet huz a 4-es ecset akkor mar jo...)
HARCRA! HARCRA! Reszket a gyáva! HARCRA! HARCRA! Folyjon a vére! Hulljon a rómaiak feje, Villogtasd kardod Keve!
HARCRA! HARCRA! Reszket a gyáva! HARCRA! HARCRA! Folyjon a vére! Hulljon a rómaiak feje, Villogtasd kardod Keve!
), Modell Master fekete , 1:3-as higitasban..bekeverve uvegcseben...percenkent felrazva, mert irto gyorsan leul a "slejm" az uveg aljara...es ha nem raznam fel..3-4 perc mulva mar csak szinte feketes higitot kenegetnek..de igy feketelé 😉)HARCRA! HARCRA! Reszket a gyáva! HARCRA! HARCRA! Folyjon a vére! Hulljon a rómaiak feje, Villogtasd kardod Keve!

(megfogadtad a kartonos tanácsom vagy eddig is tudtad hogy fehér karton a baró fényképhez😊?)

en is eleg sokat sikaltam kerozinnal a raegett APG olajat a gondola lajarol

elmentem es megneztem a makettet...(Mert szarnyon a hidraulikanyilasoknal azert szokott egy kis APG olaj kifolyni..es az latszik is..)
De mar igy is olyan "koszosnak" tunik..nincs "szivem" meg jobban osszekoszolni... 😛
(szerintem ennek az az oka hogy ez a tipus igen nagy sebessegel kozlekedik..leszallosebessege is joval magasabb mint mas gepeknek..es egy bizonyos sebesseg utan mar nem tudj ratapadni a feluletre az olaj, mert az oriasi legaramlat "letepi"...bar ez az en kis "elmeletem"... mindenesetre az teny, hogy amit lattam gepet azon uzemszeru folyasok nem voltak (pl mint Mig-29 hajtomugondola alja), csak fuggoleges folyasok..amiket az "ido vasfoga" rakott bele...pl eso kimosta szepen evek alatt a zsirt..es lefolyt a gep oldalan...)
Sar nemigen szokott rajta lenni
Ott az utolso elotti kep, azon latszanak a panelilleszteseknel az "olajos foltok"...mit dolgoztam trpplanullas ecsettel mire azokat a tobbszar kis foltot felvittem 1 milis nagysagokban...
(nem latszik jol mert ezust a makett..szabad szemmel jobban kivehetoek...kifejezettem koszosnak es elhasznaltnak tunik a gep! (foleg a koszolas elotti "steril" kinezetehez kepest)
De nincs rajta semmi kosz?HARCRA! HARCRA! Reszket a gyáva! HARCRA! HARCRA! Folyjon a vére! Hulljon a rómaiak feje, Villogtasd kardod Keve!
Ez az "ujkori" szamitasaim szerint...
(osszesen van vagy 30-40db...amit meg eddig eletemben csinaltam az ugy 50-60db lehet a kezdetektol fogva)
sajnos mint az tobb kepen is latszik a kabinteto igen vastag es torzit
..es jobban megnezve a matricak is jol elkulonithetoek (ennek oka hogy vegulis ne mmertem a Humbrol 56-osat lelakkozni, nehogy feloldja...mert akkor beledoltem volna a kesembe...(az alu szin Gunze..az birta volna...de abbol van a legkevesebb a meketten)...
(jol latszik ezen a parnappal ezelotti kepen😊
(illetve ezen hogy anyira nem is feltuno mas szemszogbol(Svanc), illetve latszik masikon (orr)😊

Rendeltem homokit 72-es repteret...meg kene hozza csinalni...
Kene egy letra is..meg egy tepsi is 😛...
De mar azon filozom hogymivel folytassam..Su-7 esetleg, vagy a Su-15...vagy a Mirage 2000????????
Vagy netan a Su-27-el?
...de a 48-as Su-7BKL fel ehuzok....olyan szep nagy (30 centi hosszu 😛)

Tényleg, lenne egy kérdésem. Tudtommal készültek magyar harckocsimakettek. (Toldi egészen biztosan). Hol tudnék hozzájukjutni? Minõség nem érdekel. 😊))
De pontosan mennyire is terheli ez az osszeg meg pl a nemet vagy angol makettezoket?...par euro..miaznekik...
...es valljuk be nem is a magyarpiacra gyart egyik makettgyarto sem! ( aka szarik rank mind...jogosan)
(Viszont kijon/jott az 1/32-es Su-27-esuk!! Gyonyoru lessz az elozetes kepek alapjan!)