69150
-
vass17 #52974 küldtem pm-t, de megnézem ezt az AFV-t, mert lehet lehet, hogy ez jobb lenne -
CrazyCharlie #52973 Az AFV Club gyárt "működő" szemenkéntit Abrams-hez, és úgy emlékszem van nekik gumi lánctalpuk is (legalábbis az M48/M60-hoz biztosan gyártottak, sőt az új Cent-jükhöz is gyártanak külön gumilánctalpat) -
CrazyCharlie #52972 Erről van szó, csak feketében
A hosszabb szakaszok alul-felül vannak és az egészet ragasztani kell.
-
Mármint pontosan micsoda? -
vass17 #52970 Nem egészen tudom, hogy milyen az, de ha jól sejtem ez:
amugy azok a részek, amik egyben vannak, azok hova jönnek? És a szemenkénti része ugy működik, mint a MagicT?:) -
karajjj #52969 mennyibe fáj egy ilyen? :D -
Akkor vmit szarul csinálsz.
Aláírom az MM fényes fehér festéke szopás, de a matt az két réteg, oszt csa.
-
CrazyCharlie #52967 A Revell Aqua Colour matt fehérje naggggyon jó!!
2 réteg és szép fehér a felület még ecsettel festve is
-
Jaja,a fehér mindenféle festéktípusnál szopatós.. -
én a fehér festékeket utáltam még nagyon. tök mind1 hogy frissen vett vagy régi, fél órán át kavirgáltam vagy fel sem kevertem csak beletúrtam az aljába, kb 500x kellett lefestenem az alkatrészt hogy ténylegesen fehér legyen, nagyon híg volt az összes fehér festék. jobban megérte ha fel sem keverem, hanem az alján lévő leülepedett festékből kiveszek egy kicsit gyufával, majd azt festem fel, akkor nagyjából jó volt -
sztem ilyen mindenkinél előrfordult már.én a frissen vett mmfehér festékkel jártam így...ráadásul pont egy jó nadrág volt rajtam,csak mondom óóó lemygek gyorsan még lefestek 1-2 alkatrészt.aztán az egész lábam olyan lett. -
Ismerős,megjött a Tamiya Gun metal akril festékje,ki is próbáltam,néztem hogy milyen fasza meg minden,és sikerült fellöknöm,kb a fele kárba veszett
-
dara #52962 Szigorúan csak magyar vonatkozásban. A makettcentrumost meg nyugodtan ki is lehetne venni. Ráférne már egy erőteljes frissítés a listára. -
:D pár ruhám is átszerződött makettező ruhává, mert megismerkedett a ragasztóval, festékkel miegymással :D szerencsére ezek ilyen itthoni ruhák voltak -
Itt találsz pár online makett boltot. -
Ahogy Sky is mondta, ezen mindenki átesik. Volt olyan, hogy a frissen kibontott festéket azzal avattam fel, hogy a felét rögtön magamra borítottam. :D -
cheatman #52958 Szevasztok! Adjatom már egy címet ahonnan lehet ilyeneket szerezni?
-
mindenki átesik ezen, én is felborítottam pár festékes tégelyt meg ilyeneket :D asztalom oldalán szép szürke csík van, a régi szőnyeg is kapott valamilyen festéket :D az asztalom is rommá van karistolva (PVC vágó forevö' ) mondjuk az is egyértelmű hogy az ember nem a 30 centis alkatrészt ejti le, hanem a kis mikroszkópikus dolgokat, és akkor lekell zárni a szobát amíg elő nem kerül
-
Vágtatok már ki HUD-ot fülpiszkálós doboz tetőből? Próbáljátok ki nagyon szórakoztató! Néhány plusz őszhajszálba és vagy 30-40 próbadarabba kerül de megéri 
Persze voltam olyan béna, hogy letörtem az eredeti HUD-ot (azt a kis üvegkijelzőt a műszerfal tetején) mondtam majd visszaragasztom ha már a kabintetőt teszem fel és letettem az asztalomra egy jól látható, tiszta helyre ahonnan nem tudom lesodorni. Gondoltam majd elrakom valami kis dobozkába ott biztonságosabb lesz de a fegyverek festése közben persze megbotlott a kezem és kilöktem a hígítót. Mivel szanaszét kezdett folyni azonnal menteni kezdtem a menthetőt és elkezdtem lepakolni az asztalról, hogy leszedjem a csicsogó újságot de a HUD-ról persze totál megfeledkeztem amit az incidens utáni 1 óra négykézláb mászkálás és keresés után eltűntnek nyilvánítottam. Persze muszály volt pótolnom.
De levontam a tanulságot:
-Legközelebb az ilyen kis alkatrészt nem rakom fel idő előtt
-A hígítót valami lezárható alacsony tégelybe teszem és jó messzire helyezem a kezemtől festés közben
-Ha mégis lennének a letört kis alkatrészeket azonnal valami dobozkába teszem és az asztalomtól távol lévő helyre rakom.
Szerencsére az eltűnést leszámítva egyéb kár nem keletkezett de ha ilyen ökörséget csinálok mindig olyan mérges vagyok magamra.
-
Fasza ez a felni, csak át kell festeni. :) -
LOOL:DDD
Fehérben amúgy fasza lehet -
akkor még örülhetsz is, hogy nem egy ilyet találtál benne
-
Hát sajnos a dobozfotón lévő felnik az esetek 80%-ában egész másmilyenek mint amit a dobozban találunk:P -
na igen, így már más :| dobozon valahogy nagyobbnak tűnik. -
Dobozképen tényleg jól néz ki azzal a felnivel,de a valóságban a makett alatt feleannyira sem mutatós mint a bugel 
-
Toyota Crown? nekem jobban bejön az eredeti felnikkel ami a dobozképen is van. sok sikert hozzá ^^ -
Sziasztok!
Íme az új projektem
-
Nekem is megvan ez a m1aim készlet,én se nyúltam még hozzá,köszönhetően a 800 alkatrésznek. (meg a másik 30 makettnek amit össze kéne rakni -.- ) -
CrazyCharlie #52946 Azért nem árt alá egy vékony sztirol lemez...önmagában elég vékony -
CrazyCharlie #52945 Jó dolog a Magic Track, az én AIM-em miatta van dobozban már egy jó ideje...persze én balf*sz vagyok
Modellmakernek igaza van, egy kis ragasztó tényleg nem árthat neki.
Ajánlani egy trumpi makettből maradt félszemenkéntit tudok, ha nem kapsz jobb ajánlatot...
-
Nem, most a Eurofighteren dolgozom.
Aztán majd egyszer lehet beszerzek egy Dragon M1A2-őt. -
vass17 #52943 Nem. Szeretem az autókat, de makettezés terén mégsem:)
Láttam az Abrams-edet anno, nagyon jól sikerült
most egyébként csinálsz egy másik M1-et is? -
OK.
Csak azért kérdeztem mert mondtad ez az első harcijárműved a logódból meg arra gondoltam, hogy akkor anno autókat építettél de akkor látom már csináltál egyebet is. -
vass17 #52941 Én? huhh, hát elég vegyes: mostanság nem maketteztem sokat, szóval amik vannak, az a kezdeti 2 évben született, persze mindig építek vmit: voltak 2.vh-s repülők, egy tamiya honda cbr400, ferrari 360, vmi Academy tengeralattjáró (mondjuk alig lehet makettnek nevezni:D), egy Revell hawkeye és stb...
most még Wip az U-60, egy F-15-ös, az Abrams és végül a Revell Victory
...
Egy valamit tudok, hogy autót még egyet nem fogok építeni:D -
Eddig milyen maketteket készítettél? -
vass17 #52939 Gondoltam, hogy van valami célja..Azért elképesztő, hogy milyen részletességgel kidolgoznak egy-egy makettet
-
Vastagabb, mint a sima matrica. Ha megnézel egy eredeti tankról készült képet, akkor látod, hogy ezek vékony lemezekre vannak felfestve, még a páncéllemezen kívül. Na ezért adja külön a Dragon, hogy élethűbb legyen. -
vass17 #52937 szóval nem értem, hogy ennek miért más az anyaga, és milyen célt szolgál:D -
vass17 #52936 Nah még egy
kérdés: szóval a kitben kéttipusu matrica van. Az egyik a hagyományos vizben áztatós, a másik pedig ez:
-
Must have ez is, akárcsak a Super Stallion.