69150
-
CrazyCharlie #49364 Akkor valszeg tömítés -
Azt arra érettem, hogy nem repedt, törött, deformálódott stb. -
CrazyCharlie #49362 Tudom, hogy "hihetetlenül sokat" segítettem... -
CrazyCharlie #49361 Hát én aztán tényleg nem értek hozzá, de új dűzni nem biztos hogy = jó dűzni... A tömítést meg cseréld ki és kiderül. Ha az volt a baj, akkor probléma megoldva, ha nem legalább egy lehetséges okot kipipálhatsz+van egy új tömítőgyűrűd
-
Van egy kis baj a pisztolyommal. =/ Szédszedtem áttörtölgettem. Összerakom, mondom akkor próba és szépen buborékol a tartályban a festék... Ergo visszajut a levegő a tartályba. A használatiban meg is találtam ezt a hibát:
1. a dűzni el van tömődve, repedt, vagy deformálódott - új dűzni van benne szal ez jó. amikor a tűt visszahúzom és szabad a dűzni akkor is buborékol.
2. (ezt angolul közben alul látjátok majd a rajzon hogy mi micsoda) needle (tű) is not fitted to nozzle cap (2) and needle cap (1) - na ezt értelmezzétek mert nem bírom felfogni, hogy ha bele van csavarva rendesen akkor, hogy lehet "is not fitted" :D a 2 alkatrész a lényege az egész pisztolynak, azzon van egy lyuk, ahová beillik a dűzni és a dűzni mellett kiáramló levegő viszi magával a festéket a tartályból.
3. nézze meg a dűznit egy nagyítóval és igazítsa meg ha vmi rendelleneset tapasztal - köszi, de milyen a rendellenes? :D elsőre minden ok a dűzni helyzetével...
a képen lévő 5, 6 tömítések. elég régiek már. az 5-t tuti ki kellene cserélni, a 6-os egy teflon tömítés, nem hiszem hogy annak bármi köze lenne hozzá.
elképzelhető, hogy a régi tömítés miatt jut vissza a levegő a tartályba?
-
CrazyCharlie #49359 hmmm... No.1
hmmm... No.2 -
HUmanHunter #49358 ilyen maketteket készíteni :o
nekem a kifestés egyenként ecsettel és ennyi :D -
:D Ajánlom figyelmedbe a matt lakkot. ;) Mondjuk szerencsére velem ilyen emlékezets dolgok nem történtek meg. Ill. csak régen amikre már nem emlékszem. Az aktuális project elején voltak oylan kapkodásaim, hogy ihaj, amiket félnap+ volt kijavítani. Azóta inkább nézem 3 órát a ref. fotót csak elsőre sikerüljön és/vagy ne kelljen fél napot javítsára szánni. :D (na jó azért lehet nem 3 óra az :) ) -
CrazyCharlie #49356 Példa a hozzászólásra. Trumpeter LAV-25 Piranha: Megvettem, örültem, kibontottam-még jobban örültem. Szitkozódtam, hogy kihagyták a matricalapot-majd megoldom valahogy... Elkezdtem, kitaláltam, hogy elfordítom a kerekeket. Jól fog kinézni, balra fog kanyarodni; jobbkanyar lett belőle...A toronykosárhoz adtak műa. hálót. Alulra feltettem, oldalára félig felragasztottam, megszáradt, ívre hajtottam, elengedett a ragasztó. 6-7 alkalommal ugyanez történt, a faszom fog szórakozni vele, eltettem úgy 4 hónapja. Most elővettem, lefestettem az alvázát, zöld, rozsdabarna megvolt. Jött a matt fekete, felkentem, megszárast, fényes lett! Kimentem, fát vágtam, bejöttem. Nézegettem, feltettem a kerekeket, hogy majd a látvány erőt ád! Ezzel a gondolattal le is törtem a jobb hátsó lengőkart, úgy hogy a rögzítöpöcök bent maradt a vájatban...
És ez EGY makettnek az EMLÉKEZETESEBB elbaszásai. -
CrazyCharlie #49355 "...volt már rá példa, hogy jó akkor ezt MOST abbahagyom és kimegyek fátvágni... :| Meg ilyen esetekre tartok a gépen vmi észnélkülgyilkolós játékot. :D"
Dettó! Persze előfordul, hogy szépen összecsomagolom az aktuális makettet, elteszem és nemnagyon érzek késztetést, hogy elővegyem. Ja, és ahányszor meglátom a dobozát valahol, rögtön görcsberándul a gyomrom... -
CrazyCharlie #49354 Nem a kapkodás az oka...Született Balfasz vagyok.
-
jaja!
-
-
Úgyvagyok vele,hogy mivel van otthon még vagy 10 méternyi (1 m-es darabok) ilyen szegélylécem,inkább 15 perc alatt szebbet készitek.
Azonkívűl nem kell a kész keret méreteihez igazodnom,ami ugye nem elhanyagolható szempont :) -
Ja, végülis ha azt nézed, hogy ez nem lesz kitéve a polcra egy képpel, hanem csak homok lesz bele téve és jó esetben vki észre veszi a keretet is, akkor drága. :D -
*bár én eddig is magam csináltam a kereteket,azt azért teszem hozzá.
(meg nem is készülök diorámákat késziteni,nincs hely :C ) -
Jaj,nem is mondtam,voltam tegnap baumax-ban,és kivételesen nem felejtettem el megnézni a képkereteket -dioráma alapnak ugyebár.
Ehh,vagy szépen megugrottak az árak,vagy nem tudom,de a kb. 15x20-asok olyan jó 1800-2000 ft-ba fájtak.
Ami már méretes -valóban diorámának nevezhető- kompozició alapjának is megfelelő lett volna -kb 40x50-es,na az volt 6K.
:O
-
:DDD
Tényleg a csipeszt hogy hagyhattam ki ????!!!! -
Miért bazmeg, miért... Murphy! :D
Meg amúgy a csipeszből milyen kurva gyorsan kirobban már a cucc! oO
Türelmem nekem nem csak itt van, bár volt már rá példa, hogy jó akkor ezt MOST abbahagyom és kimegyek fátvágni... :| Meg ilyen esetekre tartok a gépen vmi észnélkülgyilkolós játékot. :D -
+ hogy a picsába tud egy 0.0001 grammos kis lófasz úgy megpattani valamin,hogy 2+fél métert repüljön a szemem láttára ?!
És mért van az,hogy ha elkészitem az új alkatrészt,rögtön meglesz az eredeti ?
Mért van az,hogy ha megtalálom -fél óra térdelve keresgélés után- a cuccot,akkor rögtön elhagyok egy másikat ?
...

Sokan dicsérték meg már a maketteimet,és mindenki hozzátette,hogy el sem tudják képzelni,hogy ilyenkor mi kerit a hatalmába,honnan ez a türelem :)
Érdekes,hogy az életbe meg 1 perc alatt úgy fel tud vki / vmi idegesíteni,hogy leütöm / szétverem.
De makettet még NEM basztam a falhoz.
Még.
-
Jaaaa. :D
Az alkatrésezk meg még véletlenül sem az asztalod köré pattanak el. Orbitális pálya alap és jó esetben olyan helyre kerül, ahol egy évben nem csak egyszer jársz. ;) -
Azt még érdekességnek elmondom,hogy nálam nagyon világos szinű parketta van.Ennek ellenére 10-ből 9 alkatrészt nem találok meg -.- -
Há csaknem.
Nálam sem ez a módi,de van amikor egyszerüen nem megy a makettezés.
Csak kár,hogy akkor veszem mindig észre,amikor már "eksön van" ....oszt akkor már késő,repkednek a kis mütyürök.
-
Elnézést,úgy tünt mintha úgy érteném,mintha... 
Így a helyes:
"lyan kemény mint a rosseb + 10 perc alatt köti meg az évek óta használt Loctite."
:D -
Frankie says RELAX. -.- Mér kell kapkodni? :) -
CrazyCharlie #49339 "Vagy letörök valamit,vagy elhagyok egy alkatrészt,..aztán ha megvan,letöröm..."
Nyugi, én minden makettemmel így jártam/járok/fogok járni...
-
Az lehet, hogy kemény az anyag, de, hogy ennek semmi köze nincs ahhoz hogy a pillanatragasztód mennyi idő alatt köti meg az tuti. :) Vagyis amennyire én tudom nem túl sok. Mert nem olyan olvasztós elven működik, mint a sima makettragasztó, hanem egy új "réteget" hoz létre a két ragasztandó darab között. Bár a pillanatragasztóra (is) hatással van az anyag minősége, a hőmérséklet és a páratartalom.
Igen, jól látod, így a végére sikerült megcáfolnom az első mondatomat. :D -
Szétb*sz az ideg a T-54-től.
Vagy letörök valamit,vagy elhagyok egy alkatrészt,..aztán ha megvan,letöröm...
+ ilyen hülye müanyagot,olyan kemény mint a rosseb,10 perc alatt köti meg az évek óta használt Loctite. -
-
CrazyCharlie #49335 Ja, de az a Sherman se kutya... -
CrazyCharlie #49334 Nem sértésnek szántam
-
uhh,szép darab :O
...ezek a "Tigermeet"-es repülők egyre durvábbak :) -
[center]Do Luck BNR34 GT-R
-
[center]1964 Ferrari 250 GTO
-
[center]1964 GTO - Foose Design
-
[center]1/72 Trumpeter J-10
-
[center]Model Show Latinomilitaire México 2007
vol.2
-
[center]Model Show Latinomilitaire México 2007
vol.1
-
Durvás, bár nem tudom a tamiya t-55 mit keres a küzdőtérben, más egyéb makettekkel együtt.. :) -