69150
98a2ea10-f187-4148-a03d-25b6020db8a7.jpe
  • nonicks
    Ilyen részletes makettet hol lehet venni?
  • Glpetyus
    o.O
  • modellmaker
    Aha.
  • Adam II
    Erre nem is gondoltam. Tehát legközelebb lefújom fényes lakkal aztán ráteszem a matricát és utána fújom rá a végső lakkréteget?
  • dara
    És fényleni is fog ha nem fényes felületre rakod fel.
  • CrazyCharlie
    Még mindíg nem szerezték be a Tigrisemet Asszem holnap Miss Silvia Lo kapni fog egy szívhez szóló (lek*rvázástól "mentes" )emailt...lehet nem lett volna szabad olyasmit rendelni, ami nem "in stock"...
    Vigasztalásul elővettem a PBR-t, hát el is felejtettem a húzottszeműeket! Majdhogynem festésre kész a kicsike, pedig csak tegnap+ma foglalkoztam vele...ezentúl Tamiya, vagy semmi
  • Adam II
    Nah kissé lenyugodtam mert most, hogy szárad az az egy két matrica is kiegyenesedik ami felhólyagosodi látszott.
  • Adam II
    Nos most kicsit úgy érzem feladom a makettezést.
    Nem kaptam lakkot de nem baj a képeken se nagyon fénylenek jó lesz a matt is. Felhígitom 1:1 arányban lefújom és erre néhány matrica felhólyagzik és ugyanúgy fénylik a felületük ha úgy éri a fény.
    MIT CSINÁLOK ROSSZUL? Tényleg ilyen szarok a matricák? Ez Revell nem Academy de nem nem és NEM szarnak kell lenniük.
    Bocsi csak kicsit mérges vagyok és letört
  • CrazyCharlie
    Szép lesz ez!
  • Glpetyus
    Tudod,hogy én is leálltam 5-6 évre.
    Ne félj egyszer visszajön a kedv,garantálom :)
  • DJ Skyline
    hát én most ezt építgetem:

mondjuk már 2 éve nem nyúltam hozzá :C nem tudom miért, de most elment a kedvem kicsit a makettezéstől. biztos a többiek is voltak már így hogy hosszabb időre leálltak kicsit. épül még más egyébb is, 1/72-es Revell U-Boot (arról is van kép), Tamiya Willys Jeep, Tamiya Sherman
  • nonicks
    Valakinek sikerült már szépen lefesteni egy tankot amit már összerakás után kezdett el festeni?
  • m1garand
    legalábbis kérje ki más véleményét mielőtt feltölti
  • redbull0304
    Nagyon sok ember van akinek simán nincs érzéke a fotózáshoz! :D
  • DJ Skyline
    4 darab (ismétlem 4) 1/32-es Tamiya F-14. nem tudom Fabrice barátunk mivel fotózott, de hogy a 8 éves öcsém szebb képeket készít az biztos :D vagy ha nincs rendes gépe akkor kérjen kölcsön, ha már egy világhírű makettes oldalra akar képeket beküldeni. na mind1
  • modellmaker
    Egy termékről tudok aminél külön van a kettő, aminek most nem jut eszembe a neve..., de a többi cuccban együtt van. Semmi különbség nincs közte.

Ebben az egyben pedig, hogy miért van külön és mi a különbség közöttük, fogalmam nincs. Majd utána nézek.
  • czapi
    Mi a különbség a feszítő és a lágyító között?
  • redbull0304
    Van is neki! 8pénz az ára!
  • modellmaker
    Itt már leírtam, ha vmi nem világos, kérdezz még.
  • czapi
    Kicsit fel tudnátok világosítani a matrica lágyító és feszítő használatáról? Most csinálgatok egy F1-es makettet ami tele van matricával és eddig nem használtam ilyen szereket.
  • m1garand
    a hobbyeasy-n 16.287Ft kerül a 60313-as tamiya+ szállítás az kb 21.000 Ft, tamiya-át csak a kínaitól érdemes rendelni
  • DJ Skyline
    kérdezd meg a fazontól akit linkeltem. azért mert nincs a listán még betudja szerezni :) én augusztus végén érdeklődtem eg repcsi iránt, egy gramm repülő nem volt még az oldalon, de betud szerezni bármit igazából. persze nem biztos, de próbát megér. és viszonylag baráti áron, pl kint van főoladlon az az 1/32-es Tomcat 25.000-ért, ugyanez a Fabulisnál 41.000 :S

főoldal amúgy, csak elfelejtettem belinkelni tegnap.
  • redbull0304
    Ha valaki tud eladó Audi quattro-t, rally verzió (Tamiya 1:24) akkor az léci szóljon!
  • DJ Skyline
    nincs mit :) majd kérünk szépen képeket a projektről ^.^
  • redbull0304
    Köszönöm és a segítséget is!
  • DJ Skyline
    nem bonyolult, arra kell figyelni hogy ne fél centiről fújd, mert akkor sok festék megy kis területre és megfolyik rendesen, ha meg túl távolról akkor meg alig éri valami. ezt lehet gyakorolni, fogsz egy falapot vagy bármi mást aminek nagy a felülete aztán fújkodsz :)
  • DJ Skyline
    tessék :) ember elég sok makettet betud szerezni, meg kiegészítőt, minden szart :D
  • redbull0304
    A kasznit mindenképp fújni szeretném! Ez mennyire bonyolult dolog? Esetleg van olyan makettes aki foglalkozik ilyennel, hogy egyes elemeket lefúj, persze pénzért! :)
  • vass17
    a Tamiyával amugy is jobban jártál:D
  • DJ Skyline
    hát ami egyszínű lesz azt érdemesebb előbb összerakni (ezután jönne a csiszolás, tömítés ha kell) és utánna festeni. pl motor blokk. de ahogy látom ehez az Audihoz nincs motor (hülye Tamiya szokás). hát pl a kasztn iesetében én azt csinálnám hogy felragasztanám azt az 5 alkatrészt rá ami a képen is van (vagy amit még matt feketére szeretnél rajta festeni) és lefesteném egyben az egsézet. a beltéri és egyéb más alkatrészeket külön szokás általában, és utánna ragasztani. legalábbis én így szoktam, nincs erre szabály, kinek hogyan esik jól :) pl a fékek esetében meglehet csinálni azt, hogy levágod őket, és ráhúzod egy veruza végére (tök mind1 milyen, mert megakad rajta idő után), és kényelmesen lelehet feseni őket. az üléseket meg ilyeneket ismét előbb összeraknám aztán festeném, bár ezek már nagy felületek (beltér, kasztni), érdemesebb fújni őket. de első nekifutásra jó az ecset is :) csak kasztninál figyelj arra hogy ne legyen se túl híg, de túl sűrű a festék. ha túl híg akkor 700 réteg kell majd (fehért feketére festeni ugye nem egyszerű kör), ha túl sűrű akkor meg az ecsettel is nehezebben lehet bánni, meg esetleg csíkos is marad az ecset miatt. meg amíg szárad érdemes egy dobozzal letakarni hogy ne érje por. esetleg minimálisan megemelni az alját hogy valami levegő érje.
  • redbull0304
    1:24-es kerekeket hol tudok beszerezni, van valami külföldi oldal ahol nézelődhetek? :)
  • redbull0304
    Köszi szépen! :) Azért választottam végül a Tamiya quattrot mert lényeges volt, hogy ne duplalámpás legyen, a Revell sajnos az, így az kapásból kiesett...
  • vass17
    Találtam még pár Quattro-t, de nem mindegyik rally verzió. Azért belinkelem:)
    restaurált
    tuning
    camel
    és a LEGFONTOSABB
  • redbull0304
    Hmmm, ahogy elnézem egy jó pár festékre szükségem lesz már a beltérhez is! Az összes alkatrészt ragaszás elött kell lefesteni gondolom, azaz első lépés a festés lesz? A autó alapszíne matt fekete lesz, valószínű matrica nem is lesz rajta!

• DJ Skyline
    nem rossz, bár eléggé pontatlan a festés, sok helyen megfolyik, látszik az alkatrész eredeti színe, stb. nem keverte fel a festéket, vagy túl híg az egész :D érdemes venni valami ragasztószalagot is maszkolás miatt. (festék megfolyások elkerülése miatt, stb.) na persze ne olyat ami úszik a ragasztótól, hoztam már haza telekről ezer éves ragasztószalagot, és olyan volt mintha mézbe nyúltam volna kb. Tamiyának vannak speckó szalagai, érdemes beruházni egy kisebb, olcsóbb darabba. nem vészes dolog ez a maszkolás sem, és szép végeredményt lehet vele elérni.
  • redbull0304
    Köszi szépen a segítséget! :) Majd részletesen be fogok számolni, hogy halad a projekt! :D Egyelőre nem merülök bele de ez egy egyedi makett lesz azaz kisebb nagyobb változtatások leszek rajta!

Találtam egy oldalt amin pont ezt a modellt építik, festik össze lépésről-lépésre! De a kivitelezés még, így kezdő szemmel így kontárnak tűnik! :)
  • DJ Skyline
    üdv
    alapvető felszerelések így ezek: egy csípőfogó amivel lekapod a nagyobb alkatrészeket, egy pvc vágó amivel lekapod a kisebb alkatrészeket. könnyebb a hozzáférés, kisebb az esély hogy belevágsz az alkatrészbe, ettől függetlenül óvatosan, pláne a nagyon pici, vagy nagyon vékony alkatrészek esetében. pl egy ablaktörlő kényes darab. vagy egy szélvédő, mert azok könnyebben törnek. akkor nem árt egy ragasztó ugye, én jobban ajánlom a tűs ragasztót (Revell pl), precízebben lehet felvinni a cuccot. akkor kell valami reszelő, amivel a felesleget lecsiszolgatod, vagy smirdli lap is megteszi. hát így első maketthez más nagyon nem is kell, különböző méretű ecsetek kellenek még persze, kisebb nagyobb egyaránt. a festékek azok adottak, majd a leírás írni fogja mik kellenek. tömítőpaszta nem fog kelleni, bár meglehet próbálni igazából. annyi hogy kinyomsz egy picit egy lapra, egy gyufa szállal vagy egy forgalomból kivont kisebb csavarhúzóval összekevered kicsit és felviszed a cuccra, lehetőleg keveset hogy ne kelljen fél napot csiszolni, és ne pazarolj sokat. most így ennyi jutott eszembe hirtelen
  • redbull0304
    Sziasztok!
    Most szerezném összerakni első makettemet! :) Egy Audi quattro-t, rally verzió (Tamiya 1:24 ) ahogy néztem ez még egy elég "egyszerű" makett, nem igazán részletes a kidolgozása! :) Matricázva nem lesz csak festve! Ha minden jól megy kb 2hét múlva meglesz a makett! Mik azok a kellékek amit meg kell még vennem hozz? Ragasztó, csipeszek, stb? Mivel az első maketton valószínű veszek egy pár ezer forintos repülő makettet is gyakorlás képen amin még hibázhatók és kipróbálhatok dolgokat!

• Baggiome
    oks, köszi!
  • modellmaker
    a makettinfo.hu weboldalon valszeg jobban tudnak segíteni. :)