69150
98a2ea10-f187-4148-a03d-25b6020db8a7.jpe
  • DJ Skyline
    nagyon már nem lehet szerintem...ez így sikeredett,lekellett volna maszkolni a körülötte levő részt celluxxal (nem túl jó különben a cellux),vagy ragasztószalaggal...
  • DJ RUSH99
    köszi

a gondom most az,hogy a díszlécek festését elba*tam.. nem sikerült jó a maszkolás és nem szép a vonalak széle! tudja vki hogy lehetne orvosolni? (kis segítség,hogy a díszléc festése alatt nem a kasztni színe van,hanem 2 réteg lakk)
  • Seaweed
    Belekezdtem a Commando Jeep-be....es mivel nem ugyakarom megcsinalni mint ahogy azt az SAS kommandosai hasznaltak (es amilyen allapotot a makett mutat gyarilag), hanem az eredeti nagy szelvedot leboritva, hatul kozepen egy allvanyon egy M2, es az iker angol geppuskakat elhagyva...azaz konnyu felderitonek akarom (ugyebar ezen fognak az elhagyott Vadasztigrishez erkezni a jenki katonak majd a dion)...

Szoval kerdes: kis homozsakokat akarok csinalni amik elol a hutot vedik(egymasrarakva heggesztett femlapok altal a helyukon tartva), es pl amire a szelvedo le van boritva! Erre 5let megoldas valakinek?!
  • Puntigamer
    re5pect:)
  • Csoder
    ez a lényeg :) Miguel Jiménez is megmondta..
  • kemszi2
    szép lett a festés(bár nekem ez a piros nem igazán tetszik)
  • DJ RUSH99
    köszi én nagyon büszke vok rá! tudom h van jobb biztosan,de én maximálisan meg vok elégedve magammal!
  • Csoder
    egészen jól néz ki
  • DJ RUSH99
    kép1

kép2
  • DJ RUSH99
    én kb így csináltam a bmw kasztniját,és meg kell mondanom,eszméletlen szép lett! közrejátszott a lakk meg a polír is,de akkor is! eddigi legszebb festésem
  • Puntigamer
    kertesház rulz:D
    köszi szépen az infot,de sztem festés után is rámegy egy polírozás, mert akkor lesz igazán szép egyenletes a szín meg minden, arra lakk, aztán lakk is polírozva, sztem így lesz frankó, dehát majd kipróbálom, csak sajna 7000 ftos mulatság ha elbaszom a kasznit:D
    rendelni szeretnék a scale auto style-ról, hogy a fenében kell?
    hogy kell fizetni? oda van írva hogy egyéb országokból rendeléshez keressen meg e-mailben meg is kerestem, de nem válaszolt:(
  • DJ Skyline
    alapozó nem minden esetben szükséges,csak akkor ha nagy átalakítás van a kasztnin,meg sokat tömítettél meg ilyenek...ha csak 2 visszapillantót ragasztasz rá,akkor nem kell,hanem rögtön az első szín,majd ha szükséges még1,és még1,és még1 réteg...aztán lakkozol majd polírozol,ha jól tudom!
    tesáh festés,lakk,polír
    ja,mielőtt lefúlyod érdemes meleg vízben megfürdetni a kasztnit,hogy zsírtalanítsd,vagy áttörölgetni egy alkoholos ronggyal...de én inkább fürdetni szoktam szappannal!:D olvastam,hogy nem szabad utánna megtörölni,mert így feltöltődik statikusan,és jobban vonzza majd a porszemcséket,és festés utáni száradáskor nem a legjobb ha beleszárad a por...persze nagyon finom (2000-es) polírpapirral kilehet csiszolni a kasztniból...szal ha tudod akkor tedd ki az ablakba,vagy a kertbe száradni mosás után,aztán lehet fújni...amikor szárad tedd be mondjuk egy cipősdobozba,vagy ha befér akkor a makett dobozába,így ellehet kerülni a kósza porszemcséket!:) ha kertesházban laksz,akkor meg eleve érdemes kiülni a kertbe és ott fújni a kocsit,aztán ott hagyni,ott nem porosodik,sőt még gyorsabban is szárad a széltől

én így csinálnám,aztán lehet máshogyan csinálná,vagy más módszerei vannak
  • justin
    Nekem is van egy ilyen, nagy felületekre pont jó :)
  • Puntigamer
    ja igen, ti hogycsináljátok hogy nagyon zsír legyen a kaszni? gondolom megy rá alapozó, aztán festék, és lakk előtt jön a polír vagy utána?
    szal alapozó,festék,lakk,polír?
    vagy alapozó,festék,polír,lakk,polír
    vagy alapozó,festék,polír,lakk
    leszoktátok festés előtt tisztítani a valamivel a kasznit? ami pl zsírtalanítja vagy ilyesmi? olvastam olyat is honlapon, hogy vizes polírpapírral átmegy rajta a fószer, és csak arra jön az alapozó...
    thx a helpet
  • Puntigamer
    megvettem a fújókám:D
    Móricz Zsigmond körtéren van egy egész korrekt makettbolt, ott vettem 2990 ftért:)
    Amire nekem kell arra sztem jó lesz...

Nem márkás meg ilyenek, de jónak néz ki, arra hogy kocsi karosszériákat fújjak le vele sztem teljesen jó,hát aztán vagy nem:D hamarosan kiderül
  • Seaweed
    U-Boot sokadszor

• DJ Skyline
    1/144

• MikX
    Ez naonkomoly, sztem...
  • Glpetyus
    Fúdejók,főleg a "Calliope" Sherman :O
  • DJ Skyline

• DJ Skyline

• DJ Skyline

• DJ Skyline
    végre frissült a ww2 modell méker'

• kemszi2
    kellemes húsvéti ünnepeket kívánok mindenkinek!!!
  • Glpetyus
    szép .o
  • DJ Skyline
    szép,pláne a véres belseje!:O
  • Seaweed
    ....tiszta Vietnaaaaaam

• Glpetyus
    :I
  • DJ Skyline
  • DJ Skyline
    eddigjól néz ki!
  • DJ Skyline
    az 2001-es,szal lehet már nem él,nem tudom
  • Glpetyus
    Hmmm,nem semmi.
    Nem is gondoltam volna,hogy még él :o
  • Glpetyus
  • Glpetyus
    Hogy rohadnál meg :)
  • DJ RUSH99
    nah lökök pár képet a bmw-ről matricázás és lakkozás után:) már csak polír és keret,díszlécfestés vár rá:)

kép1
    kép2

majd lesznek szebb képek is,csak fényviszonyok sem voltak jók,meg vmiért teló is megmakacsolta magát és nem akart szépen fényképezni
  • Puntigamer
    thx:)
  • DJ Skyline
    akkor ez bőven elég lesz!:)
    de ajánlom előtte innen szedd le a "Szórópisztolyok",és "Festés szórópisztollyal" PDF-eket...olvasd el őket,minden le van írva,tisztiítás meg minden...
  • Puntigamer
    hát precíziós fújási technikákat nem akarok csinálni vele, nekem csak az kell hogy karosszériát meg nagyobb felületeket szépen egyenletesen le lehesen fújni...
  • DJ Skyline
    hát attól függ először is,hogy mire szeretnéd használni...ha csak kasztni fújásra,akkor megfelel arra ez
  • Puntigamer
    mi a véleményetek a Humbrol start class festékszóróról?
    Nemigen van több pénzem jobbra, de ha nagyon rossz véleménnyel vagytok róla, lehet elállok tőle...
    amúgy fújás terén elég kezdő vagyok...