Makettezés

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Seaweed
Szepek...bar nekem a kek subaru csak arany felnivel fekszik..amugy tenyleg nem rossz magaban a felni<#wink>
geronimo77
új felnit raktam a Subarumra:

Meg a Golfra is:

A Golf különlegessége még a sötétített ablak és a kékített szélvédõ

Geronimo\'s garage - www.gportal.hu/portal/geronimo

geronimo77
Én is azt használtam és nem volt vele bajom. Óvatosan kell fújni nem úgy mint egy eszetlen és akkor nem lesz baj. Ami még egy fokkal jobb az a Gunze spray lakkja. Ugyanolyan fényes és a matricát sem bántja

geronimo77
ÁÁá!!!<#ejnye1><#ejnye1>
sokkal jobb lesz tõle. Csak a minden festéket a megfelelõ lakkal kell lakkozni. És kerülni kell a Revell és Modellmaster és Humbrol olaj lakkjait

Törölt felhasználó
Ez nagyon szép. <#eljen>
geronimo77
Naná!

modellmaker
Mosonmagyaróvárra megy vki?

HARCRA! HARCRA! Reszket a gyáva! HARCRA! HARCRA! Folyjon a vére! Hulljon a rómaiak feje, Villogtasd kardod Keve!

Fényes revell festékeket alapossan fel kell keverni és rázni.
Ha napon hagyod 1 nap alatt megszárad.

fifi
Ecsettel festettem pár apró alkatrészt/Ferrari Enzo/...
Miért lehet, hogy 2 hét alatt sem száradt meg 100%-osan? Ha hozzáérek kézzel, gyengén ragad 😞

Humbrol és Revell festékekrõl van szó

Extreme¤Noise¤Terror -ANOTHER WAY- Viharsarok fastcore Két perc alatt értek én mindenhez...

Hali kollégák😊
Én is egy lelkes makettezõ lennék, be is linkelem egy diorámám részletét:

Seaweed

Fefe
POnt ezért nem lakkozok semmit 😊 Mert félek,hogy hazavágja a fényezést

kbx
Én azzal megszívtam! Felgyürte az alatta lévõ olajos festéket, meg ha véletlenül sokt fújsz akkor feloldja az alatta lévõ tamiya sprayt is!

I don\'t wanna war, I just wanna peace! Yeee come on!

modellmaker
Meg talán még a Tamiya flakonos spray lakkjai. Nekme nincs de hallottam már hogy dícsérték.

HARCRA! HARCRA! Reszket a gyáva! HARCRA! HARCRA! Folyjon a vére! Hulljon a rómaiak feje, Villogtasd kardod Keve!

modellmaker
pontosan! 😉

Seaweed
Testors lakkok-at komalom...jo nagy uvegben egesz jo aron...nagyon sokaig eleg...
..es a fenyes lakk..hmm isten! 😉
Ok, köszi!

Glpetyus
Én beszoptam vele 😄

modellmaker
Szerencsére nekem nem volt vele dolgom, csak mondták. 😄

Glpetyus
Mint az állat 😄D

modellmaker
De nehogy Humbrollal!!!! Az besárgul!!!!

Glpetyus
Matt-lakkal

Hogy lehet "mattítani" a felületet hogy a szín ne nagyon változzon?

DJ Skyline
LOOOOOOL

DJ Skyline
nem mindenki helikopterszakértõ' bázé'!😛PPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPP

Glpetyus
😄DD

Seaweed
Glpetyus
<#puszi>

Seaweed
<#integet2>
modellmaker
😄😄😄

Glpetyus
Ehhh...kijavította...
<#banplz>

modellmaker
Jóh ok. Nekem bõven elég a 2 bar (sok is) de nem is festek német kukacokat 😄

Seaweed
Nem tudom mirol beszelsz?! <#mf2>
Glpetyus
1/71 méretarány? 😮
Azokat direkt NEKED csinálják mi? <#mf1><#vigyor>

Glpetyus
Azaz 😄DDD

Seaweed
Mostani 2 baros kompresszorom neha keves..ugy 4 bar lenne az optimalis....
De alltalaban a "csucs" kompresszorok 6bar-t adnak le (az meg plane jo).

..es hogy mihez? Minnel nagyobb a nyomas annal vekonyabb csikot tudsz fujni...es csak egy peldat felhozva nagyon nem mindegy mondjuk 1/72-ben ha nemet masodik vilaghaborus "kukacosat" akarsz fujni!!!
modellmaker
ezt jól megaszontam...

modellmaker
Jó az! Nekem Airline kompresszorom van, azon is hûtõgép motor a kompresszor. 😊 Meg van hozzá egy tartály is. <#hawaii>

Seaweed
Csak nem Aerograf? 😉) Az nem is volt olyan tre cucc! (sot!)
modellmaker
De hol kell neked a MAKETTFESTÉHEZ 6bar nyomás?????????

modellmaker
😄DDDDDDDDD "megóggyuk ócsóba"

Seaweed
Szerintem a JO kompresszor a draga. ami lead 6 bar korul az 100K. De ma mar szerencsere egy Badger pisztolyhoz is konnyu hozzajutni, es ugy 20-50K az ara.

Tapasztalataim szerint jol ki lehet jonni ugy 50-60K-bol es akkor van egy egesz jo pisztoly-kompr. combod 😉
Glpetyus
Meg egy hütõgép motor volt a kompresszor 😛

Glpetyus
Vette a faszom.Hülyének nézel?
Egy 5K-s ruszki pisztolyal nyomtam 😊

modellmaker
Akkor szar helyen veszed. 😄

Glpetyus
Már mér lenne? 😊
Gyakorlatilag 5 éve nem makettezek (1 hajót+egy autót leszámitva),de már akkor láttam 90K-ért 1 db pisztolyt.

modellmaker
"Egy jó cucc 100K is lehet..." mi ez? Ipari festékszóró? 😄

Glpetyus
Jó lesz az ecsettel is...
De ne vízbázisut használj szvsz.
Fogj egy nagyobb mûanyag darabot és próbálkozz a festéssel.Próbálgasd hogy mennyit higíts rajta meg ilyenek....látod majd,mikor jó.
Meg ne dupla 0-s ecsettel festegesd az 1/32-es makettet...Persze ne is telihengerrel 😄
Ha meg le tudod fujatni,akkor fujasd.
Egy jó cucc 100K is lehet,de persze olcsóbban is ki lehet jönni.

bigfoot
II.vh repülõket szeretném lefesteni!
a jól látható felületeket fújassam?mennyi egy ilyen fújó cucc?

modellmaker
Nem bazd+ amerikai! <#idiota>