69150
-
Sziasztok
Lenne egy olyan kérdésem, hogy a festékszórókhoz kell kompresszor?Ha igen mindegyikhez? -
Nem még.
Charlie linkjét nézegetem. Elég durva!
-
CrazyCharlie #52732 Hááát...lehet, hogy tévedtem! A Modellversiumon kb.54 Eurót adnak meg árként. Legalább látványos
találtam róla képeket:
katt
katt2 -
CrazyCharlie #52731 Jó nagy vas, bár kicsit sokat kérnek érte
-
#52730 Köszönöm a válaszokat.
Vettem egy tubussal amit ajánlott egy eladó kb. féléve mostanra teljesen használhatatlan lett :(( -
1-2 hét,és kész a BR
-
http://www.trumpeter-china.com/war513/products/en_message.asp?id=509#
ezt akarom,nagyon.
vagy ezt már mondtam?
infón árult vki,asszem 14-16 ezeré
-
dara #52727 A beépítettje is messze felűlmúlja a kompaktokét. Szóval csak akaraterő kérdése lenne a kompaktokba is normális vakut rakni, normális vezérléssel... -
A tiedre lehet VAKU-t tenni, ami a kompaktokba van azt nem nevezném vakunak. :D -
dara #52725 Nem kell kivinni ennyi miatt az udvarra, csak kell egy normális vaku. Persze ami a kompaktgépekbe kerül, az minden, csak nem normális. Én nagyobbat villantok egy hagymás babos karfiolos káposztafőzelék után...
Egyébként szépen alakul.
Óccsó tömítőanyagnak meg ott a Neoflex. -
-
Majd kiviszem az udvarra mert benn le van húzva a redőny ,hogy ne süssön be a nap és ne süljek meg. -
:) Pedig ez 48-as! Gondold el 72-ben milyen pici! Jó lett amúgy! 
Legközelebb kicsit világosabb is lehetne a kép. :) -
Eddig jutottam. Kis vackok elég nehéz festeni őket.
-
Köszönöm a tanácsokat!!Hát igen most kezdenék vele komolyabban foglalkozni! Eddig csak kezdőbb maketteket csináltam amit csak ragasztani kellet!Ettől a festéstől vagyok egy kicsit parába!Remélem ha álproblémám akad vagy tanácsra lenne szükségem remélem szívesen fordulhatok hozzátok....:D -
Mr Hobby White Putty - Ez a Gunze tömítője. Meg humbrol Model Filler-em volt, de az elfogyott. -
én ilyet
de használtam már Italeri félét is
nekem a Tamiya jobban bejött -
#52717 Sziasztok!
Az lenne a kérdésem milyen tömítőanyagot használtok a rések kitöltésére? -
Jaja. :D -
azért első maketthez nem kell iparnegyedet létesítenie :D legalábbis baaka szavaiból úgy jön le hogy nem épp a 10-dik makettje lesz -
Meg fúróhegyek, lyukasztók, különböző vastagságú műanyag és réz/alumínium lemezek, különböző átmérőjű injekciós tűk és drótok, tömítőpaszták, szigetelő szalag, vmi marószerszám, drótvágó, fogók, rögzítő csipeszek, tolómérő, stb, stb.. :) Rendet kéne tenni az asztalomon. :D:D -
Revell esetében a doboz oldalán fel van tüntetve milyen festék szükséges (Pl.: 91 Steel) mivel nem kell felbontaniuk így az e-boltok is általában kiírják ezeket a terméknél ,ezek után csak meg kell venned/rendelned a megfelelő jelzésű festéket. Aztán az összerakási útmutatóban meg le van írva milyet hol kell használni illetve ha a színeket keverni kell azt is megadja milyen arányban.
Más gyártóknál már változó a helyzet, néha csak az útmutatóban van leírva milyen festék szükséges ,valószínűleg nem Revell gyártmányút adnak meg hanem sajátot és néha nem is adnak meg konkrét márkát csak azt írják oda ,hogy teszem azt 'világos szürke'. Italerinél nem tudom már ,hogy van. Hígító mindenképp kel az ecsetek kimosásához és a festékszóró tisztításához. Illetve lakkok is kellenek.
Festeni festhetsz ecsettel vagy festékszóróval. Festékszóróhoz kell egy kompresszor. Általában nem olcsók de egy rossz hűtőé is megteszi ami olcsóbb vagy ingyen van ha esetleg akad egy a háznál.
Ragasztóból sok féle van szerintem nincs sok eltérés köztük de én
ilyet ajánlok (csak ne felejtsd el jól lezárni) de ha tubusosat veszel akkor ne közvetlenül a ragasztandó felületre nyomd ki mert a tubusból nehezen lehet adagolni és nem szép egy csupa ragacs makett inkább egy fogpiszklóra tégy egy kevest majd kend rá a makettre.
Egyéb eszközök amikre szükség lehet:
Szike vagy borotva ,különféle finomságú csiszolópapírok ,reszelők a sorják eltűntetésére ,csipesz a kis alkatrészekhez és egy jó segítőkész társaság aki jó tippeket ad:)
-
Az első Eurofighterem nekem is Italeri volt és nem vagyok elragadtatva tőle most ,hogy a Revellen dolgozom. Nem valami kidolgozott az az Italeri. -
Ha egy kithez adnak festéket, meg ilyeneket, azt külön odaírják. Ehhez nincs semmi, csak maga a makett. -
Köszi!És azt honnan tudhatom meg hogy mi kell hozzá? -
Igen ez egy Italeri készlet és azért. -
Sziasztok!EZ miért ilyen olcsó??azért mert nem revell? -
dara #52707 Nem kevergetni kell, hanem amikor centrifugáz a mosógép rá kell tenni (előtte elég egy kicsit meglazítani a mutrát). Persze az A+ energiakategóriás 350RPM-es centrifugájú mosógépek erre sem alkalmasak, ahogy centrifugálásra sem... Hajdu Energomat/Energolux rulez. -
Lehet. Megkérdezem a Haditechnikai topicban ott biztos tudják. -
-
Egy kérdés. A Eurofighter pilóták nem amerikai hajózóban repülnek? -
Fogok kérdezni is és képeket is mutatok majd. Nagyon köszönöm a sok tippet és segítséget!
Találtam EU-s pilótát egy régi Harrier makettemben kicsit preparálni kell a kezét lábát ,hogy megfelelő pózban legyen meg újra kell festenem de jó lesz. -
Ha vmi kérdésed van továbbra is állunk rendelkezésedre. Meg képet is tehetsz a munkafázisokról. :) -
-
Nah sikerült a polírozás:D
A Colgate Total Whitening csodákra képes!!!
-
CrazyCharlie #52699 Ja, bírom, mikor úgy letapad a sűrűje, hogy inkább meghajlik a keverőpálca, mintsem megmocccanjon
-
Azt passzolom. Kell lennie sima P számnak is. -
Innen. -
#52693 : köszi ja és még egy kérdés ha megkérdezhetem honnan rendelte?
#52694 :köszi_) -
Az én csiszolópapírjaim hátulján a finomságot másképp jelzik pl.: PS11.
Az minek felel meg?

%20(2).jpg)