69150
98a2ea10-f187-4148-a03d-25b6020db8a7.jpe
  • vass17
    Jah bocs, nem frissítettem az oldalt, mielőtt írtam volna:)
  • vass17
    Ha szegecseket is eltűntetett akkor tényleg problémás a dolog:O én a gyengébb fajtákon kívűl (H100, lakkbenzin) mást már nem merek használni, javasolnám, hogy teszteld le az öntőkereten az ismeretlen fajtákat. Tudom, ez már nem segít.

Szegecset tudsz vhogy gyártani?
  • CrazyCharlie
    Na!
    Vagy a szappanos-melegvizes-körömkefés átdörzsölésnek, vagy az ijedtemben bekapott vilmoskörtének() köszönhetően, de most nem tűnik olyan csúnyának a dolog...majd holnap reggel rápislantok és kiderül.
    Egyébként még pénteken használtam a Super Sherman-en és ott nem volt gond. Lehet, hogy túl sok került a festetlen sztirolra és azért történt?
  • vass17
    Ez se lehet kicsi:D Mondjuk logikus a megoldás, tesóm összerakott egy B-50-est (1:72-ben Academy), még arra is azt mondanám, hogy elég jól kidolgozott belső tere van, de semmi nem látszik belőle ilyen kis ablakokon....
  • CrazyCharlie
    Igen. Ezért nem értem a dolgot...nem lenne gond, csak pont olyan helyen csinálta, ami tele van szegeccsel. Szó szerint feloldotta.
  • modellmaker
    Aceton menteset vettél?
  • CrazyCharlie
    Amit én vettem körömlakklemosót az bizony, hogy bántotta a műanyagot!!! Fölszedte ugyan a festéket is, de jól megmarta a sztirolt a kurva anyját!
  • CrazyCharlie
    Én meg várom az IDF-es málhákat, de amíg meg nem kapom, nem tudok továbblépni...így most valszeg Bradley-zek picit
  • CrazyCharlie
    Ja, ezt néztem. KEMÉNY!
    Azért ehhez egy kicsit már betegnek kell lenni, szvsz. De mindenesetre szép munka
  • DJ Skyline
    ehhez is kellett azért egy pár háttér info. :O

• vass17
    Amit én néztem, erről Petyus is tud írni, állítólag hangos, de ha kertes házban laksz, akkor szerintem elmegy: Einhell, 24 literes a tartály, tehát nem kell túl gyakran bekapcsoljon, feltételezem, hogy egy makettet simán lefújsz vele anélkül, hogy bekapcsolna:
    Vaterán teljesen új
    És láttam mostanság a Praktiker katalógusban is 21-ért.

A másik, egy kisebb, tartály nélküli, ez folyamatosan ott zúg melletted, de gondolom alapvetően halkabb is, Makettinfo-n nem olvastam róla rosszat:
    Itt megtalálod:)
  • DopeBob
    Szia! Köszönöm szépen a tanácsokat, a kompresszoros linket pedig megköszönném!
  • gumikacsa
    Szia, jól mondja vass17, a flakon nagy szívás, jó pár éve én is próbálkoztam vele, kár rá a pénzt költeni. Nekem 2 pisztolyom van, az egyik az, amit a 55568-ra linkeltél, nagy felületre teljesen jó, mondjuk én kamionokat építek. Illetve van egy másik, kicsit komolyabb pisztolyom, igaz, az is alsótartályos, de azzal szinte milliméteres vonalat is lehet húzni. Ezt tavaly vettem Móváron, 7000 Ft körül volt.
    Kompresszorból az a legolcsóbb, ha házilag építetek hűtőgép motorból, az kb. 5000 Ft-ból megvan, csak nem árt vágni kicsit a barkácsolást.
  • vass17
    Az a helyzet, hogy amit kérsz az lehetetlen. Ugyan nincs vele tapasztalatom, de bárhol utána lehet nézni, hogy a Revell Starter felszerelés egy fillért sem ér. A sűrített levegős tartály baromi gyorsan kifogy, és nem is tudtod teljesen kihasználni, mert veszít a nyomásából, amit egy normálisabb pisztoly nem tolerál.
    Egyik megoldás, hogy Tamiya Sprayt veszel az éppen aktuális maketthez (ez lehet akár Humbrol is) és azzal fújod le. De egy ilyen 1600Ft-ba kerül.

A másik változattal jobban járnál: veszel egy kompresszort (18-20k-ért lehet találni, ha érdekel linkelünk) és hozzá egy festékszorót (8-10k). Ezzel egy állandó készleted lenne és nem szenvednél a sűrített palackokkal, amit előbb-utóbb ugyis megutálnál.
  • DopeBob
    55568ra esetleg valaki? :(
  • gumikacsa
    Sziasztok!

Remélem, nem haragszotok, hogy úgymond reklámozok. Tavaly decemberben alakult meg Gyöngyösön a Mátra Környéki Makettezők Baráti Köre. Pár hónap alatt lassan kezd formálódni a klub, viszont sokan nem tudnak róla. Tehát, ha van itt gyöngyösi, vagy Gyöngyös környéki makettező,és szivesen csatlakozna egy kis baráti körhöz, azt szívesen látjuk.
    Érdeklődni e-mailen: [email protected]

• greg benz
    Szia!

A dobogót ne diorámának tekintsed,az csak egy kis plusz látványelem,hogy Móváron ne csak úgy álljon majd az autó az asztalon:) Ha megnézed a versenyek képeit,a makettezők rengeteg féle kis talapzattal,"alátéttel",hasonlókkal szokták kirakni a maketteket. Tehát ez nem akar semmilyen eseményt imitálni,ez csak egy kis valami,amin áll a makett:)

Köszi a többieknek is
  • vass17
    Ez is jó megoldás, de nekem a dio alap is kifejezetten tetszett, valamelyik makettnél azért használd fel!
  • CrazyCharlie
    Jó lett a kis dobogó
  • CrazyCharlie
    A Luckyn előrendelhető és annyira nem is vészes az alapára...olcsóbb mint a Roden Rolls-Royce
  • Lt.Balu
    halihó!
    Rendszeresen olvasom a fórumot,ezáltal a Te blogodat is,annak ellenére,h nem szoktam hozzászólni.most azonban van egy kérdésem: Ha nem koszolod,mert nem az eredeti dio lesz,akkor felmerül,hogy a versenyzők nem biztos,hogy a rámpán ilyen nagy hévvel olvassák az itinert:) Bár felfogható a futam előtti nagy nekikészülődésnek is:)
    Amúgy nagyon tetszik a gép, további sok sikert hozzá!

Balu
  • bazsa06
    :D szegény! biztos ki idegelt rendesen:D
  • greg benz
    Háj ól:)
  • Glpetyus
    nekem meg erre fáj :I
  • CrazyCharlie
    Nekem most erre fáj(t) a fogam, csakhát a folyószámla közbeszólt...
  • modellmaker
    Egy ilyet én is akarok építeni. :)
  • CrazyCharlie
    Bazz, én tudnék így makettezni!
  • CrazyCharlie
    Nekem is megvan még a legelső makettem is...igaz, nincsenek szem előtt és egyik másik kannibalizáció áldozata lett
  • CrazyCharlie
    Nem tűnik eccerűnek...
  • DJ Skyline
    ezer éve volt ez már, a dobozképet nem is találom neten. sárga színű kamion volt rajta
  • vass17
    Érthető, de azért nem ezerforintos makett:D
  • DJ Skyline
    az hogy nem tudtam sehogy sem összerakni a kabint, állandóan szétesett bármit is csináltam. ritka pillanatok egyike mikor valami felidegesít, de ha egyszer felb×sz valami, akkor ott borul minden. :D egy Italeri Mercedes Actros volt
  • vass17
    Mi volt a bűne szerencsétlennek?o.O
    Én úgy vagyok vele, hogy ha már megveszek egy makettet, akkor legyen is belőle valami fizikai dolog, nem "szívódhat" fel csak úgy idővel:D
  • DJ Skyline
    én egy kamiont próbáltam ki, a PVC vágó áldozata lett
  • bazsa06
    ahha értelek! hát én azt mondom probáld meg nem vesztesz vele semmit! nekem tetszik nagyon alapból kamionfan vagyok! szoval megérte a fáradozást:)
  • vass17
    Inkább azt mondanám, hogy (lelkes) amatőr vagyok, csak magam szórakoztatásáért csinálom és nem versenyekre...
    Kamiont még nem próbáltam, de ha meglesz az airbrush felszerelés, akkor biztos, hogy megpróbálkozok vele is, mert érdekel a dolog:D
  • bazsa06
    Értem:) akkor te már biztos egész jól makettezel!kamiont készítettél már? vagy az annyira nem érdekel?:)
  • vass17
    A Hanriot-ot csinálom, jelenleg egyfedelüként üzemel, festve van már, de nem raknék még róla képet, mert még nincs szalonképes állapotban:D
    Javítani kell a főszín és az alumínium találkozi vonalait. Most éppen oda-vissza festem őket, egyszerűen soha nem tudom összehozni a "fémlemez" pontos vonalait. Valószínűleg majd rásegítek egy kisebb koszolással.
    Sajnos még sok van hátra, a legnehezebb a kötelezés lesz az tény, de az ilyen típusu befűzésre még nincs ötletem.

az Eduard adott hozzá valami hasonlót (ott vannak az szék mellett) ,
    de el lehet képzelni, hogy ez mekkora a valóságban:( Még nem tudom, hogy lyukat fúrok és azokba állítom bele, vagy meghajlítva ragasztom a szárny felületére.
    Ennél vannak sokkal egyszerűbben feltehető kötélfeszítők is, de nem fogok 20$ kiadni ezekért is...
  • modellmaker
    állítólag elég hugy matricák...
  • Glpetyus
    :)
    jaja.és elvileg a műanyagot sem szabad hogy bántsa,legalábbis erre rá van írva,hogy műkörömre is való,az meg ugye csak egy műanyag izé.