69150
-
Szerencsére még nem ragasztottam fel a meghajtókereket! Hát asszem a becsiszolós megoldást fogom favorizálni, mert korábban már sokat szívtam lánctalpakkal, így könnyebben hozzáférek majd.
Ajj, pedig ha nem hallgatok az összeállítási útmutatóra! Mert szépen be volt rajzolva, hogy vágjam ki ezt a részt. Na kivágtam akkurátusan...és ez lett a vége. -
Vágj oda egy megfelelő méretű műanyag darabot. Csiszold be szépen, vagy az alsó, vagy a felső részhez. Így mikor összerakod nem lesz rés, és így külön is festheted, hogy könnyebben fel tud tenni a láncot, ha mindenképpen ezt szeretnéd. -
és tényleg :D
(melóhelyen vagyok,régi szar crt monitor....100%-on megy a brightness
)
fú ez k.rva ronda.
a meghajtókereket meg gondolom már felragasztottad...
ha nem,akkor tiszta sor: szedd le,ragaszd össze a testet,tömitsd,stb.
szerintem a lánc simán felmegy,ha a meghajtókereket tudod mozgatni. -
Világosíts a monitorodon :-D VAgy fókuszálj a pirossal bekerített részre! Van ott egy jó 2,5 milis rés... -
az is szép darab lehet :D -
Lehet vak vagyok,de itt mit kell nézni?
-
Nah haladnék az Óváron beszerzett Jagdpanzer IV-emmel, erre mit látok... : És egy teljesalakos:
Most aztán mit csináljak? Ha festés előtt összeragasztom a teknőt, meg a tetejét, akkor el tudom tömíteni, de a láncot nem tudom majd felszuszakolni, mert elég szűkös a hely. Ha külön festem az alját és tetejét, akkor hogyan tűntetem el a rést? :-( -
faszér nem várod meg, hogy megszáradjon a festék, mielőtt leveszed a maszkolást? :D -
ja meg 2 kis motor...
én meg a maszkolástól meg a festéstől vagyok ki. 2 body p-rhuzamosan :)
amíg az egyiket csiszolom a másik szárad, amikor megszáradt csiszol, tömít, csiszol, fest, csiszol, tömít... kb az utolsó fázisban van a Sprinter oldala. Már nem hullámos, nincs rajta a díszcsík, a lököst (csak az első van külön) meg 3-szorra sikerült úgy meg fújni, hogy a fekete meg a fehár felület ne legyen "foltos". Legutóbb, a fekete festékes maszkolószalag levélasztás közben hozzáért a fehér részhez, és nem a ragasztós oldalával. én ezt úgy gondoltam, hogy 2k-s vízpapír meg paszta megoldja úgyhogy "bekaphassa"
-
Ez komoly lesz :)
a havernak van egy Tigrise, ha jól emlékszem abban elemtartó meg vezeték, irányító, és elem is volt... valami kínai gyártó, de volt vagy 1:20-as xD -

-
most jöttem meg,és hamár útba esett a festékbolt vettem is még egy tubus Neoflex-et hozzá

-
az nekem is megvan.
tamiya annak is az eredetije :) -
CrazyCharlie #55962 Valami brutál ez a teknő!
Go, Petyus, Go! 
(le kéne kennem 2. rétegben a Chief-et, de baromira nincs kedvem hozzá...habár igazából semmihez sincs
)
-
ez is modell/makett verzió, academy stugomra emlékeztet -
a kb ezzel egyidős tamiya sherman is hasonló betegségben szenved, annál is át lehet látni az egészen XD
azzal a kis műanyaggal spóroltak ami a lánctalp felé kelletve volna
-
majd minden építési fázisról kérünk képet. :)
A testen a nyílás elég durva xD -
Hi
Gondoltam elkezdek valamit én is a Mig mellett,mert már unom a festegetést,matricázást hetek óta.
Valami olyat akartam elkezdeni,ami kevés alkatrészből áll,nincs belsőtér,stb..A választásom a Tamiya ős-Párducára (Ausf. A.) esett.
Szeretek faragni,meg tömíteni,úgyhogy ez nekem való lesz :)
Komplett alját át kell faragni, + a lánctalp felső része felett nincs semmi át lehet látni a hk.-n :)
Persze tudtam hogy ez ilyen,40 éves makett,még a "távirányitós játék" kategória.De hátha a topik látogatók közűl van aki már csak dragon szuperkitjeit ismeri,nekik jó elrettentés lehet ez :)
Beszereztem hozzá egy Dragon DS lánctalpat,mert a gyári...,na szóval legalább azt mindenképp cserélni kell.
A többi feljavítás kizárólag saját lesz.
Amúgy kurva jó ez a DS lánc,jó a kidolgozása,ott hajlik meg,ahol kell,hiába gumi,és nem is látszik hol van összerakva,+ a pill. ragasztó kitünően fogja,stb-stb.
-
a FineLine maszkoló szalag, megabrutál. Iszonyat jó cucc... dobok majd képeket.
száradás után, ha lehúzod nem "recés" a felület széle + akaítható szóval kurvajó. -
:) -
:D -
CrazyCharlie #55954 Na, megjött a Tamiya Surfacerem. Persze azonnal ki kellett próbálnom, lefújtam vele a Chieftaint...utána meg szellőztettem vagy 2 órát
. Lehet, hogy jó cucc, de iszonyat büdös (Humbrol Maskol után második
)
-
jaja :D -
:DD
ez is jó :)
És az ember milyen ideg tud lenni akkor,...engem kivert a víz,ma pedig már röhögök az egészen. -
jujj de reggel van, ha valaki megértette így is mit írtam az kap egy virtuális ölelést :) -
Aztabüdöskurva...
Én a maratott szárnnyal játam így. Ragasztanám az első lökösre, (csak stabil.-szárny) pillanatragasztó kizért nehogy fehérködölje nekem a kasztnit (a loctite elfogyott). Megyek neki makettragaccsal, a lakk véd rendesen gond nem lesz nem eszi fel. Szóval teszem fel, csipesz "zoomszermüveg" minden. Rajta van fasza. elveszem a csipeszt, felhajton a rotélyt a nézőn, látom nincs ott. Csipesz lerak, feláll ruha érnáz semmi. Padló semmi. Parketta, elvileg látnom kéne... de semmi, kimegyek anyázás bazmegelás egy cigi vagy fél óra keresés után.
visszamegyek, semmi. Na mondom baszod, ha mágis a ruhámon volt és kihordtam valahova akkor megmegyek. leülök az asuzalhoz nézek ki a fejemből, hogy mi legyen, hát ott van a csipeszen... na akkor egy sor anyázás-b+-elés.. majd másnap feltettem. -
72-ben többen is gyártanak,azokhoz is be lehet szerezni,pl Had matricákat. -
Az Italeri gyárt 48-ban.
Ahhoz van magyar matrica is.
A készlet minőségéről nem tudok nyilatkozni,de ha megy a német akkor itt egy dobozbontás. -
Magyar matricával Mig-23-ast gyárt valami makettgyártó?És milyen méretarányban? -
Legalább ragaszkodó fajta:D -
CrazyCharlie #55945 Hú, bazz, ez kemény! Nem csodálom, hogy beharapott az ideghörcsög...
-
vazze.... ez nálam is kib***ta volna a biztosítékot... -
a kurva anyját :D:D -
ha ezt elmesélném nem hinnéd el..
jó nem akkora dolog,de felment vagy 200-ra a vérnyomásom,és meg kellett innom egy deci páleszt,hogy lenyugodjak
A jobb főfutót raktam fel -már vagy ötödjére..- amikor jó 5 perc "odatartás" után sem fogta meg a pill. ragasztó.Ekkor már kezdtem "ideg" lenni,erre naná,hogy kiesik a kezemből az a kis szar (azért annyira nem kicsi egy 48-as futószár kerékkel együtt,ugye..).
Hallom,jó nagyot koppan a földön.Hurrá.Gépet "nyugodtan" lerakom.
Lesek arra amerre sejtem a dolgot,semmi nincs a földön,..mi a fene?
(nálam laminált padló van,világos fenyő,és szinte sehova/semmi alá sem tud becsúszni a cucc.Épp ezért vert ki a víz.Mondom tuti ráléptem,vagy a görgős fotellel kilapítottam...de nem...Mi a?
Felboritom az ágyat,elhúzom az íróasztalt,semmi.(szekrények alá végképp nem tud csúszni,mert azok mindenhol földig érnek,de azért azokat is eltologattam...)
Ez 1 órával azelött volt,hogy beírtam,szal addig kerestem,de már szinte mindent kihordtam a szobából.
Kimentem cigizni/piálni a teraszra,hogy az idegsokkot elkerüljem.
Leülök az egyik kerti fotelbe,mit látok?
Hát a papucs oldalára ragasztódott az a kis szarállat.És vagy 2 órát ott volt

-
CrazyCharlie #55941 Mi történt? Rakd félre, pihentesd picit. Jó lesz az még 
-
Na,vége a Mig projektnek.

ment a dobozba,onnan meg a kukába megy,a k*rva anyját...
-
CrazyCharlie #55939 K Ö S Z Ö N Ö M !
Virágokat kérném az öltözőbe!

-
:D
+
-
FAIL :D -
CrazyCharlie #55936 Olcsó volt, meg nem egy népszerű típus (már-már különleges)...na jó az igazság az, hogy felületes voltam a kiválasztásánál. Dél-afrikai Olifantot szerettem volna, csak későn döbbentem rá, hogy az a Centurionon alapszik 
És egy teljesalakos: