Makettezés
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Mindenesetre barátom utólagos javítás címén (könyörgöm, ne kövezzetek meg 😄😄😄) tömény alkoholban megfürdette az egész makettet, kimosta, megint fürdette, aztán hajrá neki újrafesteni...
De biztos van rá valami biztonságos módszer. Esetleg a lakktól nem látszik ez kevésbé? (nekem nem 😄DD Ettõl függetlenül másnak lehet van jó receptje)
Intel™ Pentium™ 8 @ 7388 MHz | 8192 MB™ 1200 MHz Samsung™ RAM™ | ATI™ Radeon™ X4400 XT @ 4096MB RAM™ [™]™ (levédve)
Egyébként szokott valaki ecsettel dolgozni?
Intel™ Pentium™ 8 @ 7388 MHz | 8192 MB™ 1200 MHz Samsung™ RAM™ | ATI™ Radeon™ X4400 XT @ 4096MB RAM™ [™]™ (levédve)
Sivatagi tigris mintás challanger-hez kell. Ilyen festés.
(igazabol mintazathoz valo a gyurma..aprobb dolgok kimaszkolasahoz inkabb maszkolo folyadek vagy szallag!)
(Amugy csak ez az egy ami cuccom van.)
utana kell nezni...
(mellesleg ha kicsit elvaltozik a szin az meg nem tragedia..max olyan lesz mintha koszos lenne a felulet 😉)
(en regen voltam kolok, az en idomben csak 1 fele barna gyurma letezett ami ugy ragadt mint a franc...)
De manapsag biztos hogy lehet kapni olyan gyurmat is ami nem ragad!
(..epp nem regen beszelgettem egyik tanito ismerosommel aki meselte hogy mar olyan gyurmak is vannak amiket ha veletlen lenyel a gyerek (ala megzabal 😄)semmi baja nem lesz!..es ezek az ujfajtak mar nem szaradnak ki mint regiek...es nem is ragadnak koszolnak ossze semmit (pl gyerek ruhajat!)...)
A gyurma jonak tünik. Ha azzal csinálom akkor ha a lefestett részre teszem, nem lesz valami szín-elváltozás (a zsír miatt), vagy, ha koszos lesz valahogy a már lefestett rész azt hogy kell tisztitani? (vagy biztos nem lesz koszos?)
(scaleworkshop oldalan minden modszerrol van video es how to..de mashol is talalni ilyen leirasokat)
Elmesz Fabulis weblapjara vagy a jatek-makett.hu-ra es veszel maszkolo folyadekot vagy maszkolo szalagot (ez utobbibol van nagy tekercs is..nekem van gunze folyadek, es 6 es 10 mm-es Tamiya szalag). Vagy szepen elslattyogsz jatekboltba es veszel olyan gyurmat ami nem ragad!...
Gyurmaval is nagyon szepen lehet maszkolni! (tobb video es "how to" van a neten errol a modszerrol is.)
(Fabulisban tobbfele maszkolofolyadekot es tobbfele szallagot/tekercset arulnak...en neten rendeltem toluk mar tobbfelet is)
Én igazából arra gondoltam, hogy lefestem az egészet (némi kihagyásokkal, ahol majd a másik szín lesz, és valami maszkoló folyadék segítségével csinálom meg a terepmintát. Ezzel csak az a gond, hogy ahol voltam makettboltokban eddig ott nem volt ilyen. Mert maszkoló-szalag (asszem igy hivják) azzal a kis jelzések festése oks, de ebbõl nem kimondottan lehet terepmintát vágni.
Amugy nagy felületre való festékszoroval kellene megcsinálni (az ami olcso).
Más.
Köszi Ghoost, csak úgy érdeklõdés szintjén voltam rá kíváncsi. Most még tisztességesen festeni kell megtanulnom, nem vizezni. 😊
(igazabol jol el fe tudom mondani..ezert a legjobb ha mindenki megnezi videon a Hyperfcale - Fcaleworkfhop-jaban)
A lenyeg hogy a mintat "kimafzkoljak" papirdarabokkal..de nem ragafztjak mindenhol oda rendefen igy a fujafnal a legaramlat "lebegteti" a mafzkpapirt ef igy ala if megy... 😛
HARCRA! HARCRA! Reszket a gyáva! HARCRA! HARCRA! Folyjon a vére! Hulljon a rómaiak feje, Villogtasd kardod Keve!
(igazabol jol el se tudom mondani..ezert a legjobb ha mindenki megnezi videon a Hyperscale - Scaleworkshop-jaban)
A lenyeg hogy a mintat "kimaszkoljak" papirdarabokkal..de nem ragasztjak mindenhol oda rendesen igy a sujasnal a legaramlat "lebegteti" a maszkpapirt es igy ala is megy...
HARCRA! HARCRA! Reszket a gyáva! HARCRA! HARCRA! Folyjon a vére! Hulljon a rómaiak feje, Villogtasd kardod Keve!
Nagy nyomas es sok gyakorlas kell hozza!
(az biztos hogy egy komolyabb cuccal sokkal konyebb megvalositani mindent amit szeretne az ember)
Én láttam a Fabulis galériában (szentendrei ut) nagyon jo vizet, érdemes ott érdeklõdni.
Nagy felületre való festékszóróval hogy csináljak terepmintát (1:35 harckocsi)?
IPMS USA 2004 (A teljesség igénye nélkül...)

Dieu me pardonnera, c\'est son métier! (Heinrich Heine) ja meg: http://spaces.msn.com/placehq/photos/
...csak a negyedét tudnám megcsinálni...
Bár mintha kicsit olyan "mindent-bele-akarok-rakni" lenne.