69150
-
[abbahagyja a makettezést] :C
Múltkor barátnóm kérdezi [rámutatva a T-54-esre] : -ez jó régi makett lehet,hogy ilyen ütött-kopott....mondom: -az koszolás teeeee :C -
na kész le vaygok rendezve :C
Azthittem adja magát,hogy az por + homok...
-
Asguzai #50163 
(ablakon az homok lenne?! vagy az "ugyes" arab festo keze munkajanak dicserete?! :D) -
Talán feldobom kicsit a topikot,....itt tartok most,van még munka,pár dolog nincs felrakva,+ 1-2 apróság nincs kifestve,és a koszolást sem fejeztem még be.
-
-
de csak azért mert az öcsém nem hozza a fényképezőt :S -
pangás :o
-
CrazyCharlie #50158 Azért ez látványos... -
CrazyCharlie #50157 -
:) -
LOL
-
na nyald meg :| 
-
Na szóval..
Az ecset mérete. Én sok fajtát használok.
A méreteket konkrétan nem tudom de kb 2mm 4mm és van egy nagyobb is sőt van egy egészen vékony amivel az ilyen kis szarokat festegetem pl autok ablak keretét vagy ilyesmiket.
Az hogy miért csikozza.
Hát sajnos az 2 dologtól van.
az egyik: Az hogy türelmetlen vagy és nem vársz eleget. Ha festesz egy réteget várj vele egy napot de legalább egy felet és utánna fess rá még1x. Ez ecseteknél igaz csak ha fujod nyugottan lehet hamarabb is még 1x.
A másik: Az hogy sokat cseszteted, mivel a higitó a megszáradt festéket is feloldja. Ha lefesteted egy rétegben és megszáradt ne pamacsolj rajta sokat kend át huzd el hogy egyenletes legyen és hagyd. Ha sokszor ujra és ujra rámész megoldja az alsüt és elkezdi azt is huzgálni jobbra balra, igy előbukan a müanyag eredeti szine.
Az ecsetet kimosni egyszerű. Fogj egy kis dobozt önts bele higitot és a higitóba az edény alján csinálj ugy mintha festenél ezt 3-4x megcsinálod kiveszed megtörlöd egy ronggyal és ujra . én kb 3x szoktam megcsinálni akkorra kb ki tiszutul.
lehet mások is irnak lehet leszenek akik máskép gondolják de én igy csinálom és elég szép szokott lenni ecsettel is a vége.
Üdv. -
Üdv srácok,
Ma nekiláttam életem első ecsetes festésének, és tudom, hogy eleinte balfaszságokat csinál az ember és nem feltétlenül szép az eredmény, de az enyémmel nagyon nem vagyok megelégedve.
Lenne néhány kérdésem (kezdő vagyok! :) ):
1. Milyen ecseteket használtok? Bármilyen megteszi? A Praktikerből vettem médinkína ecseteket (tudom, hogy sz*rok), és nagyon "csíkosan" festenek - az ecset vagy a hígítás a hibás? Speciel szürke színű műanyagot kell narancssárgára fessek és átlátszik néhol a szürke. Hiába kenem át még egyszer, csíkoz.
2. Csipkebokorvessző.
3. Miképpen mossátok ki az ecsetet és a fecskendőt, amiben a festéket hígítjátok? Lécci részletesen írjátok le, mert én össze-vissza bénáztam a higítóval, mire úgy-ahogy megtisztult, az ecsetet pedig nem is tudtam teljesen kimosni sehogy, halványan narancssárga maradt...
Egyelőre ennyi... -
Hali mindenki!!
Hmm.. látom azért lassan fellendül ittis az élet megint?
#50115 <--- Hmm, szép munka, nagyon élethű lett... :P -
CrazyCharlie #50150 A legújabb beszerzendő makett -
CrazyCharlie #50149 

-
bodrisa #50148 Hellóóó -
CrazyCharlie #50147 Pont csütörtök-pénteken leszek ott!!!!!! 

Mind1 megpróbálok úgy mókúni, hogy szombaton is maradhassak...ha mást nem a börzét nem kéne kihagynom...találhatnék matricát is pl.
-
CrazyCharlie #50146 uhhhh... Ez igen! 
-

-
hát én is leraknám a kocsit valahol,faszom kínlódjon a dugóban....
de akkor meg cipelhetem odáig a rengeteg makettet visszafelé
Marad a kocsi + a dugó :P -
Asguzai:
(mindre)
-
lolz :D -
de személygépkocsival könnyű :D nekem meg a csozé szovjetmaradék villamoson kell utaznie végig a ghetton
-
...fúúú vazeee 
Azé vigyázz meg ne erőltesd magad :P
Én meg 20 km-t kocsikázom,és még haza is mennék. -
árpádhídnál lakom, kb a lágymányosi hídhoz kéne mennem, 1-es villamossal szinte végig kellene mennem :D -
aha...télleg...
-
kurva messze van tőlem :D -
Helyszín: ZMNE Üllői úti bázis, Intézményi Művelődési Otthon, Budapest IX. kerület, Üllői út 133-135.
Nevezés: 2007. október 13. 8.00 - 12.00h között a helyszínen, előnevezés 2007. szeptembertől az interneten
Nevezési díj: felnőtt 300Ft, gyermek (12 éves korig) 200Ft
Eredményhirdetés: 2007. október 14. 13:00
A kiállítás megtekinthető:
2007. október 13. 8:00-18:00
2007. október 14. 8:00-14:00
Programok: makettbörze, filmvetítés, interaktív szimulátoros légiharc és lövészet, airsoft bemutató, asztali stratégiai játékok, veterán katonai járművek statikus és dinamikus bemutatója, látogatás a páncélos és gépjármű telephelyen, tárlatvezetés a Bolyai Haditechnikai Parkban
-
-
mikor is lesz és hol és merre és...? -
Ki kéne menni a Bolyai makettversenyre.Rá is érek,legalábbis még nem terveztünk semmit arra a 7végére :O
Jön valaki innen? -
jó-jó,így elméletben tudom persze,....viszont maradjunk annyiban,hogy megcsinálni nem tudom :D -
Asguzai #50131 oks ;)
#50130:
szvsz ez visszakoptatasos technika...elotte jo vastagon lefujta ezustre, olyan festekke lami nem kopik egy konnyen, aztan leheletfing vastagon ott rafujta a szint es azt rongyal szaradas utan visszakoptatta mig alatt ki nem latszogg az ezust szin! Az biztos hogy 110%-os profi munka ;)) -
nade legalább egy pici hiba lehetne rajta... :S
Például nézd meg a koptatást,amit a pilóta ki-be szállásával okoz a szárnyon...,még csak fingom sincs,hogy lehet ennyire élethűre csinálni .C -
jaj,hát azért azt nme mondtam,hogy gáz a csaj :D
Meg persze :) (még
)
-
Asguzai #50128 túl....miert?! ha jo mar az is baj?! :P -
Asguzai #50127 akkor te jol ki lehetsz elegitve....asszony van meg?! :D vagy mar elkoptattad?! :D
jolvan ..jo ez igy nem vagyunk egyformak! ;) -
Ez már túl tökéletes nem ? :I