69150
98a2ea10-f187-4148-a03d-25b6020db8a7.jpe
  • Glpetyus
    Köszi szépen
    Van még több képem is,de épp skyline-t zaklatom,hogy "találjon ki vmit",mert televan a galériám,valahun' meg jó lenne tárolni (ahol nem törlik le).
    Így is törölnöm kellett T80,meg JS2 képeket,hogy ez fölférjen :C
  • modellmaker
    na, ez kurva jó! Gratula! :)

(tegnap volt egy kis időm makettezni.. csinálgattam a suprat. csupa apróság, de ha kell adok róla képet)
  • Glpetyus
    Na,hi

Szokásomhoz híven,megint csak sötétedés után volt időm fényképezni,majd csinálok jobbakat is -.-
  • Glpetyus
  • modellmaker
    a maratás ragasztandó felületét érdemes megcsiszolni pict. megfogja annyira a pillanatragasztó, hogy tudd festeni. ne nagyon fogdosd össze, hogy ne legyen zsíros, akkor szépen megtapad rajta a festék. bár van fém alapozó, amivel tuti jó lesz. tömíteni meg ugyanúgy lehet. csak óvatosan mert azért pici alkatrészek, és könnyen lepattannak.
  • modellmaker
    hm. melegvíz legyen inkább ne, forró. de melegebb, mint amiben fürdesz.. érted na :D sztem egy-két perc után már lehet "idomítani".. de ez csak tipp, még nem csináltam.
  • modellmaker
    igen az már megvolt, sőt az eredményét is tudom. Köszönöm kérdésed eddig mind nagyon jó, a matek, meg az info lehetett volnajobb is. =/
  • Dante73
    Hali!
    1, igen, többet használ!
    2-3, A festéket nemcsak fújáshoz, ecseteléshez is higitani KELL! A pontos arány mindenkinek más, és más. Általában 2:1 arányt szoktak javasolni.
    4-5, Vegyél kompresszort! Igaz, az eszköztár messze legdrágább darabja, de ha pisztolyt akarsz használni, hosszabb távon, mindenképp megéri!
    De kezdéshez, inkább ajánlom a festék spray-t! Kb 1500 egy palack, eghy kasztnit több rétegben simán le lehet vele fújni, sőt, ha csak autókat festesz, akkor inkább azt ajánlom, mint a pisztoly-kompresszor párost!
    Pisztolyt inkább akkr vegyél, ha elkötelezted magad a hobby mellet, porfogónak ugyanis drága! Ahogy haladsz, esetleg megjön máshoz is az étvágyad, akkor érdemes lessz egy két/iker funkciós pisztolyt venni, ami szintén nem olcsó, viszont az majdnem minden munkára (pl terepszin) festésére alkalmas!
    49113?

Dante.
  • gyurmakoma
    Sziasztok.
    Van két eladó motorom.

Tamiya 14064 Yamaha tz 250m 4000ft
    Tamiya 14099 Honda nsr 500 factory color 4000ft

csere érdekel esetleg autóra.

[email protected] ezen keressetek
  • damondesign
    Üdv mindenkinek!

Beállnék a segítségkérők táborába. Én egy kezdő makettező vagyok, és általában autó modelleket készítgettek. Eddig mindig ecsettel festettem, de most úgy döntöttem, hogy vennem kellene egy kezdő festékszoró készletet (Revell - Starter Class-ra gondoltam), hogy a kasznit azzal fessem.
    Lenne néhány kérdésem a festékszoró működését illetően.

1: Először is a festékszoró mennyire pazarolja a festéket? Mert pl a kis Revell tubusok még szinte teli vannak, pedig használtam már őket. Többet használ a festékszoró?

2:A festéket át kell önteni vmi tartályba és úgy csatlakoztatni a pisztolyhoz vagy rá lehet a Revell-es tubust is közvetlenül csatlakoztatni?

3:Ha át kell önteni másik edénybe, akkor higítót is kell hozzá keverni és úgy fújni?

4: Úgy tudom, hogy sűrített levegővel működik ez pisztoly, ami nem kis tubusban kapható. Azt hogy kell hozzá csatlakoztatni?

5: Milyen gyorsan fogy a sűrített levegő? Egy-két kasztninál el fogy egy tubus? kb 400ml

Kb ennyi lenne :)

Köszi előre is
  • repvez
    Sziasztok ti gondolom többet használtok fotomaratást,nekem most lesz az az elsö alkalom és van pár fehér folt amit nem szeretnék aha akkor derülne ki mikor már használom.
    Tehát a fotomaratás és a muanyag részek találkozásánál mivel lehet tömiteni?A neoflex jo lesz hozzá?Tehát megtapad rajta és nem fog leesni rola amikor megszárad vagy amikor csiszolom?
    Ill a humbrol festékei rendesen befogják a maratást vagy kell valami trukk hozzá?
    A pillanatragaszto megfogja annyira a maratást hogy az ecsettel nem fogom majd lepiszkálni mikor festem vagy csiszolom?
  • Dante73
    Sziasztok!
    Segítségre lenne szükségem! Nekiálltam a Revell 1:96 os USS. Constitution -jának. Több, mint 1300 alkatrész, majd 1 méteres a vitorlás, szóval tényleg szép makett!
    DE!
    A két törzsfél összeragasztása után látom, hogy az orra el van vetemedve 1-2mm-el. így vagy "kanyarodik" az orrvitorla, vagy nem lessz a hején. Arra gondoltam, mivel a müanyag hőre lágyul, forróvízben talán kiegyenesítíhető. De ilyesmit még nem csináltam! Azt sem tudom, milyen meleg legyen a víz, meddig "áztassam" stb...
    Valaki, aki csinált már hasonlót legyen szíves írja le ennek a menetét, és hogy mire kell figyelni!
    Előre is köszönöm!

Dante.
  • Glpetyus
    :)
    Milyen lett az írásbeli ?
    (asszem az már megvolt,nem?)
  • gordon 24
    Hát ja.. Sajna.. De lesz ez még jobb is..
  • modellmaker
    read only vagyok, éreCCSégi sux :C
  • Glpetyus
    Jahh.
    A Trumpi KV-1,ill. 2-es készleteit ERŐSSEN ajánlom mindenkinek,aki esetleg kacérkodik vmelyik megépítésével.Mivel itt szabad parasztosan fogalmazni,így nem tudok rá mást mondani,csak hogy kibaszott jó !
    Amikor kibontottam,az az érzés fogott el,mint amikor annak idején elöször bontottam ki Hasegawa repülőt,egy Italeri után.Bár nylonon keresztűl nézegettem csak,azért látszik rajta vhogy,hogy JÓVAL precízebb,mint pl a cselendzser amin most dolgozgatok.
    Én ezt a változatot vásároltam,de van még választék bőven.
  • Glpetyus
    De a többiek is eltüntek
    pl. Csoder 100 éve nem írt,de MM vagy Jagi sem nagyon jön be
    [én is mostanában a makettinfót olvasgatom] :S
  • gordon 24
    Nagyon szép!!! (nincs Seaweed meghalt a totyik megint)
  • Glpetyus

• Glpetyus

Dedúrva
  • gordon 24
    THX..
  • gumikacsa
    Nekem is tetszik a műszerfal,+ a szinek is.
  • DJ Skyline
    modellbau
  • fistin
    hogy van a makettezés németül??? vagy modellezés?
  • Glpetyus
    :D
    Gondoltam,hogy az :)
  • gordon 24
    Jaa. Az egy takaró.. Van belül egy párna is. Be van ágyazva neki. Ugy van kiképezve a belső felület.
  • Glpetyus
    mi az a "fehérség" ?
  • gordon 24
    Nem tudok sajna.Ha közelebb rakom a gépet nagyon homályos. Élvezhetetlen.
    Egyébként kösszi.
  • Kit--Kat
    Szép lett a műszarfal. Csinálsz róla közelebbit?
  • gordon 24

Csinálgattam a belsejét a scaniának.. Még egy függöny lesz benne.
  • Glpetyus
  • Glpetyus
    fúúúha
  • DJ Skyline
    sry [ideges a jövőheti "fontos" vizsgák miatt]
  • modellmaker
    vigyázzá' mer' itten ő a házigizda
  • Glpetyus
    szóltam én bármit is ? :D
  • DJ Skyline
    leszarom ha unalmas neked
  • Glpetyus
  • Glpetyus
  • gordon 24
    Nem fog! Beszéltem vele. És sajna azon az állás ponton van hogy örökre elhagyta az SG-t.. Remélem változtat ezen.
  • Glpetyus

A Challenger megkapta az első réteg festést.
    Szoptam a fújásnál,mert beszívott "valamit" a pisztoly (gyanítom vmi száradt festékdarabka,v. ilyesmi),oszt' elkezdett köpködni ez a szar,...örültem neki.