69150
-
CrazyCharlie #56335 A lőállás és a létra "kivételével"(
) kiszabtam a páncélzatot (a fülkéhez tartozók felesből, a raktér lemezei meg milisből készültek). Szerinted a lőálláshoz feles, vagy milis lemezt használjak? A felső rész (tárolórekesz?) biztos, hogy feles lesz, de az oldalfalak?
-
hát az biztos. -
CrazyCharlie #56333 Ezt is lehet "MadMax-elni"
Csak az a gáz, hogy nagyon drága...
-
jah..
-
ezt imádom amikor valaki nem fél egy kis házi tuningtól 

ez ugyan nem "gun truck" ,de nekem ez tetszik nagyon : link -
CrazyCharlie #56330 De azért ez a KIRÁLY!!
-
CrazyCharlie #56329 
Kibékültetek? -
CrazyCharlie #56328 Igen, Italeri. Hogy milyen lesz, ha kész lesz? Valami ilyesmi...de nem ragaszkodom hozzá 100%-ig
A fülke páncélozása teljesen más (azt már leszabtam), de azért javarészt innen lopom majd az ötleteket
-
látod,elkiabáltam.
azóta egy percet nem volt időm a wespe-t építeni :(
-
ez tuningolt italeri?
milyen lesz,ha kész van? -
CrazyCharlie #56325 Vagy talán nem...
-
CrazyCharlie #56324 Talán sikerül linkelni a képeket:
-
CrazyCharlie #56323 Készülget a Gun Truck-om (lásd: Makettinfo/"Mi készül éppen?"/15239.hsz - most nincs kedvem a Picasahoz
) Utsó csiszolások és talán ma nekiállok a páncélzatnak 
Elvileg a jövő héten kapok hozzá Michelin gumikat és felniket (Revell Luchs maradéka); megpróbálom majd az eredeti felnikről lehántani a "gumit" és felrakni az újat (érzem, hogy jó játék lesz
)...persze lehet hogy lusta leszek és a Luchs felnieit használom fel, még nem tom...
A Bedford még mindig nem jött meg...
-
már akkor is megőrülnék,ha csak a felét kéne felraknom. -
-
CrazyCharlie #56320 A kiegészítőkre visszatérve... Biztos beszerezném, hiszen a maketthez csak két pici lap jár gyárilag
-
CrazyCharlie #56319 Köszi!
(fránya angol billentyűzet
)
-
vass17 #56318
Gratula, baromi jol sikerult, raadasul egyik nagy kedvencem a Sherman
(bocs az ekezetek miatt) -
Az M1117-est 1:24-be nem gyártották?
csinálnék már régóta egy Apokaliptikusabb diorámát, merthogy van egy két megmaradt kasztnim (főleg darabok xDD) fel kéne használni -
moor09 #56316 hát igen nem egyforma a sebességük :), de ez az én hibám, néha nagyon munkálkodik a tetvágy, főleg hogy vizsgaidőszak van és nincs annyi időm rá meg másra sem ... -
meg fogja az idővel,ez nem pillanatragasztó :)
mondjuk én nemigen használom.. -
vannak olyan maketjei amik jól sikerültek ezt nem tagadom, de van olyan is amit nagyon elnéztek, öntési hibák, össze nem illő darabok stb. nekem is van egy Stureremilem a trumpitól az is pl jó darabnak néz ki, igaz még nem kezdtem hozzá de sok helyen ajánlották és mellesleg 2k-ért jutottam hozzá -
Trumpeter 1/24-es repülői gyönyörűek.Legalábbis a Bf 109G-6 ami nekem megvan az nagyon szép-hibátlan makett szerintem.Van még Mig-15bis 1/32-ben ez is szép de a kabintető keretét egészen elhibázták,más mint a valóságban. -
CrazyCharlie #56312 Mennyi anyag van benne?
A Revell ragasztók hajlamosak besűrűsödni, ahogy fogy az üvegből/flakonból a cucc. Ha kevés van benne, vegyél egy újat, vagy tudd meg, mi az oldószere és azzal öntsd fel picit (talán aceton agy benzol )
-
Bala10 #56311 
bár nagy tapasztalatom nincs, mert most készül a 4. makettem
de nem szabad sokat rányomni az alkatrészekre... vagyis én nem szoktam:) -
moor09 #56310 nem volt vele sohasem gondod ?...nekem nem igazán akar rendesen ragasztani...nem fogja meg az elemeket...pedig nem gondolom hogy rosszul ragasztanék :) -
Bala10 #56309 én szeretem:) -
moor09 #56308 használ(t) vki revell tűs ragasztót ? -
Bala10 #56307 ez a revell tömítő paszta hamar megszárad. :)
tudtok olyat, ami kicsit tovább munkálható? mondjuk ezt is meg lehet szokni, de azért jobb lenne, ha nem száradna meg olyan hamar. -
:) -
CrazyCharlie #56305 Kinek ez, kinek meg mindig a legújabb mobil (ami ugyanazt tudja, mint az előző és ugyanúgy nem használja ki a 20%-át sem) 

Köszi a linket
-
az megint más,ha cserélni KELL (mint nekem a párducnál).
de hogy valaki egy eleve jó láncot kidob,csak mert nem a trendi' fém,...az no comment.
itt üsd be,,hogy bedford ql,kiad egy pár -távoli- képet. -
dragonnak vannak még a sherman hki is, kb az összeset megcsinálták, az agyúik se rosszak sőt, és gyárt heliket meg repülőket is, de az tény hogy a trumpi csinál olyanokat amit mások nem nagyon, csakhát náluk sokszor a minőséggel vannak bajok :S -
CrazyCharlie #56302 Jut is eszembe, ha valaki belefut a neten egy Bedford OL-es fotógalériába, szóljon!
-
CrazyCharlie #56301 Szerinted én használok maratást? 
Az M48-ashoz megvettem, mert akciós volt + az M151-eshez is, mert az látványosabb vele - ehhez képest árulom, mert nem valószínű, hogy nekiugrok a két lapnyi maratásnak...ezen kívűl csak védőrácsokat vennék egy-két maketthez, ha olcsón gyártaná valaki. Most néztem utána a Bedford QL maratásnak, a hűtőn kívül a többi majdhogynem felesleges (picit élethűbb, de ennyi).
Én azon szoktam kiakadni, amikor valaki pl. egy repülőhöz beszerezi két gyár gyanta kabinját is és azt használja fel, amelyiket jobbnak ítéli...egy 5000Ft-os makettből így csinál 20k-sat.
A Friul láncok úgy 4-5 körül mennek, a Tiranhoz gondoltam, hogy beszerzem, mert jár hozzá meghajtókerék is (így biztos passzolna minden)
Az M1117-est még nem is láttam, KELL!!!!
A BR 86-ost a kezdő villanyvasútkészletemhez kaptam, nagyon szerettem, kedvenc gőzös!
-
M1117 elég állat!
-
vagy építed dobozból :)
(mint pl. én a maketteim 90%-át :)
Egyébként nem is kérdés,hogy "megéri" az árát egy dragon készlet,de azt már túlzásnak tartom,hogy van akinek a hozzáadott 3 tenyérnyi maratás sem elég,még megveszi pl. a voyager modell ~20K-s feljavító pakkját is.
Meg van aki fikázza mondjuk a dragon szemenkéntijét ,és helyette felrakja a friul fém láncát (mennyi egy olyan 6-8K?),...aztán festés/koszolás után full ugyanolyan mintha egy ócska gumi lánctalp lenne fent.
Szóval van ami szerintem már egy kicsit túl megy a hagyományos makettezés fogalmán.
Jobban "tisztelem" azokat a makettezőket,akik pl egy repgépen képesek újravésni a panelvonalakat.
Én pl a meravához megvettem az eduard maratását -2 lapot tartalmazott-,hát kb. a 80%-át használtam fel,de annak meg csak jó ha a fele látszik a kész maketten..
Amúgy szerintem a trombitásoknak még mindig nagyobb fantáziájuk van,mint a dragonéknak (lásd ezt-erősen megvevős nekem :),ezt,vagy ezt !! -nagyon-nagyon megvevős!
A dragonnak meg 2 kezemen meg tudom számolni,milyen készleteik vannak:
pz. 1,2 alvázas hk-k,a félhernyókra (250/...251/... ) épülők,tigris,párduc variánsok tucatjai + 1-2 orosz típus,és amcsi félhernyók.
Itt most nyílván csak a harcjárművekkel tudok példálozni,mivel abban vagyok otthon úgyahogy.
De hangsúlyozom: imádom a dragon minőségét,és mostmár a trumpeterét is,csak kár,hogy már az utóbbi is elérte a másik árszintjét :D -
CrazyCharlie #56298 Na igen, mert megkapsz hozzá minden "földi jót" (maratás, szemenkénti lánctalp, fém vontatókötél, stb.). Ha így nézem, akkor van egy Dragon Pz.IV-esem 12k-ért, vagy veszem a Tamiyát 7k körül+a maratások és egyebek. Árban majdnem ugyanott vagy
-
CrazyCharlie #56297 Azt nem értem, hogy miért próbálnak alávágni a másiknak...nem hiszem el, hogy ne lenne olyan jármű, amit még senki sem adott ki. Ez lett volna a Dragoné, a kínaiak meg piacra dobhattak volna valami teljesen mást...arról nem beszélve, hogy a magam részéről a Dragont venném, még ha a Trumpi olcsóbb is 1-2000 Ft-al... -
am most minden gyártó ezeket a vontatóra rakott légvédelmeket tolja, nagyon felkapták