69150
-
Köszi szépen 
Van még több képem is,de épp skyline-t zaklatom,hogy "találjon ki vmit",mert televan a galériám,valahun' meg jó lenne tárolni (ahol nem törlik le).
Így is törölnöm kellett T80,meg JS2 képeket,hogy ez fölférjen :C -
na, ez kurva jó! Gratula! :)
(tegnap volt egy kis időm makettezni.. csinálgattam a suprat. csupa apróság, de ha kell adok róla képet) -
Na,hi
Szokásomhoz híven,megint csak sötétedés után volt időm fényképezni,majd csinálok jobbakat is -.- -
-
a maratás ragasztandó felületét érdemes megcsiszolni pict. megfogja annyira a pillanatragasztó, hogy tudd festeni. ne nagyon fogdosd össze, hogy ne legyen zsíros, akkor szépen megtapad rajta a festék. bár van fém alapozó, amivel tuti jó lesz. tömíteni meg ugyanúgy lehet. csak óvatosan mert azért pici alkatrészek, és könnyen lepattannak. -
hm. melegvíz legyen inkább ne, forró. de melegebb, mint amiben fürdesz.. érted na :D sztem egy-két perc után már lehet "idomítani".. de ez csak tipp, még nem csináltam. -
igen az már megvolt, sőt az eredményét is tudom. Köszönöm kérdésed eddig mind nagyon jó, a matek, meg az info lehetett volnajobb is. =/ -
Hali!
1, igen, többet használ!
2-3, A festéket nemcsak fújáshoz, ecseteléshez is higitani KELL! A pontos arány mindenkinek más, és más. Általában 2:1 arányt szoktak javasolni.
4-5, Vegyél kompresszort! Igaz, az eszköztár messze legdrágább darabja, de ha pisztolyt akarsz használni, hosszabb távon, mindenképp megéri!
De kezdéshez, inkább ajánlom a festék spray-t! Kb 1500 egy palack, eghy kasztnit több rétegben simán le lehet vele fújni, sőt, ha csak autókat festesz, akkor inkább azt ajánlom, mint a pisztoly-kompresszor párost!
Pisztolyt inkább akkr vegyél, ha elkötelezted magad a hobby mellet, porfogónak ugyanis drága! Ahogy haladsz, esetleg megjön máshoz is az étvágyad, akkor érdemes lessz egy két/iker funkciós pisztolyt venni, ami szintén nem olcsó, viszont az majdnem minden munkára (pl terepszin) festésére alkalmas!
49113?
Dante. -
gyurmakoma #49116 Sziasztok.
Van két eladó motorom.
Tamiya 14064 Yamaha tz 250m 4000ft
Tamiya 14099 Honda nsr 500 factory color 4000ft
csere érdekel esetleg autóra.
[email protected] ezen keressetek -
Üdv mindenkinek!
Beállnék a segítségkérők táborába. Én egy kezdő makettező vagyok, és általában autó modelleket készítgettek. Eddig mindig ecsettel festettem, de most úgy döntöttem, hogy vennem kellene egy kezdő festékszoró készletet (Revell - Starter Class-ra gondoltam), hogy a kasznit azzal fessem.
Lenne néhány kérdésem a festékszoró működését illetően.
1: Először is a festékszoró mennyire pazarolja a festéket? Mert pl a kis Revell tubusok még szinte teli vannak, pedig használtam már őket. Többet használ a festékszoró?
2:A festéket át kell önteni vmi tartályba és úgy csatlakoztatni a pisztolyhoz vagy rá lehet a Revell-es tubust is közvetlenül csatlakoztatni?
3:Ha át kell önteni másik edénybe, akkor higítót is kell hozzá keverni és úgy fújni?
4: Úgy tudom, hogy sűrített levegővel működik ez pisztoly, ami nem kis tubusban kapható. Azt hogy kell hozzá csatlakoztatni?
5: Milyen gyorsan fogy a sűrített levegő? Egy-két kasztninál el fogy egy tubus? kb 400ml
Kb ennyi lenne :)
Köszi előre is
-
Sziasztok ti gondolom többet használtok fotomaratást,nekem most lesz az az elsö alkalom és van pár fehér folt amit nem szeretnék aha akkor derülne ki mikor már használom.
Tehát a fotomaratás és a muanyag részek találkozásánál mivel lehet tömiteni?A neoflex jo lesz hozzá?Tehát megtapad rajta és nem fog leesni rola amikor megszárad vagy amikor csiszolom?
Ill a humbrol festékei rendesen befogják a maratást vagy kell valami trukk hozzá?
A pillanatragaszto megfogja annyira a maratást hogy az ecsettel nem fogom majd lepiszkálni mikor festem vagy csiszolom? -
Sziasztok!
Segítségre lenne szükségem! Nekiálltam a Revell 1:96 os USS. Constitution -jának. Több, mint 1300 alkatrész, majd 1 méteres a vitorlás, szóval tényleg szép makett!
DE!
A két törzsfél összeragasztása után látom, hogy az orra el van vetemedve 1-2mm-el. így vagy "kanyarodik" az orrvitorla, vagy nem lessz a hején. Arra gondoltam, mivel a müanyag hőre lágyul, forróvízben talán kiegyenesítíhető. De ilyesmit még nem csináltam! Azt sem tudom, milyen meleg legyen a víz, meddig "áztassam" stb...
Valaki, aki csinált már hasonlót legyen szíves írja le ennek a menetét, és hogy mire kell figyelni!
Előre is köszönöm!
Dante. -
:)
Milyen lett az írásbeli ?
(asszem az már megvolt,nem?) -
Hát ja.. Sajna.. De lesz ez még jobb is.. -
read only vagyok, éreCCSégi sux :C -
Jahh.
A Trumpi KV-1,ill. 2-es készleteit ERŐSSEN ajánlom mindenkinek,aki esetleg kacérkodik vmelyik megépítésével.Mivel itt szabad parasztosan fogalmazni,így nem tudok rá mást mondani,csak hogy kibaszott jó !
Amikor kibontottam,az az érzés fogott el,mint amikor annak idején elöször bontottam ki Hasegawa repülőt,egy Italeri után.Bár nylonon keresztűl nézegettem csak,azért látszik rajta vhogy,hogy JÓVAL precízebb,mint pl a cselendzser amin most dolgozgatok.
Én ezt a változatot vásároltam,de van még választék bőven. -
De a többiek is eltüntek 
pl. Csoder 100 éve nem írt,de MM vagy Jagi sem nagyon jön be
[én is mostanában a makettinfót olvasgatom] :S -
Nagyon szép!!! (nincs Seaweed meghalt a totyik megint) -
-
Dedúrva -
THX.. -
Nekem is tetszik a műszerfal,+ a szinek is. -
modellbau -
hogy van a makettezés németül??? vagy modellezés? -
:D
Gondoltam,hogy az :) -
Jaa. Az egy takaró.. Van belül egy párna is. Be van ágyazva neki. Ugy van kiképezve a belső felület. -
mi az a "fehérség" ? -
Nem tudok sajna.Ha közelebb rakom a gépet nagyon homályos. Élvezhetetlen.
Egyébként kösszi. -
Szép lett a műszarfal. Csinálsz róla közelebbit? -
Csinálgattam a belsejét a scaniának.. Még egy függöny lesz benne. -
-
fúúúha -
sry [ideges a jövőheti "fontos" vizsgák miatt] -
vigyázzá' mer' itten ő a házigizda
-
szóltam én bármit is ? :D -
leszarom ha unalmas neked
-
-
-
Nem fog! Beszéltem vele. És sajna azon az állás ponton van hogy örökre elhagyta az SG-t.. Remélem változtat ezen. -
A Challenger megkapta az első réteg festést.
Szoptam a fújásnál,mert beszívott "valamit" a pisztoly (gyanítom vmi száradt festékdarabka,v. ilyesmi),oszt' elkezdett köpködni ez a szar,...örültem neki.