69150
98a2ea10-f187-4148-a03d-25b6020db8a7.jpe
  • greg benz
    Az egyik bátyámé,nem az enyém:D
  • greg benz
    Köszi srácok:) Igen,ez egy impreza:)
  • Glpetyus
  • Kata
    Én a heller 1/100-as victoryját vadászom már fél éve.
  • Glpetyus
  • modellmaker
    eh =/
  • Glpetyus
    Amíg szar volt az idő a múlthéten,festegettem egy figurát,ennyi..
    BR-t kéne folytatni.. :I
  • Glpetyus
    nézek ki a fejemből :)
  • gordon 24
    Ez igen!!

Grat.. Ez egy imprezza? Jol nézem?:D
  • modellmaker
    Petyus, te mit csinálsz most?
  • Glpetyus
    jól néz ki,ahogy a többi része is
  • greg benz
    Háj:) Ahogy ígértem kísérletezgettem a kipufogófestéssel... mindent a leírtak szerinte csináltam,viszont a végén még megspékeltem egy kis X-26 Clear Orange-al az egészet:) A képeken kicsit erősnek tűnik a sárga,de élőben annyira nem dominál,talán az utolsó kép ami a legközelebb áll színbelileg az igazsághoz

• Glpetyus
    50 éve még divat volt rányomni... :)
    Tüntesd el
  • vass17
    mondjuk úgy, hogy a csomagolás nem rossz:D, de senkinek sem ajánlanám első hajónak. Lehet, hogy csak nekem szokatlan, de ezen a kit-en kívül sehol sem láttam még olyant, hogy a REVELL feliratot rányomják egy jól látható helyre, ráadásul dombornyomottan (el lehet tüntetni, de csak a padló mintázatával együtt)
  • gordon 24
    A matricázás alapja kész:D Szóval már csak a sponzorokat kell feltennem.. Elég jól sikerült az alap elkészitése hála égnek! Majd ha fent vannak a sponzorok is csinálok képet róla.
  • Glpetyus
    Tulajdonképp ott fejeztem be (tavalyelött :D ),hogy a "létrákat" elkészítettem nylon cérnából,és a helyükre ragasztottam őket.

Már "csak" a teljes kötelezés van hátra,meg a javítás,ami nem kis meló.

Amúgy szép a készlet,nem bántam meg,hogy megvettem (én is ezt a kiadást vásároltam meg).Maga a makett sajnos a koránál fogva gyenge minőségü...
  • modellmaker
    da, a kötelek behúzása egy rémálom. roszabb mintha 100* rontanád el a festést. :D
  • vass17
    én is pont a feltekert változatra gondoltam:D
    Háát nekem is megvan már majdnem 2 éve, de most eröt vettem magamon, és elhatároztam, hogy befejezem ezen a nyáron:)
    Gondolom a kötelezése sem lehet már nehezebb, mint a festése, amit kb milliószor javitottam, amig el nem jutottam a véglegeshez:D

Én azt mondom, hogy fejezd be te is, ha már megvetted a diszcsomagolással együtt

Jah igen, a kötéllétrát hogy csináltad, mert gondolom, nem teszed rá a müanyag szépséget:D
  • Glpetyus
    Öreg...tudnék mesélni erről a készletől.... :D

Az EGYETLEN félbe hagyott makettem.
    Én pzs-ből csináltam meg a vitorlákat,feltekerve.
  • vass17
    DE miért, pedig olyan jól mutat
  • modellmaker
    azt a műanyag hokit rá ne tedd. :D
  • vass17
    A tamiya weathering set-eket használja itt valaki? Az érdekelne, hogy miért jobb, mint a szárazecsetelés?

A másik, a tanácsotok érdekelne, ugyan tudom, hogy itt most nem sokan építenek vitorlást, de nem tudok dönteni:D :
    Választanom kell, hogy vitorlával építem meg a HMS Victory-t, de a Revell öntvényei nagyon nem élethüek:

A kép jobb oldalán van egy olyan verzió, hogy a vitorlák nincsenek leengedve, de mégis fent vannak.

Az utolsó lehetőség, hogy még azok se maradjanak:

• DJ Skyline
    minek neked 2 Mini? :D
  • gordon 24
    Ok..THX!

Tudom hogy van ilyen leirása, de valahogy sose vállnak be nálam:D Sokan el is felejtik azokat a leirásokat, és az egészet másfajtára csinálják.. Na mind1. megnézem milyen lesz a kipuffancs.
    Ha haza jövök ma, még ugyis matricázni kell, még a fele nincs kész:D
  • greg benz
    Hát a kékszőlő elég messze van a tokajitólMég ha fehér lenne azt mondom...
  • kemszi2
    engem majdnem.csak erre hey-ho van írva meg az hogy kékszőlő
  • greg benz
    Az sajnos most nem
  • kemszi2
    meg hajt a tokaji is mi?
  • greg benz
    De van itthon nekem fölösleges kipufogórendszerem,majd holnap kipróbálom ezt a festési technikát amit leírtam,hajt a kíváncsiság:)
  • greg benz
    Jah,autókkal foglalkozom még most is:) Hát nagy tapasztalatom a kipufogók élethűre festése terén még nincs,mivel eddig krómra lefestettem őket aztán csókolom:) De most szereztem fasza színeket,amikkel sokkal élethűbb eredményt lehet elérni,a következő autómon már ezekkel fogok dolgozni:)
    Ezekről a színekről van szó: Tamiya acrilic mini X-33 Bronz,és XF-56 metallic grey... az XF-56 lehet az alapszín,az egész kipufogórendszer színe...aztán a bronzzal (XF-56) a csatlakozásoknál,hajlatoknál,stb finoman ráködölhetsz 1-1 ponton,és akkor egész élethű lesz:) Gyakorlatban még nem alkalmaztam ezt a módszert,csak így elméletben van meg,de hamarosan szerintem sorra fog kerülni ez a módszer nálam,és akkor meglátjuk milyen..ha gondolod próbáld ki most,de ha nem akarod akkor várd meg amíg én megcsinálom így az első kipufogómat :DDD Egyébként alvázhoz még X-12 gold kellhet ( vagy inkább pl féknyereghez)

A bukócső általában Króm színű,vagy fehér,vagy amilyen színű az autó... a maketthez amit építesz adtak egy leírást,annak az első vagy az utolsó oldalán van egy lista,hogy milyen festékeket kell használni a maketthez.. és az építési útmutatóban oda van nyilazva minden alkatrészhez a színek kódszáma,azt bogarászd:)
  • gordon 24
    Figyu:D

Te csináltál autokat ugye?? Elég faszák is lettek..

van egy két kérdésem.
    1 a kipufogot milyen szinnel fessem majd, hogy olyan legyen mint a versenygépeké tudod olyan arany színű, de mégsem az:D
    Te milyenre festeted ezt és a kipufogó dobokat?

Aztán a beltér bukócső, ülés müszerfal stb. Milyen szineket használjak? Mitől lesz "élethű".

Csináltam én már rengeteg makettet, de valahogy a versenyautok nem az erősségeim, fölleg ilyen téren nem. Pedig imádom őket..:D
  • greg benz
    Köszi:)
  • gordon 24
    Gratula!! Szépséges:DDD
  • gordon 24
    Kösszi srácok!!

Nem szeretném elrontani! Eddig jol néz ki..
  • kemszi2
    jövő hónapban aktuális lesz már.addigra még be van táblázva a különböző vásárlásaim:D
  • greg benz
    Lucky-ról vettem,van nekik többféle is
  • kemszi2
    hmmm...na maj meglássuk én mennyiért lövök magamnak egyet
  • greg benz
    47.99$:)
  • kemszi2
    stuki mennyi vót?
  • greg benz
    Nekem meg jött ma pár finomság,kb fél éve nem jött semmim úgyhogy ez már nagyon kellett