69150
98a2ea10-f187-4148-a03d-25b6020db8a7.jpe
  • Glpetyus
    ejha
    miből van ez,vmi öntapadós cucc az alapja?
  • greg benz
    Köszi:) Hát izé..hamar munka ritkán jó:D

Haladtam megint kicsit,kevlározgattam/ok

• kemszi2
    hátnem kapkodja el annyi szent:) majd ha kialakul jó lesz
  • Glpetyus
    elég lassan haladgat :)

várom,hogy kész legyen,mindent szeretek ami rally
  • greg benz
    Hali! Haladgat a 205-ös:)

• Jeffjohnson
    végre nem csak autókat lehet itt látni szép képek
  • modellmaker
    hű ez elég jó.
  • DJ Skyline
    japó verzió nincs? :)
  • vass17
    pár éve én is ennek a forumnak a hatására kezdtem el makettezni. Azota jelentösen megcsappant a forgalom sajnos, pedig jó lenne, ha úgy pörögne mint régen:(
  • Lunki88
    Áá csak megfájdul a szívem ezeket a képeket nézegetve, de asszem 4év után újra kedvet kaptam a makettezéshez. :)
  • vass17

• vass17

• vass17

• vass17

• vass17
    ez a Sikorsky minden változatban gyönyörű:)

• Lunki88
    Na ez durva. :o Első ránézésre azt hittem igazi fényképet látok.:D
  • vass17

• vass17

• Mark007
    Igen, ezt megtaláltam, de itt nincs :(
    Írok nekik, remélem kapok valamit..:)
    Esetleg ha lenne valaki, aki megépitette, és betudná scannelni nekem..
  • vass17
    itt találsz Revell utmutatókat, de én nem láttam azt, amire neked van szükséged.
    A tanácsom az lenne, hogy írj nekik egy emailt és kérd meg, hogy ha lehet küldjék el (tesóm vesztett el még régebben egy Uh-1 Huey útmutatót, akkor még nem volt meg az általam linkelt gyüjtemény és elküldte neki a Revell postán)
  • Mark007
    köszi:)

Még egy kérés.. Nem tud valaki egy helyet, ahol vannak revell makettet tervrajzai? Még régen kaptam egy Locomotive Br 41-est, félbehagytam. Most elővettem, de sajnos a leirását nem találom :( Egy ideig eljutottam nélküle, de elakadtam.
  • kemszi2
    hát a szélvédő úgy nézz ki mint amit egy 5éves gyerek összekarcolt,de amúgy jó:D
  • greg benz
    Fujimi:)
  • vass17
    lol, én inkább az eredetit sajnálom:D
    Egyébként minden elég élethü rajta, kivéve a szélvédöt, az valahogy igy kell kinézzen:
  • modellmaker
    hehh :D Azért remélem nem Tamiya volt. :D
  • vass17

• Mark007
    Megtudhatom, hogy milyen gyártmányú Impreza? :) Elég részletesnek tűnik..
  • vass17
    jól néz ki, grat:)
  • Glpetyus
  • gordon 24
    :D jahh.. Lehet.. Már csak a fizum kéne..
  • gordon 24
    Köszönöm srácok!!

• DJ Skyline
    mutatós probléma nélkül menni fog a merci is :D
  • Toby0501
    Na ez nem csúnya!!! Grat!
  • greg benz
    Nah,nagyon fasza lett! Gratula:)
  • gordon 24
    Sziasztok! Elkészült a nagy mű!:D Jövőhéten lakkozni kell aztán összerakni:D

Szóval:

• vass17
    Köszi a segítséget, megpróbálom valami hasonló módszerrel, kivéve a mintát, mert az nincs ehhez az öskövülethez:D

A victory-t szerintem max. külföldről lehet már beszerezni, a pk-be viszont bele se merek gondolni, sőt nagy a vszínűsége, hogy meg is vámoltatnák.
  • Kata
    38ezer nem 35, és a Constitution nekem is megvan, kötélzetéből van hátra még sok és kész. Én nem láttam, szal ha lát valaki, egy linkkel megdobhatna, megköszönném. :)

#52097: Ha a készletben nem volt készen, akkor általában van róla mellékelve egy ábra, ahol egyfajta "szabásminta" van lerajzolva méretarányosan az összes ilyen hágcsóról. Erősebb rajzlapra vagy kartonra átmásolod, kicsit bevagdalod a papír szélét ahol a függőleges szálak kiérnek. Összecsomózol az egyik végén annyi cérnát, ahány ilyen függőleges szál fut, és a kartonpapír bevágásaiba illeszted. Így kifeszíted a papírra az összes szálat, ráadásul a megfelelő szögekben. Ezután már csak kis fonótanfolyam: rövidebb szálakkal megcsinálod a hágcsófokokat. Bal szélső szálon fél csomóval kezded, és haladsz jobbra mindegyiken egy fél csomót kötve. Ha nem túl jó a kézügyességed, akkor a félcsomó helyett csak simán körbehurkolod egyszer. Mindkét esetnél kis csepp pillanatragasztót nyomsz a csatlakozásokra. És voilá. Arra ügyelj, hogy a függőleges szálaknál lent is, fent is hagyd hosszabbra őket, hogy a hajóra is fel tudd kötözni majd.
    A végén a felesleges lógványokat levágod és kész is a mű. :)
  • vass17
    Még egy kérdés: a kötéllétrákat hogy csináltad meg???
    A függőleges köteleket felkötötted és a vízszinteseket pedig pillanatragasztóval illesztetted rá, vagy valami más módszer?:D
    Az a gondom, hogy egyelőre nagyon nem tudom használni makettezéshez a pillanatragasztót, túlságosan hozzászoktam a revell tűhöz, és ezt a sz.rt nem tudom adagolni:P
  • vass17
    Makettinfon láttam anno, de tudnod kell, hogy ha találsz is, nem lesz olcsó. Ha jol emlékszem 35000-ért árulták. Én akkor már inkább egy 1:96-os Constitutiont, vagy Revell-monogram Cutty Sarkot vennék.:)D
  • modellmaker
    Na! Nem itt ismerkedni. :D